Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא ניכנס לכל הסיפור כרגע כי אין לי זמן, אולי במועד מאוחר יותר אספר יותר פרטים

רכשתי רכב בטרייד אין לאחר שעבר בדיקה בעיר המוכר, שבה נאמר לי שיש קצה שילדה עם משמעות נמוכה למרות שחשדתי שיש סיכוי שעובדים עלי החלטתי לרכוש בכל זאת ולקחת את הסיכון

בבדיקה נוספת לאחר הקנייה שעשיתי מסקרנות במכון שאני סומך עליו באיזור מגורי התגלתה פגיעת שלדה (שסי)

שלא התגלתה בבדיקה הראשונה

הבוחן אמר שלדעתו הפגיעה לא משפיעה מבחינה בטיחותית, אלא רק מבחינת ירידת ערך

אותי פחות מעניינת כרגע ירידת הערך (מקסימום הפסדתי כמה אלפי שקלים,ובנוסף אני יכול לתבוע אותם מהמכון הראשון), ורק חשוב לי לדעת בוודאות מה המשמעות הבטיחותית

האם אני יכול לסמוך על דברי הבוחן?

הוא אמר "שלדעתו" אין בעיה בטיחותית ואם "דעתו" טועה?

מיהו בעל המקצוע המתאים שאליו אפשר לפנות כדי לוודא האם יש סכנה בטיחותית מפגיעת שלדה מסוימת?

פורסם

רק בדיקת איש שלדות מקצועי ועל בסיס מדידת ליזר של הרכב.

הנ"ל בהנחה של פגיעה גבולית, אם הפגיעה חזקה במיוחד או זניחה תקבל ממנו תשובות במקום על סמך הסתכלות בלבד.

קיצורי דרך כאן מאוד לא מומלצים.

בהצלחה

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

לחבר שלום

בנוסף לדבריו הנכונים של קודמי, אוסיף כמה מילים:

1 השפעת השלדה מתבטאת בזויות היגוי שגויות, אשר להן עניין בטיחותי מהמדרגה הראשונה

2 האם ההגה "מושך"?

3 בדיקת שלדה תוכל לערוך באחד ממכוני הבדיקה אשר מחזיקים מערכת בדיקה של car o liner או אצל "קרמן" ישוריי שלדה ופרונט ברשל"צ

4 מכון פרונטים מקצועי יוכל לתת לך אינדיקציה טובה לגבי זויות ההיגוי

5 הסתכל על הצמיגים , האם הבלאי הוא אחיד לכל רוחב הצמיג?

באיזה רכב מדובר ?

יגאל

פורסם

אני לא מבין גדול במכונאות רכב אבל אם אני לא טועה הגה מושך ובלאי לא אחיד נגרמים גם מלחצי אוויר לקויים בצמיגים וצורך לעשות כיוון פרונט - אז לא בטוח שאם ההגה מושך או שהצמיגים בלויים באופן לא אחיד זה כתוצאה מהמכה בשלדה

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
לחבר שלום

בנוסף לדבריו הנכונים של קודמי, אוסיף כמה מילים:

1 השפעת השלדה מתבטאת בזויות היגוי שגויות, אשר להן עניין בטיחותי מהמדרגה הראשונה

2 האם ההגה "מושך"?

3 בדיקת שלדה תוכל לערוך באחד ממכוני הבדיקה אשר מחזיקים מערכת בדיקה של car o liner או אצל "קרמן" ישוריי שלדה ופרונט ברשל"צ

4 מכון פרונטים מקצועי יוכל לתת לך אינדיקציה טובה לגבי זויות ההיגוי

5 הסתכל על הצמיגים , האם הבלאי הוא אחיד לכל רוחב הצמיג?

באיזה רכב מדובר ?

יגאל

מדובר בפורד פוקוס דור ראשון

בבדיקה השנייה נכתב בסעיף שילדת מרכב, ליקויים בעלי משמעות גבוהה:

תיקוני תאונה מאחור, כיפופים בקורות אורכיות אחוריות עד ציר אחורי (שילדה),

הוחלף פח אחורי מולחם

דבר מוזר ששמתי לב אליו עכשיו: בבדיקה השנייה נכתב "לתקן זוויות היגוי", אבל מצד שני בתדפיס המחשב של בדיקת כיוון הגלגלים, כיוון הגלגלים הוא בסדר. אני לא מבין בתחום, אבל כיוון גלגלים לא אמור להיות קשור לזוויות היגוי?

