Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בהמשך לבעיה שנתגלת בשני הצמיגים האחוריים (מדובר בכריזמה 98 עם הרעידות שנבעו מצמיגי Fulda שרצועות הפלדה הפנימיות נקרעו בהם)

קניתי זוג צמיגים חדש - Falken Sincera SN-828 - 185/65/R14 86T

570 ש"ח אצל אבי צמיגים, חלוצי התעשייה 64 מפרץ חיפה.

רק אחרי שחזרתי הביתה אחרי ההתקנה שמתי לב שקוד המהירות שלו הוא T.

מקדימה יש לי זוג Dunlop SP SPORT 490 בעלי דירוג מהירות H (אותו עומס - 86) בני פחות משנה.

הבנתי שקוד המהירות T משמעותו 190 קמ"ש ו-H מסמן 210 קמ"ש.

האם יש לכך חשיבות? האם ההבדל בקודי המהירות בין הזוג מאחורה לזוג מקדימה יכול לגרום למשהו?

דרך אגב ראיתי באתר של טייר קלאב Falken Ziex ZE-326 בפחות או יותר אותו מחיר.

להם יש דירוג H.

אבקש חוות דעתכם. תודה!

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

מה כתוב בספר הרכב באשר לקוד המהירות המתאים לו?

אם קוד המהירות גבוה מ-190 קמ"ש, הרי שהצמיגים אינם מתאימים ויש להחליפם בהקדם.

אם אפשר לנסוע עם קוד T, אני לא רואה כל בעיה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני לא חושב שהרכב הזה מגיע בכלל ל-190, וגם אם כן אז סביר להניח שלא נוסעים ברציפות במהירות הזו לאורך זמן.

לא נראה לי שיש יותר מדי מה לדאוג בעניין קוד המהירות.

יש לדאוג ללחץ ניפוח תקין בכל הצמיגים, זה חשוב (וזול...) הרבה יותר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חישוב קוד המהירות לכלי רכב שמהירותם המירבית עולה על 150 קמ"ש יעשה באמצעות הנוסחה הבאה:

Vmax=1.01xV+6.5

כאשר V היא המהירות המירבית עפ"י נתוני יצרן הרכב. לפי carfolio.com , המהירות המירבית של הרכב שלך היא 180 קמ"ש, ומכאן שהחישוב יהיה:

1.01x180+6.5=188.3 KM\h

לפי החישוב הזה קוד T בהחלט מתאים לרכבך, אבל אם כתוב בספר הרכב שצריך צמיג H, הייתי בודק עוד פעם.

דבר אחר: אין הבדל בין R14 ל-HR14. ה-H הוא קוד המהירות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אממ אוקיי...הנתון בקאר פוליו הוא לגבי כריזמה 95.

מה שכתוב אצלי בספר רכב זה מהירות מירבית 200 קמ"ש,

מה שנותן לנו לפי הנוסחה 208.5 קמ"ש. כלומר לפי הנוסחה הזו היצרן בהחלט צודק כשהוא ממליץ על צמיגים עם דירוג מהירות H (מקסימום 210).

הקטע הוא שהכי מהר שהרכב הזה נסע זה 150 קמ"ש...ולא נראה לי שאני אסע יותר מהר מזה, אם בכלל אני אגיע עוד פעם למהירות כזאת.

האם יש חשיבות בכלל לעובדה שהרכב בכל מקרה לא מגיע למהירות המקסימלית, או שצריך ללכת על המלצת היצרן בכל מקרה?

האם לדירוג המהירות יש איזשהו קשר ליכולת האחיזה או לפן בטיחותי אחר של הצמיג? (כלומר האם צמיג מדירוג H הוא יותר בטיחותי ואוחז את הכביש ברמה גבוהה יותר מצמיג בדירוג T?)

ושאלה אחרונה: מה ניתן לעשות בנוגע להחזרת הצמיגים? (אם באמת צריך להחזיר אותם)

זו נשמעת שאלה מפגרת, אבל האם החוק של החזרת מוצרים עד 14 יום לאחר הקנייה תקף כאן?

האם יש לי בכלל מה להתווכח עם בעל הצמיגיה, או שהוא לא חייב לי כלום?

דיברתי עם אחד האנשים שם והוא לא התלהב וניסה לשכנע אותי שאם אני לא מגיע למהירות המירבית, אז אין משמעות לדירוג המהירות.

תודה לעונים!

פורסם

1. המהירות שמצאת ב-CARFOLIO מתייחסת למנוע 1.8 (בדוק היטב!) ואינה רלבנטית אליך.
  2. לעניות דעתי, ואשמח אם מישהו יתקן אותי במידה וטעיתי, קיימת חובה להרכיב ברכב צמיגים בעלי דירוג המהירות המינימלי ביותר שהיצרן מורה, דהיינו: אם היצרן מורה להרכיב צמיג מדירוג H, אתה יכול להרכיב V (למשל), אבל בטוח לא משהו נמוך מזה כמו T.
  3. גם פה, בדומה לסעיף הקודם, אני רק חושב שדבריי נכונים ואשמח לקרוא תיקון במידה וטעיתי: הפאנצ'ר מאכער אמור לדעת איזה דירוג מהירות מתאים לרכבך ועליו למכור לך צמיג מתאים. במידה ולא עשה זאת, הרי שהדבר באחריותו ועליו לשאת בתוצאה.
  4. כלל אצבע, ולא רק לצמיגים: אם היצרן דורש שיותקן חלק בעל תקן מסוים, כדאי תמיד לדבוק בתקן הזה. אפשר גם להחמיר, אך בשום פנים ואופן אין להקל! אתן דוגמה: אם היצרן ממליץ על שמן חצי סינטטי ואתה שוקל מעבר לשמן סינטטי מלא, רוב הסיכויים שהדבר אפשרי (בקשר לנחיצות עוד אפשר להתווכח). עם זאת, לא יתכן מעבר לשמן מינרלי שבנסיבות מסויימות עלול לגרום נזק למכלולים שונים.

פורסם

אוקיי..הבנתי שבכל מקרה עדיף ללכת (כמו גם בדברים אחרים) על המלצות היצרן - הוא יודע הכי טוב.

מה שכן, אם הפאנצ'ר מאכער יעשה בעיות, ואני לא אצליח לשכנע אותו להחליף לי, אני לא מתכוון לשלם עוד 500-600 ש"ח על עוד זוג צמיגים, בנוסף לאלה שכבר קניתי, במיוחד כשהרכב בכל מקרה לא יגיע למהירות הזאת בחיים.

נראה מה הוא יגיד...

תודה רבה בכל מקרה!

• תוכן חדש...