Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האונו נכשלה בטסט היום!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכל מקרה 4.5% זה מזהם מאוד ואומר שמשהו לא בסדר בפעולת מערכת הדלק שלך , מה שמשפיע בטוח על צריכת דלק לא טובה וכנראה גם על ביצועים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הרכב של יניב הינו בעל קרבורטור, נפח מנוע 1100 סמ"ק (מנוע פייר) ושנת הייצור היא 93.

לרכב הנ"ל יש בעיה בראש מנוע או לפחות אחד הרינגים זקוק לשיפוץ, ויכול להיות שבגלל זה יש לרכב פליטת CO גבוה. (האם נפלט לך עשן כלשהו מהאגזוז?!)

לא יודע מה אמרו לך שם יניב, אבל בתקן אפשרי פליטה של עד 3.5%.

פורסם

משיחה טלפונית של אתמול עם יניב ,לא הוזכרה הבעייה של רינגים, ורינגים נמצאים בבוכנות ולא בראש מנוע, והוא לא הזכיר, תופעה של עשן לבן, ושל תצרוכת שמן גבוהה, שאמורה להיות, עקב רינג שחוק,

בוא נמתין להבהרתו של יניב, וניהיה חכמים יותר!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל תודה על התיקון צביקה, עשיתי חיפוש על השם משתמש שלו וזה אחד ההודעות שהוא רשם:

16/10/05 18:52

מצטרף לשאלה... אצלי אונו 93 מנוע 1.1

אחד הרינגים צריך שיפוץ. במה זה כרוך ומה העלות?

פורסם

שלום חברים מצטער היום לא היה לידי מחשב זמין:-)

סטיו אתה צודק יש לי בעיה של רינג שחוק אך עליי לציין שזו ע"פ הבחנה שלי בלבד. שמתי לב שמצת אחד מלוכלך משמן ביחס לשאר המצתים שהם נקיים מאוד!

כמו הייתה לי בעיה של שמן כחול אך לא ברמות של "ענן עשן".

שמתי שמן 15\40 והבעיה נפתרה כמעט לגמרי.

תצרוכת שמן אצלי קיימת אך נמוכה מאוד עליי לציין... משהו כמו רבע ליטר לחודש וחצי חודשיים..

צביקה אכן טעות שלי שלא ציינתי זאת בשיחתנו אתמול בערב- האם זה משנה את פני הדברים לגבי יכולתך לעזור לי בנושא?

עלי לציין שהיה ברשותי רכב שמצבו מבחינת השמן היה בכי רע ולא נתקלתי בבעיה בטסט השנתי (אגב באותו מכון)

בנוגע לנזילת השמן:

הרבה מציעים לי פשוט לנגב את המנוע מלמטה ולגשת ישר לבחינה חוזרת (אין ולו טיפת שמן אחת אפילו בחניה ממושכת)...

בטופס הרישוי שניתן לי רשום שאין צורך באישור מוסך!

[SIZE=5][COLOR=red][/COLOR][/SIZE]

פורסם

גם אותי הכשילו על נזילות ופליטת CO גבוה. היה לי זיהום אויר של כמעט 7.00%!

הפיתרון היה אצלי תיקון מצערת צ'וק שהחליטה להישאר במצב פתוח.

בקשר לנזילות השמן פשוט במוסך שטפו לי את תחתית הרכב ולא נשאר זכר לנזילות.

פורסם
גם אותי הכשילו על נזילות ופליטת CO גבוה. היה לי זיהום אויר של כמעט 7.00%!

הפיתרון היה אצלי תיקון מצערת צ'וק שהחליטה להישאר במצב פתוח.

בקשר לנזילות השמן פשוט במוסך שטפו לי את תחתית הרכב ולא נשאר זכר לנזילות.

אז אני לא צריך להביא אישור כלשהו פשוט ללכת למוסך סיכה שישטוף למטה ולרוץ מהר למכון טסטים שיציץ שוב למטה?

כמה יצא הנזק של בעיית הco?

פורסם

בעל המוסך סידר לי את התקלה ב- CO בחינם.

שניגשתי וניסיתי להעביר את הרכב טסט ונכשלתי קיבלתי טופס ליקויים ולמטה היה כתוב שחובה להביא אישור תיקון, כלומר קבלה מהמוסך.

בקבלה על התיקון של נזילות השמן נרשם שהחליפו אטמים וכ' למרות שלא החליפו כלום ועל תיקון ה CO נרשם "כיוון מנוע". היתה גם בעיה בציריה, החליפו שם גומייה.

אחרי שעברתי את הטסט סוף סוף נכנסתי למשרד שלהם, החתימו לי את רישיון הרכב ונתנו לי את המדבקה הלבנה של 2006 והפקידה רצתה לשלוח את הקבלה למשרד הרישוי. אחרי שהסברתי לה שאני צריך את הקבלה הזאת לספר טיפולים של הרכב היא צילמה את זה ושמרה עותק אצלה.

מסקנה: צריך אישור תיקון לטסט חוזר.

אגב, אתה לא צריך לרוץ מהר למכון הטסטים אחרי שטיפת המנוע, אתה יכול ללכת גם יום למחרת, לא נוזל שמן כ"כ מהר. אני העברתי את האוטו יום למחרת ממתי ששטפו שם והבוחנים יותר התעסקו בשאלה איך זה יכול להיות שיש לרכב 108K בלבד והוא שנת 93.. (היה אז 108K, עכשיו 111K) מאשר האם נוזל שמן מנוע.

פורסם

יניב שלום רב!

האם הרכב פולט עשן כחול/לבן?

מומלץ להחליף שמן לצמיגות 20/50, +תוסף שמן למניעת עשן יתר!

האם מלבד הכשלה בטסט , על CO גבוה, האם צריכת הדלק במכוניתך גבוהה יחסית,והאם בצועי הרכב ירדו לאחר הטיפול האחרון בקרבורטור ברכבך?!

אם התשובה חיובית בשתי השאלות ששאלתי, הדבר מחייב ניקוי שיפוץ וכוון קרבורטור!

האם המצתים שפורקו מהרכב, היו לבנים אפורים או שחורים?

בברכה

צביקה

פורסם
יניב שלום רב!

האם הרכב פולט עשן כחול/לבן?

מומלץ להחליף שמן לצמיגות 20/50, +תוסף שמן למניעת עשן יתר!

האם מלבד הכשלה בטסט , על CO גבוה, האם צריכת הדלק במכוניתך גבוהה יחסית,והאם בצועי הרכב ירדו לאחר הטיפול האחרון בקרבורטור ברכבך?!

אם התשובה חיובית בשתי השאלות ששאלתי, הדבר מחייב ניקוי שיפוץ וכוון קרבורטור!

האם המצתים שפורקו מהרכב, היו לבנים אפורים או שחורים?

בברכה

צביקה

צביקה היקר,

צריכת הדלק אכן גבוהה וביצועי הרכב עד כמה שניתן לקרוא להם "ביצועים" לא הכי טובים..

אני אגיע אליך בזמן הקרוב לשיפוץ הקרבורטור-זה בטוח!

אגב המצתים בגוון לבן אפור ורק אחד מושחר משמן

פורסם

..עדכן לגבי תצרוכת דלק , ריח דלק, והאם יש שפור בבצועים!

בברכת חג שמח

צביקה

• תוכן חדש...