Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך בודקים שמן? מים? לחץ צמיגים? וכל שאר הדברים האלו לפני שמתחילים בנסיעה?

אם מישהו לא יתעצל ויענה לי אני אשמח.

פורסם
איך בודקים שמן? מים? לחץ צמיגים? וכל שאר הדברים האלו לפני שמתחילים בנסיעה?

אם מישהו לא יתעצל ויענה לי אני אשמח.

:shock:

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

יעזור מאוד אם תגיד גם איזה רכב זה.

בכל מקרה ככה:

1. לחץ אוויר בודקים בתחנת דלק. על ספי הדלתות, מכסה מיכל הדלק או בספר רכב רשום לחץ האוויר המומלץ לרכבך. שים לב, המספר יכול להיות ב-PSI או BAR, זה חשוב מאוד.

לך לתחנת דלק ותמלא אוויר בגלגלים לפי המלצת היצרן בכל הגלגלים, עדיף ללכת לתחנת דלק שיש בה מד אוויר דיגיטלי.

2. שמן - תחפש בספר הרכב איפה מדיד השמן - על המדיד יהיה סימון של MIN ושל MAX - כמות השמן צריכה להיות ביניהם. את שמן יש לבדוק כאשר המנוע קר בלבד והרכב אינו נמצא בשיפוע.

עכשיו פה שים לב - אם חסר לך שמן אתה יכול סתם להוסיף וליסוע אבל זה בעייתי משהו,מכיוון שאתה לא יודע איזה שמן יש עכשיו במנוע ולא מומלץ לערבב סוגי שמנים שונים.

צריך לנקז את כל השמן ולשים שמן חדש - סיפור לא רציני ויקר מדיי.

3. נוזל קירור - תבדוק אך ורק שהמנוע קר - זהירות! זה מסוכן לפתוח את מיכל נוזל הקירור כאשר המנוע חם!!!

גם במיכל הנוזל אמור להיות בין ה-MIN ל-MAX. בגדול ניתן לאות ברוב סוגי הרכבים את כמות הנוזל ללא פתיחה של המיכל אבל שוב, הבדיקה אפקטיבית רק כאשר המנוע קר.

יש לבדוק גם את כמות הנוזל בראדיאטור.

אם ברכבך המנוע או ראש המנוע מאלומיניום חשוב מאוד לא להשתמש לעולם במי ברז בתור נוזל קירור - זה מתכון בטוח להריסת המנוע.

אם אתה רואה מי ברז ברכב כדאי מאוד לנקז ולשטוף המערכת והלחליף בנוזל קירור איכותי.

מים חומים, עכורים, מלוכלכים וכו' - כנ"ל.

4. המלצות נוספות שלטעמי כדאי לעשות:

א. תבדוק שיש מים במצבר

ב. תבדוק שכל האורות תקינים ועובדים.

ג. תבדוק את מפלס נוזל הבלמים וההגה כוח (אם אתה יודע איך - אם לא תבדוק בספר רכב).

ד. אם אתה לא יודע מתי פעם אחרונה הרכב עבר טיפול כדאי מאוד לקחת אותו למוסך שיעבור "יישור קו" - כלומר החלפת כל הנוזלים והפילטרים/פלאגים (לפי הצורך) ובדיקת הבלמים ושאר מערכות הרכב.

בגדול טיפול כזה נחשב פשוט מאוד ולא יקר מדיי (תלוי איפה נעשה).

5. הכי חשוב, אם אתה חושב/חושד שאתה לא מבין ולא ממש רוצה להתעסק עם זה לבד - קח איתך מישהו כמו שהומלץ לך (אבא, חבר, שכן, דוד) שיראו לך בפעם הראשונה איך לבדוק את זה.

פורסם

.תיתחדש,דבר ראשון קח את האוטו למוסך מורשה,עדיף שאתה מכיר או ההורים,חבר,שכן,ובצע ישור קו שבמהלכו תישאל את המוסכניק העובד על הרכב,איך בודקים כל דבר ומה מיפלסו.

שבת שלום רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• תוכן חדש...