Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייב תשובות - דחוף :!::!::!:

אתם לא מאמינים מה קרה לי אתמול . :(

התכוננתי אתמול לנסוע עם המיאטה , כמו תמיד בשעות בין הארבעים הורדתי את הגג ונכנסתי למושב הנהג , ניסיתי להניע אבל האוטו לא נדלק , המצבר שלי חלש.לא נגעתי במיאטה מיום שבת שעבר .

החלטתי לנסות להניע תוך שאני מדרדר ברוורס עם הסוויץ פתוח מתוך החניה לרחוב (החניה שלי קצת בשיפוע). עד כאן הכל בסדר.

בלי ששמתי לב שילבתי להילוך ראשון או שני, התחלתי לדרדר , אחרי 3-4 מטר עזבתי את הקלץ , האוטו נעצר תוך כדי שמיעת פיצוץ מכיוון תא המנוע , ראיתי מעט עשן לבן יוצא מצד שמאל .

מיד פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שהמכסה של הפילטר אוויר יצא מהמקום בצורה כזו שהברגים שחיברו בין המכסה לקופסא של הפילטר אוויר נעקרו ונשארו מחוברים למכסה , בצורה כזו שאיפשרה גישה לפילטר אוויר עצמו והמכסה היה לגמרי מנותק מהקופסא של הפילטר אוויר (הניתוק היה בארבע ברגים מסביב לקופסא של הפילטר אוויר ).

לא ראיתי דברים נוספים .

בשניה הראשונה אמרתי לעצמי שהלך הגיר , הסתקלתי מתחת לאוטו ולא ראיתי שום נזילה כלום .

דחפתי את האוטו חזרה לחניה , פירקתי את כל קופסת הפילטר אוויר החוצה וזהו , נדבר מחר עם המוסך.

אני ממש בלחץ , אם למשהו יש מושג :

1.מה הקשר לפילטר אוויר ?

2. האם קרה נזק יותר חמור בגיר ?

3. האם קרה נזק למנוע ?

4. האם כדי לנצל כבר את העובדה שנשברה הקופסא של פילטר האוויר ולהרכיב פילטר אוויר פתוח ?

5. כמה קופסא כזו יכולה לעלות ?

:cry::cry::cry:

אשמח אם יש לכם תשובות שירגיעו אותי :!::!::!:

כלי רכב בעיקר מכונית , סטריאו , ומיניי גאג'טים

אלעד

פורסם

לגיר כנראה לא קרה כלום. אם כבר אז למנוע, אבל לא בטוח.

מנוע הוא משאבה. כשמסובבים אותו בכיוון הנכון, הוא שואב מסעפת היניקה, ודוחס לתוך סעפת הפליטה.

כשמסובבים אותו הפוך, הוא שואב מהאגזוז ודוחס לתוך סעפת היניקה, לכיוון פילטר האויר, שאצלך התפוצץ מהלחץ.

קשה להעריך, אבל יתכן נזק למכלולים אחרים סביב סעפת היניקה: כל מיני צינורות השוואת לחצים לראש, לבוסטר ברקס, מיכל מיחזור אדי דלק, שסתום PCV, מד זרימת אויר (MAF), שסתום IAC (בקרת אויר בסרק), חיישנים ושסתום EGR (מיחזור גזי פליטה).

יכול גם להיות שלא קרה כלום, בגלל התפוצצות הפילטר ששחררה את הלחץ.

שווה לבדוק שלא ברח אף צינור שהיה מחובר לסעפת היניקה. לגבי כל המערכות שמסביב, ישנן פרוצדורות לבדיקת כל אחת מהן (אפשר גם לבד בבית). סביר להניח שהמנוע יעבוד בלעדיהן (פחות טוב).

לדעתי האישית, לא אמור להיגרם נזק מכני לשתסומים וכו', אבל שווה שתקבל דעה שניה לגבי עניין זה לפני שאתה מנסה להניע שוב.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
לגיר כנראה לא קרה כלום. אם כבר אז למנוע, אבל לא בטוח.

מנוע הוא משאבה. כשמסובבים אותו בכיוון הנכון, הוא שואב מסעפת היניקה, ודוחס לתוך סעפת הפליטה.

כשמסובבים אותו הפוך, הוא שואב מהאגזוז ודוחס לתוך סעפת היניקה, לכיוון פילטר האויר, שאצלך התפוצץ מהלחץ.

