Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לגבי בטיחות רכבים ומבחני ריסוק:

האתר האמריקאי, מדרג את האימפרזה, למשל, ב- Good בכל הפרמטרים (שזה הדירוג הכי גבוה); זאת, לעומת הפורד פוקוס שמקבלת Good, Poor ו- Average, לסוגי הבדיקות שונות שמבוצעות באתר.

והרי ידוע, שהאתר האירופאי נתן לפוקוס חמישה כוכבים.

הסברים?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

איזה שנים? האם אתה מדבר על רכב חדש מודל 2007?

אל תסתכל באתר האמריקאי, הפוקוס האמריקאית מפגרת אחרי הדגם האירופאי.

הפוקוס החדשה היא מכונית מודרנית ובטוחה, וכמובן קיבלה 5 כוכבים במבחני הריסוק האירופאי. ספק אם סובארו מתקרבת ל 3.

הסובארו לעומת זאת עדיין מבוססת של המרכב של האימפרזה מלפני 10 שנים (דגם כל חדש אוליי עוד שנה או יותר). ודגמי 2007 מגיעים עם מנוע 1.5 ליטר חלש, הנה הכתבה שהתפרסמה בידיעות:-

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3347111,00.html

משני הרכבים האלה אני ממליץ על הפוקוס עם הידיעה שהמנוע 1.6 ליטר שלה הוא גם חלש. לצערי היבואן החליט ליבא אותה עם אותו מנוע של הדגם הישן ולא עם המנוע 1600 הזרקה ישירה החדש של פורד :-(

פורסם

האימפרזה לא נבחנה ב EURO NCAP והפוקוס, כאמור, קיבלה שם 5 כוכבים.

הפוקוס יותר מודרנית וסביר להניח גם יותר בטוחה (עובדה שקיבלה 5 כוכבים ב NCAP).

האימפרזה נבחנה במבחני ריסוק בארה"ב וכמדומני גם באוסטרליה וקיבלה שם ציונים טובים מאוד.

שתיהן גרוטאות במונחים של 0-100 (הבדל אפסי בהספקים ובמומנטים בין מנוע ה 1.5 של האימפרזה ל 1.6 של הפוקוס. במקור המנועים טובים ומוצלחים - רק שהמכוניות כבדות להחריד והתיבה האוטומטית לא מוסיפה ליתרון בסעיף זה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המבחן האמריקאי מתייחס לפוקוס 2007.

לפי מה שאמרתם, בארה"ב מוכרים פוקוס ישנה; ואצלנו מוכרים פוקוס עם מנוע ישן :cry: עדיף לחיות באנגליה?

אגב, לסובארו החדשה יש גם מנוע 2.0 לא נורא (להורים שלי יש כזאת סטיישן).

פורסם

הפוקוס האמריקאית אינה זהה לאירופאית. בנוסף, הדגם שנבדק בארה"ב לא היה מצוייד בכריות צד ולכן התוצאות הבינוניות בריסוק צדי (הדגם החדש שרוסק על ידי EuroNcap צויד בשש כריות).

פורסם

הפוקוס החדשה היא מכונית מודרנית ובטוחה, וכמובן קיבלה 5 כוכבים במבחני הריסוק האירופאי. ספק אם סובארו מתקרבת ל 3.

:-(

ממש אורי גלר! יש לך עוד ניחושים על תוצאות של מכוניות עפ"י תחושה?

האימפרזה נבחנה בשנת 2001 (עם 2 כריות אויר היום רוב הדגמים משווקים בארץ עם 4 כריות) ע"י הANCAP שהיא למעשה השלוחה האוסטרלית של NCAP (אותם מדדים ואותם פרמטרי בדיקה). האימפרזה השיגה 4 כוכבים ו81% (לצורך השוואה, מרבית המכוניות שנבחנו באותה שנה:- גולף דור 4, פוקוס דור ראשון, טויוטה קורולה הנוכחית. השיגו ציונים נמוכים יותר).

