Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי אלמרה פרפקט 2004 -ובכן לאחר 15k ק"מ נכנסתי ל"פאנצ'רמאכר" אותו אני מכיר שנים רבות והנל טען שעדיף לי להחליף בין הקדמיים לאחוריים ע"מ לשמור עליהם מידי 15000 קמ וכך עשיתי..

א-האם ההמלצה שקיבלתי היא נכונה?

ב-אני מתקרב ל-30000 קמ האם שוב להחליף בין הקדמיים לאחוריים?

הספק עלה לי לאחר שחבר שאל במוסך אחר ושם אמרו לו שעליו להחליף לאחר כ-30000 -ולהשאר כך עד שיצטרך להחליפם עקב בלאי

מה דעתכם?

פורסם

אני מחליף בין הקדמיים לאחוריים כל טיפול 10,000. השחיקה של הצמיגים הקדמיים גבוהה יותר עקב ההיגוי הקדמי.

שים לב לא להצליב גלגלים בלאכסון, ישנם צמיגים בעלי כיוון סיבוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עשיתי פעם אחת את הטעות הזאת ולא אעשה זאת שוב.

אחרי שהחלפתי בין הקדמיים (שהיו שחוקים בטירוף) לאחוריים, לאוטו לא הייתה אחיזה בכלל. הגעתי למצב שהסתובבתי 180 מעלות! (כן, מעבר לצמיגים אחוריים שחוקים צריך גם קצת טיפשות בשביל להתובב 180...)

בעקרון, תלוי בסגנון הנהיגה שלך, אני אישית "נהנה" לקחת סיבובים עם הצרפתיה שלי ולכן אני לא אחליף יותר בין הקדמיים לאחוריים. אם אתה נוהג רגוע אז אין עם זה יותר מידי בעיה. כמוך יש הרבה אנשים שמחליפים בין האחוריים לקדמיים ללא בעיה.

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

פורסם

הרעיון בהחלפה בין הצמיגים הקדמיים לאחוריים הוא פשוט -

ברכבים בעלי הגה כוח (והיום רוב הרכבים כאלו) יש שחיקה מוגברת של הצמיגים הקדמיים, בגלל שיש נטייה לסובב הרבה יותר את ההגה במקום.

בנוסף, רוב עומס הבלימה, ההאצה והסיבוב נופל על הצמיגים הקדמיים - מה שגורם לעומס נוסף.

לכן יש כאלו שממליצים להחליף בין זוגות הצמיגים מדי כמה אלפי קילומטר.

השאלה היא אחרת - מה מצב הצמיגים האחוריים ומה מצבם של הקדמיים? אתה לא רוצה זוג גמור לחלוטין מאחור, זה עלול להיגמר רע!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
השאלה היא אחרת - מה מצב הצמיגים האחוריים ומה מצבם של הקדמיים? אתה לא רוצה זוג גמור לחלוטין מאחור, זה עלול להיגמר רע!
הצמיגים שלי במצב טוב,אנחנו לא מחפשים לשפר את ביצועי הרכב אלא בסהכ לשמור עליו ולהפיק ממנו את מירב הבטיחות-כרגע אני עם 26000 קמ-מה הייתם עושים במקומי?
פורסם

הצמיגים האחוריים צריכים להיות הכי טובים,כי אין עליהם שליטה כמו על הקדמיים.לכן להחליף בין קדמיים שחוקים לאחוריים זו לדעתי טעות וסכנת החלקה.מומלץ להחליף את ארבעת הצמיגים ביחד לצמיגים חדשים כל ארבע שנים(הצמיגים מתייבשים גם אם לא נוסעים הרבה.

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם

אפליה מתקנת - דעתו של אדוארד אטלר

הן לפי הוראה של משרד התחבורה והן מחמת ההרגל, מרכיבים הפנצ'רמאכרים את הצמיגים הטובים יותר בציר האחורי, ואת החלשים יותר קדימה - חלוקה הרת-משמעות בעיקר בתקופת הגשמים. ואמנם, מי שחושש מהיגוי יתר ('זריקת זנב', בעממית), צריך לייחד את הצמיגים הטובים יותר לציר האחורי.

אם פוחדים דווקא מתת-היגוי (מצב שבו קדמת המכונית מחליקה, ומסרבת להיכנס לתוואי הסיבוב), הצמיגים הטובים צריכים ללכת קדימה. הוא הדין כשחוששים מפיצוץ בצמיג הקדמי (תרחיש מסוכן יותר מפיצוץ בצמיג האחורי) - גם אז מרכיבים את הצמיגים האיכותיים יותר קדימה, מבלי להתווכח עם הפנצ'רמאכר.

המצב האופטימלי הוא כמובן שארבעת הצמיגים הם באותה רמה. אז אין דילמות.

*לא ניתן קישור להודעה בכדי לא ליצור מלחמה על שאר נשוא המאמר.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
הוא הדין כשחוששים מפיצוץ בצמיג הקדמי (תרחיש מסוכן יותר מפיצוץ בצמיג האחורי)
טעות נפוצה - KOMPY

פיצוץ בצמיג אחורי הרבה יותר מסוכן

למרות שמקובל בין ההדיוטות לחשוב הפוך.