קשה להעריך, אבל יתכן נזק למכלולים אחרים סביב סעפת היניקה: כל מיני צינורות השוואת לחצים לראש, לבוסטר ברקס, מיכל מיחזור אדי דלק, שסתום PCV, מד זרימת אויר (MAF), שסתום IAC (בקרת אויר בסרק), חיישנים ושסתום EGR (מיחזור גזי פליטה).

יכול גם להיות שלא קרה כלום, בגלל התפוצצות הפילטר ששחררה את הלחץ.

שווה לבדוק שלא ברח אף צינור שהיה מחובר לסעפת היניקה. לגבי כל המערכות שמסביב, ישנן פרוצדורות לבדיקת כל אחת מהן (אפשר גם לבד בבית). סביר להניח שהמנוע יעבוד בלעדיהן (פחות טוב).

לדעתי האישית, לא אמור להיגרם נזק מכני לשתסומים וכו', אבל שווה שתקבל דעה שניה לגבי עניין זה לפני שאתה מנסה להניע שוב.

אה אוקיי אז המנוע פשוט עבד בצורה הפוכה לגמרי, אוקי. סבבה.

WTF :?::!::?:

איך זה קרה בדיוק :?:

:shock:

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אני מצטער,אבל ממה שתיארת עד עכשיו,סביר להניח שנגרם נזק פנימי.

מן הראוי שתשקול גרירה של הרכב למוסך.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

תגידו מה זו השטות הזו ולמה אתם לא מגיבים ???

המנוע תמיד מסתובב לאותו הכיוון. אין מצב שיתהפך לו פתאום .

מה קרה לו בדיוק אני לא יודע אבל אין מצב של קופרסיה ללא ניצוץ לכיוון תא היניקה.

תעשו חושבים רגע, או שאני דפוק.

פורסם

היי

ראשית לבעל השימחה-המנוע לא מסתובב הפוך בניסיון הנעה של נסיעה לאחור ..

מקסימום קדימה ותמיד לאותו כיוון אך!! הגיר גלגלי השיניים זה כבר סיפור אחר..

יתכן ובמידה והמהירות היתה גבוהה ניגרם נזק לתיבת ההילוכים..

אך ומאחר ובמייטה עסקינן טממליץ לנקוט בצעדים הבאים-

לנתק חוט מרכזי של מערכת ההנעה

לסובב מנוע באמצעות הסטרטר ללא יכולת הנעה.

להאזין לרעשי המנוע במהלך ההנעה.

יש רעש מכני או אין -רעש מכני גרור למוסך..אין רעש המשך בבדיקה..

חבר את החוט של ההצתה והתנע את הרכב.

האזן לרעשי תיבת ההילוכים-יש רעש דומם וגרור -אין רעש ברך הגומל והמשך בבדיקה..

יתכן שתוצאה של פיצוץ בסעפת היניקה ולחץ חוזר גרם לפרוק מסנן האויר..

יש לחברו ולנסות נסיעת מיבחן

בהצלחה ואנו מחזיקים לך אצבעות...

דרך אגב במידה ואתה מכיר בעלי רכב זהה אם בעיות מחשב ברשותנו מחשבים חדשים מכל הסוגים לרכב זה בנילונים ובחצי מחיר ממחיר החברה...

להת איל

פורסם

סליחה על הבורות אבל לא ברור לי מה ימנע מהמנוע להסתובב בכיוון ההפוך בהינתן התנאים הבאים:

הרכב מידרדר אחורה במהירות לא גבוהה אבל משמעותית

משולב הילוך קדמי נמוך

המנוע לא מונע

למישהו יש מושג איזה מנגנון מכני ימנע מה-crank להסתובב הפוך ?

e_pesso, משתתף בצערך אבל ממש קטונתי אפילו מלייעץ במקרה הזה.

* עריכה *

במקרה שאכן ה-crank מסתובב הפוך זה די ברור: קמשפט במצב intake, שסתום יניקה פתוח, שסתום פליטה סגור, בוכנה עולה במקום יורדת -> כל הקומפרסיה של המנוע לתוך הפילטר אוויר. בום.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
היי

ראשית לבעל השימחה-המנוע לא מסתובב הפוך בניסיון הנעה של נסיעה לאחור ..

מקסימום קדימה ותמיד לאותו כיוון

כשמדרדרים את האוטו אחורה בהילוך קדמי, ועוד איך המנוע מסתובב בכיוון הפוך (אמנם לא בכוחות עצמו...)

