Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מי שנסע אי פעם את דרך ז'בוטינסקי לכל אורכה, מתחנת הרכבת של תל אביב, דרך רמת-גן, גבעתיים, בני ברק, צומת גהה ופתח-תקווה בוודאי מכיר את ההרגשה.

מי שלא, בוודאי ירצה לדעת שמדובר בציר תנועה ראשי בגוש דן, כזה שמוליך כמויות תנועה אדירות בכל יום בכיווני מזרח-מערב, מקשר בין נתיבי איילון המטורפים לכביש גהה העמוס ומקשר חמש ערים ראשיות בעיר הענקית של גוש דן.

אבל משהו ברחוב הענק הזה לא מסתדר, משהו פשוט לא עובד. קוראים לזה עיריית בני-ברק.

בלב הרחוב, ממש באמצע, נמצאת עירייה שצוחקת על כולנו - כל תושבי המרכז - בפנים. מזלזלת בנו, שמה אותנו לצחוק והאמת, נראה שגם די נהנת מזה.

קחו לדוגמא, את עיריית תל-אביב, הגדולה ביותר בחבורת הערים. היא השקיעה סכומי כסף אדירים בהזרמת התנועה באזור, בנתה את המנהרה בצומת של עזריאלי, סללה מחדש את הכבישים באזור ועובדת עכשיו חזק על ציר קפלן שמוזן מדרך ז'בוטינסקי.

גם עיריית רמת-גן השקיעה לא מעט באזור, חיברה את מחלף ההלכה ישירות לאזור הבורסה כדי להוריד עומסים מציר ז'בוטינסקי, בונה גשר גדול ליד קניון איילון כדי להעביר חלק מהעומסים לציר מקביל וגם היא סללה מחדש את רוב אורכו של רחוב ז'בוטינסקי. אהה, וגם הדבר הקטן והפשוט שנקרא "גל ירוק" נכנס לשימוש.

אפילו עיריית פתח-תקווה, שכאילו לא קשורה לחגיגה, סללה מחדש את הכביש בשטחה והסדירה את נתיבי האוטובוסים והרק"ל העתידי.

אבל באמצע הכביש תקועה העיר בני-ברק, מוזנחת, לא מטופחת והאמת, די מגעילה אותי.

אין לי שום בעיה עם העובדה שעיריית בני-ברק מעדיפה להשקיע כספים בנושאים אחרים בעיר, ולא לטפח, למשל, את איי-התנועה שבמרכז הכביש. אין לי בעיה עם זה שהם מחליפים את המרצפות במדרכה רק כשהם הופכות לכורכר ושמערכת הביוב באזור היא בגדר המלצה, והמערכת החלופית היא תעלות הניקוז שבצד הכביש. אלו, לדעתי לפחות, בעיות של תושבי האזור שמוכנים לזלזול הזה בהם.

כן יש לי בעיה עם אוזלת היד של העירייה הזאת, שגורמת לפקקי ענק שתוקעים את כל תושבי גוש דן, ולא רק את תושבי העיר הזאת. והאמת, זה נראה כאילו הם עושים את זה בכוונה...

סעו פעם בשעות העומס מפתח-תקווה לכיוון תל-אביב. הנקודה הראשונה בה תתקעו בפקק של ממש תיהיה, סביר להניח, מעט אחרי מחלף גהה, ברמזור הראשון של בני-ברק(ז'בוטינסקי-השומרים). הנתיב הימני, ההוא של האוטובוסים נגמר ללא שום התראה בפניה ימינה, ומחייב את האוטובוסים להדחף שניה לפני הרמזור תוך כדי שהם תוקעים את הנתיב הימני. בנתיב השמאלי טור של מכוניות שמחכה לפנות שמאלה ברמזור הבא, לכיוון רחוב אהרונוביץ'. מה יוצא לנו כאן? שלושה נתיבים שמצתמצמים בפועל לנתיב אחד, כשגם הוא חצי חסום בגלל מעצבנים שחונים בצד הכביש מיד אחרי הרמזור. פקק.

ממשיכים הלאה? שנייה, אין גל ירוק, תחכו קצת.

הגעתם לצומת של מכון מור? מעולה. מישהו שכח לסנכרן את הרמזורים עם אלו של עיריית רמת-גן, ועכשיו כולם נתקעים בצומת בגלל הסנכון הדפוק. שתי פניות רצופות שמאלה תוקעות את הנתיב השמאלי לחלוטין, נתיב אוטובוסים מימין חסום בגלל רכבים חונים ו... פקק.

