Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתבת הוט האצ'ס מבית EVO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התגלגלה לידיי, (תודה לשני העוסקים בדבר, אתם יודעים מי אתם, אם אתם בכלל קוראים את זה...)

כתבה מאוד מעניינת (נראה לי שאני היחיד שקרא את כולה) הכוללת כמה מסקנות מעניינות של מגזין שנחשב לאחד מהאיכותיים בעולם בכל הקשור למכוניות ספורטיביות מכל הסוגים.

אז הנה קיצור (ארוך) של הכתבה (כי היא ארוכה מאוד מאוד, גם אם אני אשים אותה פה לרובכם המוחלט לא יהיה כוח לקרוא הכל - בכל מקרה אם תהיה דרישה ננסה לארגן משהו...)

הכתבה נכתבה כנראה מעט לאחר יציאת הקליאו ספורט MK1, ולכן היא מופיעה בה כמתמודדת ראויה לתואר ההוט האצ' הטובה מכולן. (לא צריך לחפש בסוף - היא לא ניצחה, גם לא מקום שני...)

לא קשה לראות כי הקליאו נבנתה כדי לנצח את ה-306GTI6 ברוב התחומים האפשריים. המנוע בדיוק חזק בכ-5 כ"ס, והמכונית קטנה יותר, דבר שמהווה יתרון בתחומים רבים. מתחרות נוספות לקליאו, מבחינת גודל הפעם, הן ה-106GTI והסקסו VTS. "בוגרות" יותר ומתחרות ישירות גם בגודל ל-306 הן הגולף GTI והאודי A3 1.8T. עוד מכוניות רבות משתתפות במבחן ועל כולן ייכתב בהגיע תורן. המבחן כלל נהיגה בכבישים מפותלים וכן על מסלול עם נקודת התחלה וסוף, כאשר נמדדים זמנים.

בוחני EVO חיפשו את אותם הדברים בכל המכוניות - זריזות, יציבות, אחיזה, תקשורת ולהט - הנאה מנהיגה.

פיאט סצ'יינטו ספורטינג

מנוע 1.1 עם 54 כ"ס ומשקל של 735 ק"ג מספיקים ל-13.8 שניות למאה קמ"ש. המכונית קטנה צרה, צפופה וחלשה למדי, זויות גלגול רציניות מפריעות להנאה אם כי עוזרות במקצת לאחיזה. המושבים גרועים, ידית ההילוכים לא טובה, הדוושות לא נוחות והיכולת הדינמית איננה גבוהה. הזמן על המסלול - 66.7 שניות.

פורד פיאסטה זיטק S

מנוע 1.6 עם 102 כ"ס ומשקל של 976 ק"ג מספיקים ל-10.2 שניות למאה קמ"ש. זוהי בעצם גרסת האצ'בק של הפומה המצוינת, היא מרגישה מצוין מהרגע שנכנסים פנימה, המושבים טובים, ידית ההילוכים המדויקת טובה מאוד, ההגה מתקשר ומרגיש נהדר כל המכונית מרגישה יציבה והדוקה מאוד, ואתה מייחל לעוד כוח. על המסלול היא פשוט מדהימה. מצליחה לפנות בצורה נהדרת תוך כדי תקשורת מלאה עם הנהג ותזוזות זנב פרוגרסיביות מאוד, שמרגישות כמעט אינסטינקטיביות לחלוטין. היא משיגה 59.4 שניות.

פולקסווגן לופו ספורט

מנוע 1.4 עם 100 כ"ס ומשקל של 947 ק"ג מספיקים ל-8.8 שניות ל-96 קמ"ש. הלופו מרגישה רכה מדי, זוויות גלגול נוראיות - יש הרבה אחיזה אבל אתה מתחיל לחשוש לידיות הדלתות... ההגה הדק שלה והגיר החופשי מדי, ועל המסלול כשמתחילים ללחוץ אותה, היא מאבדת את מקצת התכונות הטובות שהיו לה, נכנסת לתת היגוי אדיר ובכלל - נוראית למדי. למרות זאת היא מצליחה להשיג 60.4 שניות.