לשואל השאלה, הפוקוס שמשווקת בארצות הברית עד ממש לשנה הזאת, הינה למעשה הדור הראשון של הפוקוס בתחפושות קטנות. זאת מבלי לפגוע בציוני הבטיחות המצונים שקיבלה האימפרזה (ציון מקסימאלי בכל הבדיקות)בשנת 2006 (עם 4 כריות אויר) ע"י הIIHS.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

בקשר לתחושת האורי גלר שלי, אני מתנצל על כמעט 3 שנתתי לאמפריזה.

ותרשה לי להגיד שאני מאמין יותר במבחן האירופאי שבודק גם הגנה על ילדים, ומכסה פגיעות גוף והולכי רגל.

אני מודע לתקנים האחרים, אבל אישית שאני קונה רכב אני מאמין יותר ל- NCAP.

גם סביר להניח שרכב שתוכנן לפני 10 שנים לא יהיה בטחותי מספיק כמו רכב מודרני, וזאת הייתה הכוונה התמימה שלי.

פורסם

למרות שהאימפרזה תוכננה לפני 10 שנים, היא לא בטוחה כמו שהייתה לפני 10 שנים, הרי בכל זאת, בין כל מתיחות הפנים האלה היא הונדסה להיות מעט בטוחה יותר.

בר72 - אתה בוכה מזה? כנס לאתר פורד האנגלי, תראה איזה מבחר יש לפוקוס, החל ממנועים שאנחנו יכולים להמשיך לחלום עליהם ועד למרכב 3 דלתות שפה תמצא רק כאשר הWRC יגיע אלינו...YEAH RIGHT..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נכון... צודק בעניין הסובארו האפרורית והמיושנת, היא אכן יותר בטוחה בגלל כל מתיחות הפנים והשדרוגים הרבים שעברה.

בקשר לפורד הייתי שמח לקנות Focus ST :shock:

פורסם
בקשר לתחושת האורי גלר שלי,

ותרשה לי להגיד שאני מאמין יותר במבחן האירופאי שבודק גם הגנה על ילדים, ומכסה פגיעות גוף והולכי רגל.

אני מודע לתקנים האחרים, אבל אישית שאני קונה רכב אני מאמין יותר ל- NCAP.

.

אני מסביר לך שמדובר על אותו אירגון עם אותן תוצאות. יותר מזה, חלק מהבדיקות שנערכו בNCAP מפורסמות ב ANCAP.

יש שוני קל, בהתיחסות של נק' הבונוס לגבי זמזם התראה לחגירת חגורה. מאחר שהניקוד בונוס הזה, נכנס אחרי שנת 2001, הרי שזה אפילו לא רלוונטי לאימפרזה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

בקשר לבטיחות, הרי בסופו של דבר הכל עניין של מזל. מהירות הפגיעה וזווית הפגיעה מכריעות יותר מכל את סיכון הנוסעים. שלא נגיע למצב כזה בחיים.. אמן.

בקשר לפוקוס והאמפריזה, כמו שנאמר למעלה - הפוקוס האמרקאית מבוססת על הדור קודם (האירופי) והבטיחות שלה לא רעה בהתחשב בעובדה זו.

האמפריזה מצד שני - משתמשת בשלדה של סבתא אמפריזה (1992), אבל היא עברה חיזוק משמעותי ב 2001 (דגמי 2002) ונוספו לה איזורי קריסה מלפנים ומאחור, וספיגת אנרגית המכה נעשתה יעילה יותר. לכן הבטיחות לא רעה.

* צריך לשים לב לכך שהאמפריזה הנבחנת מצויידת בארבע כריות אוויר - מה שלא היה בדגמים שנמכרו בישראל (טוב ב 2007 יש).

לינק למבחן של הסובארו

לינק למבחן של הפורד

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
בקשר לבטיחות, הרי בסופו של דבר הכל עניין של מזל. מהירות הפגיעה וזווית הפגיעה מכריעות יותר מכל את סיכון הנוסעים

זה נכון אבל כמו בלוטו אם תמלא יותר טפסים יהיה לך סיכוי יותר טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בכל מקרה, ובניגוד ל- B4, בטיחות או לא, האימפרזה ממש מגעילה ומיושנת.

זה כמובן עניין של טעם, אבל לדעתי דגמי הסטיישן 2.0 מאוד יפים.

• תוכן חדש...