Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אה, ועוד כמה הגיגים בנוגע ל-"למה לא מיצרים היום רכבים ישנים"

את הפעם הראשונה לא שוכחים. בעיקר כי קשה מאוד לשחזר אותה.

זה כמו..... (בלונים של זכרונות)

• אף אחד לא ישכח את הפעם הראשונה שבה הוא התאהב.
  • אף אחד לא ישכח את הפעם הראשונה שהוא שכב עם מישהי (או להפך).
  • אף פעם אני לא אשכח את הפעם הראשונה שראיתי פאנטום ממריא מול העיניים, את התייצבות של הבהמה הזו על המסלול, את הנווט שנופף לי מבעד לחופה פתוחה, את הראש של מנוע הסילון, ואת דפיקות החזה שהמבערים שלו הותירו בי.
  • אף אחד לא ישכח את הפעם הראשונה גם שהוא נהג ברכב, גם אם מדובר בטויוטה קורולה של המורה לנהיגה.
  • אף אחד לא ישכח את הפעם הראשונה שהוא קנה רכב, לבד(!) להוציא את הרכב מהחנייה, לנופף לשלום, ולדפוק סיבוב בעיר, לעכל מה שעשית.

אבל...

• למרות שהיום האהבה שלו (דאז) נשואה למישהו אחר, עם שתי ילדים ודירה 3 חדרים צפופה. ואתה מצאת משהו יותר טוב.
  • למרות שבאותו רגע הם עשו את כל הטעויות האפשריות, לרע ולטוב. ולמדו מזה.
  • למרות שהפאנטום היום הוא שריד מפואר לעבר מפואר, אבל אין לו הרבה מה לעשות כנגד מטוסי קרב משוכללים יותר.
  • למרות שזה בכלל לא היה הרכב שלי, והיום אני יודע שאותה טויוטה היא "סתם" 1600 ולא משהו מיוחד כמו שחשבתי בזמנו.
  • למרות שלא מדובר באיזה יגואר E-type, אלא בסה"כ אסקורט 1100 אדומה, שעדיין לא העברתי בעלות כי אין לה טסט, וגם הבעלים הקודמים טרח שלא להעביר בעלות. צרות בצרורות.

אי אפשר לשחזר את העבר, אפשר להחיות אותו.

גם אם ייצרו היום את הרכב הכי פשוט בעולם לשחזור - האסקורט Mk1, הפח לא יהיה אותו פח, הוא יהיה מורכב מחומרים מרוכבים. במקום מושבי סקאי אני אקבל איזה תערובות של סקאי עם פלסטיק. הפגושים מניקל יוחלפו בפגושים סופגי אנרגיה שגם הם עשוים מחומרים מרוכבים שעומדים בתקן ואיבדו את צורתן המקורית, לוח השעונים יהיה קצת יותר גדול ומואר בניגוד ללוח הקטן והקמצני במקור, יהיה מזגן באמצע במקום מפוח תקול ומפזר חום במקום רדיאטור חימום נוזל. צמיגי 14'' מינימום במקום ה12'' הקטנים. בקליוט גדולות עם אור ערפל ואור רוורס, מה שאין. וחגורות בטיחות מאחור. הספק המנוע יעמוד על לפחות 80 כ"ס, ההנעה תעבור לקדימה, גיר 5 הילוכים או אוטומט החביב על העולם. אין מה לדבר על חלונות משולשים, היצרן חוסך בגומי ובזכוכית וביטל אותם, הגה כוח (למרות שלא צריך בכלל), תאורה קצת (הרבה) יותר חזקה מהמקור, והרבה הרבה פלסטיקה בחלל הנוסעים, בתא המנוע, כנ"ל גם הרבה צמות חשמל שילכו ממחשב ניהול מנוע לה' יודע מה.

לא תודה, אני מעדיף לוותר.

אני מעדיף להסתכל בערגה על העבר ולהנות ממה שנשאר, להצטער על מה שלא שרד, מאשר להסתכל ברפליקות מזוייפות שנכנעות לתקנים והגבלים ובעצם מתרחקות מהמקור במאות ואף אלפי מונים

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דווקא בתחום האופנועים הרטרו די באופנוע וכיום נמכרים הרבה אופנועים חדשים עם טעם של פעם

טריומף כן מוכרים את הדגמים הנוסטלגיים שלהם

http://www.triumph.co.uk/uk/6194.aspx

אני יודע שקוואסקי גם מכרו עד לא מזמן ואולי עדיין(פשוט לא מצאתי באתר שלהם) את הKZ שלהם..