סקודה פאביה 1.4 16V

מנוע 1.4 עם 100 כ"ס ומשקל של 1073 ק"ג מספיקים ל-11.5 שניות ל-96 קמ"ש. מוזר מאוד שהלופו השיגה זמן טוב יותר מהפאביה על המסלול, הסקודה מרגישה דינמית בהרבה, זורמת יותר, ההיגוי שלה טוב בהרבה ותגובותיה צפויות יותר. שילוב ההילוכים טוב יותר, אבל חסר לה קצת כוח, כנראה בגלל המשקל. יש לפאביה סיכוי להיות הוט-האצ' מצוינת, עם מנוע מתאים. על המסלול - 61.1.

פיאט פונטו HGT

מנוע 1.8 עם 130 כ"ס ומשקל של 1040 ק"ג מספיקים ל-8.0 שניות ל-96 קמ"ש. הפיאט נראית כמו מכונית שאתה באמת רוצה לאהוב, כמו הסצ'יינטו, היא גבוהה למדי ומנסה להיות בטוחה יותר בעזרת איבוד אחיזה מהיר יותר מלפנים. על הכביש יש לה הרבה תת היגוי, במיוחד ביחס למכונית עם צמיגים במידה 185/55, והחלק האחורי מתעקש שלא להצטרף לתזוזה. ככל שדוחפים יותר חזק - כך יש יותר תת היגוי, גם על המסלול. אם ההיגוי היה טוב או שילוב ההילוכים, מילא. אבל הם לא. מבחינה דינמית היא לא טובה יותר מהסצ'יינטו, למרות המראה ה"עצבני" 60.2 שניות על המסלול.

סיטרואן סקסו VTS

מנוע 1.6 עם 120 כ"ס ומשקל של 935 ק"ג מספיקים ל-7.6 שניות ל-96 קמ"ש. הסקסו היא ההוט האצ' הנמכרת ביותר בבריטניה, הודות לתמחור מעולה. בעבר היא יצאה שנייה ב-EVO מול ה-106GTI, אבל כעת היא חמושה בצמיגי 195/45R15 חדשים, מישלין פיילוט SX. היא מרגישה מאוד חדה על הכביש, ההיגוי חד ומדויק (הערה - ההגה שונה במתיחת הפנים של הסקסו, כמו הצמיגים) והחלק האחורי מאוד דינמי. היא מרגישה כמעט כמו 205GTI קטנה יותר. על המסלול היא מרגישה כאילו היא נועלת סליקים, ביחס לאחרות. האחיזה פנומנלית וצריך להזהר שלא להפנות את ההגה בחדות מדי, במיוחד כשהחלק האחורי נעשה קליל. אין הפתעה בכך שהיא קבעה את הזמן הטוב ביותר - 56.8 שניות.

פז'ו 106 GTI

מנוע 1.6 עם 120 כ"ס ומשקל של 950 ק"ג מספיקים ל-7.4 שניות ל-96 קמ"ש. גלגלי הפז'ו נראים קטנים ליד אלו של הסקסו, ונוחות הנסיעה עדיפה. ההיגוי פחות עצבני, כנראה בגלל הצמיגים, והיא מגיבה לדוושת הגז באותה הצורה. על המסלול היא לא נדבקת לאספלט כמו הסקסו, אבל האחיזה עדיין מעולה, והיגוי יתר הוא מאוד פרוגרסיבי וניתן לתיקון בקלילות. אין לה את הקיצוניות של הסקסו, אבל היא זריזה באותה המידה ועובדת בקלות יותר להשגת 57.2, בדיוק 0.4 שניות מאחור.

רובר 25 GTI (או 200VI)

מנוע 1.8 עם 143 כ"ס ומשקל של 1090 ק"ג מספיקים ל-7.8 שניות ל-96 קמ"ש. תנוחת הנהיגה אינה טובה במיוחד, אבל המנוע חזק ושילוב ההילוכים מצוין. הצמיגים הם הרחבים ביותר במבחן, אבל מסתבר שהשלדה איננה מסוגלת להפעיל אותם כמו שצריך. היא איננה מאוזנת כמו שצריך ומעט תת היגוי על הכביש מיתרגמים להרבה תת היגוי במסלול. כמו הפיאטים הרובר היא בטוחה מאוד, אבל לא מהנה. בגלל המנוע והצמיגים הרחבים היא משיגה 58.6 שניות.

