Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נאבה ליונדאי אלנטרה 01'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , יש לחבר שלי יונדאי אלנטרה 01' ובמהלך חיזוק הגלגל לאחר תיקון תקר , בורג אחד מהארבעה כאילו מסתובב על ריק!

ויש מצב שנשברה ההברגה , מה לעשות ? האם אפשר לנסוע ככה עד מחר , או אסור לו לנסוע ככה , וזה בגלגל הקידמי.

והאם יש צורך להחליף נאבה?

תודה .

מוטי.

פורסם

שלום , תודה מוטי שכתבת את ההודעה זה היה בשבילי.

היום היה לי פנצ"ר והחלפתי גלגל, בזמן פתיחת הברגים בורג אחד פשוט עף פתאום על הרצפה ונגזר ביחד עם חלק מהגוז"ון.

כרגע הגלגל חובר עם 3 ברגים, אין אפשרות להבריג בורג רביעי כי אין על מה להבריג וגם חלק מהגוזון נשאר בתוך הבורג ככה שגם הבורג חסר משמעות.

האם אפשרי כרגע לנסוע באופן זמני עם 3 ברגים עד מחר או מחרתיים שאני יכנס למוסך?

בעניין התיקון ברכב שלי, יש אומים ולא מוטרות ככה שאפשרי רק להחליף את הגוזון השבור ולא את כל הנאבה נכון?

וכמה עולה החלפה של דבר כזה?

בתודה רמי.

פורסם

אין לי מושג כי זה היה רכב צבאי ומשרד הביטחון שילם...

אבל מה שכן - הם החליפו את הגוז'ון סה"כ ודי במהירות ככה שלדעתי זה לא צריך לעלות הרבה.

פורסם

לא תמיד ניתן להוציא את הבורג. לפעמים צריך להחליף נאבה.

אצלי גם היתה אותה בעיה, ולא הצליחו לחלוץ את הבורג השבור.

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

באלנטרה מהדור האחרון ההחלפה של גוז'ון שנגזר היא פשוטה יחסית. בדור הקודם יש לפרק את הנאבה לגורמים על מנת להחליף גוז'ונים.

פורסם

נסיעה עם גלגל המהודק בעזרת 3 ברגים מסוכנת ועלולה להסתיים בתאונה קטלנית !

מחקר שפורסם באנגליה מצביע על 200 מקרים בכול שנה של תאונות הנגרמות עקב ברגים שנגזרו/השתחררו במהלך הנסיעה והגלגל עקף את הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם
נסיעה עם גלגל המהודק בעזרת 3 ברגים מסוכנת ועלולה להסתיים בתאונה קטלנית !

מחקר שפורסם באנגליה מצביע על 200 מקרים בכול שנה של תאונות הנגרמות עקב ברגים שנגזרו/השתחררו במהלך הנסיעה והגלגל עקף את הרכב.

אולי בגלל שכל ארבעת הברגים נגזרו/ השתחררו...

לא מאמין שיש בעיה בנסיעה קצרה על 3 ברגים.

אם תוכל תעלה לכאן בבקשה את הקישור למחקר הנ"ל.

פורסם

ידידי יש בעיה לנסוע על 3 מתוך 4 ברגים, במיוחד בהינתן שלא בדקנו בפועל את מצב שלושת הברגים האחרים אצלך (ברכב :-) )

למרות האמור לעיל ניתן לבצע נסיעה קצרה, איטית ותוך עירנות לעניין כדי להגיע למוסך. להגיד לך שאם תיסע במהירות גבוהה בכביש בינעירוני ולא יקרה כלום לא ניתן. מי שטוען על גבי הפורום שכן הינו חסר אחריות. אני רוצה לראות שיתחייב לך שלא יעוף הגלגל תוך כדי נסיעה.

בכל מקרה בדוק ששאר הברגים מהודקים ע"י נסיון חיזוק בעזרת המפתח בכוח הייד בלבד. אם אכן כך בצע נסיעה איטית, בלי לעלות על בורות ומכשולים מיותרים כדי להגיע למוסך.

בהצלחה.

• תוכן חדש...