Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני בעלים של פיג'ו 206 GTI שנת 2000. ככל הנראה המצבר שלי עשה את שלו והגיעה העת להחליפו.

רציתי לשאול שתי שאלות:

הבנתי שמצבר מחליפים אצל חשמלאי רכב. איפה ישנו אחד כזה, טוב וזול (שלא ישחוט אותי במחיר המצבר) באיזור תל אביב (רצוי כמה שיותר קרוב לצפון תל אביב, לדוגמא איזור קניון איילון - על אף שהוא ברמת גן)?

האם ישנם דגמים וסוגים שונים של מצברים? אם כן מה מתאים לרכב שלי? על מה הייתם ממליצים?

תודה מראש, אלעד.

פורסם

מסכים עם ווקא.

אין שום סיבה למה לא לבצע החלפת מצבר לבד. גש לאחת החנויות לרכב באיזור יצחק שדה בת"א, רכוש מצבר ובצע את ההחלפה לבד. חשמלאי רכב יגבה ממך תשלום על עבודה \ מחיר גבוה יותר על המצבר.

בזמנו רכשתי מצבר וולתא מג'נרל ברקס ברחוב המסגר. הוא ביצע בדיקת טעינה + החליף את המצבר ללא תוספת תשלום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל אם אתה הולך לקנות מצבר ולא משנה איפה , תקנה מצבר רק של וולטה או של שנפ , מסיבה אחת פשוטה , לא משנה איפה תתקע באיזה עיר או לא יודע מה , בגלל המצבר , יש לך אחריות יחליפו לך את המצבר בלי שום בעיה , יש להם נקודות שירות בכל הארץ .

דבר שני פירוק מצבר .

קודם כל נתק את קוטב המינוס , אחר כך קוטב פלוס ולבסוף את הגשר שתופס את המצבר יש מכוניות שאין גשר ופשוט יש פלאח ברזל שתופס את המצבר מלמטה ותפוס עם בורג 10 .

סדר הרכבה בדיוק בהילוך חוזר , קודם הגשר או הפלאח ,פלוס , מינוס .

ועל הדרך נקה את הקטבים מליכלוך קורוזיה ומה שלא יהיה על מנת לקבל טעינה כמו שצריך .

בהצלחה .

פורסם

קודם כל לנתק מינוס.

חוץ מזה, צריך גם לתת גיבוי במכוניות חדשות למערכת האזעקה/אימובילייזר/מחשב רכב.

אני לא מבין למה להסתבך? אני לא נתקלתי במקום שגובה כסף על התקנת מצבר (במידה והוא מכר אותו כמובן).

יובל.

פורסם
אוטו דיפו מאוד יקרנים... מזל שלא הפניתם אותו ללובינקי....

אוטודיפו זה פתרון טוב לאנשים שלא הכי מתמצאים, ועלולים להעקץ ע"י חשמלאי תחמן.

אפשר לצאת משם עם מצברים ב300 ש"ח כולל הרכבה, למשל מצבר SPARK (של TUDOR) ששמתי בזמנו לפני שנה וחצי על הפולו ועשה ועושה עד היום עבודה מצויינת אצל הבעלים החדש של הרכב.

אני לא חסיד של קנייה באוטודיפו, נהפוך הוא, אבל במקרה הספציפי הזה ,הייתי הולך לשם.

בכל מקרה, לא צריך לעשות מזה סיפור גדול, סה"כ החלפת מצבר. במקרה הגרוע יעלה 50 ש"ח יותר או פחות בכפוף למקום ההתקנה.

לדעתי במחירים של שנפ היום, לא כדאי לרכוש אותם. יותר זול להחליף שני מצברים אחרים במהלך החיים של שנפ אחד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לדעתי במחירים של שנפ היום, לא כדאי לרכוש אותם. יותר זול להחליף שני מצברים אחרים במהלך החיים של שנפ אחד.

מחזק מאוד, ביחוד אם מדובר באנשים שיש להם מערכת באוטו ונוהגים להפעיל אותה הרבה כאשר הרכב אינו מונע, לא משנה איזה מצבר יהיה לכם, החיים שלו מתקצרים בגלל זה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

ובנוסף לכך, לפי מה ששמעתי מחברים שקנו שנפ, אורך החיים שלהם אינו ארוך משמעותית מזה של המצברים הזולים יותר , ולעתים אף קצר יותר.

חשוב לבדוק שהזרם שהמצבר יכול לתת בהתנעה מתאים לנתוני הרכב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

סדר הפעולות:

1. פתח מכסה מנוע ותסתכל מה כתוב על המצבר, במיוחד על כמה אמפר הוא - 45\55 או כל מספר דומה.

2. פתח דפי זהב תחת הערך "חשמל רכב" ו-"חלפי רכב" וערוך סקר שוק קצר על מחירים תוך ציון סוג הרכב וכמה אמפר המצבר הנדרש.

3. סע למקום הכי זול והכי קרוב לביתך. אם זה חשמלאי הוא גם יחליף לך, וזה כלול במחיר.

ככה קניתי מצבר לאקספרס של העבודה במשהו כמו 230 ש"ח לפני מע"מ (זה היה איפה שהוא בקרית אריה לפני חצי שנה בערך). ובמחיר הזה לא אכפת לי אם כתוב עליו "ג'דידה בטארייה - מייד אין אל-חליל". אם יחזיק שלוש שנים במקום ארבע של וורטא ב-600 ש"ח עדיין הרווחתי.

ובכלל, אורך חיים של מצבר מותג מול מצבר עלום שם לא אמור להטריד אותך אלא את הבעלים הבא של הרכב.

• תוכן חדש...