לגבי שאר השאלות אני אנסה לבדוק יותר מאוחר כשיהיה לי יותר זמן

פורסם

במכון מ.מ.מ. בבני ברק ביקשו ממני 700 ש"ח עבור בדיקת תקינות רכב לאחר תאונה, ואמרו שמשך הבדיקה כשעתיים

בדינמומטר בתל אביב ביקשו בסביבות 400 שקל (הפקידה לא היתה בטוחה ולא היה לה זמן לברר)

לפי מה שהבנתי זה כולל את בדיקת השלדה שדיברת עליה עם המכשור של car o liner,

אבל זה נשמע לי מחיר גבוה לבדיקה שהבנתי מחיפוש בשרשורים קודמים, אמורה להימשך כמה דקות ובודקים בה את המכונית בלייזר

מישהו יודע על עוד מכונים באיזור ת"א ,רמת גן, בני ברק, או פתח תקווה שעושים את הבדיקה

ומה אמורות להיות העלויות?

פורסם

לחבר

אל תחסוך,המחיר הגבוה נובע בעיקר בגלל מחיר מכשיר הבדיקה ועדכוני תכנה מדי שנה,כיוון גלגלים היא אחת מחמש זויות ההיגוי והיא איננה אינדיקציה לגבי שלדה עקומה,אגב לא ענית לגבי שחיקת הצמיג

מכיון שמוקד התאונה הוא מאחור עד קו הגלגלים יש לבדוק ששני הסרנים עוקבים אחד אחרי השני בנוסף לכל שאר הבדיקות

לפני בוא הגשמים בדוק נזילות של מים לתוך תא המטען ,הוצא את תכולת המטען כולל גלגל החילופי ,שטוף בעזרת צינור מהחלון האחורי ,ובדוק נזילות מהפנסים, גומי תא מטען, חיבור הפח האחורי

יגאל

פורסם

ליגאל תודה רבה על התשובות

לא עניתי על הצמיגים, כי הסתכלתי עליהם אבל למרות זאת אין לי מושג אם הם שחוקים, והשחיקה נראית לי אחידה אם הם שחוקים, אני רק בתקופה האחרונה התחלתי להיכנס לתחום המכוניות ולכן בשעות האחרונות אני מוצא את עצמי קורא כתבות על צמיגים מ-ynet :sad:

לפי דו"ח הבדיקה השנייה על הצמיגים, הצמיגים האחוריים שחוקים, אבל לא נאמר אם הם שחוקים בצורה אחידה

לגבי משיכת ההגה, גם כאן אני לא בטוח באמינות הבדיקה שלי ובתוצאות:

אם אני מכוון את ההגה כך שגלגל ההגה יהיה מיושר, האוטו מושך שמאלה

אם אני מכוון את ההגה כך שייסע ישר (כלומר ההגה קצת ימינה) אז האוטו יחסית נוסע ישר בהתחלה, אבל נראה לי שמושך קצת ימינה (בצורה חלשה יותר מאשר המשיכה שמאלה שתוארה לעיל(

פורסם

עלו לי עוד שאלות למי שיודע:

שמעתי שלאחר תאונה חייבים את הבדיקה הזאת כדי לתת אישור לרכב לעלות על הכביש.

אם מתגלה בבדיקת השלדה (שהיא ביוזמתי, לא לאחר תאונה) שעלולה להיות בעיית בטיחות בגלל מרחקים שונים מנתוני היצרן,

האם עלולים להשבית את הרכב, ולא לתת לו לעלות על הכביש?

האם צריך להחליף את הצמיגים השחוקים לפני הבדיקה הזאת כמו במקרה שבו צריך להחליף צמיגים לפני בדיקות וכיוון פרונט?

פורסם

סוף דבר למתעניינים - מצאתי מכון בפתח תקווה שעשה את הבדיקה עבור 250 ש"ח, במכשיר של laser aligner ( לא car o liner שהומלץ, האם זה משנה?)

ושלדת המכונית נמצאה בטיחותית

נשאר לעשות החלפת צמיגים, כיוון פרונט וסרן אחורי

תודה רבה למשיבים על העזרה

• תוכן חדש...