Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם משהו נחמד לידע כללי

היום בעבודה לקחתי ספק כוח דפוק של מחשב ועניין אותי לדעת איזה קבלים יש בו

מצאתי שבספקי כוח של מחשב של פנטיום 4 משתמשים בשני קבלים 330 מיקרופאראד בערך של 200 וולט

בדקתי עכשיו בנוסחא לקרוס מסדר ראשון (6 db ) והחיתוך הוא בHPF 120 הרץ

יכול לשמש כקרוס נחמד לרמקול 4 אינטש או חמש ורבע אם רוצים להשתמש בהם כמיד או מידבאס גבוה.

פירקתי שלושה ספקים שונים ובכולם היו את שני הקבלים האלה.

דבר נחמד נוסף - אם מחברים שני קבלים כאלה בטור (אם אני לא טועה) הם מהווים קבל אחד של 660 מיקרופאראד ב100 וולט ואז תדר החיתוך הינו 60 הרץ - וזה כבר טוב למידבאסים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce,

הקבלים שמשתמשים בהם בקרוסאוברים, הם קבלים ללא קוטביות (אין לקבל פלוס ומינוס). הקבלים נקראים BP או NP. בספק מתח של מחשב הקבלים הם קבלים עם קוטביות, ולכן הם לא מתאימים לקרוסאוברים.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

דבר נחמד נוסף - אם מחברים שני קבלים כאלה בטור (אם אני לא טועה) הם מהווים קבל אחד של 660 מיקרופאראד ב100 וולט ואז תדר החיתוך הינו 60 הרץ - וזה כבר טוב למידבאסים.

טעית קצת בעניין חיבור הקבלים בטור.

חיבור שני קבלים בעלי ערך זהה בטור ייתן קבל בעל ערך של מחצית מערכו של קבל בודד.

כדי להכפיל (לשלש, לרבע וכו') את ערך הקבלים יש לחבר אותם במקביל!

ככלל החישוב של ערכים של קבלים המחוברים בטור יעשה ע"י אותה הנוסחה המשמשת לחישוב ערכם של נגדים המחוברים במקביל (באופן כללי, הערך המשותף של מספר קבלים המחוברים בטור יהיה תמיד קטן מערכו של הקבל בעל הקיבול הנמוך מכולם).

חישוב הקיבול של קבלים המחוברים במקביל הוא פשוט: הקיבול הכללי שווה לסכום קיבולי כל הקבלים המחוברים במקביל.

פורסם

אני מודע לזה, אתה צודק במאה אחוז

קרוס אוברים שבניתי מקבלים חסרי קוטביות הסתדרו יפה מאוד עם הגברה של HU, חלקם הקטן אכן היו פורקים וזה דבר מאוד לא נעים כשהוא קורה אבל הקבלים הללו גם היו בערך של 50 וולט, דבר שלא קרה לי עם קבלים של 160 וולט בשימוש על HU.

קרוסים כאלה בניתי ברכב הקודם של אמא של חברה שלי וברכב של ידיד לעבודה והם עובדים נהדר

קבל שיכול לעמוד במתח של 200 וולט צריך להיות עוד יותר עמיד.

לא ניסיתי את זה עדיין על הגברה מקצועית אבל עם הגברה של HU זה עובד לא רע בכלל.

מה שרשמתי זה בעיקר למי שרוצה לבנות קרוס אובר ולהבין את העקרון או פשוט להתנסות - אכן שכחתי לציין שהקבל הוא בעל קוטביות.

סה"כ קבלים בערכים כאלו שהם BP או NP הם גם קצת קשים יותר להשגה וגם יקרים יותר

להוציא שני קבלים מספק הרוס של מחשב לא עולה כסף - ובשביל מי שרק רוצה להתנסות למשל - חבל ללכת לקנות קבלים טובים כמו "בניק" למשל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...