רנו קליאו ספורט 172

מנוע 2.0 עם 170 כ"ס ומשקל של 1059 ק"ג מספיקים ל-6.6 שניות ל-96 קמ"ש. סגור את העיניים, לחץ על הגז וגע בידית ההילוכים - והיא מרגישה כמו הוויליאמס האדירה. כמו לאחותה הגדולה, יש לה מספיק כוח בטורים נמוכים, שלא על חשבון הגבוהים - שם היא טסה. כנראה גיאומטרית המתלה הקדמי משפיעה על ההיגוי והופכת אותו לקל מדי. הזנב כבד יותר, לוקח לו רגע להגיב לאחר שהחלק הקדמי משנה כיוון. זה גורם לקליאו להרגיש פחות זורמת מחלק מהאחרות. לעומת זאת כניסה חזקה לפנייה תאפשר לקליאו לייצר המון אחיזה וזנב יעיל ביותר. היא מרגישה מהירה ואפקטיבית, אם כי לא זריזה כמו 106 או סקסו. היא מחזיקה ביניהן בזמני המסלול - 57 שניות בדיוק.

פרוטון סאטריה GTI

מנוע 1.8 עם 133 כ"ס ומשקל של 1115 ק"ג מספיקים ל-9.4 שניות ל-96 קמ"ש. לפרוטון תכונות טובות רבות, כיאה למכונית שכוילה בידי לוטוס. המנוע והגיר רק סבירים, אבל השלדה מאוזנת בצורה נהדרת, מעט גלגול, הרבה אחיזה ושיכוך מעולה, היא מרגישה כמו קארט. על המסלול היא מצוינת, הבלמים מצוינים ולמרות המנוע החלש מדי, היא מצליחה לעשות 58.4 שניות.

הונדה סיוויק ג'ורדן

מנוע 1.6 עם 158 כ"ס ומשקל של 1250 ק"ג מספיקים ל-7 שניות ל-96 קמ"ש. ההונדה מרגישה איכותית מאוד מבפנים ומבחוץ, דוגמא אחת נמצאת מתחת למכסה המנוע, VTEC עם כ-160 כ"ס מ-1.6 ליטר בלבד. מגיע ל-8000 סל"ד בקלות, עם התחזקות מרגשת מעל 6000 תוך כדי שינוי צליל מרשים. חסרה לה יציבות ותקשורת. היא לא מקשרת אותך עם מה שקורה בין הגלגלים לכביש. היא לא תנשוך כשאתה נכשל אבל גם לא תתן פידבק כשאתה מצליח. האחיזה בינונית וגם הבלמים, לא מהירה יותר מהפונטו - 60.2.

סיאט לאון 20VT

מנוע 1.8 טורבו עם 178 כ"ס ומשקל של 1305 ק"ג מספיקים ל-7.7 שניות ל-100 קמ"ש. הכנס ללאון ותרגיש קטן, כאילו אתה נוהג במכונית של אבא. המושב נמוך והדלתות גבוהות. המנוע מעולה, האחיזה מצוינת וההיגוי טוב, בקרת האחיזה פוגעת. כשמנתקים אותה הזנב יצא החוצה די מהר אם תעזוב גז בפניות מהירות. עם ששה הילוכים ויותר כוח מהגולף והאודי, הקצב מהיר ביותר, אבל כמו הקליאו - היא לא זורמת. מרשים ביותר, בכל מקרה, ורק איטי בשניה מהקליאו - 57.9.

פולקסווגן גולף GTI 1.8T

מנוע 1.8 טורבו עם 150 כ"ס ומשקל של 1236 ק"ג מספיקים ל-7.8 שניות ל-96 קמ"ש. הגולף מרגישה זורמת יותר על המסלול, עם המון אחיזה וחלק אחורי פעיל בכל פניה. המנוע מרגיש מצוין גם כן, למרות הנחיתות בכוח מהלאון. לכן היא מציגה זמן טוב יותר ב-0.3 שניות. זו הייתה גם הפתעה, כי על הכביש היא לא משרה הרגשת בטחון, אלו רק דברים קטנים כגון היגוי קל, שילוב הילוכים גרוע, ודוושת בלם לא טובה במיוחד, אבל הם מתווספים.

