Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם יש בסיס לשמועות שמוסך חברה מסוים נחשב יקר. הרי כולם עובדים עם אותו מחיר לשעת עבודה וגם יש מחירון לכל תקלה או טיפול מסוים.

בנוסף, אשמח לקבל דירוג של מחיר\מקצועיות של מוסכי שמטפלים בסיטרואן באיזור חיפה.

בברכה,

אסף.

פורסם

לדעתי כולם יקרים, הייתי בכמה לצורך בדיקת מחירים.

המחיר של החלקים אצל כולם נקבע ע"פ המחסן המרכזי ומחיר העבודה די זהה בכולם.

זה ע"פ ניסיון.

בריאות לכולם!

פורסם

מיר שעת העבודה אינו אחיד וקבוע אצל כל מוסכי היבואן אלא כל אחד רשאי לתמחר זאת כרצונו.

בדרך כלל מחיר שעת עבודה במוסכי יובואני רכב הנהו בין 150-190 ש"ח לפני מע"מ.

שעתון היצרן לפעולות ידועות הנו כמובן קבוע ואז המוסך מכפיל את מחיר שעת העבודה במוסכו בזמן התקן שבשעתון ולזה נוסף מע"מ.

הבהרה - שעת שעתון נחלקת לעשיריות השעה (6 דקות כל עשירית), כלומר 0.30 של שעה פרושו 18 דקות והרבה לקוחות טועים בהבנת הזמנים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
מחירים משתנים בחלפים לפחות מניסיון שלי

אז מדוע כל אלה שהייתי אצלם הרימו טלפון למחסן מרכזי כדי לבדוק עלות של חלפים??

וכולם חזרו אלי עם אותה תשובה בדיוק!

מיר שעת העבודה אינו אחיד וקבוע אצל כל מוסכי היבואן אלא כל אחד רשאי לתמחר זאת כרצונו.

בדרך כלל מחיר שעת עבודה במוסכי יובואני רכב הנהו בין 150-190 ש"ח לפני מע"מ.

נכון, אבל בבירור העלויות שאני עושה לפני הכנסת הרכב למוסך החישוב הסופי כמעט תמיד יוצא דומה בהבדלים של 100-200 ש"ח, אז מה אכפת לי איך הם מחשבים את זה?

בריאות לכולם!

פורסם

התקשרתי היום לשני מוסכי סיטרואן באיזור לגבי החלפת 2 גרמושקות הגה לקסנטיה.

מוסך אחד אמר לי כי עליי לשלם על 2.5 שעות עבודה = 500 ש"ח.

מוסך שני אמר לי שאני צריך לשלם 250 ש"ח ובכלל לא צין זאת בשעות עבודה.

קצת מוזר, לא ?

פורסם

מנסיון שלי עם מוסך סיטרואן בעכו, בכניסה הראשונה למוסך הם נותנים לך מחיר שיפיל אותך לרצפה, אתה אומר תודה והולך, אחרי כמה ימים אתה חוזר (נו אין ברירה, איפה תמצא מוסך שיודע לטפל בקסנטיה) והמחיר שונה לגמרי, הרבה יותר זול, זה קרה לי פעמיים איתם. (מדובר על מאות שקלים הבדל).

מה שרציתי להגיד, המוסך עצמו לא עקבי בשליפת המחירים, ככה ששוה לגרום להם לרוץ, לבדוק, להתבשל קצת עם עצמם, ובסוף המחיר שונה מה"מכה" הראשונית שקיבלת.

פורסם

אני לא יודע מה אצלך ולמה הם התקשרו בכלל למחסן המרכזי

אין להם סיבה להתקשר למרכזי בשביל מחיר, הכל מופיע אצלם במחשב במקום.

למרכזי מתקשרים אם הם צריכים חלק שהוא טעות לפי המחשב שלהם (כמו פילטר אויר ל106 שלי) או בשביל להזמין חלק שאין להם במלאי

ובמקרה אחר גם למרכזי הם לא מתקשרים תמיד אלא לפעמים לג'אן.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

במוסכי טויוטה יש הבדל של 100% במחירי הטיפול. צריך לשאול גם בדיוק מה כולל הטיפול (למשל תוספים ש"דוחפים" לכולם ואפשר לוותר עליהם).

