Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שסוף סוף סיימתי את פרק אחד גדול ורציני בשיפוץ של הוליאנט שלי ( שנת 74) שכלל את כל הפרונט, בולמים, צמיגים חדשים וברקסים חדשים הוא מתחיל לעשות לי בעיות בהתנעה.

יש מצבר, יש סטרטר (לא רץ על ריק) יש ניצוץ ויש זרימה של דלק. אני אציין שהאוטו הניע ואחרי 30 שניות נכבה ולא רוצה להתניע עוד פעם. נראה לי שהקרבורטור נסתם או משהו, משהו יכול אולי לתת לי המלצות על מה אפשר לעשות כדי לפתור מקרה כזה או אולי זה משהו אחר?

ד"א ניסיתי לתת לו קצת איתר (ספריי הנעה), יש מים, יש שמן יש הכל.

תודה

-ברקו

פורסם
אחרי שסוף סוף סיימתי את פרק אחד גדול ורציני בשיפוץ של הוליאנט שלי ( שנת 74) שכלל את כל הפרונט, בולמים, צמיגים חדשים וברקסים חדשים הוא מתחיל לעשות לי בעיות בהתנעה.

יש מצבר, יש סטרטר (לא רץ על ריק) יש ניצוץ ויש זרימה של דלק. אני אציין שהאוטו הניע ואחרי 30 שניות נכבה ולא רוצה להתניע עוד פעם. נראה לי שהקרבורטור נסתם או משהו, משהו יכול אולי לתת לי המלצות על מה אפשר לעשות כדי לפתור מקרה כזה או אולי זה משהו אחר? חשבת אולי על ניקוי קרבורטור?

הרי הרכב כפי שציינת שנת 74, והוא אני מבין שעמד זמן רב, עד ששופץ ומשקעים רבים בטנק הדלק

בוודאי גרמו לסתימות דלק, לכן חלק בלתי נפרד משיפוץ הרכב , חייב להיות ניקוי ריקון הדלק

והבוצה שבקרקעית הטנק, ניקוי הצנרת החלפת מסנני דלק וניקויי קרבורטור, אתר לא יעזור במקרה כזה, זה לא דיזל!

ד"א ניסיתי לתת לו קצת איתר (ספריי הנעה), יש מים, יש שמן יש הכל.

תודה

-ברקו

פרטים נוספים תוכל לקבל בפרופיל שלי, המודגש בכחול למטה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ברגע שאני אצליח להניע אותו ואוכל להזיז אותו הדבר הבא שאני אעשה יהיה באמת ניקוי הטנק דלק, השאלה היא האם הבעיה היא באמת שהקרבורטר ניסתם? אולי זה משהו אחר? נניח שזה הקרבורטור סתום איך אני פותח לו את הסתימה - חייבים לפרק?

זה קרבורטור מסוג הולי 1945, יש להם ערכות שיפוץ בארץ? אולי אם כבר אני מפרק אותו אני יעשה לו שיפוץ ככלי.

*פילטר דלק הוחלף לפני 3 שבועות (זה פילטר פשוט שעלה לי 10 שקל- אולי הוא לא מסנן מספיק טוב? זה מה שהמליצו לי בחנות)

פורסם

קשה להאמין שקרבורטור נסתם לגמריי, אין דבר כזה.

האם ברכב יש רצועת טיימינג?

אם כן ,תבדוק מתחת למכסה של הרצועה אם היא קרועה.

הסימפטום שאתה מתאר מתאים לרצועת טיימינג קרועה.

פורסם
קשה להאמין שקרבורטור נסתם לגמריי, אין דבר כזה.

האם ברכב יש רצועת טיימינג?

אם כן ,תבדוק מתחת למכסה של הרצועה אם היא קרועה.

הסימפטום שאתה מתאר מתאים לרצועת טיימינג קרועה.

בהחלט לא!