אני יכול להמשיך ולרטון על עיריית בני-ברק כי יש עוד חצי מיליון דוגמאות לפקקים שנגרמים רק בגלל שלמישהו בעייריה פשוט לא אכפת (כמו הפקק בכביש גהה בכל אחר הצהרים או הפקק באזור קניון איילון ורמת החייל בכל ערב). אני בטוח שאפשר לחשוב על לא פחות מקומות כאלו גם בתל-אביב, רמת-גן או אפילו גבעתיים השקטה. אבל למה שם נראה כאילו מישהו כן מנסה לפחות לעשות משהו ובבני-ברק לא?

למה אני, כתושב של עיר אחרת, צריך לשלם כל כך הרבה זמן, דלק, עצבים ונזקים למכוניות שלי בגלל עירייה שלא קשורה אלי בכלל?

נכון שבני-ברק עיר ענייה, אין להם כסף לפרויקטים ענקיים כמו בתל-אביב או ברמת-גן, מקובל. אבל המינימום שבמינימום - פקח בצמתים העמוסות כדי לוודא שאף אחד לא חונה בנתיב של האוטובוסים, גל ירוק כמו שצריך.. משהו?!

והכי חשוב, מה אפשר לעשות כדי לגרום למישהו לסובב משהו בעירייה של בני-ברק?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

והכי חשוב, מה אפשר לעשות כדי לגרום למישהו לסובב משהו בעירייה של בני-ברק?

להביא את המשיח.

(ובנימה יותר רצינית; עיריית בני-ברק משרתת את האינטרסים אתה-יודע-של-מי ולמען הדיוק מצב הכבישים או תרבות נהיגה בכלל היא בראש סדר העדיפויות שלה - אבל מהסוף.)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בני ברק זו מדינת עולם שלישי. מזכירה מאוד את העיריות בערי המשולש.

מדובר באחת העיריות הכי כושלות, הכי מסוכסכות והכי עניות בארץ, שמדי פעם מופעלת בכלל על ידי ועדה קרואה.

מאחר והמפגע הזה יושב באמצע גוש דן ואי אפשר להזיז אותו כל כך מהר, לדעתי המדינה צריכה להפקיע את צירי התנועה המרכזיים מהעיריה, לגלח חופשי בתים ועסקים בצידיהם ולנהל אותם כרצונה. בדיוק כמו שכבישים מהירים אינם בניהול המועצות המקומיות הקיקיוניות דרכן הם עוברים.

פורסם

אם כבר מפקיעים משהו מהעיר הזאת, אז כבר להפקיע את כולה ולחלק מחדש בין רמת-גן, גבעתיים ופתח-תקווה.

אין איזו רשות כלל גוש-דנית שיכולה להכריז על הכביש הזה כציר וראשי ולחייב את בני-ברק לעשות משהו בנידון?

פורסם

*** עריכה - אנחנו מנהלים פה דיון על כביש בעייתי. אל תהפוך אותו לדיון גזעני שמריח מאנטישמיות ***

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

תגיד תודה שאת הזבל מפזרים ברחובות העיר ולא ברחוב הראשי ..

לפחות מריחים פיח ולא קיגל מקולקל משבת שעברה.

Skoda Fabia 1.2TSI Sportline 2010

פורסם

כמו בהזמנה, פתחתי את המקומון של רמת גן (70,000 עותקים!) וגיליתי כתבה בנושא ציר ז'בוטינסקי.

מתברר שההצעה של אישפוז הכי קרובה למציאות. רק שלא הצליחו להפקיע את הציר, אז חברת נתיבי איילון בונה ציר חלופי במקביל לציר ז'בוטינסקי, שיחבר את קניון איילון עם פתח תקווה.

הנה דוגמא לפיתרון עקום באמת - אם אי אפשר לנצח אותם, לך מסביב.

פורסם

מסכים עם כל מילה שנאמרה כאן.

ידוע שבני ברק עיר ענייה, אבל ציר תנועה כל-כך ראשי שמשמש עשרות אלפי נהגים ומכוניות ביום מצדיק השקעה.

לדעתי צריך להפעיל לחץ ציבורי חזק על משרד התחבורה ועיריית בני ברק לסידור המפגע הזה. פשוט לא הגיוני מה שקורה שם.