פז'ו 306 GTI-6

מנוע 2.0 עם 167 כ"ס ומשקל של 1215 ק"ג מספיקים ל-7.2 שניות ל-96 קמ"ש. ליד הסיוויק ל-306 יש את צליל המנוע הטוב ביותר, היא מרגישה כאילו איננה חלשה בהרבה מהקליאו בכל מצב, זורמת בצורה נהדרת ויציבה מאוד על כל סוגי הכבישים. טוב מכל שאר המכוניות במבחן. על המסלול יש המון אחיזה, וכשגילית שגם כשהפרונט מועמס מאוד, יש לו לתת עוד, וכשהרגשת כיצד היא משתמשת בזנבה בצורה כל כך שימושית ופרוגרסיבית - אתה יכול לגרום לה לעוף. תוצאה של 56.9 שניות מציבה אותה במקום השני על המסלול.

אודי A3 1.8T ספורט

מנוע 1.8 טורבו עם 150 כ"ס ומשקל של 1175 ק"ג מספיקים ל-7.6 שניות ל-96 קמ"ש. למרות אותו המנוע והגיר כמו הגולף, ה-A3 לא מגיבה כל כך טוב לדוושת הגז, וזה מוזר. היא מרגישה טוב יותר על הכביש, למרות זאת, תודות להיגוי טוב יותר והעברת הילוכים חדה יותר. בשאר התחומים הן מאוד דומות. על המסלול באופן מפתיע היא הציגה תוצאה זהה לגולף - 57.6.

אלו הן 15 המתמודדות וכעת הן נחתכות ל-6.

ה-306 האלופה היוצאת, מגיעה לשישיה בקלות. הקליאו נכנסת לשם גם, כמובן. היצרניות הצרפתיות מרוויחות פה כי גם ה-106 וגם הסקסו נבחרות באופן מיידי. הפיאסטה נכנסה גם, כי היא מצליחה לגרום למתחרות חזקות ממנה להרגיש מעט מסכנות... בשביל לבחור בשישית נלקחו שלושת הגרמניות שוב לסיבוב - ובסוף נבחרה הלאון.

ששת המתמודדות נלקחו לנהיגה מאומצת בכבישים, כשהסקסו פותחת, בעיקר בגלל התוצאה המעולה שלה במסלול. איך זה מיתרגם לכביש - את זה נגלה בקרב שלה מול ה-106GTI, אחותה ואויבתה.

הסקסו מרגישה קטנה מדי, אבל היא זריזה וחדה בצורה מדהימה, במיוחד בגלל השיפור באחיזה ובחדות מצמיגי ה-195/45R15 שלה. לצערנו האחיזה הנוספת לא הביאה לה גם את הדבר היחיד שהיא צריכה - תחושת הגה. השילוב של חלק קדמי חד מאוד וחוסר פידבק גורמים לסקסו להיות בעייתית מעט בנהיגה חזקה בכביש מפותל. היא משנה כיוון כל כך מהר, עד כי קל לפנות לתוך הפניה מהר מדי או חד מדי. זה גם גורם לסקסו להיות מרגשת מאוד כשלוחצים אותה חזק, היא סומכת עליך שתדע למצוא את הכבישים והתנאים המתאימים. על כביש רטוב ושבור הסדקים מתחילים להראות... מבחינת כוח אין תלונות, ההילוכים נבחרו בצורה מושלמת והיא מצליחה להתקרב גם לאופוזיציה חזקה וגדולה יותר, מבחינת כוח.

ה-106 מרגישה חזקה באותה מידה, הבלמים מצוינים בצורה דומה בשתי המכוניות, חזקים מספיק ורגישים מספיק, למרות זאת הכנס את הפז'ו הקטנה לכמה עיקולים בכביש וההבנה האינטימית של פז'ו באיך עושים מכוניות הנעה קדמית מהירות מחלחלת פנימה. תחושת ההיגוי טובה יותר, והפרונט מגיב באופן יותר פרוגרסיבי להפניות. הוא עדיין חד אבל קל יותר לשלוט בו בתוך הפניה. החלק האחורי והקדמי משלימים אחד את השני, עם בדיוק מספיק חוסר יציבות דינמית בשביל שהזנב יוכל לצאת החוצה עם עזיבה קלילה של הגז. הגאונות האמיתית היא להיות מסוגלים לתכנן שלדה כזאת ולשמור על האיזון הכללי. התוצאה של כל אלו היא שה-106 זורמת יותר מהסקסו, מעודנת יותר. יש פחות אחיזה, בגלל הצמיגים, אבל על הכביש מצליחים לעשות איתה יותר רוב הזמן. אין ספק - ה-106 מרגישה מוצר יותר שלם.

