Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מיתכוון למנועי ה 1.8 לפני אחרי מתיחת הפנים בשנת 2000.

למנוע ה 112 כ"ס יש 8 שסתומים,ואילו למנוע ה 117 כ"ס יש 16 שסתומים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גם במתמטיקה ההבדל ב"ס הוא 4% זה לא הבדל שתרגיש בו (קצת חפצים מיותרים בתא המטען

ולחץ אויר לא נכון והביצועים זהים!!)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

לי יש 112 כ"ס והוא עגלה. בעיקר בסל"ד נמוך, בגבוה הוא סבבה.

ה112 כ"ס הוא 16 שסתומים ולא 8.

ה 8 שסתומים (לדעתי לא הותקן ב406) יש לו 103 כ"ס.

תבדוק מה ההבדל במומנט בין ה 112 ל 117.

אם יש שיפור של אחוז-שניים, מה טוב.

אם אין, ההבדל הוא רק סחיבה עדיפה במעט, בסל"דים גבוהים מאוד.

כזכור הבעיה של המנוע היא בסל"ד נמוך דווקא.

אגב, מנוע ה 2 ליטר חזק משמעותית.

פורסם

נהג רגוע צודק לגבי ה1.8 8 שסטומים

103 כס ולא מופיע.

וגם לגבי שהוא עגלה.

לגבי ההבדלים בין המנועים

הייתי מהמר שהראשון זה הXU 1.816V שנסחב משנת 98 ב306ים

והחדש יותר זה הEW , מנוע קצת שונה ובלוק אלומיניום , ודומה למנוע של ה206 GTI.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אל תבלבל בין מה שאמרתי לדברים לא קשורים.

א. ה206GTI הוא שתי ליטר בלוק אלומיניום הסיבה שציינתי אותו הוא סוג המנוע והתושבות שנקרא EW שיושב ובנוי מבפנים בצורה שונה מהמנועים הישנים יותר של פיזו בעלי הנפח הגדול - XU.

מובן ?

לגבי ה1.8 16V , מכיוון שכל ה2 ליטר 16V הם בלוק ברזל , וה1.8 8 שסטומים , ( הכל בהתייחס לXU כמובן ) אני מאוד מתקשה להאמין שהם יכינו בלוק אחד מאוד יוצא דופן בשביל מנוע לא כל כך פופולארי.

אולי אתה מתבלבל בהתייחסות השכיחה לראשי אלומיניום ?

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אולי מה שכתבתי לא מדויק.

בכל אופן, עכשיו בלבלת אותי עוד יותר, בתחילת ההודעה אתה מדבר על מנוע אלומיניום ב GTI ובסוף, שכל ה 2 ליטר זה בלוק ברזל. כמה שידוע לי ה GTI (לא RC) יש לה אותו מנוע כמו ה 406.

ברור שלא פיתחו עבורה מנוע חדש עם 137 כ"ס, ואם כן, אז כבר היו מעלים לו את ההספק כי מדובר ברכב ספורטיבי.

יכול להיות שבשנת 2000 היתה מתיחת פנים ל 406 ואז עברו מ XU10 ל EW. ואולי עברו מברזל לאלומיניום.

לגבי הראשים אני לא יודע ממה הם עשויים, אני חושב שבכל המנועים זה אלומיניום.

פורסם

ואיי איזה בלאגן.

מנועי פיזו עד 2001 כולל

1.8, 2 ליטר :בלוק ברזל , מנוע מסוג XU , ראש אלומיניום.

המנוע 2 ליטר פה הוא כמו של ה306XSI היותר ישן משנת 98 ויש לו , תחזיק חזק 137 כ"ס ולמנוע 1.8 16V יש , 112 כ"ס.

משנת 2001 ( מסוף השנתון למעשה - יציאת ה206GTI ) פיזו עברו לסדרת מנועים חדשה יותר עם תכנון שונה , ושידרגו את הריינג'

1.8 16V חדש , מסוג EW , בלוק אלומיניום ועוד כמה שינויים - 117 כ"ס.

מנוע 2.0 16V - מסוג EW - אותו אחד כמו ב206GTI , שהיווה שיפור עצום על קודמו ( NOT , אבל היה יותר קל ועוד שינויים ושיפורים אחרים שלא נדון בהם כרגע ) הוציא , תשב על הספה , 138 כ"ס.

כן , פיתחו מנוע חדש בלי להעלות לו את ההספק ( ה1 הזה ... )

לא רק זה , המנוע הוא גם ירידה עצומה מהמנועים הקודמים של דגמים שנקראו GTI וS16 ( להבהרה - S16 מנוע 2.0 16V שנת 93 - 155 כ"ס , GTI מנוע מ96 - 167 כ"ס , שניהם מנוע XU ).

כמה שאני יודע ( וזה די הרבה ) מנועי הXU הם בלוק ברזל , עם יוצאי דופן מעטים ( לדוגמא - מנועי הMI - מנוע 1.9 16V מלפני 15 שנה ) , מנועי הEW הם מאלומיניום , חוץ מזה יש עוד כמה הבדלים טכנים בבניית המנוע , בזוית שהוא יושב בתושבות וכהנה וכהנה.

אם אני עדיין לא ברור , אז אני אוסיף ספציפית כבר קודי מנוע מדוייקים כדי להוכיח לך את הנקודה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

Liviur תודה על המידע.

כמובן, אין לי בעיה שההספק לא עלה, יש הרבה פרמטרים נוספים במנוע, כגון צריכת דלק, ויברציות ואמינות.

אגב קודם התכוונתי שעבור ה GTI לבדה, לא יפתחו מנוע חדש, בוודאי אם החליטו שההספק שלה יהיה זהה למנוע קיים כבר.

• תוכן חדש...