Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם לצורך שיפוץ מנוע נניח על ידי קיט שיפוץ שנקנה, צריך להוציא מנוע או שניתן לעשות כשהוא מורכב ברכב?

תלוי במצב המנוע שמתגלה לאחר הסרת ראש המנוע. אם יש צורך לחרוט את הצילינדרים, אז אין מנוס מלפרק את כל המנוע מהרכב. אם אין צורך, אפשר לבצע על הרכב, למעט השחזת הראש שנעשית בבית מלאכה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ערב טוב לכולם!

בידי יש פרטים מדויקים על מצב המנוע ברכבי ואני מבקש מכול מי שמבין ויכול לעזור לי לגבי השאלות שאני ישאל אחרי הפרטים שיסמרו לכם, תעזרו לי בבקשה כי אני בדילמה קשה.

כמו שרובכם יודעים יש לי אופל אסטרה, גיר רגיל, שנת 92, נפח מנוע 1400.

אחרי כול הבדיקות שעשיתי ,בדקתי ונעזרתי באנשי מקצוע יש כמה בעיות במנוע והם:

1). 2 נזילות שמן: בקרטר ומחזירי שמן.

2). נזילת מי קירור: כשקניתי את הרכב בעל הרכב הקודם השתמש במים רגילים , החלפתי למים ירוקים איכותיים יותר ושפכתי את כול המים הרגילים עד לטיפה האחרונה, אחרי חודש וחצי אני רואה שחסר כול כמה ימים מי קירור לרדיאטור, נזילת מי הקירור בין הבלוק לראש מנוע בפתח קטן שיוצא לעט לעט וכולו מתרוקן כנראה שזה נגרם על ידי חלודה או שאטם לא טוב.

3). אכילת שמן: אוכל שמן אבל לא ממש, והעשן שיוצא מהרכב יוצא בצורה לא מוגזמת, כנראה שזה 90% גומיות שסתומים, הקומפרסיה בכול צילינדר הו 180 PSI.

ועכשיו אני יגש לשאלות ואני מודה מראש לכול מי שיעזור לי:

1). מה עדיף לי לעשות כדי לחסוך בכאב ראש וכסף, להחליף את המנוע ולהביא מפרוק או יבוא, או לסדר את כול הבעיות האלה?

2). מי שהו יודע את הסיבה לנזילת מי קירור ואיך בידיוק אפשר לעצור לתקופה קטנה?

3). כול מי שיש לו רעיון או יעוץ כול שהו שיכול לעזור לי הקבל בברכה.

בברכה אלכס

פורסם

מה קורה אלכס לפי התאורים אני רואה שהלך פה אטם ראש מנוע או ראש מנוע.

תפרק את הראש מנוע ותבדוק מה המצב שם . אם האוטו אוכל שמן ומים וגם עשן יוצא אני מאמין שזה ראש מנוע.

תגיד התוסף שגואל שם לך לא עזר לך בכלום??

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

האמת תוסף זה לא הזיז לי ממש לא שמתי לב לזה אבל עדיין יש עשן לבן.

דרך אגב יש לי מנוע מפרוק 2300 שקל 3 חודשים אחריות, אני בדילמה לגבי ליבא מנוע או להביא מפרוק, אך ורק עם המנוע לגמרי לא בסגר ולא רק הראש מנוע.

למישהו יש כיוון מתאים לגבי עיניין זה, תודה מראש.

בברכה אלכס

• ספונסר פורום
פורסם
אל תטרח ,לחפש בעיות מתחת לאדמה,משום שמוסכים אוכלים אנשים כמוך ,לארוחת בוקר אתה חטיף מועדף!

אתה נמצא כרגע בחורף ורכבך לא מתחמם לא בעיר, ובוודאי לא בנסיעה בין עירונית.

בברכה

צביקה

צביקה האם לדעתך במוסכים ישנם מפלצות שעירות שזוללות בעלי אופלים .

לא מתאים לך .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בעלי מוסכים שמחוברים לאנשים דרך פורומים ואינטרנט בכלל נמצאים ברמה אחרת לגמרי של יחסי אנוש עם לקוחות, לצערך ולצער כולנו המצב הוא לא כזה בהרבה מוסכים שאינם כאלה (הרבה, ממש לא כולם).

פורסם
צביקה האם לדעתך במוסכים ישנם מפלצות שעירות שזוללות בעלי אופלים .

