Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנוסף לקשר העיצובי בין הקורבייר לפרינץ אני רואה הקשר בין הקורבייר 65 לבין ה RO80, שמן הסתם קשור גם הוא לפרינץ.

האמנם או שזה רק אני ?

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בנוסף לקשר העיצובי בין הקורבייר לפרינץ אני רואה הקשר בין הקורבייר 65 לבין ה RO80, שמן הסתם קשור גם הוא לפרינץ.

האמנם או שזה רק אני ?

רק אתה, מנוע וואנקל על קורסייר???

אגב אם איני טועה הרכב היה גם נדלק מעצמו...

הייתי SUBAMAN אבל אני עכשיו SUBALESS

אם מישהו מכיר מישהו שנמאס לו מטנדר סובארו 4X4 וחושב להשבית אותו, אשמח לתת סכום סמלי עבור טנדר סוברו

נשאר טנדר+דיסקברי+הונדה 250CH+אופניים..:lol: ..

פורסם

ואם כבר פלופים אמריקאים, אל נא נשכח את הפונטיאק פייארו ואת הפורד פינטו המתפוצצת :-D

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רק אני רואה דמיון לקונטסה בדגם הראשון?

חן ,אתה יכול להסביר יותר לעומק את הקטע עם ההילוכים?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
חן ,אתה יכול להסביר יותר לעומק את הקטע עם ההילוכים?

חן מזריק גומי עכשיו - אני אסביר...

במכוניות עם ידית הילוכים ליד ההגה, מבצעת הידית שתי פעולות:

1. תנועה מעלה-מטה כאשר במקרה של הקונטסה זה בין ההילוכים 2-3 או 1-R (למכונית היו רק 3 הילוכים).
  2. תנועה אל ההגה וממנו, (כמו במחליף האורות הגבוהים) ששימשה להחלפה בין הקו של הילוכים 2-3 לקו של 1-R. זו למעשה התנועה על הקו הקצר של מסלול ה-H של ההילוכים (במכוניות עם ידית על הרצפה זו התנועה ימינה ושמאלה).

במכוניות עם מנוע וגיר קדמיים, אין בעיה לתכנן שתי שטנגות בין ההגה לגיר, שיעבירו את שתי התנועות. למיטב ידיעתי, הקונטסה והקורבייר היו המכוניות היחידות אי-פעם עם מנוע אחורי וידית ליד ההגה.

לכן, בקורבייר היו שתי מערכות של שטנגות עבור שתי התנועות, והן היו מסובכות מאד בגלל המנוע האחורי. בקונטסה לעומת זאת, היצרן רצה לחסוך את העלות והסיבוך של לפחות אחת משתי השטנגות, שצריכות לעבור מההגה עד לישבנה של המכונית. בקונטסה, תנועת הידית אל ההגה וממנו לא מפעילה שטנגה, אלא מתג חשמלי, שמעביר זרם דרך חוט לסולנואיד שנמצא על הגיר ומבצע את הבחירה בין ה"קו" של הילוכים 2-3 להילוכים 1-R. התנועה מעלה-מטה מפעילה שטנגה כרגיל, כדי לבחור בין ההילוכים על ה"קו". נשמע מסובך אבל דווקא עבד יפה מאד, למעט בעיה אחת:

בימים עברו, הנהגים של מכוניות עם ידית ליד ההגה אהבו לעמוד ברמזור כשהידית משוכה אליהם בקצות האצבעות, ב"היכון" לשלב להילוך ראשון כשהרמזור יתחלף. בקונטסה, זה היה יכול לגרום להתחממותו של הסולנואיד, ולשריפתו בדמי-ימיו.

כאשר האירוע המצער היה קורה, המכונית היתה נשארת רק עם הילוכים 2-3, אבל היה אפשר עדיין לנסוע: ניתן לזנק בהילוך שני (עם קצת החלקת קלאץ'), ולגבי נסיעה אחורה - אפשר תמיד לדחוף. נו טוב, הקונטסה לא היתה כבדה במיוחד... עבדכם הנאמן חילץ ככה למוסך קונטסה 900 של חבר תפרן, דקה לפני שהבחור הזמין גרר מתוך ייאוש.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קובי, אני לא מזריק גומי אלא כובש גומי...

ותוספת קטנה להסבריו המלומדים של קובי - רק לדגמי 3 הילוכים של הקונטסה (900 ו-1300) היה מוט הילוכים צמוד לגלגל ההגה, מהסיבה הפשוטה שצריך רק 2 קווי הילוכים, ואילו בגיר בעל 4 הילוכים חייבים 3 קווי הילוכים, מה שהיה מסרבל מאד את מערכת ההעברת ההילוכים, וגורם בעייה בתיכנון הסולנואיד.

לכן גיר ה-4 הילוכים של הקונטסה 1300 היה ממוקם בריצפת המכונית.

לבריסקה היה גיר בעל 4 הילוכים, עם ידית צמודה לגלגל ההגה, אבל שם לא היתה בעייה - המנוע היה מקדימה...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

האם תיבת הגיר ב4 הילוכים ו3 הילוכים זהה ,ורק הפנים שונה,או שגם תיבת הגיר שונה?

אם אני הולך עכשיו לתיבת הילוכים של קונטסה 4 הילוכים, אני אמצא את המקום של הסולונואיד ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

בני העלה מודעת מכירה בעיברית...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הוא העלה מודעת מכירה ,לא ראינו קבלות....

• תוכן חדש...