Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ראשית מומלץ וחשוב לבדוק עם המוסך מורשה איזה שמן הם ממלאים ברכב שלך.

לפי חברת LM שמן 5W40 סינטטיי מלא.

ברכבי טורבו מומלץ סינטטי מלא.

איזה כייף לי :)

פורסם

סליחה שאני מעט לא קשור לדיון, מרק אתה יכול בבקשה לפרסם או לתת לינק לקטלוג השמנים של LM ועוד כמה חברות שמן (נגיד וולוליין, קסטרול, אססו, מוטול, אגיפ וכ"ו)? עשיתי חיפוש בפורום ובאתרים שלהם ולא מצאתי כלום לצערי.

תודה מראש.

ROOONEEYY

פורסם

בוודאי.

לאתר של LM

http://www.liqui-moly.de/web/lmhomeen.nsf/pages/index_produkte

בצד שמאל בחר ב-Oil guide במסך החדש שנפתח בחר קטיגוריה של רכבים: פרטי,מסחרי,טרקטורים ובהמשך את הפרטים המדוייקים של הרכב כולל קוד מנוע כפי שרשום ברשיון הרכב על מנת לוודא שהשמן מתאים לצמוע שלך.

לאתר של ELF:

http://www.lubricants.elf.com/lub/lubRoot.nsf/VS_OPM/3C44780A936138B4C1256E7F0043CBA4?OpenDocument

בתחתית המסך בחר באחת מהאפשרויות:שמן מנוע,גיר...

לאתר של VALVOLINE

http://www.valvoline.com/pages/products/category.asp?cid=9

פורסם
תודה רבה, אני מודה מודה מודה לך. :)

אני ממליץ ממילץ ממליץ לך על ROYAL PURPLE. שמן מצויין. גם סינטטי מלא... וגם סגול...:-P

קו---------------------------------------

פורסם

מרק לא כלכך הבנתי את הקטע באתר שלהם .. לרכב שלי הם ממליצים על משהו כמו 10 סוגים שונים של שמן.

אם נלך לפי סדר ההופעה שלהם, הם לא באותו "ראש" עם היצרן. למה בדיוק אני צריך להסתמך על ההמלצה שלהם ?

פורסם

היי,

אכן כן הם ממליצים מספר סוגי שמנים גם בצמיגות שונה לכול סוג רכב, המידע שלהם מבוסס על-נתוני יצרן.

כמו כן באתר שלהם תוכל לבחור שמנים יקרים יותר ופחות יקרים הכול בהתאם לנפח הכיס שלך.

ישנם גם שמנים המיועדים למרווח טיפולים גדול יותר (החלפה כול 30K) אבל זה נכון רק למנועים מסויימים באישור היצרן.

פורסם

מלא במנוע שמן בצמיגות 5W40 שעונה לתקן VW 50501.

הרבה פחות חשוב האם הוא סינתתי מלא או חלקי. התקן הנ"ל הוא החשוב, כי הוא המתאים למנןעי טורבו של קונצרן פולקסווגן בתנאי מדינת ישראל.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
לרכב שלך אתה חייב סינטטי מלא 5W40

הכי מומלץ הוא הליקווי מולי (בקבוק בצבע סגול )

ואני שואל... הכי מומלץ ע"י מי!?!

כמו שכתבו קודמי יש לך מנוע מתוצרת פולסווגן שמצויד במגדש טורבו.

אתה צריך שמן מנוע שיתאים ע"פי דרישות היצרן לשמן מנוע כמו שכתבו קודמי

תקנה שמן מנוע מחברה ידועה ואיכותית שעונה על דרישת היצרן!

MOBIL 1/ESSO/LM/ELF/ACDELCO/VALVOLLINE/CASTROL

בקיצור, לא חסרות חברות שמנים איכותיות וידועות בעולם.

רק לא לשכוח שהשמן יהיה 5W40 ושיענה על דרישת היצרן

פורסם
לרכב שלך אתה לא חייב סינטטי מלא 5W40

הכי מומלץ הוא הליקווי מולי (בקבוק בצבע סגול )

חוזר וכותב שוב: השמן חייב לעמוד בתקן VW50501. מצידי זה יכול גם להיות שמן זית.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
חוזר וכותב שוב: השמן חייב לעמוד בתקן VW50501. מצידי זה יכול גם להיות שמן זית.

מה בדיוק כולל ה"תקן" הזה ?

יש לך או למישהו מפרט שיכול להסביר מה אומר התקן ?

פורסם

לדעתי כולל בעיקר פרמטרים של זיהום השמן - מספר VI - וזיהום אויר.

ולא דווקא בלאי( יותר מאחרים כמובן ).

אבל עזוב הבחור רוצה שם של שמן.

רויאל פרפל מעולים, גם SHELL HELIX ULTRA, מוטול מגזימים במחירים לגמרי.....ESSO גם אחלה, LM שכבר הזכירו,TOTAL ו ELF גם אחלה.

חפש את הצמיגות המתאימה בכל אחד מהם, אם אתה שואל אותי אני הייתי יורד בצמיגות אפילו.

פורסם

תקן VW 50501 מתיחס למספר תחומים. העיקריים שבהם:

1. היכולת של השמן לעמוד בלחצים קיצוניים הקיימים במנועי TDI מזרק משאבה ומסילה משותפת של הקונצרן, לחצים הגבוהים יותר ממנועים מקבילים. יש לזה משמעות ולכן גם צורת קצה טלטל מיוחדת.

2. היכולת לעמוד לאורך זמן בטמפרטורות קיצוניות, כאשר צנרת השמן עוברת בסמוך לסעפת הפליטה. קריטי מאוד במנועי 1.8 טורבו בנזין !!!

3. יכולת סיכות גבוהה מהמקובל.

4. תכונות ניקוי יותר טובות בהשוואה לתקנים אחרים.

מניסיון בשימוש לאורך זמן, שמן שעונה לתקן הזה, עושה עבודתו נאמנה.

התקן הזה נבחר למנועים הנ"ל לאחר בדיקה מקיפה וארוכה שנערכה בצ'מפיון בשיתוף פולקסווגן. באותה עת עבדתי במחלקה הטכנית של צ'מפיון, ולכן הידע. צ'מפיון גם מבצעת בדיקות תקופתיות לשמן במוסכי הרשת.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למחלקת השירות בצ'מפיון ואני בטוח שהם ישמחו לעזור.

אורן

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...