אחרי הזוג הצרפתי, נהיגה על הפיאסטה היא מאכזבת. המנוע פשוט חלש מדי, ואלמלא השלדה המדהימה, היא לא הייתה נכנסת בכלל לחבורה. הפיאסטה אוחזת, מתקשרת, מוכוונת באמצעות הגז, בצורה נפלאה. לכן חוסר הכוח שלה פשוט מתסכל. אם היה לה מנוע ה-1.7 של הפומה, היא הייתה תחרות מאוד קשה לצרפתיות הקטנות. כרגע היא מאחוריהן.

הלאון מרגישה גדולה בהרבה מהאחרות. גדולה עד כדי כך שמרגישים אבודים בתוכה אחרי ה-106 והסקסו הקטנות. המשקל של הלאון מאוד משפיע, היא מרגישה רכה יותר ופחות חדה ועצבנית. שינויי כיוון הם חלשים יותר ולמרות שהיא זורמת למדי, אתה מוצא את עצמך נוסע פחות חזק מבאחרות, כי לוקח לה יותר זמן להכנס לתוך הפניות. מצד שני המנוע אדיר ותיבת ההילוכים (שישה) מצוינת.

הקליאו היא היחידה שאולי יכולה לשבור את המונופול של ה-306 בצמרת ההוט האצ'ים. היא קטנה, קלה יותר וחזקה יותר, ומגיעה מבית האנשים שיצרו את הקליאו וויליאמס.

תנוחת הנהיגה היא באמת וויליאמס - אתה יושב גבוה מדי, הדוושות תקועות בזווית מעצבנת. מעבר ההילוכים קשה אך מדויק, וקשה יותר להסתגל למכונית. ההגה גדול מדי אך נוח, אבל ההיגוי סובל מיותר מדי מלחמת הגה תחת מומנט (TORQUE STEER). הקליאו מכונית עצבנית, אפילו חוליגנית. אתה פשוט חייב לנהוג עליה חזק - מנתק הצתה, גלגל אחורי פנימי גבוה באוויר, המנוע אדיר ומעל 5000 בועט חזק. אף אחת מהמתחרות איננה קיצונית כמו הקליאו, אתה תמיד עסוק מאחורי ההגה. הזנב כל כך מהיר עד כי אתה מרגיש אותו יוצא מעט החוצה בכל הפנייה של ההגה, כמו מכונית מירוץ הנעה קדמית. לחץ על הגז מהר והיא אוחזת וטסה קדימה. קח את הזמן - והיא מתחילה להחליק. זו מכונית מהנה בצורה סוטה, היא מבקשת מהנהג המון בשביל להוציא ממנה את המיטב. הבעיה היא, שהיא לא מקדמת את ההוט האצ'ים בסעיף השלדה. רנו הצליחו לחטוף תבוסה ממתלעות הניצחון.

ה-306 מוכרת לנו היטב, קשה להתלהב מהמחשבה על נהיגה בה, כי המראה שלה ממש לא צועק "ההוט האצ' הטובה בהיסטוריה", כאן היא נופלת מהקליאו, אבל צריך להיות טיפש בשביל לא להעריך אותה כראוי. המנוע חזק, השלדה מסוגלת לשלב באופן נדיר התנהגות ונוחות, הבלמים, הגיר וההגה פשוט נוטפים רגש ודיוק. האחיזה מעולה בכל קנה מידה ויש שילוב מדהים של זריזות של מכונית קטנה ואיזון של מכונית גדולה. היא מצליחה לספוג את הפגמים בכביש שהקטנות מופרעות על ידם.

הביצועים של ה-GTI6 אינם חלשים משל הקליאו. החבילה משלבת את הניצוץ שבסקסו, התוקפנות של הקליאו, התגובות המדויקות של ה-106, היציבות והאיזון של הפיאסטה וכן הטבע הבוגר יותר של הלאון. אין פלא שקראנו לה ההוט האצ' הטובה ביותר בכל הזמנים.

