Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לפני כשבוע בערך החלפתי רפידות ודיסקים קידמיים באוטו (גולף 94).

אני נוסע ולפעמים שאני לוחץ על דוושת הברקס בחוזקה (או לחיצה ארוכה לסירוגין), אני מריח מין ריח של שרוף כזה.

היום קרה לי דבר שבאמת שבר את קש הגמל, אני נוסע על 120 בכביש גהה ויציאה מהכביש לפני הרמזור התחלתי ללחוץ על הברקס לחיצה ארוכה בכדי לעצור,

אני עוצר (גם במקרה - הברקסים וכמעט לא עבדו לי), ויוצא לי עשן מהברקסים, בכמות אדירה (עם ריח שרוף נלווה כמובן).

מה זה אומר? מה אני אמור לעשות? אולי זה מפני שהברקסים חדשים?

יכול להיות שלא החליפו לי ברקסים טובים?

בבקשה תעזרו לי.

בתודה, יוסי.

פורסם

ידוע שישנה שכבת בגנה דקה מאוד על דיסק בלימה כשהוא חדש - נגד חלודה בעיקר

בכמה המטרים הראשונים שבולמים לאחר ההחלפה, ניתן לחוש בריח שרוף באוויר,

אך מכאן ועד עשן שיוצא זה באמת יותר מדי.

אני אישית ממליץ על ביקור במוסך חזרה לבדיקה, כמו-כן אני היית מביא את הרכב על גרר. 200 ש"ח יכולים להיות מאוד שימושיים לפעמים....

פורסם

א. האם ידוע לך מה טיב החלקים/האם אתה סומך על המוסך והוא נראה לך יודע לעבוד או חאפרלנד? כמה שילמת?

ב. שמחליפים בלמים ידוע שבהתחלה העצירה הרבה יותר חלשה עד שהברקסים "יתיישבו" - לכן מומלץ לנסוע רגיל ולא בסגנון ספורטיבי כמו חברי הפורום - חובבי המוטוריקה.

ג. קשור לסעיף ב ובגלל סעיף ב נהוג שהברקסים חדשים להריץ אותם, ומה זה אומר? ב200-300 ק"מ הראשונים להשתמש בהם בעדינות, להימנע (עד כמה שאפשר) מבלימות פתע או בלימות חזקות.

ד. לא מומלץ באופן כללי לתת בלימות ארוכות ועדינות אלא חזקות וקצרות משום שבארוכות הדיסק מתחמם ולא מתקרר מה שגורם מאוחר יותר לעיוותים בדיסק, רעידות תחת בלימה כתוצאה מהעיווט, טיגון הרפידות וכתוצאה מכל אלה ירידה באיכות הבלימה (עד כדי כך שיש להחליף דיסקים ורפידות לפני שהם מגיעים לסוף חייהם - מבחינת עובי)

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אולי הרפידות הורכבו הפוך ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

גם אני החלפתי ברקסים -דיסקים ורפידות השבוע.

נאמר לי שעד 150 ק"מ הראשונים הברקסים בקושי יגיבו וזה למעשה מה שהיה.

גם לי היה ריח שרוף מאוד (ומאוד חזק)

נאמר לי גם שבטווח הזה (150 ק"מ) לא מומלץ בכלל ללחוץ בחוזקה על הברקסים. כנראה שזה מה שעשית.

פורסם

מוזר מאוד, אכן לחצתי על הברקסים לחיצות ארוכות, אולי זאת באמת הבעיה.

ד"א, אם הרפידות היו מורכבות הפוך הייתי מין הסתם שומע רעש של מתכת מתחכחת במתכת. כנראה שהן מורכבות טוב.

פורסם
התחלתי ללחוץ על הברקס לחיצה ארוכה בכדי לעצור,

אני עוצר (גם במקרה - הברקסים וכמעט לא עבדו לי), ויוצא לי עשן מהברקסים, בכמות אדירה (עם ריח שרוף נלווה כמובן).

במקום לקוות לקבל תשובה בפורום, מאנשים שלא רואים או בודקים את הרכב, גרור אותו למוסך בהקדם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מתעלק על הפורום: לפני חודשיים גם אני החלפתי צלחות ורפידות לגלגלים האחוריים בלאנטיס שלי (זה דיסקים גם מאחורה)

ב20 ק"מ הראשונים היה ממש אפשר להרגיש שהרפידה נוגעת כל הזמן בצלחת וזה היה מורגש בעיקר בתחילת נסיעה בסחיבה ובתאוצה. היה אפשר גם לשים לב לפי עזיבת הרגל מהברקס והאוטו לא היה מתקדם כמו שרכב אוטומטי אמור להתקדם. אחרי נסיעה מראשון לקריית אונו זה הסתדר מבחינת סחיבה אם כי ב4 ימים שלאחר ההחלפה אחרי כל נסיעה הייתי יכול להריח קצת ריח של שרוף. ביום הראשון היה ממש עשן והכל!

אציין כי לא שייפתי מדרדה קטנה על הרפידות החדשות ולא חרטטתי את הצלחות. עשיתי הכל מתחת לבית.

מה דעתכם על המצב הזה?

פורסם

"ויוצא לי עשן מהברקסים, בכמות אדירה "

זו אינה תופעה רגילה,לאחר החלפת צלחות.

לדעתי,קליפר או קליפרים לא חוזרים,או צינור גומי תקול.

את זה המכונאי צריך לבדוק,לאחר התיקון,ע"י לחיצות על הרגלית לסרוגין,וסיבוב הגלגל ביד.

ולא להרכיב וסע לשלום.מאחר ויש תקלה(כפי שכתבתי)הצלחות והדיסקיות מתחממים

ללא לחיצה על הרגלית, ובזמן הלחיצה מקבלים חום נוסף שמוציא עשן.

קטלני,מה כבר עברו חודשיים,יו איך הזמן טס.:roll:

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

האמת שלא ספרתי אם עברו חודשיים או לא אבל זה פלוס מינוס.... והרפידות והצלחות כן התוקנו טוב... אני במו ידי התקנתי ככה שלא נעשתה שום טעות!

פורסם

זה לא אמור להיות כך.

אני החלפתי ביום אחד ברנו GT שלי כחלק מישור קו ,משאבת ברקס אחורית+רפידות בכל ארבעת הגלגלים,לאחר ימים אחדים הבלימה התחזקה כמו שצריך,לא היה שום ריח של שרוף ולא רעש,בקיצור זה ממש לא תקין!

אני לא יודע מה איתכם ,לא הייתי נוסע מטר עם בעיה בברקסים,ישר על הגרר ולמוסך.

• תוכן חדש...