Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקרון לפי סדר ה"נפיצות" שלהן (משלון "נפוץ" ולא נפיץ :wink:)

באנגלית יש 2 סוגי מיקלדות, וסידור אותיות שונה, בסוף ניבחר הסידור הנוכחי... עד כמה שזכור לי היה איזה סיפור "עסיסי" מאחורי הבחירה, ומי שזוכר, מוזמן...

עריכה...

לינקים מעניינים ל"היסטוריה של המיקלדת"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הסידור המקורי מגיע מימי מכונות הכתיבה המכניות. בהתחלה האותיות היו מסודרות אלפבתית.

מי שהקליד מהר מדי, גרם למנופים של האותיות להתנגש, ולכן האותיות השכיחות יותר הורחקות לקצוות המקלדת. כך נוצרה מקלדת qwerty. מאוחר יותר פותחה גם מקלדת dvorak, אשר אמורה להיות יעילה יותר, אבל לא כל כך הצליחה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לפי NRG:

"מכונות כתיבה עבריות יוצרו הרבה אחרי שנפתרו הבעיות הטכניות של הלועזיות, לכן סידור המקשים הוא יותר יעיל - האותיות הנפוצות בשימוש (כמו העיצורים אהו"י נמצאות במרכז המקלדת, והאותיות הנפוצות פחות נמצאות בצדדים."

פורסם

ועדיין, רוב האנשים שאני מכיר מקלידים הרבה יותר מהר באנגלית משום מה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בלדד השוחי ענה על זה:

http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=103320&sid=16

אם לומר בקצרה אז: במכונות הכתיבה הראשונות הייתה בעיה של התנגשות בין אותיות כאשר מקלידים מהר, כדי לפתור זאת סידורו את האותיות בצורה הכי פחות נוחה להקלדה מהירה.

מה לעשות שאנשים מסוגלים להתרגל להכל.

פורסם
הסידור המקורי מגיע מימי מכונות הכתיבה המכניות. בהתחלה האותיות היו מסודרות אלפבתית.

מי שהקליד מהר מדי, גרם למנופים של האותיות להתנגש, ולכן האותיות השכיחות יותר הורחקות לקצוות המקלדת. כך נוצרה מקלדת qwerty. מאוחר יותר פותחה גם מקלדת dvorak, אשר אמורה להיות יעילה יותר, אבל לא כל כך הצליחה.

אתה גם לומד פסיכומטרי? או שיש לך תחומי עניין "רחבים"?

פורסם

לי רק זכור שהמקלדות הסטנדרטיות נקראות qwerty (קוורטי) בגלל שש האותיות באנגלית מימין ל"טאב".

גם אני שמעתי שהסדר של האותיות במקלדת הוא לפי הנפיצות שלהם ברוב המילים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה גם לומד פסיכומטרי? או שיש לך תחומי עניין "רחבים"?
פסיכומטרי עשיתי כבר מזמן, ותחומי העניין שלי אכן "רחבים".

מה שאני לא מבין, איך לעזאזל זה קשור לפסיכומטרי?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אני לומד לפסיכומטרי ובדיוק במסגרת קטעים בהבנת הנקרא היה קטע על ההתפתחות של מכונות כתיבה והמקלדות וחשבתי שזאת סוגיה שמעולם חשבתי עליה.

ופתאום מדברים על זה פה....זה פשוט מוזר לי קצת.

פורסם
ועדיין, רוב האנשים שאני מכיר מקלידים הרבה יותר מהר באנגלית משום מה.
הגיוני.

רוב האנשים שאני מכיר שמקלידים מהר - גיקים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...