Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך, JBL 75.4 VS ROCKFORD P4004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההתנגחות מיותרת. תמיר, אם לדעתך שי מדד בצורה לא נכונה וללא מכשור מתאים אז תטיב לעשות אם תסביר איך צריך למדוד ואיזה ציוד צריך בשביל זה (כן, גם אם אתה חושב שרובנו לא נבין את ההסבר).

EDDY, צר לי אך התגובות שלך מיותרות. אם אתה יודע למה המדידות של שי לא תקינות אז תסביר בבקשה.

כל הודעה מעתה ואילך שסותרת או מחזקת את המדידות תצטרך להיות מגובה בהסבר כלשהו ולא בטענות חסרת טעם. אלו שיחרגו מכך פשוט ימחקו.

• תגובות 174
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין לך את הידע הנכון, או אתה הציוד המתאים, שתרצה להתחיל למדוד ברצינות עם ציוד בינוני, תארגן 50K שקלים, ואני יתן לך רשימה מה לקנות,

תמיר

שי אל תגיב סתם זה מביא לי קריזה.

כדי לדעת הספק RMS. הגברתי את המגבר עם מתח כניסה של 1V שהמגבר אמור להפיק בזה את המיירב על 0.05% עיוות. לקחתי רב מודד מדדתי מתח AC ואז מדדתי זרם AC. הכפלתי בינהם. וככמה מוצאים הספק RMS. ושי תכניס את זה לראש שלך שככה מודדים.

ואם אתה לא מאמין לי ורוצה להתוכח איתי אני יתן לך מספר טלפון של המורים שלי לאלקטרוניקה במכללה והם ישארו את דבריי.

ואל תגיד דברים שאתה לא יודע עליי זה מביא לי עצבים.

ושוב הבדיקות זה בתדר קבוע של 60HZ עם 1V של כניסה. (תראו נתונים של המגבר 1V נותן תפוקה מקסימלית על 0.05% THD בקירוב.

אם היה לך טיפת מושג באלקטרוניקה הייתה יודע שW זה V כפול I

בעברית הספק W זה מתח כפול זרם. בסיס מאוד. המכשיר הכי טוב בשביל זה, זה רב מודד טוב !.

תמיר

מהנדס אלקטרוניקה אני לא - גם לא מדען אטום - ובטח לא אשף באודיו לרכב, אולם : הבנת נקרא בסיסית מצויה בידי.....

מצד אחד תמיר אומר בציטוט הראש בצורה מפורשת שלמדוד מגבר צריך ציוד ב50 אלף שקל...למדידות בינוניות אני מזכיר....

בציטוט השני הוא מודיע שהוא ביצע מדידה ושכל הציוד הנכלל בה הוא "רב מודד טוב!." עכשיו אין אני סוחר במוצרי אלקטרוניקה או חשמל אך סבור אנוכי שרב מודד מעולה ולא "רק" טוב עולה הרבה פחות מ50 אלף שקל....אז יש פה סטירה בידע - כנראה שאחרי הכל תמיר : אין לך הידע לבוא ולשלול\לאשר דבר כלשהו....

נ.ב. למי שלא יודע "אסטרו פאוור" זה שמו הקודם של תמיר

פורסם

תוכן ההודעה נמחק. כפי שנאמר קודם רק הסברים יתקבלו. את הירידות תשאירו מחוץ לדפי הפורום.

פורסם

שי,בכל התרד המייגע הזה אין אפילו תוצאה אחת של מדידה לאחד המגברים שאתה אומר כל הזמן שהם לא עומדים בהצהרות.

למה לא נתת תוצאות מדידה לJBL והרוקפורד כמו שנתת לאלפיין והמאגנאט שלך? או הלוג'יק?

פורסם

רועי, תקרא את התרד שוב, יש לי תחושה שקפצת למים עמוקים מידי.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אתה צוחק נכון?

