Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

santa cruz V10 2004

yoelbe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המוצגות כאן. מישהו יודע מה התפקיד של המוט השחור מעל המשולש האחורי, זה שמחובר לברקס?

שימו את הסמן על האות D לצילום מקרוב.

dirty old man

need love too

פורסם

בלם דיסק צף.

כמו באופנועים שבזמן בלימה הבולם האחורי ימשיך לתפקד שלא כמו בבלמים הרגילים שהבולם ננעל ואז זה מקשה על השליטה בירידות (רכיבת DH בעיקר).

חושב לקנות אופני DH :wink:?

בברכה L.A

פורסם

לא חושב על DH, מבסוט מהפוג'י דה לוקס שלי...

תראה... לא ממש הבנתי איך זה עובד, ועוד פחות הבנתי למה זה טוב. בזמן בלימה יש השפעה על הבולם? או שכשהבולם עובד הבלימה משתנה...? אה?... לא ברור...

אצלי ב DR אין את זה, ובאופניים אני לא מרגיש מחסור כולשהו גם בירידות. בכל מקרה, זה שווה את המשקל...? אה... DH... מילא... עוד קילו.

dirty old man

need love too

פורסם

למיטב הבנתי:

דיסק צף הינו דיסק אשר מאפשר בלימה בזמן זעזועים/שינוי במהלך הבולם/מתלה וכו'.

בבלמים שהם לא דיסקים, הבלימה משתנה ע"פ הזעזועים בגלגל, ויש סיכוי טוב לנעילה.

דיסק צף הינו דיסק(וציר אחורי שלם כמו שרשום לך), שמסוגל לזוז ע"פ תנועת בולם וכו' ולא להיות סטטי.

דיסק קדמי באופנועים הוא דיסק צף, כמו כן אופנועים שהבלם האחורי שלהם הוא גם דיסק וישנם בולמים המחוברים לגלגל האחורי.

או בקיצור - כל דיסק שיושב על גלגל שיש עליו בולם - הוא דיסק צף, דיסק רדיאלי, זה כבר משהו אחר ולא ממש יגיע לאופניים בזמן הקרוב.

פורסם
לא חושב על DH, מבסוט מהפוג'י דה לוקס שלי...

תראה... לא ממש הבנתי איך זה עובד, ועוד פחות הבנתי למה זה טוב. בזמן בלימה יש השפעה על הבולם? או שכשהבולם עובד הבלימה משתנה...? אה?... לא ברור...

אצלי ב DR אין את זה, ובאופניים אני לא מרגיש מחסור כולשהו גם בירידות. בכל מקרה, זה שווה את המשקל...? אה... DH... מילא... עוד קילו.

אני חייב לתקן אותך ידיד היקר. גם ברכיבת DH אנו משתדלים להוריד ממשקל האופניים. נכון שאנו לא יכולים לרדת למשקלים של 13 ק"ג כמו אופני XC. אבל משקל האופניים מאוד מכריע בשליטתם במיוחד ברכיבה במהירותיות מטורפות במורד.

sheled יופי של הסבר, לא הייתי יכול לנסח אחד יותר טוב :-) .

בברכה L.A

פורסם

לא כל בולם דיסק הוא דיסק צף,

לפי מה שאני יודע, דיסק צף הוא "משוחרר" , דבר זה נועד בגלל החום שנוצר בדיסק עקב שימוש בו ועקב כך הוא מתעוות, דבר זה מונע מזה לקרות.

פורסם

דיסק צף הוא דיסק שיושב על בולם, ובעצם חופשי לנוע ביחד עם הגלגל.

שלא כמו הברקסים הישנים שהיו סטטיים.

עריכה: שימו לב - כל המזלג האחורי יושב על בולם עם מלך של 255 מ"מ או משהו בסגנון, משמע - חובה דיסק צף.

פורסם

ה- RMX עם מהלך 203 מ"מ (לא 200, כן, 203...) ואין סימן למערכת הנ"ל שיושבות על הסנטה.

שלד, אם הדיסק חופשי לנוע יחד עם הגלגל, הרי שהוא לא מועיל, ואכן חשוב ביותר בירידות מהירות... עדיין לא ברור לי מה זה עושה ולמה.

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...