פורסם

ידידי - תוכל להסביר למה?

לדעתי -אם לרכב יתפוצץ צמיג קידמי - אותו צד של הרכב שבו התפוצץ הצמיג ירד וישמש כציר והרכב יזרוק ישבן. מצב יותר מסוכן מאשר אם ייתפוצץ אחורי אך עדיין תשאר לך יכולת ההיגוי.

אשמח אם תתקן אותי ותרחיב.

תודה.

פורסם

אתם מדברים על החלפת צמיגים .

אבל האם אתם מחליפים נטו את הצמיגים , או את הג'אנטים + הצמיגים?

יש בעיה להחליף בין הקדמיים לאחוריים את הג'אנטים + הצמיגים? ( כאשר כולם באותה המידה כמובן )

שחר.

פורסם

פגושון - הטעות הנפוצה היא דווקא שיותר מסוכן פיצוץ אחורי ולכן גם הגישה במשך עשרות שנים היא לשים צמיגים חדשים בציר האחורי.

זאת אם כבר, הטעות הנפוצה.

אני יכול גם לתרום מניסיון אישי שהתפוצץ לי צמיג אחורי במהירות של 100+, לא כיף אבל עדיין נשלט יותר לדעתי מפיצוץ שהיה יכול להגרם לי בציר הקדמי. פיצוץ בציר האחורי בקו ישר הוא לא נוראי כל-כך ביחס לפיצוץ קדמי שיגיב כנראה כפי ש-ebari ציין.

ניר

פורסם
אתם מדברים על החלפת צמיגים .

אבל האם אתם מחליפים נטו את הצמיגים , או את הג'אנטים + הצמיגים?

יש בעיה להחליף בין הקדמיים לאחוריים את הג'אנטים + הצמיגים? ( כאשר כולם באותה המידה כמובן )

אין שום בעיה להחליף בין הג'אנטים, כאשר כמובן עושים איזון לכל גלגל.

בד"כ אני מחליף רק את הצמיג (למה להחליף ג'אנטים?).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
ידידי - תוכל להסביר למה?

לדעתי -אם לרכב יתפוצץ צמיג קידמי - אותו צד של הרכב שבו התפוצץ הצמיג ירד וישמש כציר והרכב יזרוק ישבן. מצב יותר מסוכן מאשר אם ייתפוצץ אחורי אך עדיין תשאר לך יכולת ההיגוי.

אשמח אם תתקן אותי ותרחיב.

תודה.

שלא תהיה טעות, אנחנו משווים בין שני מצבים מהו המסוכן יותר !

בפיצוץ קדמי נשארת מידה מסוימת של היגוי,

בפיצוץ אחורי אין היגוי משום שכל הזנב ייזרק.

ייתכן שאם מדובר בקטע ישר אז אין צורך בהיגוי ואז התמונה קצת משתנה,

אבל אני מדבר על מצב שיש צורך בהיגוי.

פורסם

אז על המשקל הזה בדיוק - אם פלוני נמצא במהלך פנייה ימינה וייתפוצץ לו צמיג ימין קדמי, זריקת הזנב תהיה חריפה יותר.

כך לפחות נראה לי.

האם יצא לך,חלילה, להתנסות בשני המצבים?

אשמח אם מישהו שחווה את שני המקרים ישתף אותנו בניסיונו.

פורסם

כמובן שאנחנו מדברים על שני מצבים מסוכנים.

אני לא מבין איך אתה אומר שבפיצוץ קדמי יש לך יותר יכולת היגוי מאשר אחורי :roll:

בקו ישר אני לא חושב שיש בכלל ספק. צמיג קדמי שיתפוצץ מיד יהווה ציר סיבוב. אחורי לעומת זאת פשוט יגרר אחרי הסרן הקדמי שמוביל (ולי כבר היה הניסיון המפוקפק הזה).

כשמדברים על פיצוץ בסיבוב אז אפשר להקביל את זה למקרים של היגוי-יתר (פיצוץ אחורי) ותת-היגוי (פיצוץ קדמי). אני מניח פיצוץ בצמיג החיצוני לפניה כי הוא עומד בעומסים הגדולים. פיצוץ בצמיג הפנימי לפניה הוא הרבה פחות סביר וגם בעל השפעה פחותה.

אגב, היום קפצתי לפנצ'ריה כדי שיעבירו לי את הצמיגים בין הצירים ורבתי עם הבחור במשך רבע שעה והוא לא הסכים "לקחת את האחריות". ושלא תבינו לא נכון, הצמיגים עשו פחות מ-5 אלף והם בני שלושה חודשים בקושי. הקדמיים לא כאלה שחוקים, רק כתף טיפוסית שאני אוהב לשייף (וגם על זה יש לי וויכוחים קבועים עם החבר'ה האלה שמתעקשים שהשחיקה הלא אחידה הזאת היא בטוח בגלל שהאוטו שלי דפוק ודורש כיוון פרונט בדחיפות ("הגלגלים שלך עקומים"=יש אחלה קמבר חיובי :wink:)). פשוט רציתי להחליף לפני שהשחיקה תהיה קיצונית מדי בשביל לשחק איתה.

זאת בעיה להתעסק עם דעות קדומות ומקובעות :x

ניר

• תוכן חדש...