פורסם

טיימינג זה בטוח לא, הרגע הייתי באוטו ופירקתי את הקרבורטור דחפתי לו ספרי מכל הכיוונים וחיברתי, לא עזר (לא כל-כך ציפיתי) נראה לי אני אחכה עד יום ראשון אם זה אפרק אותו שוב ואשלח לניקוי..

כמה צריך לעלות ניקוי?

הקטע שאני לא 100% בטוח שזה זה- משהו מעלה עוד משהו שזה יכול ליהות או משהו שאפשר לנסות?

M&M- דבר ראשון באוטו הזה זה שרשרת והיא לא קרועה לפי הסימפטומים

פורסם
אין רצועה, או שיש רצועה אבל לא יכול להיות שהיא קרועה?

למה אתה מתכוון, בהחלט לא?

נדמה לי שפותח השירשור ענה לך!

וכוונתי הייתה שהסימפטומים בהחלט לא מראים רצועת טיימינג , ומצביעים בברור על קרבורטור!

( רכב ישן מודל 74, שופץ ונעמד על הרגלים רק לאחרונה , סבירות גבוהה שהדלק ספח לחות אליו שהדלק מהול בחלודה ומים, ובקורוזיה , מתאים גם לרכבס של שנות ה90 שיעמוד מעל שנה ללא הנעה,

והנעתו לא תיהיה סדירה והרכב עלול להתכבות מיד, והתנעתו שוב תיהיה קשה, לא נראה לחך הגיוני,

התאוריה המפוקפקת שלי?!

בברכה

צביקה

פורסם
נדמה לי שפותח השירשור ענה לך!

וכוונתי הייתה שהסימפטומים בהחלט לא מראים רצועת טיימינג , ומצביעים בברור על קרבורטור!

( רכב ישן מודל 74, שופץ ונעמד על הרגלים רק לאחרונה , סבירות גבוהה שהדלק ספח לחות אליו שהדלק מהול בחלודה ומים, ובקורוזיה , מתאים גם לרכבס של שנות ה90 שיעמוד מעל שנה ללא הנעה,

והנעתו לא תיהיה סדירה והרכב עלול להתכבות מיד, והתנעתו שוב תיהיה קשה, לא נראה לחך הגיוני,

התאוריה המפוקפקת שלי?!

בברכה

צביקה

המנוע עבד מצויון בחודשיים האחרונים (זה פרק הזמן שהוא אצלי) הוא היה מניע בנגיע, ונסעתי איתו יחסית הרבה, רק השבוע התחיל לעשות בעיות בהתנעה (לפני יומיים עשה אותו דבר רק שאחרי כמה ניסיונות ארוכות הצליח להניע). כל תקופת השיפוץ שעשיתי נסעתי אם הרכב (כיוון פרונט, צמיגים וכדו).

אני מאמין שהקרבורטור באמת סתום בגלל שחברה שלי נסעה באוטו כמעט בלי דלק ולכן אני חושב שכל המשקעים מהטנק באמת נכנסו לקרבורטור. השאלה (שנותרה ללא תשובה) היא האם יש משהו שאני יכול לעשות כרגע בכוחות עצמי או שפשוט לחכות ליום ראשון ולשלוח אותו לניקוי? אם כבר אני שולח אותו לניקוי אני רוצה לדעת אם יש ערכות שיפוץ (אטמים גומיות וכו') לקרבורטור מסוג זה (HOLLEY 1945)

מכדי שיעשה בצורה יסודית.

פורסם

אני לא מבין גדול

אבל תבדוק עם יש ניצוץ עם מגיעה דלק

שפוך מעט דלק לתוך הקרבורטור ותנסה להניע עם יש ניצוץ האוטו חייב להניע ברגע ששמת דלק ישירות קרבורטור.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם
אני לא מבין גדול מסכים איתך דווקא!

אבל תבדוק עם יש ניצוץ עם מגיעה דלק ואם לא מגיע דלק?!

שפוך מעט דלק לתוך הקרבורטור, ותנסה להניע,אם יש ניצוץ האוטו חייב להניע, ברגע ששמת דלק ישירות לקרבורטור.

