Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול כאשר הייתי במוסך לצורך החלפת בלמים אמרו ל(וגם ראיתי) שיש ברכבי(אסטרה) צלחות כפולות לעומת רכבים האחרים שהיו על ליפטים וראיתי שאין שם צלחות כפולות.

לפי ההיגיון אני חושב שצלחות כפולות מתקררות טוב יותר מכיוון שבין צלחת לצלחת יש רווח.

מה ההבדל ביניהן?

צלחת כפולה, עוד תמונה

צלחת רגילה, עוד תמונה

ובלי קשר, שעון יפה :-P

50949.jpg

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

בדיוק.

צלחות בלימה כפולות הן מאווררות,כלומר,הן כפולות,ובאמצע יש לרוב להבים שמגבירים את זרימת האוויר ומסייעים לפיזור החום.

החיסרון היחיד שלהן הוא מחירן הגבוה יותר.

בצלחות בלימה מאווררות מישתמשים לרוב מלפנים,ובמכוניות ספורטיביות ממש,גם מאחור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

**עריכה: חן הקדים אותי עם תשובתו (אתה ער בשעה זו ביום שבת, ועוד פורום?? :-) ).

אך אנצל עריכה זו ואוסיף חסרון נוסף לחסרון שציין חן: צלחות כפולות לרוב כבדות יותר, מה שמוסיף למשקל הבלתי-מוקפץ.

צלחת כפולה בנוייה משתי צלחות, ומכאן נגזר שמה.

יתרונה בא לידי ביטוי בעמידות בעומסי בלימה גדולים יותר.

זאת תודות ליכולת הקירור המשופרת:

רפידת הבלם מתחככת רק עם צד אחד בלבד של כל צלחת, ובנוסף קיים מרווח האיוורור שבין 2 הצלחות, העוזר לפעולת פיזור החום.

כמו כן, מכיוון שבצלחת ברגילה (בודדת) החיכוך מתבצע משני צידיה - היא תדרוש החלפה תכופה יותר (מגיעה לעובי מינימלי מהר יותר, מכיוון שהיא "נאכלת" משני צידיה בו זמנית).

לעומת זאת, בצלחות כפולות כל צלחת מתחככת רק מצד אחד (כלומר 50% בלאי) - מה שמאפשר תכיפות החלפה נמוכה יותר של צלחות בלימה.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
תודה!

טוב לדעת.. לא צפיתי ממהנדסי אופל לעשות את זה בהתחשב בעבודה שראיתי על ליפט רנו מגאן בלי צלחת כפולה(אני די בטוח בזה)

ברנו מגאן 95-99 נעשה שימוש צלחות בלימה רגילות בבלמים הקדמיים ובתופים באחוריים.

בדגם 99-2003 נעשה שימוש בצלחות כפולות ומאווררות בבלמים הקדמיים.

בדגם 2003 והאלה נעשה שימוש בצלחות כפולות מקדימה ובצלחות רגילות מאחור.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

זאת הייתה מגאן 95-99 במוסך...

עוד שאלה, המשאבה הימנית הייתה תקולה וזה גרם לכך שרפידות בצד שמאל היו כמעט חדשות ומצד ימין כמעט גמורות. הם שימנו את המשאבה ושמנו גריז. איך אני יכול לדעת בוודאות שהמשאבה לא תפוסה?

(ואגב, הצלחות היו לפני ההחלפה היו מקוריות של UMI ולמרות שהן כפולות למרות הכל כנראה שהן היו עקומות)

פורסם

תפרק גלגלים עוד כמה ק"מ ותבדוק, וגם אם אתה סומך על המוסך שלך אז אני לא מאמין שהוא היה מתעסק בזה. מפרקים את הקליפר(לא משאבה) משחיזים טיפה ואפשר גם לשמן

ואני מקווה שהחלפת גם צלחות

בכל אופן שמרבית הרכבים מהעשור האחרון יש צלחות כפולות מקדימה.

ההפרש במחיר היום זניח וצלחות עולות גרושים ובגלל זה גם לא חורטים

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
כמו כן, מכיוון שבצלחת ברגילה (בודדת) החיכוך מתבצע משני צידיה - היא תדרוש החלפה תכופה יותר (מגיעה לעובי מינימלי מהר יותר, מכיוון שהיא "נאכלת" משני צידיה בו זמנית).

לעומת זאת, בצלחות כפולות כל צלחת מתחככת רק מצד אחד (כלומר 50% בלאי) - מה שמאפשר תכיפות החלפה נמוכה יותר של צלחות בלימה.

צריך לזכור שצלחות הבלימה המאווררות הן דקות יותר מהלא מאווררות, כך שההפרשים בבלאי לא כאלו גדולים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תן לבלמים שלך 200 300 קילומטר בעדינות (זה חשוב) ואחכ הם יעבדו טוב (בהנחה ששמו חלקים נורמלים והעבודה בוצעה כהלכה) אתה לא הראשון שזה קורה לו. רק אם היא ממש לא טובה יש לחזור למוסך אבל אתה תראה שאתה תרגיש לאט לאט התחקות ונשיכה של הבלמים.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
צריך לזכור שצלחות הבלימה המאווררות הן דקות יותר מהלא מאווררות, כך שההפרשים בבלאי לא כאלו גדולים.

רוני

האם התכוונת שבצלחת כפולה כל צד דק יותר מצלחת רגילה?

בכל אופן בצלחות כפולות, הבלאי קטן משמעותית מצלחת בודדת, עקב טמפ' עבודה נמוכה יותר.

פורסם
תודה!

טוב לדעת.. לא צפיתי ממהנדסי אופל לעשות את זה בהתחשב בעבודה שראיתי על ליפט רנו מגאן בלי צלחת כפולה(אני די בטוח בזה)

לא כל האסטרות מצויידות בדיסקים מאווררים, אצלי לדוגמא הם רגילים (1.4L שנת יצור 92' תיבת הילוכים ידנית)

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם

לא אמרתי דיסק מאורר(גם אצלי זה לא), אמרתי צלחות כפולות.

זה מה שנאמר :"צלחות בלימה כפולות הן מאווררות,כלומר,הן כפולות,ובאמצע יש לרוב להבים שמגבירים את זרימת האוויר ומסייעים לפיזור החום."

• תוכן חדש...