Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה קליאו ספורט 172?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איפה היית היום ברשד? חיפשתי אותך!

חוץ מהעובדה שההגה של הליאון מת היא דווקא לדעתי לא מהמכוניות השמנות של היום שרוני דיבר עליהן, היא הרגישה די קלילה, אפילו שלא הייתה מכוילת כמו מכונית ספורטיבית כמו הקליאו אלא היא יועדה להיות יותר רכב GT.

המלצתי אל תחפש אחר דברים שתצטער שמצאת :shock:

ההעדרות הייתה מסיבות טובות, השקעתי באישתי 8)

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוני 2000- היופי הוא בעיני אחרים...

"אתה מוזמן לחופשה אצלנו ושלא תשתעמם ארגנתי לך הפתעה מוטורית"...

עיניה היפות של אשתי החליפו צבעים ודלקו באורות גבוהים כששמעה שאשרתי את בואנו לליון שבצרפת.

חייכתי מתחת לשפם שלא היה לי... הבנתי שההזמנה עוררה אצלה רגשות מעורבים בהתחשב בכך שהסכמתי להתארח אצל חברתי לשעבר, צרפתייה יהודיה שהתגוררה בליון ועבדה כמעצבת פנים בחב' רנו.

כך התחיל הרומן שלי עם אחד הדגמים המכוערים יותר או פחות, שיש כאלו שמכנים אותה "הוט האץ" ספורטיבית.

כמעט 7 שנים אחרי אותו מפגש גורלי מפתיע ומרגש, אני יכול להעיד שאכן מדובר על יצירה מוטורית

אמנם לא מושלמת, בגימור גס של פסל קינטי המצליח לעורר רגשות מעורבים בעצב ושמחה והנאה רבה מנהיגה ספורטיבית ויום יומית , שרבות לפניה לא עשו את זה, לא באופן ולא במחיר ששילמתי.

יש בה כמעט:wink: מכל תכונה שרציתי למצוא ברכב ספורטיבי, כוח – 172 כ"ס, מרווח פנים – לא רק לכרטיס אשראי, כסאות מצופים בעור שעליהם רקום סמל חטיבת הספורט של רנו בצבעי כחול, צהוב ואדום ואפילו אמינות ושרידות שלא תאמן בהתחשב בשרות הגרוע שהשתרש במוסכי היבואן בארצנו הקטנה!

אני עדיין נוהג בה (יד ראשונה-צהובה) ועדיין לא מצאתי לה תחליף!

מריוס

מאחל לכולם

שבוע טוב!

פורסם

מה שהם היו פעם זה בין השאר מלכודות מוות בתאונות שמהם אתה יוצא היום עם אגו מרוסק בלבד.

לכל דבר יש מחיר, ולרוב האנשים בטיחות תהייה חשובה בהרבה מ'הנאת נהיגה'. אל תשכחו שאנחנו מיעוט, ויש בשבילנו את מיעוט המכוניות הלא מתפשרות.

וזו דווקא אחת הסיבות להיותה של הקליאו מוצלחת כל כך.

בניגוד למכוניות סטייל 205GTI או AX GT, הקליאו תגן עליך באופן מכובד ביותר בתאונה חו"ח. 4 כוכבים במבחן NCAP זה יותר מאשר הציון שהשיגו רוב המכוניות בשנים האלו (2001), וגם היום זה לא נתון רע כל כך.

הקליאו מצליחה להיות בו זמנית מצד אחד רכב כיפי מאוד לנהיגה, ומצד שני עדיין לשמור על שימושיות מצויינת לנסיעה יומיומית (בטיחות, 5 מושבים, תא מטען סביר ביותר, צריכת דלק הגיונית) וזה מה שעושה אותה להוט-האצ' טובה כל כך.

לצערי גם אני בדילמה מסויימת לגבי הרכב הבא (אני לא מוכר כרגע... מדובר בעוד שנה-שנתיים-שלוש) ואני מנסה לחשוב איזה רכב יכול לתת חבילה כזו במחיר שפוי - והרשימה די קצרה...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

סרוניס, אתה יודע שאני אוהב אותך אבל אני לא שוכח את הזיבולים שזיבלת על ה- 172 בתקופת הסקסו VTS שלך, אז היתה לך רשימה די ארוכה של רג'קטים שמשום מה התפוגגה עם הבעלות על הרכב :shock:

אני לא אתן.......עם כל הצער שבדבר....:lol:

על מה לעזאזל אתה מדבר? אני באמת לא זוכר שום זיבול על ה-172 בזמן שהייתה לי הסקסו. בטח שלא רשימה של ריג'קטים. אתה כנראה מתבלבל עם מישהו אחר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הפתרון הוא אחד - לעבור על החוק - לשפר!

