Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן אני עשיתי מחקר קטנטן בקשר לנתונים יבשים של מגברים והנה התוצאות (בקובץ המצורף)

אני נוטה למגבר 4 ערוצים , כי משני ערוצים הרבה לא נוכל להתפתח ללא התחלה של למכור אותו אז למה להיכנס לזה בכלל ,הטבלה של ה 2 ערוצים מוגשת כשירות לציבור :lol:

המגבר יגביר בהתחלה קומפוננט ואחוריים ולאחר מכן יצטרף גם סאב לחגיגה כנראה (בערך בסדר הזה )

האחוריים כבר ברשותי יש לציין .

במפגש שמעתי את ה לייטנינג אצל בוריס שנשמע מעולה (וגם נראה כך )עם פולס משודרג (אצלי כנראה יהיו דוטק פשוט נשמעים מעולה אצל חבר עם JBL מפורסם)

התקציב לא מי יודע מה גדול אבל להישאר שפויים וכמובן שאני לא אתפשר על איכות ,הכיוון של המע' יהיה מעורב בין ה SPL ל SQ עם נטייה ל SQ .

איזה מגבר לבחור ?

כמובן שדרושה התקנה לעיניין אז קחו בחשבון

HU - אני עוד לא בדקתי את הנושא לעומק ,יבחן השבוע .

ד"א הם ל 6850 יש 3 יציאות ?

untitled.JPG

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

קודם כל ממה שכתבת אין בכלל ספק ש ה RS של פייז שניהם הם האיכותיים ביותר .

הייתי הולך על ה 4 רק כיוון שיש לו אפשרות בעתיד ל BI AMP , חוצמזה יש לו מספיק כח להזיז סט רמקולים + סאב (325 W בגישור , השתגעו בפייז).

עדיף עוד 600-700 מהמחירים של השאר ולקחת משהו איכותי.

אם אין לך מספיק כסף (2200) אז לך על ה Z4200 מספיק יגידו לך פה שהוא אחלה של מגבר.

לגבי ה6850 יש לו 3 יציאות , אבל אם אתה "לא מוכן להתפשר על האיכות" אז אתה עושה טעות אם אתה קונה אותו , במחירו 1450-2000 ש"ח לפי זאפ , תקנה כבר קלריון 646 . הרבה יותר איכותי עם אותן אופציות. ולמזלו אין לו דולפינים שרק גומרים את הסאונד של המכשיר.

בברכה,

ק.

פורסם

כמה הנחות יסוד

מערכת לרכב זה לשנים

זה לא משהו שמחליפים ביום יום

אני אמליץ לך על גישה לקניה, ולא על רכיבים

לפעמים עדיף לחסוך יותר זמן למערכת ,ולא לקנות משהו בגדר פשרה

• תקנה מגבר 2 ערוצים באמת טוב ולא סתם משהו מהדיוטי פרי לקומפוננט
  • תשקיע ותתרוצץ בין חנויות ומפגשים ותראה איזה עולם של רמקולים יש חוץ מהדוטק והפולס
  • תקנה סאב מדוייק וטוב שירצה אותך לשנים
  • מאוד חשוב שלא תסתפק באיזה גישור של 2 ערוצים במגבר 4 ערוצים לסאב ,זה לא עוצמה ולא דיוק ,למרות שיש יוצאים מהכלל
  • תחסוך למונו בלוק שהוא יותר חזק מהסאב(לשדרוג עתידי)
  • תשקיע בHU עם חיתוכים טובים עם אפשרויות צליל מגוונות כמו טיים קורקשן וכו'
  • אל תחסוך בהתקנה שתישאר ברכב שנים רבות, גם אם לא צריך כרגע,תעביר כבל 4G לפחות ושלוש זוגות RCA איכותיים

בעקרון אם תלך לפי הגישה שלי בטווח הקצר תשלם יותר, אבל בטווח הארוך הרבה פחות

סאונד לאוטו הוא תחום שרוב האנשים מתחילים בקטן, ולאט לאט (ולפעמים מהר מאוד) מנסים להשתדרג

כאשר קונים משהו בסיסי כמו מגבר 4 ערוצים זול,ומגיע מצב שאתה רוצה להחליף סאב,פתאום צריך להחליף מגבר וחיווט ושאר דברים

• תשקיע באיטום דלתות קידמיות (שיפור עצום)

קודם כל תבחר גישה שבה אתה הולך לקנות מערכת

הרכיבים זה הקל

אם אתה חושב שלא תרצה לשדרג ושאתה בכלל רוצה סתם מערכת חזקה כי אתה לא מטורף על סאונד, גם זאת גישה

• הכי חשוב שכל רכיב יתאים לשני , אל תקנה מגבר של 70RMS אם אתה קונה סט של 100RMS למשל

תאימות זה הכל

פורסם

נתחיל אחד אחד :

קורויין :

הפייז מעט יקר לי אבל יש יד שניה ואני מעט מפחד בקטע מיד שניה כי הרכיבים מעל שנה אצל הבעלים .