פורסם

זה ע"פ ניסיון.

ממש לא. הרבה חלקים בכלל לא מגיעים משום מוסך מרכזי. למה סתם לספר אגדות כאן? רכיבים כמו מצתים, מצבר, שמן ואינספור חלקים הם גנריים. תוסיף לכך את שלל האביזרים שיש להם תחליפים, כמו רפידות בלם, גומיות שונות, פגושים וחלקי פח, ותקבל ים של אפשרויות.

ולגבי עבודה - שוב, לא נכון. יש כמה דרכים לתמחר שעות, ולא כל המוסכים נצמדים לספר. יש דברים קטנים שהם אפילו עושים בחינם אם האוטו מטופל דרך קבע, ואז זה כבר תלוי בטוב-הלב של הבעלים.

ובקיצור, יש הבדלים, ולא נכון שמוסך מורשה חייב להיות יקר. מניסיון עשיר של שנים רבות, אני יכול להעיד שניסיונות לחסוך לכאורה בהחלפת מיסב עלו לי בשני ביקורים אצל חאפרים ועוד אחד במוסך מורשה שסידר הכל ובאותו המחיר. אבל הפעם, כמו שצריך.

אישית, אני ממליץ על מוסך גזית, בזכות אהרון המנהל שמוכן לשוחח ישירות עם כל לקוח, ודואג שכולם ייצאו מרוצים. אם תרגיש מרומה, הוא יישב איתך ויסביר, ולא כמו שכבר קרה לי במוסך צמרת שהתחמקו ממני שלושה ימים ולא טרחו להסביר למה האוטו יצא מטיפול בלי בלמים.

פורסם

זה ע"פ ניסיון.

אני דיברתי מהנסיון הפרטי שלי עם מוסכי החברה, אם טעיתי אני מתנצל אבל עד היום לא היתה פעם אחת שיצאתי ממוסך מורשה עם הרגשה טובה שהכל תוקן ובמחיר סביר. בכל פעם ששאלתי על עלות חלקים בדקו במסוף של המחשב וכמעט אף פעם לא הציעו לי חליפי.

דוגמאות אחרונות שהיו לי: לפני כשבועיים הייתי במוסך כזה, ושאלתי על בומבות אחוריות לקסנטיה שלי - המחיר לפני עבודה..........1500 ש"ח לאחת, נשמע הגיוני? גם אמרו לי שם שאין תחליפי וזה מה שלא טוב בקסנטיה - חלקים יקרים.

בסוף, לאחר חיפושים ומציאת מחירים של כ-600 ש"ח לחליפי, בעזרתו האדיבה של חבר הפורום קניתי 2 במחיר מדהים של 400 ש"ח לזוג. והן חדשות ותקינות מתאריך ייצור של לפני 3 חודשים.

לפני זה, חיפשתי קונסולה מרכזית של אוורור - בשני מוסכים מורשים, במחסן המרכזי וגם אצל ז'אן חלפים, כולם נתנו לי מחיר זהה לחלוטין!

בסוף השגתי מפירוק בפחות מרבע מחיר.

זה הנסיון האחרון שהיה לי עם מוסכים מורשים.

בריאות לכולם!

פורסם

ודרך אגב, לא קשור בדיוק אבל חשוב לשמוע: אותה הסטורית טיפולים שהבעלים הקודם של הרכב שלי טרח להיצמד אליה ע"פ הספר ובמוסך מורשה בלבד, הראתה לי שמוסכי החברה גם מזלזלים בלקוח; שתי הבומבות האחוריות שלי היו בלחצים לא מתאימים וכשהרכב הגיע אליי במצב שבו היה רך מדי מאחורה, החלפתי וגיליתי זאת.

היום סתם לפני הטיפול הסתכלתי על הקדמיות ונוכחתי שכתוב עליהן באותיות לא גדולות BX 55..., אין לי מה להוסיף חוץ מזה שאני מקווה שלא גבו לבעלים הקודם 1500 ש"ח בעבוד כל בומבה..

