Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור, תחזקנה ידך, ואני בפרוש שמח על פרסום הדברים.

לא מתייחס לכמות השרשורים שפתחת אלא לתוכן הדברים.

אני כנראה בחיים לא אגיע לטסט בכפר-סבא או רעננה, אבל בפירוש לא מחפש להגיע לטסט ולהיות מוכשל כי פח האשפה בו לעולם אינני עושה שימוש נשכח בפינה עלומה בבאגז' וכדומה.

ללמד ווניקים - אני גם לא משליך פסולת דרך החלון, גם אם הפח המגוחך איננו נמצא בתא הנוסעים.

בין להכשיל אדם בטסט על כך שחצי ממשאבת הבלמים הכפולה במכונית לא פועלת כלל (בעיני ראיתי) ובין התחכמות לשונית לגבי אופי מנגנון פתיחת הדלת יש עוד כמה דרגות ביניים.

אני גם לא זקוק לטסטר שיכשיל אותי על מגבים יבשים באמצע הקיץ וכדומה, ולכן בכנות, אני מקפיד להגיע לטסט במקום ובשעות שיקטינו מאד את הסבירות להכשל.

כדי לחדד, לא מחפש להתחמק מחופשים במסרק הגה או מממיר ששבק ולא משתמש בשרותי מאכרים, וכשפעם נתגלתה דליפת נוזל בלמים מרכב שלי שמחתי על כך, אבל רק עד כאן.

גם כך הצפיפות והנורמות המשתנות חונקות אותנו מעודף רגולציה ותקנות, אז להתחכך כמה שפחות.

יוסי

פורסם
לפותח השרשור, תחזקנה ידך, ואני בפרוש שמח על פרסום הדברים...

תודה יוסי.

אנחנו הישראלים בדרך כלל כאשר נתקלים בתופעות מסוג זה אומרים שנעשה משהו בנידון, אבל כשהבעיה נפתרת בסוף

אנו עוזבים זאת וממשיכים הלאה.

הפעם החלטתי שאפילו שעברתי את הטסט אני אעביר את מה שקרה לי לאחרים, ושהם יחליטו אם מתאים להם או לא, לפחות עשיתי משהו...

לגבי "אביב1", זו היא הפעם השלישית שלי (והאחרונה) במכון הנ"ל. בהתחלה הם היו אדיבים ונראה שאכן המכון טוב ולכן חזרתי שוב. הדבר העיקרי שמצא חן בעיני שם זה שאין צורך לצאת מהרכב כשמגיעים, הפקידה באה אליך ולוקחת את הרשיון ואתה ממשיך

בטסט. רק בסופו אתה חונה ומגיע למשרד.

אבל כאשר הם מתחילים להיות קטנוניים, מתייחסים בזלזול ועוד הרבה דברים להם הייתי עד בשבועיים האחרונים - אני חושב

שעדיף ללכת למקום אחר.

בתור אחד שחזר אליהם בפעם השלישית, אתה שם לב למתודיקה קבועה שחוזרת על עצמה על מנת להרוויח עוד כמה שקלים על טסט חוזר. אבל זה כבר לשרשור אחר....

aviek

פורסם
1. אני לא יודע באיזה מכון אתה עובד, אולי ב"טסט בשרון".... ועל איזה מציאות אתה מדבר ???

2. בעניין הצמיגים, כפי שכתבתי, אני הקטנתי את הצמיגים שהיו לי (מאושרים ברשיון) למידה המקורית, זו שרשומה על דלת הנהג... זה לא ממש עניין את הבוחן. הרכב שלי לא ממש חדש (1999) אז גם לא ממש הגיוני שהוא לא יהיה ברשומות...

3. בעניין דלת ההזזה, המנגנון הותקן ע"י UMI לפני כשבע שנים כאשר רכשנו מהם את הרכבים. מאז ועד היום היה תמיד רשום

שמותקן מנגנון מכני לדלת הזזה. מה השתנה פתאום??? אנחנו לא ביצענו שום שינוי ברכב. ודרך אגב, שלושת הרכבים הנוספים שלנו עברו באותו השבוע טסטים ללא שום בעיה (רעננה, פתח תקווה)

.

.