תקרא את העמוד ה2 של התרד.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
שלום לכולם .... הרגע שכולם ציפו לו והמתינו עבורו.

דבר ראשון, תודה ליבגני ולחבר שלו שתרמו מזמנם ואת הציוד המדובר.

(ביזבזנו לא מעט זמן, אך בסופו של יום אמרתי שב11 אני מאמין שיהיה טוב, לא ? ;) )

עברנו יותר מידי תקלות עם ה AUDIGY2, מחר אני שולח אותו למקום שממנו הוא בא ! לא יעלה על הדעת ...

דבר שני, תודה רבה רבה ליותם, זה כבר לילה שני שלו שתרם לבדיקות ולמדידות !

(השיפודים היו מעדן ..... 6 שקל ?!?! ) :)

אז אני אפתח בזה שהממצאים שלי הולכים לנפץ להרבה מאוד אנשים מיתוסים, אין לי בעיה שיקללו את הציוד שלי ואת הידע וההבנה שלי בתחום, המידע הזה לא כאן בשביל אנשים שאינם מוכנים להסתכל לתוצאות בעיניים - אלא רק לאנשים שכן מעוניינים בתוצאות שלו.

והרי התוצאות.

המגבר של ה JBL GTO 75.4 נתן העינות מאוד שטוחה. העינות נמדדה בזמן מתן גל סינוס מלא.

המגבר כויל בתדר 1000 הרץ, התנגדות DC של 4 אוהם, ועכבה של 4 אוהם.

המגבר בזמן עומס, קיבל 13.6 וולט מאספקת החשמל של הרכב.

ובהעמסה של ערוץ בודד - 21.8 וולט, עם טיפה יותר מ5 אמפר.

משמע, עכבה של 4 אוהם, 118.8 וואט, ב60 הרץ.

המגבר של הROCKFORD PUNCH P4004 נתן העינות לא ממש שטוחה. העינות נמדדה במתן גל סינוס מלא.

המגבר כויל בתדר 1000 הרץ, התנגדות DC של 4 אוהם, ועכבה של 4 אוהם.

המגבר בזמן עומס, קיבל 13.6 וולט מאספקת החשמל של הרכב.

ובעמסה של ערוץ בודד - 11.5 וולט, עם טיפה פחות מ 3 אמפר.

משמע, עכבה של 4 אוהם, 33 וואט ב60 הרץ.

בגלל העובדה שלמגבר אין העינות שטוחה, כשהמגבר מפיק -ברוב- התדרים הספק נמוך מאוד. (תסתכלו בגרף).

בנקודה של תדר 1000 הרץ למשל, הוא מפיק 18.5 וולט עם טיפה פחות מ5 אמפר.

משמע, עכבה של 4 אוהם, 85 וואט ב1000 הרץ.

באיזה מגבר אתם בוחרים, במגבר שנותן לכם העינות שטוחה עם כוח זמין וזהה בכל התדרים שלו ?

או במגבר אשר ללא העינות שטוחה, והכוח "בפיק" עדיין לא גובל עם יכולתו של המגבר הראשון ?

נתתי פה מספר תמונות של RTA שעד כה לקחתי ממגברים.

דוגמא למגברים עם העינות שטוחה שמדדתי:

magnat traxx

magnat xcite

alpine v12 mrv-f504

jbl gto 75.4

חשבתי שצחקת בהתחלה.....

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אני אולי באמת קופץ למים עמוקים מדי שכן אני לא כזה מבין גדול במגברים, איך הם בנויים ואיך מודדים הספקים אבל מה שקורה פה זה לא נורמאלי!!!

אנשים פה לפי בדיקה אחת ויחידה על מגבר אחד ויחיד יורדים על חברה שלמה!!

מה עוד שיכול להיות, כפי שאמרו חברי פורום אחרים, שהמגבר אולי לא עבד טוב או לך תדע מה.

