Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשר לגג הנפתח, אפשר פשוט להחליף את קליפת הגג... די פשוט למי שיודע איך... ואז לעשות את החלונות שמכניסים אוויר!

אני הייתי מציע לעשות 106 CUP אבל אולי אני משוחד :wink:

עלות משוערת כ40-50 K לא כולל ציוד אישי (!)

106 ראלי מהדור הראשון, וגם מהדור השני, לא כל כך קשה להשיג! שלא לדבר על כך שזה רכב דומה עד זהה ל106 KID.

אני הייתי מציע לכל מי שמתכנן CUP כלשהו, להרחיב את האפשרוייות כמה שאפשר, לפחות בהתחלה.

שלא יווצר מצב בו הרכב של אלון לא יכול להשתתף כי הוא S16 או הרכב של ניר לא יכול כי יש לו דפרנציאל מוגבל החלקה או שהרכב שלי לא יכול להשתתף כי יש לו כלוב weld in מלא...

בקיצור, יזמה מבורכת, אבל לא לקפוץ מעל לפופיק

בברכה נדב (שמוכן לעזור לכל מי שיפנה אלי)

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני הייתי מציע לעשות 106 CUP אבל אולי אני משוחד :wink:

עלות משוערת כ40-50 K לא כולל ציוד אישי (!)

רעיון מצוין, בהחלט ילקח בחשבון!

אני הייתי מציע לכל מי שמתכנן CUP כלשהו, להרחיב את האפשרוייות כמה שאפשר, לפחות בהתחלה.

שלא יווצר מצב בו הרכב של אלון לא יכול להשתתף כי הוא S16 או הרכב של ניר לא יכול כי יש לו דפרנציאל מוגבל החלקה או שהרכב שלי לא יכול להשתתף כי יש לו כלוב weld in מלא...)

נדב,

לצערי זה בילתי אפשרי.

ברגע שקובעים רכב מסוים כרכב של קטגוריית CUP, בילתי ניתן להרחיב את העניין.

ברור לך שאם כולם יתחרו עם 106 סטנדרטיות עם מנוע 1400 סטנדרטי אז בילתי אפשרי שאתה תתחרה בהם עם ה 16S שלך או עם הדיפרנציאל של ניר כי הם יעשו מהיתר קציצות!

כל המטרה של ה CUP היא שהרכבים יהיו זהים ורק היכולות של הנהג הן שידברו על המסלול.

16S או ראלי עם LSD יוכלו להתחרות בכיף בקבוצות המתאימות להן, אבל לא ב CUP שבו הוחלט על רכב אחר.

לאחר שיחות ארוכות עם חברים הוחלט לנסות להריץ את עניין ה CUP עם 205 בנפח 1400, כולל עבדכם הנאמן יש לנו כבר מאגר של 7 נהגים. מכובד, לא?

אז צפו לגדולות ונצורות ונתראה על המסלול.

בברכה,

יניב

עריכה - ניר, לא ראיתי באתר שלכם תקנון ל CUP, יש תכנון או שהוא מקביל לתקנון קיים אחר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, בעיקרון אתה צודק אבל...

נכון 7 נהגים זה יפה (במידה וכולם רציניים ובעלי ממון מספק) אבל אם הייתם כוללים בתוכם את כל השאר הייתם כבר קרוב ל20. ואל תשכך, שמתוך קאפ של 7 מכוניות, ועוד 205 1.4 למירוץ (ואני לא מדבר על המירוץ הראשון, יגיעו 3 או 5 ביום טוב(!) אחד חולה אחד עסוק ועוד כמה עם תקלות (פיזו אמרנו כבר :wink: )

ויש עוד נק' אני עובד מתוך נק' הנחה שאם במקרה אולי איך שהוא יגיעו לארץ מתחרים מחו"ל או שאני אולי אסע לחו"ל אני אוכל להתחרות בקטגוריה הכללית, ואפילו אם אני בעמדה נחותה מהם (למשל ניר או גבי אם יחליט להחזיר את הרכב שלו ארצה) כך יוצא, שאם יהיה קאפ של 106 למשל תוכלו להתחרות גם מול רכבים חזקים יותר (וזה לא תמיד רע!)

ישנם מסלולים שבהם החוזק של הרכב מאבד מעט ממשמעותו, ולראייה אפשר להסתכל על ההסטוריה של אלון חלווה עם ה205 1.3 שלו(!)

בקיצור, אני ממליץ לכם לפתוח קצת את הראש ולעשות קצת חושבים, תבנו רכבים שיכולים להשתתף בכמה שיותר קטגוריות ותצמדו לתקנים הבין לאומיים של הגרופים השונים...

בברכה נדב

פורסם

יש הכרח שהמכוניות יהיו בעלות שלדות "מתנהגות"?

אם הנהג הוא זה שיכריע , אפשר גם להתחרות עם מכוניות עממיות לחלוטין...

מישהו אמר הונדה סיוויק?:wink:

וואלאק אתה!!

פורסם
יש הכרח שהמכוניות יהיו בעלות שלדות "מתנהגות"?

אם הנהג הוא זה שיכריע , אפשר גם להתחרות עם מכוניות עממיות לחלוטין...

מישהו אמר הונדה סיוויק?:wink:

לפי מה שאתה אומר - אפשר גם להתחרות על מכסחת דשא....

מי שמתחיל לנהוג - כדאי לו שיתחיל על רכב מתנהג - אח"כ שיתמודד עם רכבים לא מתנהגים - אם הוא מוצא בזה סיפוק...

מוזר.

אלון

אתה חמוד אתה, עומרי....

פורסם

AX רכב מתאים למירוצים אבל בעייתי מעט...