לא מתאים לך .

מוסך רון הנכבד שלום רב!

אם אתה היית עוקב אחרי , ואחרי תגובתיי בפורום, תיווכח שמעולם לא טענתי שבמוסך כלשהו, ישנם מפלצות שזוללות בעלי אופלים בכלל או כל רכב אחר בפרט!

ההפך הוא נכון, ברגע שמסתמנת מנימת שאלתו של חבר פורום, חוסר ידע משווע ברכב, במקום

שיעשה צעד בלתי הפיך לרכב, אני ממליץ לו לגשת למוסך מומלץ ובעל שם בתחומו, ולא לבצע זאת בעצמו.

במקרה זה אתה חייב להודות,שעקב גילו הצעיר ממידע אישי שיש לי, הבחור צעיר ונאיבי, ומנימת שאלותיו, ורמת הידע שלו, ניתן להבחין שהוא טרף קל למוסך שרלטן, ומצאתי חובה להזהירו מכך.

שנית הבחור לומד בבית ספר מקצועי אוטורוניקה, 3 ימים בשבוע, ובשלושת הימים הבאים הוא עובד במוסך בעיר מגוריו, ולכן המלצתי לו בעבר לפנות בשאלות ובבדיקות במוסך שבו הוא מתלמד.

בתקווה שהבהרתי את עצמי!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
יש מישהו בפורום זה שמבין ויכול לייעץ לי משהו לגבי הנושא בבקשה?

בברכה אלכס

אלכס פתח שרשור חדש , כי השרשור יצא מהקשרו, והכותרת כבר לא מתאימה לשאלותיך.

בברכה

צביקה

פורסם

פתרתי את בעיית הכותרת , ועכשיו לבעיות האחרות.

1. בעיות היגוי בכתיבת ההודעות.

אנא סור וקרא את השרשור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=40880.

אם משום מה לא נתקלת בעניין עד היום , אז בעברית כותבים : את המנוע , ולא תמנוע , וכיו"ב.

כנ"ל בית ספר , ולא בצפר.

אנא הקפד קצת יותר. הודעותיך קשות לקריאה.

2. בעיית ההתחממות. לא הצלחתי להבין מהודעתך. מה זאת אומרת שהחיווי מראה על חצי מה-90?

האם תזוזה קטנה של המחוג בין 80 ל-90 , או שמא נפילה מחצי הסקאלה (בערך 90) לרבע ממנה ?

בכל מקרה- אין לך בעיית התחממות ברכב. 90 מעלות היא טמפ' עבודה נורמלית. מירב הסיכויים הם שאין תרמוסטט או שהוא תפוס במצב פתוח.

לגבי צריכת השמן - על פי הקומפרסיה שנמדדה, המנוע רחוק מלהיות גמור, וכנראה אכן הבעייה בגומיות השסתומים.

לגבי מחזירי השמן - באילו מהם מדובר ? רוב הסיכויים שניתן להחליפם ללא פירוק נוסף על מה שיגיע בסעיף הבא.

לגבי בריחת נוזל קירור - לאור הבעיות הנוספות ובעייה ספציפית זו, ועל פי מצב הקומפרסיה , עצתי לך היא להוריד ראש מנוע (במוסך, חסוך מעצמך את ההוצאה הכרוכה בתיקון התקלות שתעשה, ואתה תעשה), לשפצו (מילוי חומר), להחליף גומיות על הדרך (תוספת העלות תהיה שולית מאוד), להחליף אטם ראש ולסגור.

בקיצור - אתה צריך לעשות ראש מנוע, על הדרך להחליף את שני מחזירי השמן, ולסגור עניין.

פורסם

שמר אני כועס עליך, הוצאת לי את המילים מהפה, תגובה דומה טרחתי וכתבתי בשרשור החדש שאלכס פתח בעצתי, מכיוון שהשרשור יצא מהקשרו, וברג שבאתי לשלוח, הופיעה הכתובית המעצבנת"מצטערים השרשור נעול"![/B]

תודה רבה !

אוהב אותך

צביקה

פורסם

בכול זאת תודה רבה לכם על הכול!

יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי לגבי נזילת מי הקירור, ממה יכול להיות שנגרמה הנזילה בין הבלוק לראש מנוע, ואיך אני פותר את הבעיה לתמיד?

בברכה אלכס

• תוכן חדש...