ניצחון ברור ל-306. אבל מה עם האחרות? הלאון אחרונה, היא לא מצליחה לזרוח מעבר לאחרות כי היא פשוט לא מהנה כמוהן. הפיאסטה אחריה, מכונית נהדרת שסובלת ממנוע חלש מדי ועיצוב משעמם. מקום רביעי מגיע לסקסו - מהירה מאוד ומהנה ביותר, הסיטרואן הלוהטת מהווה מכונית אדירה בכביש המתאים, אבל מרגישה טיפה מרופטת במקומות שהטובים ביותר מתחילים לזרוח. בדרכים רבות היא דומה לקליאו, שגונבת ממנה את המקום השלישי תודות לכוח המנוע שלה, ליכולת שלה בכביש יבש ולמראה המרשים יותר.

אז ה-106 לוקחת מקום שני. יציבות, עידון וקצב מהיר - רק האח הגדול - ה-306, מצליחה לעקוף אותה. שתיהן הן תוצאות לעבודה גאונית אך לא מוערכת מספיק. קשה לראות משהו שיצליח לערער את שליטתן.

זהו, מקווה שנהניתם. אני נהניתי לתרגם תוך כדי קריאה, ומעניין אותי לדעת אם יש לכם מה להגיד, או אם זה מחדש לכם משהו. אני מאוד אוהב כתבות כאלו, במיוחד על מכוניות שנהגתי בהן, כך שאני קורא בכתבה ומשווה למה שאני מרגיש ולומד תוך כדי נהיגה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מפריע לי רק דבר אחד...

התואר.

ההוט האצ' הטובה בכל הזמנים...

...והיא מרגישה כמו הוויליאמס האדירה...ומגיעה מבית האנשים שיצרו את הקליאו וויליאמס...

אז אולי הוויליאמס הייתה גוברת עליה.

מצד שני אולי היא לא עומדת בקריטריונים למבחן שכזה...

ועוד משהו,

רוני לא תירגם את ההתנצלות של המגזין - "אנו מתנצלים כי לא הכללנו בתחרות את ה106ראלי וזאת מכיוון שאנו מאמינים בFAIR PLAY ומתן הזדמנויות שוות..."

:-)

פורסם

שתהיה לי בריא עם הסבלנות שיש לך לתרגם הר מילים מאנגלית.

דרך אגב, כמה גיליונות לאחר מכן הסתבר שלקליאו במבחן היתה בעיית כיול בשלדה שגרמה לה להיות עצבנית מדי.

בכל מקרה זה אחד המבחנים הטובים שקראתי וחבל שמאז EVO נקנה ע"י בית הוצאה לאור גדול יותר שהעביר אותו ריכוך מסחרי. זה לאחר ש- Performance Car עבר ריכוך והפך ל-EVO, כמה שנים לפני כן...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לי מפריע עוד משהו:

מה הקשר בין הפאביה והסצ'יינטו לבין "הוט-האץ'"???.. :lol:

בעיקר הסצ'יינטו--כמו AX 1.1--ממש חמה... :lol:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
שתהיה לי בריא עם הסבלנות שיש לך לתרגם הר מילים מאנגלית.

דרך אגב, כמה גיליונות לאחר מכן הסתבר שלקליאו במבחן היתה בעיית כיול בשלדה שגרמה לה להיות עצבנית מדי.

בכל מקרה זה אחד המבחנים הטובים שקראתי וחבל שמאז EVO נקנה ע"י בית הוצאה לאור גדול יותר שהעביר אותו ריכוך מסחרי. זה לאחר ש- Performance Car עבר ריכוך והפך ל-EVO, כמה שנים לפני כן...

בדיוק בגלל זה היה לי סבלנות - זה אחד מהמבחנים הטובים ביותר שקראתי.

לא ידעתי על הריכוך ב-EVO, אבל כבר דיברתי על זה עם כמה אנשים שקוראים גם מגזינים בריטיים, חלק מהם עושים הרבה טעויות בזמן האחרון, או נוטים לסתור את עצמם (אוטוקאר למשל). גם EVO חוטא בזה לפעמים. קשה לדעת למי להאמין...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אחלה כתבה, כל הכבוד על הסבלנות בתרגום.

התוצאות כמובן מאכזבות אותי, התאכזבתי גם לא לראות שם את הפולו GTI.

הופתעתי מהקטילה של הלופו, קראתי עליה דברים הרבה יותר טובים בעיתונות.

