Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה- ידית הילוכים רופפת- חופש מאסיבי בידית. הסיבה- הבוקסות שמובילות את המכלול התפוררו.

בשעה טובה לאחר שאני כבר לפחות חודש נוסע עם בית ידית הילוכים מפורק ומעביר הילוכים עם המוט מצאתי את הזמן להחליף את שלוש הבוקסות שמובילות את מנגנון הידית. מדובר בפולו 96 1600 AEE.

לאחר התייעצות בפרטי עם מי שביצעו בעצמם את העבודה והם מביני עניין גדולים ברכבי VW ניגשתי לעבודה. כדי לסבר את האוזן, העבודה אמורה לארוך שעתיים בתנאי מוסך, במקרה שלי בתנאים ביתיים היא לקחה 4 שעות (כן צריך להביא כלים, להרים את הרכב, לזחול מתחת, לריב עם שכנים, בסוף לסדר ולנקות וכו' וכו').

מהות העבודה:

1. פירוק ידית ההילוכים, החצאית שלה וכל הפלסטיקה שמסביב.
  2. פירוק הבנד האמצעי של האגזוז, שחרור תושבות אגזוז והזזת מערכת הפליטה הצידה. למזלי הצלחתי מבלי לפרק את הסעפת.
  3. פירוק הפחים שמעל צינור הפליטה.
  4. ניתוק מוט ההילוכים והכבל התומך מהגיר (linkage rod & support cable).
  5. פירוק בית הידית הילוכים והוצאת המכלול ממתחת לרכב.
  6. החלפת שלוש הבוקסות.
  7. גירוז והרכבת כל העסק.

העבודה עצמה- בינונית-קלה, גישה לא נוחה ויותר מידיי חלקים לפרק בשביל כזאת שטות.

הפואנטה:

המסקנה העצובה שהגעתי אליה לאחר שחשבתי על כל העסק היא שכנראה היה ניתן להחליף את הבוקסות מלמעלה מבלי להוציא את כל מכלול הידית. נכון, זה היה לוקח שעה-שעתיים של עבודה מאומצת עם שפיץ פליירים, מברגים דקים וקצת אילתורים, החלקים היו נופלים המון פעמים אבל בסוף זה היה מצליח.

יכול להיות שלמוסך יותר קל להשקיע שעתיים בעבודה גסה יחסית של פירוק על העניין והחלפת הבוקסות בקלות, מאשר לשבת ולבצע "ניתוח כירורגי". לדעתי למי שמבצע בעצמו שווה ללכת על הדרך השנייה. כנראה שבסופו של דבר זה היה חוסך זמן.

מי שיצטרך להחליף את הבוקסות האלו בעתיד אני מוכן לעשות נסיון ולעזור לו להחליף אותן מלמעלה ללא פירוק המכלול.

פורסם
איפה הצילומים ?

איך ידית ההילוכים מתפקד עכשיו ?

שכחתי להתנצל על כך שלא צירפתי צילומים. לצערי לא הייתה מצלמה בהישג יד. לעומת זאת אני אשמח לתת הסבר מפורט לכל מי שיפנה אליי.

הידית מתפקדת כשורה לדעתי, אבל אוליי זה באמת המקום לשאול:

התנועה של להזיז את הידית לצדדים נהייתה יותר קשה. מן הסתם ברור שזה ככה בגלל שהבוקסות חדשות ויש יותר התנגדות, מה גם שהשתמשתי בגריז קצת יותר מידיי צמיגי. ההילוכים משתלבים ללא בעיה. השאלה היא האם צריך לכוון את הידית? (הבורג מלמטה שמחבר בין המוט לריליי והבורג אלן הקטן מלמעלה.)

האמת היא שסימנתי את מיקום המוט ביחס לריליי ולכן לא אמורה להיות בעיה. אם ההילוכים משתלבים בצורה טובה יש מקום לכיוון? כיצב מבצעים את הכיוון?

• 10 חודשים מאוחר יותר...
  • ספונסר פורום
פורסם

אביב כתב כאן משהו שהוא לא באמת ניסה אותו (הדרך השניה),אני אומר

לך חד משמעית לא ניתן לבצע החלפה של הבוקסות ללא פירוק

של כל המכלול מלמטה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...