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

תעשה הבדלה בין חלק חדש לחלק מפרוק, חלק מפרוק זה חלק משומש אין סיבה שיעלה כמו חדש.

לא לכל חלק קיים תחליפי וגם אם קיים לפעמים יש חלקים שכדאי לקחת מקורי ולא תחליפי

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
תעשה הבדלה בין חלק חדש לחלק מפרוק, חלק מפרוק זה חלק משומש אין סיבה שיעלה כמו חדש.

לא לכל חלק קיים תחליפי וגם אם קיים לפעמים יש חלקים שכדאי לקחת מקורי ולא תחליפי

אני מסכים בהחלט אבל לא כשההפרשים הם פי 5 (ממיר קטליטי) או פי 9 כמו בבומבה.

וגם לא פי 4 כמו בקונסולת האיוורור.

בריאות לכולם!

פורסם

ממש לא. הרבה חלקים בכלל לא מגיעים משום מוסך מרכזי. למה סתם לספר אגדות כאן? רכיבים כמו מצתים, מצבר, שמן ואינספור חלקים הם גנריים. תוסיף לכך את שלל האביזרים שיש להם תחליפים, כמו רפידות בלם, גומיות שונות, פגושים וחלקי פח, ותקבל ים של אפשרויות.

ולגבי עבודה - שוב, לא נכון. יש כמה דרכים לתמחר שעות, ולא כל המוסכים נצמדים לספר. יש דברים קטנים שהם אפילו עושים בחינם אם האוטו מטופל דרך קבע, ואז זה כבר תלוי בטוב-הלב של הבעלים.

ובקיצור, יש הבדלים, ולא נכון שמוסך מורשה חייב להיות יקר. מניסיון עשיר של שנים רבות, אני יכול להעיד שניסיונות לחסוך לכאורה בהחלפת מיסב עלו לי בשני ביקורים אצל חאפרים ועוד אחד במוסך מורשה שסידר הכל ובאותו המחיר. אבל הפעם, כמו שצריך.

אישית, אני ממליץ על מוסך גזית, בזכות אהרון המנהל שמוכן לשוחח ישירות עם כל לקוח, ודואג שכולם ייצאו מרוצים. אם תרגיש מרומה, הוא יישב איתך ויסביר, ולא כמו שכבר קרה לי במוסך צמרת שהתחמקו ממני שלושה ימים ולא טרחו להסביר למה האוטו יצא מטיפול בלי בלמים.

לחותני יש 3 רכבי פיז'ו שמטופלים בגזית רק בגלל אהרון. הוא אפילו שקל להחליף את ה 406 ל407 ולא להונדה אקורד רק בגלל המוסך. כנראה שהוא באמת אדיב ללקוחות. מאוד קשה לשמור על יחס אישי כאשר המוסך מגלגל הרבה מאוד מכוניות ביום. בראבו אהרון.

ד"א, אתמול החלפתי לקסנטיה שלי 2 גרמושקות הגה + כיוון ארמברקס + שימוני דלתות + כיוון דלת אחורית + העברת טסט לרכב + אגרת טסט חוזר במוסך מירון במת"מ והסכום הכולל יצא 460 ש"ח בלבד כולל חלקים. איזה אדיבות וסבלנות מצד דויד הבעל בית המקסים. הפעם החלטתי לחזור אליו למרות שאני כבר לא עובד במת"מ. בעבר הרחוק טיפלתי אצלו עם ה 106 והייתי מאוד מרוצה. אחד המרכיבים החשובים הוא גם הזמנת תור. קבעתי איתו זמן הגעה ב 9:00 וסיום עבודה ב 12:30 והוא עמד בזה בכבוד ואפילו הקדים בחצי שעה. ברגע שהגעתי הרכב עלה על הליפט הפנוי שחיכה לרכב שלי למרות שהיו רכבים אחרים בהמתנה. הטיפול הקרוב הוא שלו. בראבו דויד.

• תוכן חדש...