Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חבר שלי חובב הפורמולה 1 שואל אותי המון שאלות בתחום המוטוריקה, עם רובן אני מצליח להתמודד אך כשהוא שאל אותי מה זה "מאס דמפרס" לא ידעתי מה להגיד לו,

אז השאלה מופנת אליכם, מה זה?

(הבנתי שזה אובייקט שנמצא בחזית המכונית ועוזר באוירודינמיקה).

תודה רבה,

עמרי.

נ.ב. אני מקווה שאני "מבטא" את השם נכון, פשוט אין לי מושג על מה מדובר, ואני מנחש איך רושמים את זה לפי שמיעה.

--------------

עריכה,

לאחר חיפוש באינטרנט, אל תשאלו אותי איך, הגעתי לתשובה, החבר התכוון בכלל ל"מאס דאמפרס".. Mass Dampers..

http://www.formula1.com/insight/technical_analysis/race/2006/762/311.html

תהנו למי שרוצה לדעת מה זה.

לילה טוב.

פורסם

חבר שלך חובב פורמולה-1 וזה מצויין .

עניין ה"מאס דאמפרס" בהחלט היה אחד מהנושאים השנויים במחלוקת שדי השפיעו , ואולי רק בעקיפין על התפתחות עונת 2006 , בעיקר בקבוצת רנו , קבוצתו של פרננדו אלונסו .

אין ויכוח כי החלק הזה , שחוקיותו מוטלת בספק , היה מורכב ב-R26 של אלונסו ופיסיקלה מתחילת העונה ועל פי כל המומחים נתנה להם יתרון גדול .

מטרתו של החלק הזה לסייע בשמירה על היציבות בחלק הקדמי אבל הבעייתיות בו היא שאסור בפורמולה-1 שיהיו בתוך המרכב והמתלים חלקים שזזים בעיקרון .

עניין ה"מאס דאמפרס" והויכוח סביב חוקיותו נסב על השאלה האם הוא חוקי בגלל התזוזה או לא .

כל עוד רנו שלטו במהלך תחילת העונה היו לחשושים על החלק הזה אבל לא נעשה דבר .

סביב המרוצים של צרפת-גרמניה-הונגריה הגיעה הסאגה לשיאה , רנו אמרו שימשיכו להשתמש עד שיוחלט אחרת , לאחר מכן פרקו אותם מחשש לפסילה והכי מעניין היה הויכוח בין שופטי ה-FIA במסלול לבין השופטים הטכניים הראשיים של ה-FIA שלא הצליחו להגיע להחלטה באם זה חוקי או לא .

הדבר חולל מהומה ובלבול לא קטן בקבוצת רנו , גם אלונסו עצמו די איבד את העשתונות ופרארי התחילו להגביר לחץ , במסלול עם סדרת נצחונות של מיכאל שומאכר (זוכרים , היה פעם נהג כזה..) וגם מחוץ למסלול עם הרבה פניות לעתונות .

בסופו של דבר פורק החלק מהרנו והמהנדסים נאלצו להפעיל את הראש ולכוון מחדש את שילדת הרנו .

רנו ואלונסו לקחו את האליפות ולכן הסיפור הזה גווע . נותר לנו רק לנחש מה היה קורה באם פרארי היו לוקחים את האליפות .

כמה תלונות ולחשושים והאשמות על ה-FIA ופרארי היו עפים באויר...

דובי

mass_damper.gif

renault_r26_mass_damper.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בעיקרון מדובר על משקולת וקפיץ שבעצם פועלים כנגד התנועה הטבעית של החרטום לקפץ, בעיקר במעבר על אבני השפה, בכך החרטום מוצמד יותר, יש יותר אחיזה = זמן הקפה מהיר יותר.

הסרת המאס דאמפרס מהרנו באמצע העונה מחקה להם כחצי שניה להקפה שזה המון במונחי F1.

• תוכן חדש...