ומה קורה כשהרכב יניע בזכות הדלק שנשפך לקרבורטור ישירות, ויתכבה מיד לאחר שרפת הדלק שנשפך?!( קרא בעיון רב את הכותרת לפני שאתה עונה!)

בברכה

צביקה

פורסם

אויי סליחהה באמת רק אל תרביץ לי.

יש דברים שאפשר לעשות בצורה קצת יותר מכובדת.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

לקחתי סיכון קטן ופירקתי שוב את הקרבורטור ועליתי איתו הביתה, פתחתחי אותו וציפיתי למצוא קרבו' מטונף לגמרי אבל האמת שהוא היה די נקי, עברתי עליו אם ספרי קרבו' וניקיתי את הדיזות (חליליות האלו) ניקיתי הכל והרכבתי מחדש. מחר באור יום אני ארד איתו לאוטו ונראה מה יקרה...

עד עז לילה טוב

פורסם

עם כל הכבוד לצביקה.ויש המון כבוד.... אני לא מאמין שזה קרבורטור, אולי משהו לא מכוון בקרבורטור, אבל בגלל לכלוך בלבד,שהרכב לא יניע בכלל.... יכול להיות אבל לא וודאי.

אתה יכול לבדוק את הנושא, שפוך דלק לקרבורטור ותראה אם הרכב מניע, אם לא מניע אז זה לא לכלוך בקרבורטור, אם מניע ומייד נכבה, אז צביקה צודק.

אם זה לא טיימינג(קשה להאמין ששרשרת תיקרע),תוציא פלגים מחר ותבדוק אותם,תבדוק את הכוהל.....

בשבילך במיוחד עכשיו הסתכלתי בספר של היינס ושם כתוב שזה כעיקרון יכול להיות 4 דברים:

1. שרשרת טיימינג קרועה(אתה אומר שלא).

2.קרבורטור סתום (תבדוק את ההשערה הזאת מחר ע"י שפיכת דלק בקרבורטור ותבדוק אם מניע).

3.פלאגים לא תקינים (תוציא מחר ותבדוק).

4.כוהל לא תקין.

יכול להיות עוד דבר, יכול להיות שמנוע נתפס לך(קרה לקרוב משפחה שלי עם וולוו 76,נתפס לו המנוע , הוא הניע את הרכב, נסע קצת ופתאום ברמזור הרכב מת לו.).

אם תוכל לבטל גם את ההשערה הזאת,תנסה לסובב את הקרנק עם מפתח פתוח גדול מתאים ותראה אם אתה מצליח.

פורסם
לקחתי סיכון קטן ופירקתי שוב את הקרבורטור ועליתי איתו הביתה, פתחתחי אותו וציפיתי למצוא קרבו' מטונף לגמרי אבל האמת שהוא היה די נקי, עברתי עליו אם ספרי קרבו' וניקיתי את הדיזות (חליליות האלו) ניקיתי הכל והרכבתי מחדש. מחר באור יום אני ארד איתו לאוטו ונראה מה יקרה...

עד עז לילה טוב

לקחת סיכון גדול אבל הסיכון שלך, קשה מאד להשיג קיט שיפוץ לקרבורטור בההזה( הולי)אלא אם אתה מייבא אותו מאיביי, בעל מקרה האם בעת פירוק הקרבורטור , היה דלק בתא המצוף?( תשובה לשאלה זאת, תעזור מאד לאבחן האם הבעייה בקרבורטור/ מערכת דלק, או חשמלית)

שאלה נוספת האם גם עכשו יש ניצוץ לאחר כבוי הרכב , ללא אפשרות להניעו?

פתח שוב מכסה מפלג ובדוק תקינות הרוטור ומרווח הפלטינות, וניצוץ בפלטינות בעת משחק עם מברג במגעים, עם מברג במתג הצתה פתוח!

תשובה לשאלות האלה תעזור מאד לאבחון מרחוק!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...