לכל שאר החברים, מבירור עם משרד הרישוי - בשני המקרים לא הייתי צריך להגיע אליהם והמכון לא היה צריך לשלוח אותי.

ביקשתי זאת בכתב, ולכשיגיע - אפרסם אותו פה לכל אלו שחושבים שאני טועה והמכון "צודק"...

1. תקרא שוב את הודעתי ותראה שאיני עובד שם וגם אין לי שייכות כלשהי אליהם(רשמתי גם אצלי במכון) ורבים מהגולשים יודעים היכן אני עובד.

2. ברישום צמיגים, הבוחן זקוק לאסמכתה כלשהי, האם אתה מצפה שהוא יצלם את המדבקה שבדלת רכבך?!

3. חובת הדיווח על שינוי מבני ברכב הוא על הבעלים. מה זה משנה אם השינוי התגלה ע"י הבוחן רק כעת?! ברגע שהיא התגלתה יש צורך לשנותה. האם הנך מצפה מהבוחן לחזור על אותה טעות שוב ושוב?! מה הקשר לשאר הרכבים שברשותכם?

.

.

הנך טועה או שלא הבנת את שנמסר לך ע"י הרשות.

שינוי מבנה - מתבצע רק במשרד הרישוי.

רישום צמיגים - הנך צריך להצטייד באישור מהמח' הטכנית של היבואן או בספר רכב שבו מופיעים מידות הצמיגים המאושרים לרכבך(הרישום יתבצע במכון).

אגב, לא ענית לשאלתי -

האם אתה היית מספק הכנסה ומשכורות כשהמכון היה נסגר לשבוע ימים אם פקח של משרד התחבורה היה תופס שרכבכם צלח את הטסט כשרשיון הרכב אינו תואם למציאות?

1. האם מידת הצמיג שרשומה ברשיון הרכב תואמת לזו שפועל מורכבת על הרכב? לא.

2. האם המנגנון שרשום ברשיון הרכב תואם את זה שמורכב על הרכב? לא.

לפותח השרשור, תחזקנה ידך, ואני בפרוש שמח על פרסום הדברים.

לא מתייחס לכמות השרשורים שפתחת אלא לתוכן הדברים.

אני כנראה בחיים לא אגיע לטסט בכפר-סבא או רעננה, אבל בפירוש לא מחפש להגיע לטסט ולהיות מוכשל כי פח האשפה בו לעולם אינני עושה שימוש נשכח בפינה עלומה בבאגז' וכדומה.

ללמד ווניקים - אני גם לא משליך פסולת דרך החלון, גם אם הפח המגוחך איננו נמצא בתא הנוסעים.

בין להכשיל אדם בטסט על כך שחצי ממשאבת הבלמים הכפולה במכונית לא פועלת כלל (בעיני ראיתי) ובין התחכמות לשונית לגבי אופי מנגנון פתיחת הדלת יש עוד כמה דרגות ביניים.

אני גם לא זקוק לטסטר שיכשיל אותי על מגבים יבשים באמצע הקיץ וכדומה, ולכן בכנות, אני מקפיד להגיע לטסט במקום ובשעות שיקטינו מאד את הסבירות להכשל.

כדי לחדד, לא מחפש להתחמק מחופשים במסרק הגה או מממיר ששבק ולא משתמש בשרותי מאכרים, וכשפעם נתגלתה דליפת נוזל בלמים מרכב שלי שמחתי על כך, אבל רק עד כאן.

גם כך הצפיפות והנורמות המשתנות חונקות אותנו מעודף רגולציה ותקנות, אז להתחכך כמה שפחות.

יוסי

יוסי,

הבוחנים לא יפסלו את רכבך בשל היות האשפתון בתא-המטען.

מגבים תקינים חשובים גם בימי הקיץ. ממטרות בצידי דרכים שמתיזות מימהן בעליצות על כל רכב חולף, אבק דרכים, טל השחר, ערפילי בקר ועוד תופעות אשר להן נדרשים.

אז תעמולה זולה יפה לפוליטיקאים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

את הרכב בשנה שעברה והשנה העברתי טסט במבדק בפתח תיקוה.

בשנה שעברה הרכב נכשל בגלל מגב אחורי קרוע (לא היה לי מושג שהוא קרוע, כי אינני משתמשת בו אף פעם), אז זו סיבה לא לחזור לאותו מקום?