הבעיה - בנאדם קונה אוטו, נגיד איזו הוט האצ' חדשה, ומקבל טנק של 1200 ק"ג במקום 930 ק"ג.

כמה אנשים אתה מכיר שיגידו "כוסאומו הבקרת יציבות / משיכה / גירבוץ נשלט, שיישרף הסאנרוף, המזגן, המושב האחורי והסטריאו, אני מפרק חצי אוטו עכשיו ומביא את המשקל לאיזור ה-1000".

אני אגיד לך כמה אני מכיר כאלה - 0 בישראל ופה בארה"ב אני מכיר כמות חבר'ה כאלה שאפשר לספור אותם על שתי ידיים, אנשים שקנו איבו (דוגמא אמיתית) ויומיים אחרי שהיא יצאה מהסוכנות היא כבר פורקה משאריות הציוויליזציה ושופרה ללא הכר.

כל עוד אנשים חושבים על רכישת רכב כהשקעה הם בחיים לא יעשו דבר כזה, מי שקונה כדי להנות באמת לא צריך שהמודרניזציה תעצור אותו.

מוטי

פורסם

כל עוד אנשים חושבים על רכישת רכב כהשקעה הם בחיים לא יעשו דבר כזה, מי שקונה כדי להנות באמת לא צריך שהמודרניזציה תעצור אותו.

מוטי

מוטי, אתה מפספס לדעתי את כל עניין ה-Hot Hatch.

כל הרעיון הוא לקנות רכב שהוא גם שימושי, גם מהנה לנהיגה וגם לא דורש השקעה כספית כבדה מדי, לא בקנייה ולא לאחזקה ותחזוקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ולדעתי אתה מפספס נהיגה ספורטיבית מהי.

כש170 כ"ס נעשים חזקים באמת ולא רכב קצת יותר מהיר ב106GTI עם 118 כ"ס מהחברה.

כשהעברות משקל נעשות חדות יותר ונשלטות יותר.

כשבלימה מוציאה לך את 2 העיניים מהמקום.

רוצה להתפשר על כל העולמות, בבקשה.

אבל אל תספרו לנו סיפורים על כמה שיש לכם ביד מכונת הרג-פורמולה1-המוהיקן האחרון-דמעות בעיניים.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

רוצה להתפשר על כל העולמות, בבקשה.

אבל אל תספרו לנו סיפורים על כמה שיש לכם ביד מכונת הרג-פורמולה1-המוהיקן האחרון-דמעות בעיניים.

דניאל.

יש לי מכונת נהיגה מצויינת בידיים שהיא אכן המוהיקן האחרון מסוגה, גם אם היא לא מכונית F1, וכל זה בלי להתפשר יותר מדי על שום דבר. זה לא סיפור, זו עובדה.

מה לעשות, אין לי כסף להחזיק גם מכונית שימושית וגם מכונית נהיגה, אז מתפשרים. הבעיה היא שבמכוניות מודרניות תחום הנהיגה כבר לא משמעותי בכלל וכל מה שמוכרים זה מכוניות חזקות עם הרבה אחיזה ופוזה.

פורסם

אף אחד לא אמר שהיא לא בעלת יכולות ניהוג גבוהות.

מוטי הציג משהו אחר (לדעתי).

אפשר לעשות כל מכונית כזאת, טיפה משפרים, קצת חותכים במשקל, מוציאים דברים לא הכרחים ומקבלים את אותו העקרון שאתם כל כך מפחדים לאבד - לעניות דעתי ברמה יותר גבוהה ממה שהכרתם.

דניאל.

פורסם

אפשר לעשות כל מכונית כזאת, טיפה משפרים, קצת חותכים במשקל, מוציאים דברים לא הכרחים ומקבלים את אותו העקרון שאתם כל כך מפחדים לאבד - לעניות דעתי ברמה יותר גבוהה ממה שהכרתם.

דניאל.

אין לך מושג ירוק איזו רמה אני מכיר ואיזו לא.

