Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעייה שקצת מציקה לי ...המפתח של ההנעה הוא גם של המכסה דלק ולכן כל פעם שאני הולך לתדלק אני צריך להוציא תמפתח ולתת למתדלק ואז המערכת נכבת ..רציתי לדעת איזה חוטים אני צריך להחליף כדי שיגיע חשמל למערכת לא דרך הסויץ' ואני יוכל לשמוע מוזיקה בלי מפתח ?

ליום יום קליאו 1400

לבילויים בורה 2.0

פורסם

moto-x,

מכיוון שלא כתבת איזה HU יש לך אני אסביר לך באופן כללי. בד"כ לכל HU יש כבל מתח צהוב שמתחבר למתח קבוע ללא קשר לסוויץ. כבל מתח נוסף שיש ל - HU, בצבע אדום מתחבר למתח אחרי הסוויץ. אם אתה מעוניין שה - HU יעבוד ללא קשר לסוויץ, אליך לנתק את הכבל האדום של ה - HU מהמקור מתח, ואז לחבר אותו ביחד עם הכבל הצהוב.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

בדיוק כך, רק קח בחשבון , שפעולה זו תביא לזליגת זרם מהמצבר. אם האוטו נוסע יותר מפעמיים שלוש בשבוע ולא רק נסיעות של קלומטר לכל כיוון אלא ממש יותר מזה, אז אין בעיה, ולא, תוך זמן מסויים יתכן ותמצא את עצמך עם רכב שאינו מניע,בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
בדיוק כך, רק קח בחשבון , שפעולה זו תביא לזליגת זרם מהמצבר.
דני,

לדעתי האישית אתה טועה, או שלא הבנתי את דבריך נכון. לדעתי החוט שצורך זרם קבוע מהמצבר, גם כשההד יוניט מכובה הוא החוט הצהוב, שממילא מחובר באופן קבוע לפלוס של המצבר לא דרך הסוויץ של הרכב. לדעתי החוט האדום צורך זרם רק כאשר ה - HU פועל ולכן לא תהיה זליגה של זרם מהמצבר כאשר ה - HU במצב כבוי. החוט האדום של ה - HU משמש כמו כבל REMOTE של מגבר, רק שבמגבר ה - REMOTE מקבל את פקודת ההפעלה שלו מההד יוניט, וההד יוניט מקבל את פקודת ההפעלה שלו דרך הכבל האדום מהסוויץ של הרכב.

תקן אותי אם אני טועה,

שלו.

פורסם

קח בחשבון שיתכן ושתחזור לאוטו ותתניע אותו, ה-HU גם יכבה (לדעתי בשל שינויי הזרם שבהתנעה).

לפחות זה מה שקורה אצלי (אצלי מחובר מתח קבוע כמו שתיאר שלו). ולכן אני פשוט מתמודד עם התופעה ומכבה את ה-HU לפני התנעת הרכב ומדליק אותו אחרי.

פורסם

שלו,

בעבר כשהיה לי את ה-D900 של אלפיין חיברתי את המכשיר לפני הסוויץ', היו לי כמה סופי שבוע שלא יצא לי לנסוע ברכב ותמיד בסופי השבוע האלו היה נגמר לי המצבר ולא הבנתי למה עד שעשיתי בדיקה והגעתי למסקנה שהאלפיין צורך יותר יותר מ2A כאשר הוא כבוי, העברתי את את המתח אחרי הסוויץ' והכל הסתדר.

אני לא אומר שזה המצב בכל HU רגיל, אבל מה שדני אומר לדעתי נכון באם נוצר מצב של נסיעות ממש קצרות ו/או רכב שעומד הרבה במקום ולא נוסע יותר מפעמיים-שלוש בשבוע.

איציק.

פורסם
דני,

לדעתי האישית אתה טועה, או שלא הבנתי את דבריך נכון. לדעתי החוט שצורך זרם קבוע מהמצבר, גם כשההד יוניט מכובה הוא החוט הצהוב, שממילא מחובר באופן קבוע לפלוס של המצבר לא דרך הסוויץ של הרכב. לדעתי החוט האדום צורך זרם רק כאשר ה - HU פועל ולכן לא תהיה זליגה של זרם מהמצבר כאשר ה - HU במצב כבוי. החוט האדום של ה - HU משמש כמו כבל REMOTE של מגבר-- לא (וחבל שלא), רק שבמגבר ה - REMOTE מקבל את פקודת ההפעלה שלו מההד יוניט, וההד יוניט מקבל את פקודת ההפעלה שלו דרך הכבל האדום מהסוויץ של הרכב.

תקן אותי אם אני טועה,

שלו.

במצב בו החוט האדום (יש מכשירים שהצבעים שונים, האדום אינו מחייב לכלל המכשירים) מחובר למתח קבוע, ברוב רובם המכריע ובאופן חד משמעי של המכשירים, תהיה זליגה כזו או אחרת.

הזליגה המותרת ברכב(כללי מבלי להתייחס לרכב ספציפי כזה או אחר) הינה 0.06 אמפר, בבדיקות שאני עורך, ואם הרכב בשימוש "סביר" , עד 0.1 אמפר אני "מעביר".

העניין שהזליגה במצב של שני החיבורים מחוברים לפלוס קבוע ולא רק ה"צהוב" , עלולה לעלות הזליגה עד 0.3 אמפר, שזה מעל 6 אמפר ליום עמידה (24 שעות) , רכב שעומד יומיים שלושה, והמצבר לא ב"כושר" של חדש, לא יניע.

רכב שנוסע כל יום, או פעם ביומיים, עשרים שלושים קמ' , המצבר יעמוד ב"סבל" הנ"ל.

כפי שרשמתי בתוך הציטוט שלך, "לא (וחבל שלא)" באמת היה ראוי שהמכשירים היו מתפקדים כפי שציינת, או למשל כאשר הם מרגישים כבויים (לא מופעלים) היו נכנסים ל"תרדמת" (מצב בו אין זליגה למעט צריכת זרם אפסית לצורך זכרונות) בדיוק כמו באופן שבחוט האדום הפלוס (אחרי הסוויץ' (מס' 15 )) אינו קיים (סוויץ' כבוי).

למשל ברוב המכשירים החדשים, בעת שהם כבויים, (ומבחינת ייצרני המכשירים) הם מראים תצוגה (שזה נורות תאורה/לדים וכו...) של שעון למשל, ועוד אי אילו מעגלים פנימיים שאינם נכנסים לתרדמת, עד אשר הסוויץ' כבה, במילים אחרות, החוט ה"אדום" אינו מספק למכשיר מתח.

אני אתה וחברי הפורום, היו מוותרים רובם על השעון, אך ישנם כאלה, שזו השאלה הראשונה שלהם.... ועוד יש להם שעון 2 סמ' ליד או מעל למכשיר, המקורי של הרכב.....:screwy:

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני,

אחרי שקראתי את תגובתך נזכרתי שאכן ב - HU של SONY שהרכבתי ברכב של אמא שלי, כאשר ה - HU כבוי והסוויץ של הרכב דולק, יש תצוגה של שעון. לכן אתה צודק שתהייה זליגה של זרם אם החוט האדום יחובר באופן קבוע למתח.

שלו.

• תוכן חדש...