Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סיאט איביזה 97 1600, בעת טיפול 10 רציתי להחליף את הפילטר שמן אבל הוא פשוט מסרב לצאת, ניסיתי עם מפתח שרשרת, מפתח עם רצועת גומי ואפילו עם קלאפת ריתוך גדולה אבל הנבלה פשוט לא רוצה להסתובב. מישהו המליץ לי לקחת מברג ובעזרת פטיש לדפוק אותו לתוך הפילטר שמן ואז לסובב אותו, האם זאת שיטה מומלצת ? יש סיכוי שיפגע משהו ? או שאולי מישהו מכיר פטנט יותר טוב ? אני ממש מפחד שאחרי שאני יעשה חור עם המברג הפילטר עדיין לא ירצה לצאת ואז נישארתי עם פילטר מחורר ונזילת שמן ענקית :-)

בתודה, זיו.

פורסם

קרה לי פעם,מתוך יאוש עשיתי אותו דבר עם מברג ופטיש הפילטר השתחרר ולא נגרם נזק גם לא נשפך יותר מדי שמן(כמה כבר יש בפילטר?)

אל תיקח את זה בתור המלצה.קח את זה בתור אופציה אחרונה אולי.ואם החלטת שכן אז אם תזהר מספיק לא יגרם שום נזק...

יוסי.

פורסם

לא נראה לי שיש לי ברירה.. אני לא מבין למה אנשים מבריגים את הפילטר כל כך חזק שכתוב עליו מפורשות שיש להבריג אותו רק בכוח היד.

באיזה חלק של הפילטר תקעת את המברג ? בסוף שלו ?

ואם למישהו יש עוד איזה רעיון אני אשמח לשמוע.

תודה, זיו.

פורסם

חיפוש בבעיה דומה ופתרונה, יגלה לך שאתה לא היחיד בעולם שהתלבט בבעיה שכזאת.

שנית בדוק אפשרות שניסת לפתוח בכיוון הלא הנכון.

בדוק אפשרות, שהשתמשת בכלי לא איכותי, וזאת התוצאה.

לא ניגרם שום נזק בפתיחת מסנן שמן , שמתעקש לא להפתח, בהכנסת מברג לתוכו חירורו, ושימוש בברג כידית להגברת מומנט הפתיחה,

קח רק בחשבון שלאחר חירור המסנן, אין דרך חזרה, ואם הוא לא יפתח, אתה תקוע, ורק גרירה למוסך , תפתור לך את הבעייה.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה, חיפשתי, לא מצאתי..

אני בטוח שניסיתי לסובב למקום הנכון.

בקשר לכלי אין לי שום בעיה להשקיע כמה כסף שצריך במפתח יעודי , מבחינתי כלים טובים זאת השקעה, כמו לדוגמא גפקה של ויסה-גריפ שאומנם עולה פי 10 מגפקה פשוטה אבל אחרי 8 שנים היא עדיין כמו חדשה, הבעיה היא שלא מצאתי מפתח כזה בשום מקום, הייחידים שמצאתי הם הפשוטים שתוארו בהודעה הראשונה, אם תוכל לכוון אותי זה יהיה לי ממש לעזר.

שוב תודה, זיו.

פורסם

אין מה להילחץ - גם לי יצא פעם לפתוח פילטר סורר ע"י מברג.

שים לב שאתה דופק על המברג שהוא לא יחליק לך ויפגע ביד או במשהו ותשתדל לחורר את הפילטר באמצע,קח מברג שיהיה ארוך מספיק על מנת שכשיכנס לפילטר ישאר לך עוד עודף בחוץ למומנט לפתיחה.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

תעשה מה שאני עשיתי .

חודש לפני החלפת מסננים -נירשמתי לחדר כושר .:-D

זה מאוד מרגיז להיתקע כך

אני לפעמים פותח מסננים עם ידית מאריך באורך של מטר וחצי -שתיים.(באוטובוסים ישנה גישה טובה)

לא צוחק !

זה לא נורמאלי איך אנשים סוגרים את זה כל כך חזק .

בהרכבה שאתה מרכיב בחזרה מרח שיכבת שמן (אפילו השמן הישן השרוף) על הגומיה האוטמת וחזק את המסנן ביד .

לא לסגור עם כל מכשיר שהוא.

ירון מאיר

פורסם

זה שהפילטר "מחוזק" זה בגלל לחץ השמן במנוע שגורם לו להידוק. לפעמים אני לא מצליח לפתוח פילטרים שסגרתי במו ידי.

הפיתרון : כמה מכות שחרור לחץ בצידי הפילטר, לא חזק מדי אבל גם לא בעדינות מדי. אם זה לא עובד אז אין מנוס - שיטת המברג. תשתדל שזה יהיה מברג עבה כי אחרת הוא פשוט טוחן את הפילטר.

אם שיטת המברג לא עובדת תזמין גרר וסע למוסך שם תשלם את מה שהיית אמור לשלם בהתחלה פלוס איזה תוספת "קטנה".

שלומי

פורסם

השיטה עם הבנד האמריקאי נשמעת לי ממש טובה, אני אנסה אותה, ככה לפחות אני נמנע מנזק לפילטר.

(לצערי מפתח צינורות גדול לא נכנס פיזית ברווח שבין הפילטר למנוע)

בתודה לכל העוזרים, זיו.

פורסם

בפעם הבאה שאתה מרכיב פילטר שמן חדש נקה היטב את איזור המגע של הפילטר וגם תמרח שכבה דקה של שמן מנוע על האטם.

והכי חשוב סגור בכוח היד בלבד, כלומר אחרי שהפילטר נוגע בבית המסנן סובב את הפילטר עוד חצי עד 3/4 סיבוב בכדי להדק אותו.

איזה כייף לי :)

פורסם

קח בחשבון שבמידה ואתה מגיע ח"ח להזמנת גרר, אסור לציין שניסית לטפל ברכב בעצמך,

אחרת לפי תנאי רוב הפוליסות לא תהיה זכאי לשירות.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

• תוכן חדש...