Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עושה הסבה של הזנת הדלק בג'יפ שלי מהמאייד המקורי להזרקת דלק שפירקתי מGMC SAFARI מודל 89 .

התחברתי עם הALDL למחשב הECM והוצאתי נתונים והסתבר לי שהנתון שחיישן הMAP מוציא הוא קבוע, על 4.4 וולט. אני גם מקבל קוד תקלה שמתאים לחיישן MAP תקול. אמנם עוד לא חיברתי אותו עם צינורית וואקום לבית המצערת, כי אין לי עדיין את המתאם לבית המצערת של הTBI אבל הפעלתי וואקום עם הפה, וגם חיברתי צינור לתחתית המאייד ואין שום שינוי במתח. בדקתי גם עם מד מתח על האדמה ועל הסיגנל של החיישן וזה נשאר אותו דבר. כשאני מנתק את הקונקטור של החיישן מהחיישן, המתח יורד לאפס וולט. החלפתי את החיישן לחיישן אחר שבעל מגרש הגרוטאות נתן לי, וזה נראה בדיוק אותו דבר.

אני בודק בצורה לא נכונה? מסיק מסקנות לא נכונות? או שפשוט קיבלתי שני חיישנים דפוקים? אני לא רוצה להטריד את הבעלים של המגרש על טעויות שלי.

פורסם

אמנם עוד לא חיברתי אותו עם צינורית וואקום לבית המצערת, כי אין לי עדיין את המתאם לבית המצערת של הTBI אבל הפעלתי וואקום עם הפה, וגם חיברתי צינור לתחתית המאייד ואין שום שינוי במתח.

חיברת צינור לתחתית המאייד ?... אז חיברת את החיישן או לא ?

אני מציע ללכת בדרך המקובלת ולבצע את הבדיקה כמו שצריך. קנה מפצל "T" (בדיוק כמו שקיים במערכת מתיזי שמשות) ותתחבר על צינור וואקום קיים בסעפת היניקה.

חבר את החיישן לצינור הוואקום שיוצא מאותו חיבור "T" ובדוק שנית.

כמובן שהחיישן צריך להתחבר *אחרי* הפרפר מצערת לכיוון המנוע (הוואקום הנמדד הוא בסעפת היניקה ולא בתעלת היניקה (בין הפילטר אויר לפרפר המצערת).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התשובה.

עוד לא חיברתי את בית המצערת של ההזרקה כי עוד אין לי את המתאם בין בית המצערת לסעפת היניקה, ולכן לא חיברתי את החיישן אל יציאת הוואקום שמיועדת לו בבית המצערת. המנוע עדיין עובד עם המאייד המקורי, כאשר למעט בית המצערת, המחשב וכל החיישנים מחוברים.

מצאתי יציאת וואקום בתחתית המאייד שהיתה סגורה עם צינור גומי קצר שהקצה שלו היה סתום בבורג. מהיציאה הזו התחברתי אל חיישן הMAP .

היציאה הזו היא בתחתית המאייד, מתחת לפרפרים של המצערות, ולכן יש שם וואקום חזק, שאמור להיות זהה לוואקום בסעפת היניקה. בדקתי עם האצבע ואכן יש שם וואקום חזק.

צינור הוואקום היחיד בסעפת הוא זה שהולך לבוסטר הבלם, והוא צינור עבה. הרבה הרבה יותר מהצינור שהולך אל החיישן.

פורסם

צינור הוואקום היחיד בסעפת הוא זה שהולך לבוסטר הבלם, והוא צינור עבה. הרבה הרבה יותר מהצינור שהולך אל החיישן.

אין בעיה שתקח וואקום מהבוסטר של הבלמים, וואקום זה וואקום,

ועוד דבר. המאפ סנסורים של GM טובים ל 3 באר.

קו---------------------------------------

פורסם

היי

רושם לך קוד תקלה MAP ?

בדוק שהMAP סנסור שלך מתאים לסוג מחשב הניהול.

ובדוק בזמן אמת כאשר כל המערכת פועלת, או מוכנה להפעלה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אין בעיה שתקח וואקום מהבוסטר של הבלמים, וואקום זה וואקום,

הצינור שהולך לבוסטר הוא עבה מאוד, וזה ידרוש ממני למצוא T מוזר, עם יציאה דקה. זה בכל מקרה רק לבדיקת ביניים עד שיגיע המתאם, אז אין טעם להתאמץ למצוא T כזה. בינתיים יש לי מקור וואקום אחר, כמו שתיארתי.

ועוד דבר. המאפ סנסורים של GM טובים ל 3 באר.
יש שלושה סוגים: אחד טוב עד באר אחד, שני עד שני באר, ושלישי עד שלושה באר, בהתאם לצבע הקונקטורים שלהם. שלי מתאים לבאר אחד.

רושם לך קוד תקלה MAP ?

כן, כתבתי שאני מקבל קוד תקלה , מספר 33, שמתאים לערך MAP גבוה מדי.
פורסם

טוב, מצאתי את הבעייה.

הלכתי לחבר, לקחת ממנו חיישן שהוא יודע שהוא תקין. חיברתי אותו לג'יפ, והתוצאה עדיין זהה: 4.4 וולט.

בשלב הזה כבר היה ברור שמשהו אחר לא תקין. גיליתי שהפין מינוס בקונקטור היה עקום. בדיעבד אני נזכר שבעל מגרש הגרוטאות חשב בהתחלה שהקונקטור הזה הולך לרכיב אחר, אבל הפינים לא נכנסו לו למקום אז הוא התחיל לחרב אותם עם פלייר. כששמתי לב צעקתי עליו, אבל כנראה שזה היה מאוחר מדי, ואחד הפינים התעקם בלי ששמתי לב.

בקיצור, יישרתי את הפין העקום והעסק עובד כמו שצריך.

תודה לכל מי שניסה לעזור.

• תוכן חדש...