איתמר (שכבר למד את כל הבורות בז'בוטינסקי בדרך הקשה).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לזה סיבה אחת מאד ברורה. תשלום מסים. האוכלוסיה בב"ב היא ברובה חרדית, משפחות מרובות ילדים שאין כסף להאכיל, אז מסים? אז כבישים חדשים? והלאה והלאה.

פורסם
יש לזה סיבה אחת מאד ברורה. תשלום מסים. האוכלוסיה בב"ב היא ברובה חרדית, משפחות מרובות ילדים שאין כסף להאכיל, אז מסים? אז כבישים חדשים? והלאה והלאה.
אתה כותב שטויות.

רוב ההכנסות של העיריות למיניהם מגיעות ממפעלים ועסקים. עם כל מצבור החנויות ברחובות רבי עקיבא וחזון איש רוב רובם של המגרשים בעיר הם בידיהן של אנשים פרטיים או עמותות פרטיות, ולכן החשבון של ייעוד הקרקע הוא ע"פ רוב שלהם, והיות ודיור זה דבר שבטוח יימכר, יחזיר, ואף יכפיל וישלש את ההשקעה, להבדיל ממבני תעשיה או מסחר שע"פ רוב מושכרים, עתודות הקרקע נוצלו רובם ככולם לבניית מגורים שלא מניבה הרבה ארנונה. בנוסף לכך - מפעלי דובק שהיו ממוקמים במרכז העיר והסריחו את כל מרכזה, אבל שילמו הרבה ארנונה, עוזבו בשל אילוצים סביבתיים כך שנקודת הפתיחה של רמת-גן (כמה שקלים לתושב מתקבלים ממיסוי הבורסה או מגדלי המשרדים?) או אף של פ"ת על קיניוניה ומשרדיה - אינם זהים כלל.

אגב - המגמה היום, זאת שנוצרה בעקבות יוקר הדיור בב"ב אינה מאפשרת למשפחות לא מבוססות ומטה להתגורר בעיר, ולכן רק אנשים עם הכנסה ממוצעת ויותר באים לגור שם בשנים האחרונות, ואלו שאינם בעלי הכנסה ממוצעת הם תושבים שגרים שם כבר זמן רב, הגם שבסביבתם ישנה טנדנציה לעבור לפריפריה ולהתפרנס יפה מהפרשי השכירות.

"...על דבר שלא שמע אומר לא שמעתי...והיפוכיהן בגולם" (משנה אבות פ"ד).

פורסם

אפרופו דובק - המקום לא נטוש, והוא הושכר ליזם שמתכוון להקים שם מרכז קניות לדתיים.

ולגבי כסף מארנונה - אין ספק שעיריית רמת-גן עשירה יותר, אין ספק שהמשרדים בבורסה עושים את שלהם בתחשיב השנתי של העירייה.

א-ב-ל, עיריית בני-ברק לא צריכה להשקיע יותר מדי כסף כדי לשפר את המצב. במה מדובר, שני פקחים שירוצו על הרחוב ויפנו רכבים שחוסמים נת"צים? מהר מאוד הם יחזירו את ההשקעה בשכר שלהם בדו"חות מניבים לעירייה.

פורסם

הכביש הזה פשוט נורא, כאחד שגר בפ"ת לא פעם יוצא לי לנסוע בזבוטינסקי לצערי הרב וזה פשוט סבל עם כל הפקקים הנוראיים האלו ובכלל המהמורות בבני ברק ששוברות לך את האוטו ומעלות לך את העצבים...

אני מצפה בקוצר רוח שיפתחו כבר את הכביש שמגיע לקניון איילון וישיוריד את הלחץ בזבוטינסקי

ביינתים זה נראה כמו חלום.

פורסם

למה הם מזלזלים בנו? מאותה סיבה שהכלב שלי מלקק לעצמו את הפין... כי הם יכולים!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

עיריית בני ברק מהעלובות במדינה יש שם כבישים כמו בעזה.

הם עושים לעצמם בושות שחבל על הזמן.

נסו לנסוע מז'בוטינסקי פ"ת לכיוון בני ברק ז'בוטינסקי שימו לב לכמות המכות שהרכב חוטף!! זה לא ייאמן

אני אתבע אותם על נזק לרכב!

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

• תוכן חדש...