יכול להיות שאני אקח את המק , לא יודע .מה מחירו של המק ?

HU - הנחתי על ה 6850 כי במפגש ראיתי לא מעט אנשים איתו ,האם יש עוד פאנלים שהם מעט יותר זולים ? יותר לכיוון ה 1000 שהם גם איכותיים ?

שרגאמן :

מגבר 2 ערוצים נשמע לי שטותי במיוחד שאין לי אח"כ מה לעשות איתו , אני עוד ארצה לגדול בתחום.

הייתי בכמה מפגשים כבר ,האינפיניטי פוקאל ורוקפורד מאוד צורמים לי באוזן ולא רכים ,שמעתי כבר כמה פעמים את הדוטק ומאוד נהנתי .

סאב - פרה פרה נדפוק את כול העדר

HU- זה יהיה בשלבים - 9855 וכו' מעט רחוק ממני כרגע ,אבל נקרב אותו ,יש 9853 יד שניה במחיר לא רע ( 1800 ) אבל זה קצת קשה לי וכמו שאמרתי מקודם אני מעט מפחד מיד שניה .

"בעקרון אם תלך לפי הגישה שלי בטווח הקצר תשלם יותר, אבל בטווח הארוך הרבה פחות" - לא התכוונת הפוך ?

האיטום באמת מוסיף - חבר שלי עשה זאת ,זה אינני יודע אם אעשה בשלב זה .

עוד הערות ?

פורסם

בשביל להתקדם קונים מגבר 2 ערוצים שיהיה לקומפוננט ----בנפרד מהסאב ושאר ירקות

מונובלוק זה חשיבה לעתיד

בגישה שלי תשלם יותר היום אבל עוד חצי שנה תשלם פחות שתרצה להחליף חלק כלשהו

כל עוד המכשיר באחריות אפריל אין מה לדאוג

יד שניה זה הימור

תלוי בבן אדם המוכר

אני מכרתי מורל פולס 6.5 ו6X9 שהבחור שקנה אותם יצא עם רמקולים במצב חדש במחיר מצחיק

פורסם

אז מדוע לא לקחת 4 ערוצים ולעשות אח"כ בי אמפינג ? או לחבר גם אחוריים ללא בי אמפינג ?

וברור שנפרד מהסאב ,הסאב יהיה עם מונו

אני מעדיף גישה שתשתלם לי גם לטווח הרחוק , המע' תעבור איתי בין הרכבים שיהיו לי (לא שאני מתכנן למכור כעת )

אתה מתכוון לאחריות של אפריל טק ליין ?

תודה !!!

פורסם
נתחיל אחד אחד :

קורויין :

הפייז מעט יקר לי אם המגבר יקר לך למה הכנסת אותו לרשימה שלך? הכי נכון היה שתגיד לנו מה התקציב שלך, ואז יהיה יותר קל לכוון אותך. אבל יש יד שניה ואני מעט מפחד בקטע מיד שניה כי הרכיבים מעל שנה אצל הבעלים . לגבי מגברים בלבד, הבלאי שלהם הוא קטן מאוד, ולכן הסיכון ברכישת מגבר משומש, הוא סיכון קטן יחסית. אבל תמיד צריכים להיות זהירים, להיות עם אצבע על הדופק. חשוב מאוד לדעת מי מוכר את המגבר ולמה.

יכול להיות שאני אקח את המק , לא יודע .מה מחירו של המק ? אם הכוונה ל - MAC AUDIO Z4200, אז המחיר שלו כ - 1400 ש"ח. http://www.cheaper.co.il/product.asp?productid=546&CatCode=203

HU - הנחתי על ה 6850 כי במפגש ראיתי לא מעט אנשים איתו אז מה? ,האם יש עוד פאנלים שהם מעט יותר זולים ? כמובן שיש מכשירים יותר זולים ממנו. http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=391922יותר לכיוון ה 1000 שהם גם איכותיים ? איכות? תלוי בהשוואה למה? אם אתה מחפש מכשיר זול יחסית, הפיוניר 480 הוא מכשיר נחמד. היה לי את ה - 480 לתקופת זמן קצרה יחסית, הבעיה העיקרית מבחינתי עם המכשיר הנ"ל הייתה ההתמודדות שלו בקריאת דיסקים צרובים, לפעמים הייתה בעיה בקריאה. בסופו של דבר מכרתי אותו בהפסד, וקניתי את ה - 9855R. כמובן שאין מה להשוות, לא במחיר ולא באיכות.