לא ברור לי איך אפשר להשוות בכלל בין מכונית כמו 106 לבין הסיאט לאון...

אבל מילא.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אחלה כתבה, כל הכבוד על הסבלנות בתרגום.

אבל מילא.

זה לא ברור כי ההגדרה של הוטהאטצ' היא לא כ"כ ברורה.

ההיסטוריה אומרת שמי שיצר את הקטגוריה הזו היא הגולף GTI כמובן, רכב קומפקטי עם ביצועים טובים + , התנהגות כביש מעולה והכי חשוב, מחיר עממי.

זה היה נוסחה כ"כ טובה שכל היצרנים רצו לסמן חלק בעוגה.

פיג'ו עם ה 205 שינו קצת את הגודל של ה hothatch והרחיבו את המושג.

בסופו של דבר, המושג הזה hothatch הוא הגדרה למכונית שבראש ובראשונה אמורה לתת הנאה מנהיגה ובנויה בעיקר בשביל הנהג.

ה 106 GTI בטוח כזו, מי שנהג בה יודע את זה.

הלאון, לא בטוח אולי במיתוג שלה, היא כן.

פורסם
רוני לא תירגם את ההתנצלות של המגזין - "אנו מתנצלים כי לא הכללנו בתחרות את ה106ראלי וזאת מכיוון שאנו מאמינים בFAIR PLAY ומתן הזדמנויות שוות..."

אולי אני דביל ואולי לא....מה שבטוח סקרן אני כן.

מה שכתבת זה כאילו הראלי טובה יותר מה GTI....לפי מה שהבנתי הראלי זה בדיוק אותו אוטו כמו ה GTI, רק של GTI יש עוד טיפה כ"ס..... לא?

Back to the original - NC again.

פורסם

נו, למישהו יש 306GTI והוא רוצה למכור אותה? :D

(כאילו יש לי כסף :cry: )

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

תגובות לכולכם:

אבל מילא.

על הפולו GTI נכתב בתחילת הכתבה: "עוד מכונית שלא נכנסה לרשימה הפותחת היא הפולו GTI, דגם שמטיל צל דומה לזה של הגולף GTI הראשונות אבל נפגם בגלל ההיגוי המוגבר-יתר-על-המידה הנורא ביותר". (סורי :wink: )

שים לב שהלופו הנבחנת כאן איננה לופו GTI עם מנוע ה-125 כ"ס אלא לופו עם מנוע זהה למנוע שיש לך באוטו, 1.4 16V. אולי גם השאר קצת שונה...

בנוגע להשוואת 106 ללאון - גם הם התלבטו בזה. הם כתבו שבהתחלה הם התלבטו באם לעשות שני מבחנים שונים, לקטנות יותר ולגדולות יותר, אבל במהירות הם הבינו כי הם מחפשים אחר בדיוק אותן התכונות בכל הרכבים - זריזות, יציבות, אחיזה, עירוב הנהג ולהט - ייחוד, הנאה מנהיגה.

אולי אני דביל ואולי לא....מה שבטוח סקרן אני כן.

מה שכתבת זה כאילו הראלי טובה יותר מה GTI....לפי מה שהבנתי הראלי זה בדיוק אותו אוטו כמו ה GTI, רק של GTI יש עוד טיפה כ"ס..... לא?

הוא כתב את זה בצחוק, מן הסתם. בנוגע ל-GTI מול ראלי, אני חושב שזה דובר כבר רבות כאן ובכל פורום בו יש הרבה בעלי ראלי, ואני חושב שהעובדה שבמבחני הנאה מנהיגה בחו"ל נבחרת באופן קבוע ה-GTI, מספרת מעט על ההבדל. (וזה ממש לא "עוד טיפה כ"ס" - המנוע מרשים בהרבה, והרבה מערכות בו שונות).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

Performance Car נקנה ואוחד לתוך CAR, לא?

פיז'ו שולטים :wink::lol::hihi: איך לא צירפו גם אלמרע? :shock:

MCS 2008

פורסם

פיז'ו שולטים :wink::lol::hihi: איך לא צירפו גם אלמרע? :shock:

תצחק, תצחק, אבל אלמרה GTI נחשבת להוט האצ' רצינית. ראיתי כבר מבחן השוואתי שבו ה-306 וה-106 זכו גם במקומות הראשונים, והאלמרה במקום השלישי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...