ניסויים כאלה צריך לעשות עם מספר מגברים מכל סוג! מה שהוכחת עכשיו זה שהמגבר הספציפי הזה של רוקפור הוא לא טוב כמו המגבר הספציפי הזה של JBL לא יותר ולא פחות.

אי אפשר לעשות הכללות כמו שעושים כאן כמה אנשים לכל המגברים מהסוג הזה שהחברה מייצרת!

בתנאים של מיקמיק ורק בהם עם שתי מגברים בלבד נוצרו המדידות הללו (אני לא אומר שהן שגויות)!

אבל בשביל להגיד שכל המגברים של רוקפורד מסוג פאנץ' הם לא שווים המרחק גדול שנות אור.

מה כן אנשים עכשיו יחשבו פעמיים לפני שיקנו משהו של רוקפורד ולא רק את המגבר הזה.

עכשיו תהיה קפיצה במחירות של הJBL וירידה במכירות של רוקפורד. :|

לפי דעתי זה לא נכון לפרסם תוצאות כאלו, במיוחד כשנבדק רק מגבר אחד מכל חברה, בפורום כזה שיש בו הרבה אנשים ושלא כולם יבינו אולי על מה מדובר, הם רק יראו ויקראו פחות או יותר את התגובות ויבינו שרוקפורד לא שווה כלום וJBL זה הדבר, מה שלא כל כך נכון.

אבל כל אחד והדיעות שלו....

אלכס.

HU: Alpine 117E Comp: Hertz HSK165

AMP: Audison LRx 4.1k SUB: Hertz HX300D

Capacitor: Connection (Audison) 1F

פורסם

הוא לא מדבר פה על שום חברות או סדרות זה שאנשים קפצו בראש זה סיפור אחר

רוקפורד פאנץ' 4004 פחות טוב מJBL GTO 75.4

זה מה שבא להגיד התר'ד זה מה שהוכיחה הבדיקה זהו אף אחד לא אמר שרוקפורד פחות טובים מJBL אף אחד לא דיבר על ש-ו-ם דגם אחר של פאנץ....מדובר בדגם (לא במגבר - בדגם) הספציפי מול הדגם הספציפי

פורסם

קשת, אתה כניראה לא קראת את השם של התרד הזה ולכן קפצת למים.

מבחן דרך, JBL 75.4 VS ROCKFORD P4004
המבחן דרך נוגע לשני המגברים המדוברים, -בלבד-. (לא כפרט, כמוצר תחת שם דגם X של חברה !)

אם מישהו לא יכול להבין דבר פשוט שכזה, אז הוא גם לא יבין את טיב התוצאות של המבחן מלכתחילה .. אז אין לך מה לדאוג.

ויפה אמרת, אתה מתבסס על דיעות, לא על עובדות, ולכן עדיף שתשאיר את הדיעות לעצמך ותיתן למבחן המעשי את המשקל הראוי לו.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אנשים (לא אתה מיקמיק, או אתה עתיד אם כבר) פה לפי בדיקה אחת ויחידה על מגבר אחד ויחיד יורדים על חברה שלמה!!

בתנאים של מיקמיק ורק בהם עם שתי מגברים בלבד נוצרו המדידות הללו (אני לא אומר שהן שגויות)!

אבל בשביל להגיד (לא אמרתי שאתה אומר את זה מיקמיק!!) שכל המגברים של רוקפורד מסוג פאנץ' הם לא שווים המרחק גדול שנות אור

שזה בדיוק מה שעתיד עכשיו עשה כשאמר הדגם הספציפי הזה מול הדגם הספציפי הזה.

עוד פעם אני אומר מה שהוכחת עכשיו זה שהמגבר הספציפי הזה של רוקפורד הוא לא טוב כמו המגבר הספציפי הזה של JBL לא יותר ולא פחות.

אלכס.

HU: Alpine 117E Comp: Hertz HSK165

AMP: Audison LRx 4.1k SUB: Hertz HX300D

Capacitor: Connection (Audison) 1F

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...