:roll:

העבודה שלהם היא לבדוק את הרכב, ולראות אם יש בו ליקויים, אתה לא יכל לבוא בטענות על כך שהרכב שלך לא תקין ולהתרעם על כך שלא צלחת את הטסט.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קודם כל, איש באמונתו יחיה, וסוג השיח שהתפתח כאן צפוי להתבדר, כשכל טוען מתבצר בעמדתו.

אינני מתרעם ובודאי שאינני פוליטיקאי (כי אז הייתי מקפיד לא להעלות לפורום דעות שברור שתעוררנה אנטגוניזם).

כל שכתבתי הוא שנמאס מתקנות וכללים המשתנים חדשות לבקרים, ואישית אני מעדיף להחליט עבור עצמי מתי יש צורך אמיתי להחליף מגבים.

זו דוגמא קלסית לתקנה טיפשית - אם בכלי רכב רבים אין מגב אחורי ואת כלל לא ידעת על הנזק במגב אצלך מהעדר שימוש, אז מה החשיבות שהמגב יהיה חדש? עכשיו שהוא חדש כן תשתמשי בו? אם כן, צריכה היית ביוזמתך להחליפו ואם לא, אז ההחלפה מיותרת.

מגב יבש אין פרושו מגב שאינו מתפקד. מגבים עולים לעיתים אוצר קטן ואני מעדיף להחליט בעצמי עד איזה מצב למשוך אותם, ולא שיכתיבו לי באופן שרירותי. לו הטסט היה בחזקת רשימת המלצות, ניחא. אבל מסיבות מובנות הוא בעל יכולת אכיפה, ובמצב זה יש צורך במינון נמוך מאד של התערבות והכתבה.

לכן וכפי שכתבתי ולא ארחיב מעבר לכך, אני בוחר לעבור טסט במקום ובשעה בהo הסבירות להתקל בבוחן בעל יוזמת יתר נמוך עד לא קיים.

אני חסיד של חינוך נכון - ראה את הגישה בנושא שמירה על פרחי בר - אין כמו משמעת עצמית הנובעת מהבנה ומהסכמה להשגת צייתנות ושיתוף פעולה. ראה את אחוזי הציות להדלקת פנסים ברכב וכדומה.

יוסי

פורסם

גם אני לא חובב גדול של מכוני רישוי, אבל אין ספק שעבודתם חשובה לבטיחות בדרכים.

אם כל אחד יחליט בעצמו מתי להחליף חלקים תקולים ברכבו, יהיה פה שמח (תראו כמה אנשים נוסעים עם פנסים לא עובדים/שבורים, צמיגים מפחידים ומתלים שכבר לא מחזיקים מעמד).

לא כולם יודעים מתי יש תקלה ולא לכולם יש את המשמעת העצמית/המצפון/הרצון לפעול בהתאם.

אז פעם בשנה צריך לגרום לאנשים לדאוג קצת לבטיחות שלהם ושל האחרים.

אבל הקטע עם המנגנון של הדלת באמת נשמע קטנוני.

סובארו DL. הכי מכוער, הכי אמין 8)

פורסם

הנקודה שצריך לזכור היא שעבודתם מכווונת לישראלי הממוצע שלא מבין כלום ברכב, לא איכפת לו יותר מידיי מבטיחות, זיהום אוויר, סכנה לציבור וכו'. כפועל יוצא מכך אנשים פדנטים ומביני עניין, כמו רבים מחברי פורום זה סובלים מכך.

לצערי גם גישתם וחוצפתם מתאימה לאספסוף הישראלי שרק מחפש להתווכח, לחסוך ולחשוב שהוא יותר חכם מכולם.

אין ספק שהגישה והיחס (אני מדבר על הרוב כמובן ולא על מקרים פרסונליים של בוחנים נחמדים ואדיבים) מזכירים את היחס של טסטרים במכון הרישוי. פשוט חבורה של חדלי אישים שנתנו להם כוח ביד- "עבד כי ימלוך". כבר נתקלתי לא פעם בגישה של "מי אתה חושב שאתה בכלל שתפנה אליי" כשרציתי לשאול שאלה. שוב אני לא מדבר על כולם אלא על הרוב.

עם זאת אין ספק שעבודתם חשובה.

• תוכן חדש...