Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת האם אפשרי למצוא רפידות בלימה משופרות לכל אוטו? או שמייצרים אותן בעיקר למכוניות ספורטיביות?

והאם החלפה רק של רפידות תיתן שיפור מורגש לבלימה?

דרך אגב, הרכב הוא מאזדה 626 (אני יודע שאין לו שום קשר ספורטיבי, אבל זה הדבר היחיד שנראה לי הגיוני לשפר באוטו כזה)

פורסם
רציתי לדעת האם אפשרי למצוא רפידות בלימה משופרות לכל אוטו? או שמייצרים אותן בעיקר למכוניות ספורטיביות?

והאם החלפה רק של רפידות תיתן שיפור מורגש לבלימה?

דרך אגב, הרכב הוא מאזדה 626 (אני יודע שאין לו שום קשר ספורטיבי, אבל זה הדבר היחיד שנראה לי הגיוני לשפר באוטו כזה)

עקרונית יש רפידות משופרות לכל אוטו, מהסיבה הפשוטה שתמיד ימצא המשוגע שישפר אותו (ועלו כאן לא מעט תמונות של דייהו רייסר, סוזוקי באלנו ושאר רעות חולות ומשופרות). לפי שנוקטים צעד כזה, מומלץ לבדוק מה איכות הרפידות שמורכבות כעת, כיוון שישנן רפידות חליפיות שפוגמות משמעותית ביכולת הבלימה.

ואם כבר שאלות בלמים:

1. האם זה נורמלי שבדיסקים בני 15K ק"מ יהיה "קאנט" רציני?

2. האם לסוג הדיסקים יש השפעה רבה על עוצמת הבלימה (מדובר על דיסקים סטנדרטיים, לא מחורצים או מחוררים)? כעת מורכבים במכונית דיסקים של "BRECO" (חברה בת של "ברמבו") ויכולת הבלימה נמוכה מזו שהייתה לי עם דיסקים של "ברמבו". אין הבדל בסוג הרפידות (מקוריות).

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

עקרונית יש רפידות משופרות לכל אוטו, מהסיבה הפשוטה שתמיד ימצא המשוגע שישפר אותו (ועלו כאן לא מעט תמונות של דייהו רייסר, סוזוקי באלנו ושאר רעות חולות ומשופרות). לפי שנוקטים צעד כזה, מומלץ לבדוק מה איכות הרפידות שמורכבות כעת, כיוון שישנן רפידות חליפיות שפוגמות משמעותית ביכולת הבלימה.

ואם כבר שאלות בלמים:

1. האם זה נורמלי שבדיסקים בני 15K ק"מ יהיה "קאנט" רציני?

2. האם לסוג הדיסקים יש השפעה רבה על עוצמת הבלימה (מדובר על דיסקים סטנדרטיים, לא מחורצים או מחוררים)? כעת מורכבים במכונית דיסקים של "BRECO" (חברה בת של "ברמבו") ויכולת הבלימה נמוכה מזו שהייתה לי עם דיסקים של "ברמבו". אין הבדל בסוג הרפידות (מקוריות).

שי

לרוב הרכבים יש רפידות משופרות -אך לא לכולם. רפידות משופרות יש מכמה סוגים - כאשר מבדילים בינהם ע"פ רמת ה"חום" - רפידות חמות יותר מספקות יכולת בלימה טובה יותר אך בטמפ' גבוהה ובטמפ' רגילה יכולת בלימה שלהם דווקה נפגעת :( (דוגמה קיצונית - בלמי קרבון של פורמולה 1 נותנים רק כ5% מיכולת הבלימה מתחת ל200 מעלות...ומגיעים ל100% בסביבות 600-800 מעלות!

עכשיו לשאלות:

1. כן. או לא. תלוי ברכב וסיגנון נהיגה. כעקרון באונו שלי הייתי מחליף צלחות (דיסקים) כל 20K ורפידות כל 10K (נהיגה אגרסיבית מאוד + חלפים זולים). איפרזה 1600 אוט' (באדיבות אלדן) נזקקה לסט רפידות ב45K ודיסקים היו בסדר גם כשהחזרתי אותה ב85K. (סגנון נהיגה לא השתנה מי יודע מה).

2. כן. דיסקים איכותיים מפזרים חום טוב יותר, מתאוותים פחות ובעלי מקדם חיכוך גבוה יותר.

P.

פורסם

אילו חברות מייצרות רפידות בלימה משופרות? אני מכיר רק את BREMBO אבל באתר שלהם לא מצאתי איזכור למאזדה 626.

ושאלה נוספת, יכול להיות שרפידות שמתאימות לדגם אחד (לדוגמה לMX5) יתאימו גם ל626 שלי? כי הבנתי שיש חברות שמשתמשות באותן מערכות בלימה לכמה דגמים.

פורסם
יכול להיות שרפידות שמתאימות לדגם אחד (לדוגמה לMX5) יתאימו גם ל626 שלי? כי הבנתי שיש חברות שמשתמשות באותן מערכות בלימה לכמה דגמים.

כן - אך לצערך הרב שום דגם של ה 626 (יש כמה, והכוונה היא ל-3 המודלים האחרונים: 92-97, 97-99, 99 ואילך) לא חולק מכלול משותף עם הברקסים של ה MX-5 (דור ראשון + שני).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן - אך לצערך הרב שום דגם של ה 626 (יש כמה, והכוונה היא ל-3 המודלים האחרונים: 92-97, 97-99, 99 ואילך) לא חולק מכלול משותף עם הברקסים של ה MX-5 (דור ראשון + שני).

איציק

התכוונתי לא רק לMX-5 , אלא לכל דגם אחר חזק יותר/שמשתמש בבלמים חזקים יותר, לדוגמה הקסדוס 9 או הMPV.

• תוכן חדש...