Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם עודף שמן גיר יכול להזיק לגיר אוטומט או לגרום לתיפקוד לקוי?

אם כן במה זה יכול להתבטא (אולי משיכת הילוכים???)?

ואיך אפשר להוציא כמות קטנה של שמן מהגיר?

פורסם

עודף שמן ממש מזיק! עלול לגרום אפילו לפריצת מחזירי שמן ונזילות!

יש שלוש אפשרויות:

א. לפתוח פתח ניקוז באופן חלקי ולתת לשמן לדלוף

ב. לנקז את כל השמן ולהוסיף חדש

ג לשאוב כמות קטנה דרך צינור המדיד

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

למה עודף ממש מזיק? למה זה גורם לפריצות מחזירי השמן? זה מעלה את הלחץ בתוך הגיר?

תמיד, אבל תמיד עדיף עודף שמן על חוסר שמן בגיר אוטומטי!!!

בדר"כ כלל עודף שמן לא גורם שום בעיה חוץ מאשר שבהתחממות השמן הוא מתפשט ונשפך מהגיר דרך הנשם (הלחץ בגיר לא עולה, כי הוא פתוח לאטמוספירה דרך הנשם!)

יחד עם זאת לא מומלץ לחרוג בצורה מוגזמת מהוראות היצרן.

על-איזה רכב מדובר, ואיך בוצעה בדיקת מפלס השמן?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

הרכב, סוזוקי בלנו של חבר.

לאחר טיפול החלפת שמן גיר הורגשה ירידה בביצועים, החבר מדד את כמות השמן ויצא שיש עודף בנוזל, האם זה יכול לגרום לירידה בביצועים?

אני רוצה להיות בטוח לפני שנרוקן את השמן.

תודה.

פורסם

אם זה גיר אוטומטי, לעיתים עודף יגרום להקצפה, ולבעיות צינון השמן, ושאיבת בועות אויר למשאבה ויצירת לחץ נמוך.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
אם זה גיר אוטומטי, לעיתים עודף יגרום להקצפה, ולבעיות צינון השמן, ושאיבת בועות אויר למשאבה ויצירת לחץ נמוך.
האם כדאי לרוקן עודף שמן בתיבה אוטומטית, או שניתן להמשיך לנסוע כרגיל?

מה מרגישים בנסיעה כאשר המשאבה שואבת בועות אויר? שקשה לרכב להעביר הילוכים? שלוקח לו יותר זמן להעביר הילוכים?

האם יכול להיגרם נזק לתיבה, או שברגע שמרוקנים את העודף המצב חוזר לקדמותו?

תודה

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש לי גם עודף שמן גיר, אבל אצלי הגיר מתנהג כרגיל, האם שווה לרוקן או שאפשר להשאיר את זה ככה?

האם אפשר להכניס צינור נקי לפתח המדיד של השמן גיר ולהוציא כמה שצריך שמן?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
האם אפשר להכניס צינור נקי לפתח המדיד של השמן גיר ולהוציא כמה שצריך שמן?
אם צריך לרוקן, אני מתכוון להכניס צינורית דקה מחוברת למזרק גדול לפתח מדיד השמן ולשאוב, אבל לפני שאני שואב רציתי לדעת אם עודף שמן יכול לגרום לנזק ושווה לטרוח ולהוציא אותו, או שאפשר להשאיר אותו שם.
פורסם

ספי שלום

בדר"כ כלל עודף שמן לא גורם שום בעיה חוץ מאשר שבהתחממות השמן הוא מתפשט ונשפך מהגיר דרך הנשם (הלחץ בגיר לא עולה, כי הוא פתוח לאטמוספירה דרך הנשם!)

יחד עם זאת לא מומלץ לחרוג בצורה מוגזמת מהוראות היצרן.

ספי, עכשיו אני קצת מבולבל, בשירשור אחר רשמת:

"אם זה גיר אוטומטי, לעיתים עודף יגרום להקצפה, ולבעיות צינון השמן, ושאיבת בועות אויר למשאבה ויצירת לחץ נמוך".

שאלות:

האם האם עודף שמן גורם נזק לתיבה אוטומטית או שהוא פשוט יוצא החוצה דרך הנשם?

האם עודף שמן יכול לגרום לתפעול לא חלק של התיבה?

האם כדאי לנקז את השמן המיותר?

עשיתי טיפול לפני 3000 ק"מ במוסך מורשה, החליפו שמן גיר ומילאו עודף שמן. אחרי נסיעה ראיתי שתחתית הרכב רטוב בנוזל גיר אדום שיצא החוצה דרך הנשמים, חזרתי אליהם הם בדקו ואמרו שריקנו את העודפים, אבל בבדיקה שעשיתי עדיין יש הרבה שמן עודף, כאשר הרכב קר מדיד השמן מראה מעל המקסימום חם, מנוע דלוק כמובן. כאשר הרכב חם אחרי נסיעה יש בערך 2 סנטימטר מעל המקסימום חם עם קצת בועות קטנות

תודה.

פורסם

עלייך לרוקן את עודף השמן מתיבת ההילוכים בכדי למנוע נזק.

גש למוסך ותתעקש שיבדקו את מפלס גובה השמן לפי המפרט של היצרן בטמפ' של 30 מעלות צלזיוס (תלוי במפרט של יצרן הרכב).

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי עודף שמן: ראתי הרבה רכבים שבאו עם שמן גיר מלא עד קצה המדיד וזה לא גרם לנזק בגיר. יחד עם זאת, תיאורטית, עודף שמן גורם להקצפה ולכל הצרות המתוארות. לעולם לא ניסיתי לבחון התנהגות של גיר עם עודף שמן. כדאי למלא שמן לפי הוראות יצרן. תמיד, אבל תמיד עדיף עודף מחוסר.

פורסם

שלום

ספי תודה על ההסבר.

היום הכנסתי צינורית דקה לפתח מדיד השמן ושאבתי משם באמצעות מזרק 200 CC, עדיין יש בערך ס"מ וחצי עודף שמן (לפני היה בערך 4 ס"מ עודף).

אני מרגיש שעכשיו יותר קל לרכב להעביר הילוכים (לוקח פחות זמן), אבל, יכול להיות וסביר להניח שאני מדמיין והשינוי רק פסיכולוגי.

לעניין אחר

כאשר אני מודד שמן גיר, על המדיד השמן נראה אדום וצלול וגם על הנייר נשאר סימן אדום וזה נראה כמו שהשמן צלול לחלוטין, לעומת זאת, היום כשהכנסתי את השמן שהוצאתי לתוך כוס שקופה השמן נראה חום.

הרכב עם 60000 ק"מ, הוחלף שמן לפני 4000 ק"מ, אבל, בהחלפת שמן מחליפים ליטר אחד מתוך 3.7

• תוכן חדש...