Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז ברור שמאחורה צריך להיות יותר חזק גם לנצל אותם וגם חייב רמוקלים מאחורה הם דואגים לצליל הקפי שנשמע היטב בכל האוטו

שטות גמורה, כבר הוסבר למה זה לא נכון, אם לא פה אז בכמה ת'רדים אחרים אבל שכל אחד יעשה את הטוב בעיניו.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל ממתי הרוב הוא הצודק?

רמקולים 6X9 הם רמקולים שמספקים באס יחסית יותר טוב מרמקול 6.5" פשוט בשל שטח הפנים שלו. העלות שלהם יחסית נמוכה וכמו כן הרבה פעמים הם יכולים לעבוד בסדר גם ללא הגברה חיצונית.

השילוב של כל הדברים האלו גורם להם להיות פופולאריים. אף רכב באף תחרות SPL לא ישתמש ברמקולים 6X9, הם לא איכותיים, וקומפוננט טוב יתן באס טוב יותר מהם (וכמובן שיחד עם הקומפוננט יהיה גם סאב).

מה זה רמקולים יותר חזקים? כבר פעם שלישית ביומיים האחרונים שאני מסביר שאין דבר כזה. יש רמקול שיכול לעמוד בהספק מסויים, ורמקול 6X9 יקר בדרך כלל גם לא יעמוד בהספק שיוכל לעמוד סט קומפוננט טוב. נתוני הוואט של ה6X9 מפורסמים בMAX ולכן הם 260W לדוגמא, בפועל אם תבדוק אותם הרמקולים לא עוברים את היכולת להתמודד עם 80W RMS.

צרכני אודיו לרכב הם בורים ברובם, ככה זה. לכן כל יצרני המכוניות מרשימים את הקונים במערכת עם 8 רמקולים וכל מיני דברים כאלו, בגלל שהצרכן בור באודיו וחושב שיותר=יותר טוב.

לעומת זאת האנשים שרציניים בתחום ומתחרים בו לעולם לא ישימו רמקוליים אחוריים וכל המערכת תתבסס רק על רמקולים קדמיים מכיוון שרק בצורה הזו ניתן לשחזר באופן נכון את החומר המוקלט על הדיסק.

פורסם

ברור לי ש 260W זה מקסימלי, אבל בכל מיקרה ראיתי הרבה מערכת במכוניות, ותמיד הכוח נימצא מאחורה, אני לא מדבר רק על 6X9 , אני מדבר גם על סאב מאחורה

פורסם

סאב נמצא מאחורה כי אתה פשוט לא יכול לשים אותו מקדימה בגלל הגודל ובשל העובדה שהתדרים שהוא משמיע אינם כיווניים לכן אתה יכול לשים אותו מאחורה ואם יש לך מידבאס טוב מקדימה זה ישמע כאילו הסאב גם מקדימה.

סאב מקבל הספק גבוה בגלל שהרמקול בנוי מממברנה גדולה וכבדה יותר והפקת תדרים נמוכים דורשת הזזת יותר אוויר שדורשת יותר כח. בגלל זה יש להם כח.

אין קשר לעובדה שהוא נמצא מאחורה.

פורסם

הסיבה היחידה שמתקינים רמקולים חזקים מאחורה

היא נוחות ההתקנה כל השאר חרטות ושלא יזינו לך תשכל

אם אתה מחפש איכות זה רמקולים רק מקדימה ואם יש משהו מאחורה שיהיה מאוד מאוד זניח

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/01-07-2002-Theory-Rear-Fill.html

תקרא תכתבה הזאתי..

ואם זה נשמע לך לא הגיוני לך לתאטרון תיראה עד כמה זה נכון

פורסם

וכל האוטו יקבל צליל היקפי

ברור גם שצריך רמקולים טובים ואיכותיים מקדימה! אבל צריך גם רמקולים חזקים אף יותר מאחורה

תכנס למכוניות של אנשים שאתה מכיר ותראה ותחליט מה שאתה יותר אוהב

פורסם
וכל האוטו יקבל צליל היקפי

ברור גם שצריך רמקולים טובים ואיכותיים מקדימה! אבל צריך גם רמקולים חזקים אף יותר מאחורה

תכנס למכוניות של אנשים שאתה מכיר ותראה ותחליט מה שאתה יותר אוהב

למה צריך רמקולים יותר חזקים מאחורה?

פורסם

כמו שנאמר שזה שיש לרוב האנשים רמקולים מאחורה זה לא אומר שזה טוב, הסיבה היחידה היא שהם זולים מקומפוננט,ההתקנה פשוטה יותר והכי חשוב צר לנו שכל מתקין כמעט חושב שזה באמת טוב יותר....

ברגע שיש סט קדמי ברמה טובה האחוריים רק ימשכו את האוזן ויהרסו את שיחזור הסאונד, סט קדמי טוב שמותקן בצורה נכונה אמור לספק לך את כל במת הצליל (כמובן שללא אחוריים), עוד בעיה היא שכאשר יש לך 6X9 מאחורה הסאב שלך לא "ישלים" את הקדמיים כמו שצריך.

מי שמטיל ספק בנושא שיסע במשך חודש בלבד עם סט קומפוננט, לאחריו שיחבר את הרמקולים של ה6X9, לאחר מכן תראו איזה הבדל ש בין איכות לסתם כוח.

פורסם

NWA, בתקווה בעתיד הלא רחוק תתקיים תחרות SQ, אני לא יודע אם הרכבים שיהיו שם יהיו ברמה גבוהה (תלוי אם אני אספיק לבנות את המערכת :wink::lol: ) אבל אני בטוח שהם יהיו כמה רמות מעל רובה המערכות שאתה מכיר.

תגיע לתחרות ותשמע איך נשמעת מוסיקה ברכב שבנוי נכון.

עוד שאלה לי אלייך, למה בבית במערכת סטריאו לא שמים גם רמקולים מאחורה אם זה כל כך טוב?

פורסם

בעצם מה שאתה אומר זה שלא כדאי בכלל להשקיע על רמקולים אחוריים ? לא צריך בכלל רמקולים אחוריים ?

• תוכן חדש...