כיוון שהוא ישן יחסית קשה מאוד להשיג לו חלקים יעודיים לראלי, למשל כריות מוקשחות לבולם אין בנמצא למשל, ושאר החלקים הם יעודיים ל106... נוסף על כך הבודי מעט חלש יותר (פח מרכב דק יותר מב106) אבל לא נורא אם עושים את החיזוקים המתאימים...

בקיצור 205 כבר יותר טוב...

בברכה נדב

אגב, לי אין S16 לאלון יש :wink:

אני נוסע על ראלי 1.3

פורסם
נדב,

לצערי זה בילתי אפשרי.

ברגע שקובעים רכב מסוים כרכב של קטגוריית CUP, בילתי ניתן להרחיב את העניין.

ברור לך שאם כולם יתחרו עם 106 סטנדרטיות עם מנוע 1400 סטנדרטי אז בילתי אפשרי שאתה תתחרה בהם עם ה 16S שלך או עם הדיפרנציאל של ניר כי הם יעשו מהיתר קציצות!

כל המטרה של ה CUP היא שהרכבים יהיו זהים ורק היכולות של הנהג הן שידברו על המסלול.

16S או ראלי עם LSD יוכלו להתחרות בכיף בקבוצות המתאימות להן, אבל לא ב CUP שבו הוחלט על רכב אחר.

לאחר שיחות ארוכות עם חברים הוחלט לנסות להריץ את עניין ה CUP עם 205 בנפח 1400, כולל עבדכם הנאמן יש לנו כבר מאגר של 7 נהגים. מכובד, לא?

אז צפו לגדולות ונצורות ונתראה על המסלול.

בברכה,

יניב

עריכה - ניר, לא ראיתי באתר שלכם תקנון ל CUP, יש תכנון או שהוא מקביל לתקנון קיים אחר?

יניב

תתפלה לשמוע,עם 205 1.4 סטנדרטית ובולמים קצת יותר חזקים,רול -בר(קשתות ביטחות) מורכב נכון ומחוזק, מנוע אמין, ובלי תקלות מיוחדות ברכב,

אפשר בהחלת להגיע לתוצאות יפות ולתת קרב גם לרכבים חזקים יותר!!!!

דברים אלו נאמרים מנסיון,אני מתחרה עם 205 ראלי 1.3 סטנדרטית,

אפילו הבולמים סטנדרטים,והתוצאות לא רעות אני חושב

קובי כהן

פורסם

מה שכולכם צריכים להבין זה שבסוף אין הרבה הבדל בקטגוריית ה 2X4 ביו הרכבים. רובם נעים בין 110 ל 120 כ"ס. רובם שוקלים בין 800 ל 900 ק"ג. רובם עם אותו יחס העברה בגיר ורובם יושבים על מתלים דומים (למעט קובי כהן שסובל בינתיים ממתלים פחות טובים). אחרי שזה נאמר - הייתי ממליץ לכם שוב ללכת לכיוון ה 106 - כי זה רכב שיאפשר לכם אח"כ שדרוג. ל 106 1.4 ניתן למצוא מנועים של כ 90 כ"ס (95 - XSI) ולהיות תחרותיים גם מחוץ לקבוצת ה CUP מול רכבים כמו ה 205ראלי של קובי, ה ויזהGT של ניצן, ה 106ראלי של נדב, ה 106ראלי של ניר בורנשטיין (למרות הגיר הקצר וה LSD), ה 106S16 שלי ואפילו מול ה ZX2.0 של מרק או ה 205GTI1.9 של עידן זהבי שלכאורה נמצאים בקטגורייה גבוהה יותר.

אלון.

פורסם

חברים יקרים

להזכירכם סובארו יש לא רק טורבו

ואם כבר הולכים על זול וזמין כל DL הרי זה משובח.

חוץ מבעיית בלם היד על הקידמיים, אמינות 10 וחלקים בשפע.

אז בסדר עוד לא היה CUP כזה בעולם (לא שאני מכיר) אבל תמיד יש פעם ראשונה.

ורול באר 6 נ'ק של 109 נכנס יופי.

פורסם

דרך, אגב, תוך כדי סיעור מוחות בנושא, חבר זרק רעיון שבתגובה כולם נקרעו מצחוק, ופתאום כולם נהיו רציניים והתחילו לחשוב ..... מה דעתכם על רנו טווינגו?

יניב

פורסם
מה יש לכם להקרע מצחוק? תכינו 5 יחידות כאלה סטנדרטיות נכין לכם תקנון טכני ובטיחותי וקדימה

מה הבעייה?

דני לוי

דני, זה יותר קרוב ורציני מאשר אתה חושב.

כמו שציינתי כבר, אנחנו לא 5 אלא 7, ככה שיש לנו את היכולת לבחור איזה אוטו שנרצה.

ברור שלשם בחירת האוטו יש להקדיש מחשבה מרובה מאחר ואנחנו רוצים להיות תחרותיים, להנות מהנהיגה (מישהוא הציע סובארו DL?) וכמו כן היינו רוצים שקבוצת ה בופ תמריא לכמה עשרות טובות של מכוניות.

לכן, 205 ו 106 מיד נלקחו בחשבון. כנ"ל פיאסטה ואפילו פורד אסקורט (מהשנתונים של 95).

אין בעיקרון שום בעיה להחליט על קבוצת CUP של קליאו ספורט (לדוגמא) אבל גם אם נשיג 7 מכוניות ונסב אותן לשימוש מסלול, מה הסיכויים שאיזה קליאו ספורט נוספת תצתרף לקטגוריה? קלושים!

לכן ההתיעצות איתכם, ואני מודה לכולם על התגובות הענייניות.

בקשר לטווינגו, גילינו שבצרפת יש גביע CUP פופולרי מאוד של טווינגו...... אז אולי..... לך תדע.

בברכה,יניב

• תוכן חדש...