Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סימקה 1000 קופה - עידכונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאור הפירגון של החברים לגברת סימקה, החלטתי להזיז את הישבן ולהתחיל לטפל גם בה.

קצת היסטוריה - הרכב נרכש כגרוטאה בשנת 1985, ועבר שיפוצון שכלל מנוע, פחחות וצבע. בסוף שנות השמונים הוא שימש אותי כרכב יחיד (כולל תיפקוד כ"רכב חתן-כלה" בחתונתי...). בשנות התשעים הוא עבר לסטטוס "רכב פנאי", והפגין אמינות ראויה לציון למעט משאבת מים מידי פעם, ואטם-ראש פעם אחת. בסביבות שנת 2000 הקלאץ' ומכלולים נוספים הראו סימני עייפות מדאיגים, והחלטתי לאפסן את הסימקה לאור אילוצי זמן וקושי לטפל בשתי פרינצסות במקביל (כזכור, יש גם MGB בבית). מידי פעם הידלקתי אותה ועשיתי סיבוב בחצר, אבל הזמן עושה את שלו. גם הבודי כבר דורש טיפול לאחר 20 שנה, למרות שכמעט אין חלודות ועם פוליש טוב עוד אפשר למשוך שנה-שנתיים...

היום הדלקתי את הגברת (עם כבלים כמובן...) ובזחילה איטית העלתי אותה על הליפט. השילוב של קלאץ' מחליק בטרוף וברקסים קצת תפוסים עשה את שלו.

המנוע עף החוצה, ויחד איתו קילוגרמים של ג'יפה שהצטברו בכל פינה. המשימה העיקרית שלי לתקופה הקרובה תהיה בעיקר נקיונות, שפשופים וצביעה. הקלאץ' כמובן היה טחון לחלוטין, וגם אוסף של צינורות, פלאנג'ים וכמובן משאבת המים החזירו כולם את נשמתם לבורא. בסימקה יש הרבה חלקי אלומיניום, ומים עומדים לא עושים להם טוב.

התוכנית להמשך: המנוע לא יפתח - מצבו טוב, וחלקים קשה להשיג... יוחלפו הקלאץ', פלאנג'ים שונים, כל צנרת המים ומשאבת המים, אח"כ ניקוי רדיאטור וניקוז של מערכת הבלמים מהנוזל הבלתי מוגדר שיש שם כרגע, והחלפתו בנוזל בלמים טרי. טיפול מנוע סטנדרטי (שמן, פלאגים, פלטינות, פילטרים וכו') ואח"כ ניקוי קרבורטור (צביקה, מכיר סולקס?). 4 צמיגים חדשים, שטיפה טובה, ויאללה לטסט. אחרי שהגברת תהיה עם רישוי ובמצב נסיעה, נתחיל לחשוב על קוסמטיקה.

לגבי תמונות - צר לי, אבל או שאתה עובד, או שאתה מצלם... הדיגיטלית שלי לא מגיבה טוב לאצבעות עם גריז. אף פעם לא הבנתי איך כל החבר'ה מצליחים לצלם ולעבוד באותו זמן...

עכשיו לכמה ענינים חשובים: אני מחפש קצת חלקים מכניים, אז מי שבמקרה יש לו או יודע על מקור אפשרי לחלפים - אשמח לקבל מידע. למרבה הצער יש מעט מאד היצע ב-EBAY למכוניות האלו, אפילו בצרפת. בעיקרון מדובר על:

• משאבת מים (למנוע סימקה מהסוג הישן !!!, לא הדגם של שנות השבעים, אבל אם זה-מה-יש נסתדר גם...).
  • בית טרמוסטט (פלאנג' מים עליון).
  • צינורות מים (אפשר לאלתר, אבל אולי יש למישהו סט מקורי...).
  • סט אטמים.
  • דיסק לקלאץ' (רק אם ליאור לא יצליח למצוא לי את הדגם הנכון...).

וכל חלק מכני אחר שאפשר לשים עליו יד.

כדי שלא תגידו שלא העלתי תמונות, מצורפת אחת מהסריה הקודמת, הפעם עם עבדכם הנאמן ברקע. ככה אפשר לראות כמה היא קטנה (או כמה אני גדול ושמנמן...).

בברכת חג שמח, ובתודה מראש למי שיכול לסייע,

קובי

Simca & Koby.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קובי אני יכול לסייע עם תמונות ויד עובדת אם צריך...

כזכור לך בקריאו צילמתי המון מכונות יפות....

שיהיה בהצלחה ...בנצי.

haters will hate

פורסם

וואוו ,

כמה שהאוטו הזה קטן ... חחחחח אבל מה זה חמודדדדד !!!

ישר כח ,

מה שהפורום הזה יכול לעשות ,

אם גרם לך להוציא את הרכב בחמוד הזה מאכסנה עמוקה ,

יבורך כל מי שיש לו יד בדבר

ולך קובי , הצלחה רבה ובקרוב בכבישי הארץ .

יש לך את כל החורף ......

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
יש לך בבית ליפט ? :shock:

הקנאה מערפלת את חושי...

בהצלחה ברענון. המכונית יפהפיה !

לפני שחושיך יתערפלו, אין לי בבית ליפט...

המכונית אופסנה במוסך של אבי, ושם גם יש ליפטים לרוב. אבי אמנם כבר בפנסיה, אבל המוסך עדיין מתופעל ע"י השותף שלו, ויש לי "זכות אבות" לשימוש בכל המתקנים והציוד. כמו שאתה רואה, גדלתי בבית טוב...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

ליאור,

מה זה? אתה מתחיל עם קטינות? אחר כך תרצה ללטף לי את הספורט פרינץ... מה יהיה?

תזהר שלא ניקח לך את הדרגות...:-)

קובי,

יפיפייה אמיתית! מצפה ומחכה לראות אותה במציאות... אולי גם ללטף אותה :lol:

ליאור

NSU Club Israel

פורסם

כולי שמחה וששון...קולולולו:-P

תראה את הדש בורד הסקסי!

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

פשוטעים..:wink:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

קובי היקר

אמנם אני ידוע כספקן גדול אבל התמונה פשוט זועקת!!!!

אני אאמין שאתה מסוגל גם לנהוג בה רק לאחר שאראה סדרה רציפה של תמונות שמוכיחה שאתה מצליח להיכנס וגם לצאת מהמתוקה הזו - ללא עזרת לום...

אגב, חלקים מסימקה 1000 יכולים לעזור?

בידידות

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם
קובי היקר

אמנם אני ידוע כספקן גדול אבל התמונה פשוט זועקת!!!!

אני אאמין שאתה מסוגל גם לנהוג בה רק לאחר שאראה סדרה רציפה של תמונות שמוכיחה שאתה מצליח להיכנס וגם לצאת מהמתוקה הזו - ללא עזרת לום... בשנים האחרונות לום כבר לא עוזר. עברתי ל-press של 40 טון עם עזרה של אפ-ציר ביציאה.

אגב, חלקים מסימקה 1000 יכולים לעזור? בהחלט כן !!! חוץ ממערכת הבלמים (דיסקים בכל פינה) המכונית זהה לסימקה 1000 משנות השישים.

בידידות

יניב

בתודה מראש וחג שמח,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...