Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה:

למה כשאני ממלא דלק, אני מכניס את צינור המילוי, מתחיל למלא, ומייד הדלק קופץ לו החוצה? אני צריך להמתין כמה שניות, ולתדלק בפולסים, ברגע שאני שם על מילוי רגיל כלומר, ידית לחוצה, תוך שתי שניות הדלק קופץ לי החוצה.

ממה זה נובע?

זה התחיל לי לפני כחודש ומאז בכל מילוי ,בכמה תחנות דלק, אותו סיפור.

הרכב הוא סובארו לאונה.

הרכב במצב תקין לגמרי,החלפתי מכסה דלק ואין שום שינוי.

פורסם

לא שמעת? הסובארו רכב כל כך חסכוני - הוא נוסע על אוויר!

או שיש בעייה בידית תדלוק - נסה עמדה אחרת.

או שיש בעייה בצינור ההזנה (פיית התדלוק למיכל) אצלך באוטו - נסה לבדוק אם הוא לא מכופף או משהו. אם אתה לא יודע איך גש למוסך.

יכול להיות שיש בעייה בנשם הפנימי שמשחרר את האוויר שיוצא מהמיכל בזמן תדלוק, וכך נוצר "כיס אוויר" במיכל שמקפיץ את ידית התדלוק.

סביר להניח שהבעייה היא באחת משלוש האפשרויות שצויינו למעלה. כולם מאוד קלות לפתירה עצמאית ולא יקרות.

בילוי-אחה"צ-נעים שיהיה לך...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הדבר היחיד שיכול להיות הוא הנשם הפנימי שאמרת אם אכן יש אחד כזה.

איפה הנשם הזה נמצא?

האם הבעייה הזאת יכולה לגרום לבעיות אחרות בעתיד כגון אי אספקת דלק וכו..?

פורסם

הבעייה נפתרה.

פתחתי ספרות מקצועית היינס וקלייטון.

מאחורי הגלגל האחורי בצד של פתח מילוי הדלק, יש מין פחית כזאת, 3 ברגים 10 והפחית הזאת בחוץ, מאחורי הפחית יש שתי צינורות מתכת ובקצה שלהם 2 צינורות גומי, צינור רחב וצינור צר, הצינור הצר הוא של הנשם אויר, הוא הולך מהמיכל לצוואר המילוי, הצינור גומי שלו כבר גמור, יבש ומקופל, כלומר אין זרימת אויר ולכן כניראה נוצר וואקום במיכל הדלק.

הוצאתי את הצינור הזה עם 2 בנדים שלו, שמתי צינור דלק חדש עם שני בנדים וכעת זה אמור להיות בסדר.

השאלה היא כמה זמן כבר זה ככה ולאילו סימפטומים זה יכול לגרום?

למה יכול לגרום נשם סתום במיכל הדלק=כאילו אין נשם בכלל, למה זה יכול לגרום?

תודה מי שיודע.

פורסם

למה יכול לגרום נשם סתום במיכל הדלק=כאילו אין נשם בכלל, למה זה יכול לגרום?

תודה מי שיודע.

נשם מיכל דלק סתום אינו גורם לבעיות תדלוק.

הצינור שהחלפת אינו נשם.

נשם סתום עלול לגרום לבעיות איבוד כח בנסיעה.

פורסם

הצינור שהחלפתי הינו צינור בקוטר של 20 מ"מ - 15 מ"מ , מחובר ממיכל הדלק עד לחלק העליון של צוואר המילוי , הוא היה מקופל , לא מאפשר מעבר של גזים.

לפי ספרות מקצועית מדובר בצינור שנקרא: AIR VENT HOSE .

הצינור הרחב שנמצא בסמוך אליו נקרא FUEL FILLER HOSE = דרכו בעצם ממלאים דלק.

פורסם
הצינור שהחלפתי הינו צינור בקוטר של 20 מ"מ - 15 מ"מ , מחובר ממיכל הדלק עד לחלק העליון של צוואר המילוי , הוא היה מקופל , לא מאפשר מעבר של גזים.

לפי ספרות מקצועית מדובר בצינור שנקרא: AIR VENT HOSE .

הצינור הרחב שנמצא בסמוך אליו נקרא FUEL FILLER HOSE = דרכו בעצם ממלאים דלק.

נכון, זהו הצינור שמאפשר לאויר לצאת מהמיכל ומהצינור מילוי בזמן התדלוק, כדי לאפשר תדלוק מהיר.

בנוסף במיכל הדלק מותקן נשם (לפעמים הוא חלק מהפקק מילוי) שמאפשרהשוואת לחצים בין פנים המיכל לאויר האטמוספרי, למנוע מצב של ווקום במיכל הדלק וקריסתו עקב כך,

או לחץ רב מידי כתוצאה מאידי דלק, ביום חם, שמונע דליפות דלק, ופיצוץ המיכל.

פורסם

אוקיי, אותו צינור שמאפשר לאויר לצאת מהמיכל ומהצינור מילוי בזמן התדלוק, כדי לאפשר תדלוק מהיר, אותו צינור היה חסום לגמרי, הנשם נמצא במכסה דלק עצמו והוא תקין.

שמתי צינור חדש עם בנדים חדשים.

לפי דעתי אבל לא בדקתי עדיין, בעיית מילוי הדלק נפתרה.

השאלה שלי אם מלבד בעיית המילוי , האם תיתכן עוד בעיות בעקבות אותו צינור חסום, כגון, אי אספקת דלק סדירה וכו...?

תודה.

פורסם

השאלה שלי אם מלבד בעיית המילוי , האם תיתכן עוד בעיות בעקבות אותו צינור חסום, כגון, אי אספקת דלק סדירה וכו...?

תודה.

על פניו לא אמורה להיות בעייה נוספת מלבד הבעייה שנתקלת בה היום, אם כי מוזר שהצינור כנראה היה סתום הרבה זמן מדוע רק עכשו הרגשת בבעיות בתדלוק?

בתדלוק הבא שלך אנא דווח שוב אם חל שפור!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צודק צביקה,אתה תותח.

הבעייה התחילה לפני כחודש, המיכל דלק הורד מהרכב ונשלח לניקוי, כניראה כשהחזרתי אותו,החלפתי את כל הצינורות והבנדים, משום מה הצינור הזה לא הוחלף ובעצם הוא היה ממש ישן, כשהחזרתי את המיכל כניראה לא שמתי לב והצינור ישב בצורה מקופלת , מה שמנע זרימת אויר\דלק ומאז בעצם כל תידלוק היה לי את הבעייה הזאת.

עכשיו זה נפתר.

פורסם

אותה בעייה קיימת גם אצלי בפיז'ו 205 ורציתי לדעת

האם ישנו צינור אויר ויש מצב שהוא סתם או מכופף.

אם יש איפה הוא נימצא ..?

בתודה נתי .

חתימה !

פורסם

בפיג'ו 205 של דוד שלי היתה גם בעיית תדלוק. אפשר היה לתדלק רק על המגרעת הראשונה בידית תדלוק.

משיחות נפש עם חבר מתדלק מסתבר שכל ה 205 סובלות מהבעייה. הפיתרון - תדלוק עם ידית תדלוק הפוכה. ניתן להשיג בתחנות תדלוק עצמי בלבד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...