Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מולטיפלה 2002, בעיות בטורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב המדובר: פיאט מולטיפלה, שנת 2002, JTD, נסעה כ-98K Km סה"כ. לאחר טיפול 100K.

בנסיעה מחיפה לירושלים, ממש לפני ירושלים (בעליות) הורגשה לפתע בעיית סחיבה קשה, שלוותה בשריקה (כנראה של הטורבו).

הרכב נלקח למוסך מורשה היחידי בי-ם, אוטו די, ושם נפסק שצריך להחליף את הטורבו בעלות של כ-6,500 ש"ח.

שאלתי היא כזאת, האם תמיד נהוג להחליף את הטורבו, או שניתן לשפץ? ואם כן, אז כמה בערך עולה שיפוץ, ואיפה עושים את זה?

תודה מראש,

צבי

פורסם

מוזר מאוד

טורבו לא צריך ללכת כל כך מהר, אם מדובר בדיזל (ואני חושב שמדובר בדיזל) ? , האם לא היתה ממתין מספר דקות לפני כיבוי הרכב בסרק?

בכל אופן ,צריך לבדוק שאין צנורות קרועים של הטורבו, חפש נזילת שמן מהטורבו גם , והמחיר גבוהה

עד כמה שאני יודע, ניתן לשפץ , אבל משום מה מאוד לא מומלץ וגם בספר היינס שברשותי לקסארה TD מדובר על כך שאין לשפץ. רק להשיג אחר. בדוק בפרוקיות.

פורסם
מוזר מאוד

אם מדובר בדיזל (ואני חושב שמדובר בדיזל) ?

JTD
לא הייתי ממהר להחליף טורבו קומפלקט, שווה לבדוק בעוד מקום, לצורך השוואה.

מכיוון שהרכב כבר עבר את תקופת האחריות הייתי פונה למכון מוסמך שמטפל במנועי דיזל מוגדשי טורבו.

יכולה להיות גם בעיה בווסטגייט, או בריחת גדישה וכו'...

אגב, הרבה אנשים המליצו לי בעבר כשלחבר היתה בעיית סחיבה בטורבו, לבדוק קונקטורים!

לפעמים קונקטור לא מחובר כראוי גורם להגנה מהמחשב.

בדוק בסקאנר.

פורסם

פעם הלך לנו הטורבו באיי3 המחיר של משופץ עלה ב2000 שקל יותר זול ממקורי חדש ומומחים בתחום אמרו שעדיף לא להתעסק עם משופץ לפחות במקרה הזה של טורבו.

המחיר שקיבלתה לדעתי סביר באם מדובר במגדש חדש.

פורסם
מכיוון שהרכב כבר עבר את תקופת האחריות הייתי פונה למכון מוסמך שמטפל במנועי דיזל מוגדשי טורבו.

היכן יש כאלה (רצוי בי-ם)?

מה זה ווסטגייט?

פורסם

תודה רבה.

מהם הצעדים שכדאי לנקוט כאשר מחפשים תקלה במגדש?

כלומר, מאיפה מתחילים? מה בודקים קודם?

בוקר טוב לכולם,

צבי

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

הטורבו הוחלף במוסך מורשה בי-ם. נקווה שזה סוף הסאגה.

מה אפשר לעשות עם הטורבו הישן? הוא שווה משהו בכלל?

פורסם

מה אפשר לעשות עם הטורבו הישן? הוא שווה משהו בכלל?

!And up we go

אף אחד לא יודע מה ניתן לעשות עם טורבו שדורש שיפוץ?

האם ניתן למכור אותו לבית מלאכה כלשהו שמתעסק בשיפוץ מגדשים? ואם כן, האם אתם מכירים בית מלאכה כזה באזור הבירה?

תודה מראש,

צבי

• תוכן חדש...