Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבה רציפה - מומלץ או לא מומלץ ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני רוצה לקנות רכב ראשון בישבילי, חישבתי על הונדה ג'אז 2002 גיר רציף.

הכל טוב ויפה, אך אמרו לי שהתיבה הרציפה היא מאוד לא נעימה ומסובכת:

בהעברת הילוכים האוטו מתחיל לקפוץ, עד שזה כבר נהייה בלתי נסבל, וטוענים שהיא גם לא אמינה....

האם אתם ממליצים לי לקנות את הג'ז עם התיבה הרציפה או לרדת מזה ולקנות אוטומטית?

XBIA

פורסם

לתיבה רציפה אין הילוכים... היא עובדת עם רצועה/ רצועות.

היא מאוד לא מומלצת אבל, אין מישהו בארץ שיודע לטפל בהן כמו שצריך.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

מאוד לא מומלצת? אפשר לדעת למה .....ניתן תרופה למכה

אני ממש נדלקתי על הג'אז, אך אני פוחד שהגיר הזה יעשה לי בעיות

פורסם

אני חושב שמישהו היתבלבל פה.

תיבה רציפה: כפי שאמרו, מורכבת מרצועה/רצועות. בתחילת הנסיעה הטורים עולים עד רמה מסוימת,

וממהירות מסוימת הטורים ישארו שם בזמן ההאצה. בקצרה, ההאצה בעזרת הגיר.

מה זה עוזר? אפשרי ליקבוע שהמנוע תמיד יהיה בשיא המומנט וכך תמיד יהיה כוח זמין, בכל מהירות כלשהי.

וכמובן, אפשר וריאציות שונות (מקסימום כ"ס, מקסימום חיסכון דלק וכו...)

תיבה רובוטית: התיאור שלך נישמע כמו זה. זה בעצם תיבה ידנית שהורידו לה את הקלאץ' וידית ההילוכים. בימקומם יש מנועי סרבו שדואגים לפעילות הקלאץ' והעברת ההילוכים.

אנשים מתארים אותה כ"כמו לינסוע עם נהג חדש".

מה זה עוזר? כל היתרונות של ידנית עם העצלנות של אוטומט.

פורסם

תודה על ההסבר

ומה הם החסרונות?

אפשר בבקשה הסבר על הקטע הזה שברגע שההילוכים עוברים האוטו מתחיל לרעוד?

תודה

פורסם

בהונדה ג'אז יש תיבה רציפה. תיבה רובוטית יש במכוניות אחרות כמו יאריס 2007 ואופל קורסה.

תיבה רציפה היא תיבה אוטומטית לכל דבר, כלומר הונדה ג'אז אוטומטית היא הונדה ג'אז עם תיבה רציפה.

עקרון הפעולה של תיבה כזאת דומה מאוד לעקרון החלפת הילוכים בתיבה ידנית.

בתיבה ידנית יש בדרך כלל 5 הילוכים. השוני בין הילוך אחד למשנהו מתבטא בשוני בגודל גלגל השיניים שמתחבר למנוע. בכל הילוך המנוע עובד על טווח מסויים של סיבובי מנוע/לדקה, ואז רצוי להעביר הילוך, וחוזר חלילה.

בתיבה רציפה יש במקום 5 גלגלי שיניים ושרשרת, מבנה דמוי חרוט (קונוס) ורצועה. הרצועה עולה ויורדת על החרוט באופן מבוקר כך שכמות סיבובי המנוע לדקה תישאר קבועה, מנגנון זה מאוד מייעל את החיסכון בדלק. אך כמו לכל דבר טוב אחר, גם לתיבה זו יש חסרונות. לחיצה על דוושת ההאצה תוך כדי העברה גורמת לטירטורים קלים. מכיוון שזוהי תיבה רציפה ישנן העברות רבות ביחס לכמות הזמן, והתחושה היא טרטורים מתמידים.

מקווה שעזרתי, יום טוב!

פורסם

בהונדה ג'אז יש תיבה עם 7 הילוכים + העברת הילוכים דרך ההגה

אז אתה אומר שהתיבה של היאריס היא רובוטית והתיבה של הג'אז היא רציפה? אז הם בעצם אותו דבר לא?

פורסם

תיבה רובוטית היא כמו ידני רק בלי קלאץ'. באופן עקרוני.

תיבה רציפה עבדת בצורה שונה לחלוטין.

המכות בהעברה הם, להבנתי, רק ברובוטית.

אור.

פורסם

בואו נעשה סדר, בקצרה:

מה שפותח השרשור תיאר זה אופן פעולה של תיבה רובוטית, שהיא בעצם תיבה ידנית עם תפעול אוטומטי לקלאץ. תיבות כאלו נוטות לפעמים להעברות הילוכים לא חלקות שמטלטלות את המרכב = לא נעים.

תיבה רציפה לא מעבירה הילוכים כלל כי אין לה בעצם הילוכים (הסבר פיזיקלי - בחיפוש של הפורום). מכאן - אין טלטולים בכלל.

בכל הנוגע לאמינות - בשתיהן לא צפויות בעיות מיוחדות. בטח שלא יותר מתיבות אוטומטיות רגילות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז בג'אז יש תיבה רציפה כן? אז אתה אומר שלא תיהיה לי הפרעות לא נעימות באמצע העברת היליכום?

פורסם

מניסיוני על התיבה הרציפה של פיאט פונטו - מדובר בתיבה נהדרת. לא נהגתי על שום רכב אוטומט שהתיבה שלו התקרבה אפילו לביצועים ולנוחות שנתנה התיבה הרציפה. למעט השעיה מעצבנת בהורדת "הילוכים" עמוקות ופתאומיות, שזה דבר שלוקח קצת זמן להתרגל אליו, היתרונות של תיבה כזאת עולים לדעתי על החסרונות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ושההילוכים עוברים, יש רעידות וכ'ו?

אז אני רוצה להבין משהו, יש שתי סוגים של תיבות חשמליות, רובוטית ורציפה, הרובוטית היא הבעייתית שמקפיצה את האוטו בזמן העברת ההילוכים ורציפה לא עושה את הבעיות האלה?

אז מה החסרונות של הרציפה לעומת הרובוטית?

פורסם

http://auto.howstuffworks.com/cvt.htm

http://auto.howstuffworks.com/sequential-gearbox.htm

זה צריך לענות על כל השאלות שיכולות להיות לך.

(נכון שזה קטע מבאס? -שאנשים כאן לא מאכילים אותך בכפית ומבלים שעות בהקלדה של מידע טכני- אלא אשכרה שולחים אותך למקור מידע שמכיל את כל מה שאתה צריך לדעת.... ועוד מקור די מקצועי. זה מעמיד אותך בפוזיציה לא נעימה,כי אשכרה צריך לפתוח ולקרוא, למרות שסתם זרקת שאלה באויר כי משעמם לך. והשאלה ששאלת מקבלת כאן תשובות מדויקות ונכונות. גם די קשה לכתוב "לא הבנתי" כי אתה יוצא אידיוט...)

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...