לגיר לא אמור לקרות שום דבר. כיוון הסיבוב אינו רלוונטי, והגיר אמור לדעת להתמודד עם עומסים בכיוון הפוך מכיוון שאלו שקולים לעומסים איתם הוא מתמודד בבלימת מנוע למשל.

פורסם

הדבר היחידי שמשנה את כיווןן הרכב הוא הגיר או תאונות דרכים.

המנוע תמיד מסתובב לאותו הכיוון.

אי אפשר לדרר רכב שהגיר משולב בהילוך קידמי והקלאצ לא לחוץ...

לא יודע מה קורה פה - אני הולך לישון.

פורסם

אני מודה לכולכם על התגובות ועל הסימפטיה :!:

ראשית עדין אין חדש מאז לא נגעתי ברכב , לא הנעתי אותו , אני מפחד לעשות נזק גדול יותר , אם אניע. :roll::oops:

למי שלא הבין מההסבר שלי אז אני אחדד , כמובן שהקלצ' היה לחוץ , רק אז אפשר להידרדר ואז מסיבה שעד עכשיו אין לי עליה תשובה (כנראה חלמתי) שילבתי לראשון , התחלתי להידרדר אחורה ואחרי 3-4 מטר ולא בירידה תלולה , "הקפצתי" את הקלצ' ואז היה הפיצוץ והתחיל הבלגן.

:(:(:(

דיברתי עם המוסכניק שלי (מוסך חן בראשון לציון)עם אריק הבעלים והוא לא יכל לומר דבר באופן ודאי ואמר לי להגיע אליו כדי שיוכל לבדוק.

אני העדכן כאן לגבי ההמשך .

אומר רק שאני מחזיק אצבעות שלא גרמתי נזק רב יותר.

בשמחות , אנשים

להת' :shock::?:

אלעד

פורסם
חגורת הטיימינג קרועה או שקפצו שיניים. כאשר ניסית להניע עברה קומפרסיה לתוך שסתום יניקה פתוח ועל כן הבק-פייר שקיבלת.

הצעתי - לא לגעת במנוע , להעלות את האוטו על גרר למוסך. יתכן והתעקמו שסתומים!

במנוע של המיאטה ספציפית, בשונה מרוב המכוניות, יש מרווח בין השסתומים במלוא מהלכם לבוכנה בנמ"ע ולכן מכנית לא יכול להווצר מגע ביניהם ושסתומים לא מתכופפים.

(את זה שמעתי ממישהו שקרא איפשהו אבל לדעתי זה נכון, גם מכיוון שקצת אחרי שקניתי את האוטו העברתי בטעות לשני במקום רביעי, ראיתי 9000 סיבובים על השעון ולא קרה כלום.)

פורסם

לא נראה לי שהבדיקה הזו (9000 סל"ד) היא אינדיקציה ברורה לזה שהשסתום אכן לא מגיע לבוכנה. יכול להיות שהיה לך מזל / היה מספיק קצר / השסתום מספיק חזק / נגרם נזק קל ולא מורגש.

וזה לא ברוב המכוניות שהשסתום מגיע לבוכנה. זה תלוי בתכנון המנוע הספציפי, בצורת תא הבעירה ובזווית של השסתום יחסית לצילינדר. לדעתי גם אצלי הוא לא מגיע. אבל עכשיו שהזכרת את זה אני אבדוק בוודאות :?

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

:D:D:D

בשורות טובות :!::!::!:

בשבוע שעבר גררתי את המיאטה למוסך - לא רציתי להגדיל את הנזק במידה ומשהו רציני יותר אכן קרה .

אבל כמו שאיתן אמר , אם אני לא טועה , במיאטה כמו במיאטה הדברים נראים אחרת .

אחרי שהנעתי את האוטו במוסך ושמעתי את הצליל הכל כך נפלא מנגן בקירבה - נרגעתי

אריק בעל המוסך הרים את האוטו על ליפט , בדק מתחת - הכל נשאר במקום , אין שברים אין דליפות ואין נזילות -מממזזזלללללל.

גם הגיר בסדר , כל הילוך נכנס חלק כמו קודם , בלי שום רעשים או תקיעות.

:lol::lol::lol:

ד"א את תושבת הפלסטיק של הפילטר אוויר הדבקתי בדבק אפוקסי מיוחד שעמיד בטמפ' גבוהות .

זהו המיאטה שוב חזרה לחייך - וגם אני

החלפתי את הדבר שבגללו התחיל כל הבלגן - המצבר .

:p8):wink:

אלעד

• תוכן חדש...