Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה רצוי שתבהיר עאיזה רכב יש ברשותך ואיזה שנתון, על מנת שנוכל לתת לך עצות בנושא חוטי הצתה !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי חוטי הצתה מפחם , באיכות טובה ,יספיקו בהחלט!

השקע את כספך בדבריים חיונים יותר!

[ קרבורטור למשל , וזאת במקרה הצורך בלבד!! נכון אני משוחד)

בברכה

צביקה

פורסם

אוקי הבנתי, החוטים של מלמד אכן משפרים ניצוץ = חוטים איכותיים עם חוט נוסף לאדמה להגברת הניצוץ ,

אך יקרים בהתאם ואין צורך במנוע סטנדרטי.

בכל זאת הכל שאלה של מחיר.

מחר אני אעשה טלפון ונראה באילו מחירים מדובר.

פורסם
אוקי הבנתי, החוטים של מלמד אכן משפרים ניצוץ = חוטים איכותיים עם חוט נוסף לאדמה להגברת הניצוץ ,

אך יקרים בהתאם ואין צורך במנוע סטנדרטי.

בכל זאת הכל שאלה של מחיר.

מחר אני אעשה טלפון ונראה באילו מחירים מדובר.

לא כדאי, לא יעזור לרכב שלך, באמת תשקיע בדברים אחרים, הקשב לצביקה הוא יודע וגם אני אומר- ולא רק לך זה לא יעזור ל99 אחוז מהרכבים

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

שלום.

דיברתי היום עם מר מלמד, הוא דורש 150 ש"ח על כל כבל הצתה אחד,עבור סט שלם הוא דורש 700 שקלים.

לדבריו השיפור הוא משמעותי ומורגש, חד משמעית , גם אם אחליף כבל אחד בודד בין הכוהל למפלג, יהיה הבדל מורגש בתגובת המנוע, כמו כן אם אחרי התקנה של אפילו כבל אחד , אם אני ארצה לפרק אותו או שלא מתאים לי מכל סיבה שהיא , הוא יחזיר לי למצב המקורי ללא כל חיוב.

הוא מתחייב לשיפור מורגש בסחיבה ובתגובת המנוע.

פורסם

שלום לכולם.

לאחר שאף אחד בכל הארץ לא מכיר את החוטים שאדון מלמד משווק,החלטתי לעשות מחקר מקיף.

לקחנו את הרכב של החבר שלי , סובארו לאונה, לאדון מלמד בחיפה, החלפנו חוט מרכזי לחוט שהוא משווק , לטענתו ניצוץ פי 40.

עשינו סיבוב, הרכב באמת אבל באמת נסע הרבה , הרבה יותר טוב וסחב הרבה יותר טוב מלפני, הפתיחות של הרכב ממצב עמידה השתפרו פלאים, אולי באמת החוט הזה כ"כ טוב.

חזרנו אל אדון מלמד והחזרנו את המקורי, חזרנו הבייתה, באמת שיש ירידה ניכרת בסחיבה.

עוד פרט קטן אציין, כשהיינו אצל אדון מלמד , היו שם חוטים ישנים בפח, לקחנו חוט אחד כזה כדיי לגלות ממה הוא מורכב,לפני שאגלה לכם את הממצאים...יש עוד.

בקיצור, נוסעים הבייתה וחושבים, אולי כדאי כן לרכוש סט כזה על אף מחירו(700 שקל), אם זה מוסיף כ"כ הרבה כוח שחסר ברכב הזה אז אולי כדאי.

אם כן ,הגענו הבייתה , לקחתי את הכבל הזה וחתכתי את הציפוי שלו, כאמור מדובר בכבל פשוט של חברת BS שעליו מוצמדת חתיכת חוט הארכה, פשוט מוצמדת אליו חתיכה של חוט הארכב שאליו , אל החוט הארכה הזה מולחם עוד חוט דל שאותו מחברים להארכה של הרכב.

החוט עצמו פשוט ביותר וכך גם החיבורים, ברגע שמקלפים את הציפוי שעל הכבל(בידוד מתכווץ) רואים ישר שיש שם חתיכה של חוט הארכה(כמו שמחברים לברז בגינה לאדמה) שחתכו עם היד במשיכה(חאפריות לשמה), שאליו מולחם חוט דק עם סופית עגגולה בשביל לשים בורג לגוף הרכב, בקיצור לאחר שמורידים את הבידוד מתכווץ הזה כל החוט מתפרק ומתגלה חוט דק רגיל ופשוט ביותר.

אם כן מדובר בהונאה שאין כמוהה, בולשיט אחד גדול? לא יכול להיות! אז איך הרכב באמת נסע יותר טוב? והרבה יותר טוב!!!

לקחנו שוב את הרכב, נסענו לחבר שמתמחה בכבלים , שמו עמנואל והוא נמצא בחיפה , מתעסק עם מערכות הצתה בלבד,לדבריו מדובר בשטות אחת גדולה . לאחר המלצה, קנינו ממנו סט כבלים של חברת BERU ב 120 שקל לסובארו.

חזרנו הבייתה, פתחנו מכסה והרכנו את הסט החדש במקום הסט הישן, במקומות שיש מגע עם גוף המנוע לקחתי צינור חדש שחור שהיה לי שמשמש למעבר מים במנוע, חתכתי לאורך עם סכין יפנית ושמתי את החוט הצתה בתוך הצינור הזה, כך שלא ייהרס במגע עם חלקים חמים, אזיקון שתיים לתפיסה של כל חוט, כמובן בלי להדק חזק,ו....יאללה סיבוב...

אני מוכרח לומר לכם שהסט של ה BERU החזיר למנוע כמה שנים אחורה, הרכב נוסע כמו שד!