גם ראיתי בטופ גיר רכב בריטי חדש עם התכנון הישן...רק לא זוכר של מי.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אתה מדבר על הWEISMANN. זו דוגמה טובה לרכב שנראה ישן אבל פועל כמו חדש. עוד דוגמה, גם היא מטופ גיר, הוא המורגן AERO 8

דרך אגב, לא עשיתי רצח אופי לאונו. מי שכן עושה לו רצח אופי הוא מי שנוהג בהם. ניסיתי לקנות אחד במצב סביר במשך חודש שלם, ולא מצאתי אחד שאהבתי, או ששמרו עליו כמו בני אדם. אני יודע שלכמה אנשים בפורום יש, ובדיוק בגלל שהם אוהבים רכבים הם שומרים עליהם, ככה שאני לא כולל אותם בזה.

פורסם

דווקא רכב ממודל תחילת-אמצע שנות התשעים יכול להמכר כאן כמו לחמניות חמות עם תמחור נכון. לדוגמא, פרוטון פרסונה המלזית, הלא היא סופר לנסר בתחפושת תהיה להיט אם ידרשו עליה כ-70-80K ש"ח ברמת גימור GLXI.

או סיטרואן ZX פוקאנג הסינית יכולה להיות להיט בקרב צעירים, סטודנטים, וסתם כאלה שאין להם כסף לקנות מכונית נוספת לממשלה. שוב פעם במחיר הנכון, משהו כמו 40-50K למה לא לקנות אוטו חדש מהניילונים במקום מזדה גמורה מליסינג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כן, אבל אם הייתה את האופציה לקנות פיאט אונו חדשה ב40000 שקל, אז כל הישנות היו יורדות מהכביש כי אף אחד לא היה קונה אותן, ואז הכביש יכול להיות יותר בטוח ועם פחות גרוטאות, וגם עם פחות זיהום, כי הרבה פעמים רכב ישן מזהם הרבה יותר מאשר אותו דגם כשהוא יצא מהמפעל.

מי לא יעדיף לקנות רכב זהה אבל יותר חדש?

אני מוכן להתערב שהרבה בעלי חיפושיות היו מעדיפים חיפושית שנת 2003 עם 50000 קילומטר מאשר חיפושית משנת 85.

כמו במקרה של האונו, זה לא שהאוטו נשאר בדיוק אותו דבר, אלא רק העניין הוויזואלי והבסיס. המנועים של 2003 בחיפושית הם לא בדיוק זהים למנועים הישנים יותר. הם מזהמים קצת פחות וגם עושים פחות רעש.

בסוף זה מתקזז.

אומנם אם היו מוכרים חיפושית 2003 בארץ אולי הייתי קונה,אבל זה לא היה משנה את העובדה שצריך גם רכב שיוצר לפני אי אילו שנים ועבר ושרד.

אגב אני רואה פה בהודו המון פיאט אונו ,מישהו יודע אם זה יצור מחודש?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

דוגמא קלאסית:

הווספה החדשה:

classic-vespa-scooter-px.jpg

הווספה היותר חדשה:

vespa-scooters.jpg

המקור:

196x_f.jpg

הווספה המקורית היתה מתאימה לתקופתה ספרטאית פשוטה וקלה לאחזקה, עם השנים והתחרות, נוספו לה חלקים שונים ומשונים כולל שמו שמיים בלם קידמי דיסק, לבסוף גם זה כבר לא עזר, והווספה יצאה בדגם מודרני לחלוטין מנוע אוטומט, נקייה וסטרילית בקריצה נוסטלגית לעבר....היית קונה אחת?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אומנם אם היו מוכרים חיפושית 2003 בארץ אולי הייתי קונה,אבל זה לא היה משנה את העובדה שצריך גם רכב שיוצר לפני אי אילו שנים ועבר ושרד.

אגב אני רואה פה בהודו המון פיאט אונו ,מישהו יודע אם זה יצור מחודש?

לא יודע אם זה גם בהודו, אבל בברזיל הפיאט אונו והפיורינו עדין מיוצרות

אפילו עם מתיחת פנים.

http://www.fiat.com.br/br/monteseucarro/monteCarro.do?idModelo=161

http://www.fiat.com.br/br/monteseucarro/monteCarro.do?idModelo=256&x=5&y=3

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
נסעתי לפני חצי שנה על פיאט אונו בציר 2004. הייתה חוויה מוזרה בהחלט, כי בארץ לא רואים כאלו. האוטו אולי נראה ישן, אבל נוח בהרבה ביחס לאונו המקוריים שאנחנו כל כך אוהבים (או שלא...), וגם יותר חסכוני, עם כמה שזה נשמע מוזר. הבחור שבאוטו שלו נסעתי נשבע שהאוטו עושה לו 1:17 עם מנוע 1.1.

אפשר לקנות כזה בצ'ילה בסביבות ה30000 שקל. אני כסטודנט הייתי קופץ על המציאה הזאת בלי לחשוב אפילו. רכב חדש עם מלאי חלקים ענק בגלל שמייצרים אותו כבר 20 שנה? ועוד אחד שנותנת 1:17

אל תשכח שיש מכס, ה-30K יהפכו ל-60K במקרה הטוב, המחיר הזה אני כבר לא חושב שזה כזה אטרקטיבי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...