Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל חברי הפורום שלום,

אנחנו כבר 4 נהגים על קורולה ליסינג אחת והמצוקה מתחילה לצוף על פני השטח.

הרכב אמור לשמש אותי ואת אחי, גיר ידני אפשרי למרות שגיר אוטומט יהיה יתרון (אמא גם לפעמים תסע על האוטו ולכן כל עוד אין סיבה ממש טובה אוטומט מועדף).

התקציב הוא 50K ש"ח, 5 הדברים הכי חשובים לפי הסדר חשיבות:

1. אמינות

2. חסכוניות

3. סחירות ושמירת ערך

4. התנהגות

5. ביצועים

העלנו מספר אופציות:

סיטרואן קסארה 2 ליטר- מפתה מאוד בהתחשב ששנת 2000 עולה כ-30K במחירון (והם גם נסחרות בפחות אני מעריך). יש לנו בבית ניסיון רע מאוד עם צרפתיות ולכן החשש. בנוסף התא נוסעים לא שורד יפה את השנים ואחרי 15 שנה גדושות במקררים יפניים ממיטב המסורת אני לא בטוח שההורים שלי יקבלו את זה.

פוקוס 2 ליטר- חביבת הקהל, מפחדים בעיקר מאחזקה לא ידועה. בתקציב נכנסת שנת 2001.

יונדאי גטס 2004- אני יודע שזו קטגוריה שונה לגמרי, פשוט השנתון קורץ (מדובר פה ברכב שכולה 3 שנים על הכביש).

206- שוב צרפתיות, ניסיון רע וגם המחירון יחסית גבוה.

יאריס- תקוות הקהל אך לצערנו בתקציב הנ"ל יהיה כמעט בלתי אפשרי למצוא אחת.

קורולה- מחירון מוגזם (והם גם לא נסחרות בפחות מהמחירון) ובתקציב הנ"ל נכנס רק שנת 99 (או 2000 בלחץ).

איביזה (100 כ"ס, דגם העלק ספורט)- אופציה חביבה מאוד, איך האחזקה של הרכב?

רובר R25- אח שלי משום מה דלוק על הרכב הזה, על פניו נראת חבילה משתלמת ביותר אבל אנחנו חוששים מהסחירות והאמינות.

כפי שאתם רואים, חשבנו כמעט על הכל, הבעיה היחידה זה העירפול שיש סביב האמינות של כל רכב. אז מה אתם הייתם קונים בתקציב ובדרישות הנ"ל?

ד"א, יש פה מישהו שמחזיק סמארט או מכיר מישהו שמחזיק סמארט? אני רוצה להוציא את ההורים מהבועה (בתקציב הזה אפשר לקנות סמארט 2004-2005) אבל כל עניין האחזקה מעורפל מאוד ולכן אני רוצה לדבר עם בעלים של רכב כזה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

חוץ מהיאריס נהגתי בכל המכוניות שהזכרתה, המלצה שלי היא פוקוס 2.0 זה הרכב שמחבר בין הנאה מנהיגה ונוחות. וגם מבחית אמינות הפורד הזאת באה באיכות יפנית וזה ברור למה.

וגם אינני חושב שאחזקת הפוקוס יותר יקרה מקורולה, ולדעתי ההיפך. אוליי אנשים עם יותר נסיון יכולים לשתף יותר מבחינת עלויות האחזקה.

פורסם

בקשר לתא הנוסעים של הקסארה, כבר בימי ה-ZX וה-306 הראו קונצרן PSA שהם יודעים לעשות תא נוסעים שיזדקן בכבוד. בקסארה המצב טוב מאוד ואני מבטיח לך שהות נעימה יותר מאשר בקורולה ליסינג.

האפשרות העדיפה היא הפוקוס, לא ברור לי למה ציינת את גירסת ה-2 ליטר כשהביצועים זה הדבר האחרון שמעניין אתכם. 1.6 אוט' תעשה את העבודה. הפוקוס נחשבת לאמינה ביותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קספר, יש 2 סיבות מדוע בחרתי לציין את גרסאת ה-2 ליטר:

א) קשה מאוד למצוא פוקוס 1600 שלא עברה בהשכרה/ליסינג/חברה וכו'.

ב) ההבדל במחיר בין ה-1600 ל-2000 זניח (לפני שבחרנו את הקורולה הקודמת שלנו עשינו סיבוב על הפוקוס דור קודם היא הרגישה חלשה משמעותית לעומת הקורולה ולכן אני מעדיף להוסיף עוד כמה אלפים וללכת על ה-2 ליטר).

לגבי הקסארה, אני למדתי נהיגה על קסארה דיזל (לפני 5 שנים) בזמנו הרכב היה בין כמעט 3 שנים ועם כ-200K ק"מ על השעון וכל התא נוסעים התחיל להתפרק (אם זה פתחי מזגן שנשברו, דיפוני דלתות שנפלו וכו'). העיצוב שלו חכם ויפה מאוד אבל לצערי הוא לא שורד את השנים יפה.

פורסם

יותר קל למצוא פוקוס 1.6 אוט' ללא עבר של צי רכב מאשר למצוא פוקוס 2.0.

בקשר לכוח, אני מסכים איתך...אתה פשוט ציינת את הביצועים בפרמטר הכי פחות חשוב.

קשה ללמוד על איכות תא נוסעים ברכב ללימוד נהיגה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ואני למדתי נהיגה על סובארו אימפרזה עם 150 אלף קילומטר וכל תא הנוסעים התפרק.

רכבי נהיגה הם לא דוגמא.

זה כמו חלק מהמוניות בורה שכל הבפנים נראה כמו הצרות שלי.

מצד שני - לפי הסדר שרשמת - פוקוס או איזה לנטיס.

הם רוצים קופסא - שיקנו קופסא.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, אני מסכים אתך (לי יש את המכוניות שלי) אבל אני רוצה לדאוג שיהיה עוד רכב בבית שסבבה לפעמים לסוע עליו (הדבר היחיד שסבבה בקורולה שיש בבית זה הדלקן).

צמצמנו את האופציות לקסארה ופוקוס (אם נמצא יונדאי גטס ידנית ממש שמורה אז נשקול גם אבל הסיכויים ממש קלושים). נראה מה נמצא קודם במצב יותר טוב.

פורסם

ירדת מהסמארט תוך שנייה?

עזוב אותך מקופסאות, צא מהקופסה :)

לדעתי, כל המשפחתיות שהעלת (פוקוס, קסארה) הם גרסה טיפה משופרת של הקורולה. עדיין משפחתיות, אבל עם כמה שיפורים (התנהגות, נניח). עדיין לא רכבים שיכולים להעלות חיוך על הפרצוף. קורולה כבר יש לכם.

נק' שצריך לבדוק בסמארט: הבטיחות, מחירי הטיפולים והאמינות, וההאם מפריע לך שזה אוטו של בחורות.

• תוכן חדש...