ממליץ לכולם ומשיחה עם מומחה בתחום , רצוי לבדוק כבלים פעם בשנה ולהחליף סט פעם בשנתיים, למרות שסט טוב יחזיק יותר אך עם הזמן תהיה פגיעה בביצועים, לכן אם למשהו חשוב ביצועי הרכב, אל תחסכו בכבלים.

יום טוב לכולנו.

שיפורי מלמד=בדיחה אחת גדולה.

חזרנו הבייתה לא לפני שעשינו עוד סיבוב וקניתי סט כזה לעצמי.

כמובן תמונות להנאתכם.....

IMG_0680.jpg

IMG_0681.jpg

IMG_0682.jpg

IMG_0683.jpg

IMG_0684.jpg

IMG_0685.jpg

פורסם

כמובן שההבדל היה שמי שבא להתקין כבלים הכבלים שלו כבר ישנים ולכן כל סט חדש ייתן תוספת כוח למנוע ותגובת מנוע \הנעה\האצה יותר טובה משמעותית.

לילה טוב.

IMG_0687.jpg

IMG_0686.jpg

IMG_0685.jpg

פורסם

טומי קרא שוב בעיון את תגוובתי השנייה בשרשור זה( מספרה הסדורי 10) ותגלה מיד שלא גילית את אמריקה, ועמנואל אכן נחשב ספק חלקים להצתות ומפלגים, מכובד באזור הצפון והמרכז,וכל סט חוטי הצתה בסדר גודל מחיר ששלמת על בירו, יתן אותו שיפור, מקביל לחוטי הצתה של מלמד!

בברכה

צביקה

פורסם

סה"כ מדובר ברמאות אחת גדולה, 700 שקל על כלום, סט של BARU תאמין לי הרכב כמו חדש.

ועוד אדון מלמד נותן אחריות לכל החיים - פשוט גנבה לאור יום, בתמונות ניתן לראות את החאפריות שבעניין , סה"כ שטות אחת גדולה.

בכל אופן מומלץ מאוד להחליף חוטים .

אפילו על האריזה של ה BARU כתוב שהם ממליצים להחליף סט כל שנתיים.

פורסם
בעיקרון ככל שההתנגדות קטנה , המתח עולה והניצוץ חזק יותר!

יחד עם זאת התקן אכן מדבר על בין 3 לעשרים, ואתה בגבולות התקן, אז אל חשש!

ברכבים מודרנים, חוטי הצתה בעלי התנגדות גבוהה, ומרוח מצתים גבוה מדי או מצתים שחוקים, יגרמו לשרפת סליל הצתה ומודול!

נפוץ מאד ברכב יט סיאט איביזה דור שלישי וגולף דור שלישי!

בברכה

צביקה

צביקה, כמדומני אמרת בעבר שככל שההתנגדות בכבלי ההצתה עולה אז המתח עולה והניצוץ חזק יותר (מאחר ונדרש יותר מתח מהקוייל ע"מ לפרוץ את המרווח שקיים במצת).

תוכל להסביר שוב את דעתך בעניין ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני לא זוכר מה צביקה אמר אבל אני שמתי לב שבחוטי הצתה חדשים ההתנגדות היא יותר גבוהה ולא יותר נמוכה, אצלי בחוטים הישנים הייתה התנגדות של 5-7K אוהם ובחדשים 16-18K אוהם, החוטים הישנים היו האורגינלים כמדומני והחדשים תוצרת ארה"ב 7 מ"מ גומי (לא זוכר את החברה) אבל משהו טוב. החלפתי אז את החוטים כי הישנים קצת התייבשו ואני פרפקטציוניסט בכל מה שקשור לסובארו :-)

ולא היה כמעט שינוי אולי טיפה לטובת החדשים.

אי לכך מה שכתבת נראה לי הנכון. אני אישית בכל אופן שמתי לב שעדיין כולנו (המדענים) עוד לא הצלחנו לגבש דעה - מה יותר טוב, התנגדות גבוהה או נמוכה?

אם מסתכלים לפי החוקים הבסיסיים של החשמל אז חוט כמה שמתנגד פחות יהיה יותר טוב להולכת חשמל, הכוונה לזרם בעיקר, וחוט בעל התנגדות גבוהה יעמיס על מערכת חשמל, אולם כבלי ההצתה מעבירים מתח גבוה וזרם נמוך, לכן חוטים בעלי התנגדות גבוהה לא נראה לי יזיקו לניצוץ, אלא להיפך (כפי שכתבת) "המתח יעלה והניצוץ יהיה חזק יותר"

מה שבטוח שנושא זה שנוי במחלוקת אצלנו בפורום :|

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

לאיציק ויונתן שלום רב!

אני חייב לציין שבתחום החשמל ברכב ובהצתה, השכלתי מוגבלת, אך מהניסיון שרכשתי , מהשנים הרבות

שאני עוסק בתחום הרכב, מממה שידוע לי ברכבים מודרנים בעלי הצתה אלקטרונת בפרט, ובמערכת הצתה, בעל סליל הצתה ומודול שכרוכים יחזיו , התנגדות גבוה בחוטי הצתה, ומרווח גדול מדי במצתים/מצתים שחוקים, גורמים לבלאי מהיר בסליל ההצתה והמודול, עד לקיצור מהיר של חייהם,

לכן יש להמנע "ממשיכת" חייהם של מצתים, ושל חוטי הצתה גם יחד, ולמרות חלוקי הדעה בנושא,

הנוסחה הנכונה היא" כשההתנגדות עולה, המתח יורד"!

אשמח לקבל אישור לכך מרפי לין או או מדני רובנשטיין ( ממצת אור), או כל תיקון שלהם בנושא , יתקבל בברכה!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...