מה שמוטי מציע (לחסוך 200 ק"ג ממשקל מכונית) לא ריאלי למי שרוצה לקנות מכונית שעדיין תשמש אותו ביומיום. Hot Hatch בהגדרה היא מכונית פשרה שנועדה לייצר מכונית נהיגה בתקציב (קנייה + תחזוקה) שקל לעמוד בו. כל המלינים רק מלינים שבמכוניות חדשות הדגש הוא יותר מדי על ביצועים, אחיזה ושימושיות ופחות מדי על ניהוג מהנה וספורטיבי.

הרי ברור שהשיפורים ב-Hot Hatch הם לא קריטים לרב, אחרת המחיר הזול לא היה נשמר, אבל כאשר היצרן מבצע אותם אני מקבל חבילה שלמה ובאחריות ובלי כאב ראש. אם אני צריך לדאוג לשיפורים הנ"ל זה עולה הרבה כסף והמון זמן, ובכך מבטל את כל הרעיון של לקנות Hot Hatch מן המוכן.

פורסם

הלוואי שמה שמוטי כותב היה עובד בארץ. אצלנו, מעבר לעובדה שהרשויות והיבואנים עושים הכל בכדי למנוע ממך לבצע את מה שהיית רוצה, רוב האנשים פשוט לא יכולים להרשות לעצמם כלכלית דבר כזה. וגם אם כן - מה הם יעשו איתו? על הכביש זה לא ממש יכול לעלות, ואין מקום אחר שאפשר לנהוג בו, כמו מסלול או מגרש ייעודי.

זה לא כל כך פשוט לקחת מכונית, לגלח ממנה משקל ועדיין להשאיר אותה על הכביש. בנוסף למה ש-falou אמר (שבסופו של דבר אנחנו רוצים מכונית שימושית ונעימה ליום-יום), זה דורש המון הקרבה שבמרבית המקרים היא בלתי אפשרית. אני לא רואה אנשים לוקחים גולף GTI חדשה ומורידים ממנה 200 קילו, או לוקחים C2 VTS ומתקינים לה טורבו (ומסדרים את הגיר, וההגה, והמתלים).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
סרוניס, אתה יודע שאני אוהב אותך אבל אני לא שוכח את הזיבולים שזיבלת על ה- 172 בתקופת הסקסו VTS שלך, אז היתה לך רשימה די ארוכה של רג'קטים שמשום מה התפוגגה עם הבעלות על הרכב :shock:

אני לא אתן.......עם כל הצער שבדבר....:lol:

אתה יודע רכב צריך גם למכור בסוף ולוי יצחק (בניגוד לכמה ילדי CF) לא ממש מסניף את שורותיו של סרוניס :|

פורסם

דניאל.

מסכים איתך לחלוטין.

לכן מומלץ לא להתפשר ולבחור\לנהוג בפורמולה 2 של רנו - שבהן מותקנים מנועים דומים מסדרת F4R של הקליאו ספורט. משקל הדגם כ650ק"ג (ללא נהג).

אם בכל זאת אתה מוכן להתפשר ניתן גם לנהוג על קרטינג...(זה מה שעשה שומאכר בימיו המוקדמים)...

ביום יום, שלא מדובר על נהיגת מסלול, יש כאלו שהעצמות שלהם רגישות והגובה כנ"ל (ראה קספר)ונוחות היא לא קללה...:wink: .

שבוע טוב,

מריוס

פורסם
אין לך מושג ירוק איזו רמה אני מכיר ואיזו לא.

לא דיברתי אליך ספציפית ופעם אחרונה שבדקתי אתה לא היחיד בעולם שיש לו קליאו, עזוב כסאח זה לא תורם. נסה לקורא בתור חבר.

מריוס,

אתה חובב רכב כן ?

מגדיר את עצמך כמשוגע לעניין, נכון ?

נראה לך שקליאו ספורט, באיזו שהוא מקום, באיזו שהוא אופן, יכולה לענות על התשוקה ורצונות של "משוגע לעניין" ? עזוב את זה שלמשוגע הזה יש משפחה לרגע, ועזוב את זה שצריך לסוע לסופרמרקט מדי פעם, גם לא הייתי מזכיר את המשטרה ואת הפקקים, אבל שורה תחתונה, אילולי כל האילוצים האלה, עדיין הייתם משקיעים את כל כולכם בלהביא את הרכב למצב ספורט טהור ככל הניתן?

השאלה האמיתית היא כמה אתם מוכנים ל"התפשר" ?

• תוכן חדש...