שרגאמן :

מגבר 2 ערוצים נשמע לי שטותי במיוחד שאין לי אח"כ מה לעשות איתו , אני לא לגמרי מסכים איתך, אני דווקא חושב יותר בכיוון של אבנר (שרגאמן), אבל אני בהחלט לא פוסל קנייה של מגבר 4 ערוצים. אני עוד ארצה לגדול בתחום.

הייתי בכמה מפגשים כבר ,האינפיניטי פוקאל ורוקפורד מאוד צורמים לי באוזן ולא רכים ,שמעתי כבר כמה פעמים את הדוטק ומאוד נהנתי . אם אהבת את הצליל של הדוטק אז תקנה אותו. אם יש לך אפשרות, מבחינת התקציב, לשדרג את הטוויטרים ל - MT22, זה יהיה צעד חכם ביותר.

סאב - פרה פרה נדפוק את כול העדר מקובל בהחלט. אם אין לך כרגע את כל הכסף לקניית מערכת מלאה, עדיף לקנות אותה בשלבים, והעיקר לא להתפשר באיכות.

HU- זה יהיה בשלבים - 9855 וכו' מעט רחוק ממני כרגע ,אבל נקרב אותו ,יש 9853 יד שניה במחיר לא רע ( 1800 ) אבל זה קצת קשה לי וכמו שאמרתי מקודם אני מעט מפחד מיד שניה . נכון שבקנייה של HU משומש יש סיכון יותר גבוה, מאשר קנייה של מגבר משומש. את השיקולים שלך תצטרך בסופו של דבר לבצע בעצמך.

"בעקרון אם תלך לפי הגישה שלי בטווח הקצר תשלם יותר, אבל בטווח הארוך הרבה פחות" - לא התכוונת הפוך ? אני חושב שאבנר (שרגאמן) התכוון בדיוק למה שהוא כתב לך, ולא להפך. אם תקנה מההתחלה רכיבים איכותיים, תשלם עכשיו יותר כסף, אבל בעתיד לא תצטרך לשדרג את הרכיבים. כאשר משדרגים רכיבים, מפסידים בד"כ כסף. קשה מאוד למכור מכשיר משומש מבלי שמפסידים עליו כסף.

האיטום באמת מוסיף - חבר שלי עשה זאת ,זה אינני יודע אם אעשה בשלב זה . כמו שכתבת קודם: "פרה פרה נדפוק את כל העדר". כבר כתבתי קודם, קניה ובניה של מערכת בשלבים היא צעד חיובי, רק לא להתפשר באיכות החלקים.

עוד הערות ?

amisha,

אם תכתוב את התקציב, ומה אתה אמור בתקציב הזה לקנות, יהיה הרבה יותר קל לכוון אותך.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אמישה אני חיחיב להצטרף לדעות של שלוו ושל שרגאמן , ובשביל לקרב אליך את הרעיון תשאל את עצמך מה אתה עושה אם מתברר לך שהסאב שלך לא כ"כ איכותי ו/או חזק ואתה צריך להחליף , ומתברר שאתה צריך מגבר אחר ?

אזי אתה נכנס לשבועות של חיפוש מישהו שירכוש את המגבר שקנית לפני כמה חודשים, ואתה מפסיד לפחות 30% מערכו , ואז מתברר שכדאי להחליף כבר את הHU וכו' וכו' .

אז תחשוב על זה ותראה שלקנות דברים טובים ויקרים עולה פחות כסף מלקנות דברים זולים

בברכה והצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

התקציב יהיה באיזור ה 3 אלף עד 3.5 אלף , רמקולים אחוריים יש ברשותי כבר .

מגבר ,קומפוננט ו HU למרות שלא חייב .

מגבר - 4 ערוצים .

איזון עדין בין SPL ל SQ עם נטייה בינונית ל SQ

קומפוננטים כגון פוקאל ,אינפיניטי ורוקפורד - צורמים לי טילים !

אני יכול להשתמש ב HU סטוק של הרכב (זוועת עולם מבחינת כיוונים ) או להחליף ל DEH 1650 שיש לי גם כן מהרכב הקודם.

פורסם

זה באמת ישמע כ "ללכת עם העדר" :)

אבל בהתחשב לתקציב, וגם לבחירת האוזניים שלך (גם אני אוהב טויטרים רכים)

אז דוטק עם MT22 זה ההמלצה שלי.

פורסם

ד"א השיכנוע הסופי היה אצלך ברכב בוריס אז אתה יכול לקחת קרדיט ( ואני נהנה לתת לאלו שצריכים לקבל)

מה עם השאר ?

פורסם
ד"א השיכנוע הסופי היה אצלך ברכב בוריס אז אתה יכול לקחת קרדיט ( ואני נהנה לתת לאלו שצריכים לקבל)

מה עם השאר ?

עריכה - HELP ??

• תוכן חדש...