Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב הנ"ל אין אפילו כפתור overdrive. כשהמנוע קר זה בעיקר קורה לי שהרכב מושך הילוכים עד 4 אלף סל"ד, ואני נמנע מזה שאני לוחץ פחות על הדוושה כשהגיר עובר הילוך.

למחדש השירשור, בדוק מפלס שמן גיר או נזילות מאיזור הקרטר גיר ואולי זאת הבעייה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שגיא היקר, בוא נתחיל בזה שתפרט למען כולנו כמה קילומטר הרכב עבר והאם ידוע לך מתי בוצעה החלפת שמן גיר בפעם האחרונה?

פורסם

חברים שלום

הרכב עבר 99,000 קילומטר. והחלפת שמן גיר בוצע לפני 7000 קילומטר.

המפלס שמן תקין לחלוטין וללא נזילות מהקרטר.

בברכה,

שגיא

פורסם

תראה אני לא יודע להגיד לך כמה המצב שאתה מתאר "נורמלי" אבל אני מציע שתעשה סיבוב על אלנטרה של חבר בפורום / מישהו זמין באיזור שלך ותשווה את המצב.

יש לי חבר עם אלנטרה 2004, ועד כמה שאני זוכר האוטו עבר שיפוץ גיר ב 120 אלף ק"מ ושאני נהגתי עליו (לאחר השיפוץ) הגיר העביר הילוכים מבלי שהייתי יותר מדי צריך לשחק עם הגז..

פורסם

אצלי באלנטרה 1.6 06 במעבר בין הילוך רביעי לחמישי יש גם מין סוג של משיכת הילוך אבל אחרי שהוא מתחלף הנסיעה די רגועה (110 קמש עם 2200 סלד).

פורסם
אצלי באלנטרה 1.6 06 במעבר בין הילוך רביעי לחמישי יש גם מין סוג של משיכת הילוך אבל אחרי שהוא מתחלף הנסיעה די רגועה (110 קמש עם 2200 סלד).

קודם כל באלנטרה יש 4 הילוכים ולא 5.

דבר שני יש לי בדיוק את אותה תופעה שההילוך לפני אחרון מושך ואז שהוא משתחרר הרכב פשוט שט עם ההאצה יפה.

בברכה,

שגיא

פורסם

קודם כל באלנטרה יש 4 הילוכים ולא 5.

דבר שני יש לי בדיוק את אותה תופעה שההילוך לפני אחרון מושך ואז שהוא משתחרר הרכב פשוט שט עם ההאצה יפה.

פשוט הזוי מה שקורה כאן. רבותי זה לא חדש שאנשים זורקים שטויות. לאלנטרה יש 4 הילוכים נא לדייק.

התופעה של ה"משיכה" מוכרת ומזוהה ברכבים ידניים כאשר מגיעים להילוך 5, ואז כל לחיצה על הגז מורגשת גם בסל"ד וגם בקמ"ש.

ברכב האוטומט זה על אותו רעיון. מגיעים להילוך סופי (הילוך רביעי בדגם הנ"ל) ואז אותו הדבר כמו בידני.

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
פשוט הזוי מה שקורה כאן. רבותי זה לא חדש שאנשים זורקים שטויות. לאלנטרה יש 4 הילוכים נא לדייק.

התופעה של ה"משיכה" מוכרת ומזוהה ברכבים ידניים כאשר מגיעים להילוך 5, ואז כל לחיצה על הגז מורגשת גם בסל"ד וגם בקמ"ש.

ברכב האוטומט זה על אותו רעיון. מגיעים להילוך סופי (הילוך רביעי בדגם הנ"ל) ואז אותו הדבר כמו בידני.

צודק זה מה שהתכוונתי

פורסם

אז אם ככה איזה סוג של גיר יש באלנטרה?

זה לא גיר אוטומט פשוט כמו של כל הרכבים?

בברכה,

שגיא

פורסם

הגיר הוא גיר פלנטרי רגיל כמו בהרבה דגמי יונדאי (לשעבר ) כמו: הסונטה עד שנת 04, הגטס, אקסנט, ועוד דגמים שאין להם את טכנולוגית ה h-matic שהיא בעצם טיפטרוניק עם ארבעה הילוכים.

בקצרה היא בנוייה ממספר חלקים: משני מצמדים קד'+אח',שני סרטי בלימה המופעלים הידראולית קדימה ואחורה ומע' פלנטרית וכו..

יכול להיות שמר שגיא איננו מכיר את הרכב כמו שצריך וגם זה בסדר, תמיד אפשר ללמוד דברים חדשים.

הבעיות שהצגת בתחילת השרשור, הובילו אותנו ל"פתרון בעיות" הכי פשוט שיש. בדוק שמן גיר, בדוק נזילות. אם אתה עדיין חש בבעייה מסויימת גש למוסך לפתרון הבעייה.

מה שאני יכול לספר בקצרה על האלנטרה שלי, כשהמנוע קר והסל"ד הנמוך, הגיר לא מחליף הילוך מהר אלא מושך אותו. משני סיבות: שהמנוע יתחמם יותר מהר, והשני אין מספיק סל"ד גבוה כדי שהמשאבת שמן "תדחוף" את ההילוך השני למקום, ולמעשה גם אם הרכב העביר הילוך יש מעיין בעיטה חזקה ודחיפה של כל הרכב קדימה(כמו בפיאט אונו). מתי הרכב מגיע "לשיא" תפוקתו ויעילותו?

אחרי מהירות של 80 קמ"ש הרכב נמצא במצב שיוט ,ההילוך הרביעי נכנס ניתן להרגיש את המומנט הגדול וגם אפשר לשמוע שיש רעש של מעין "מאווררים" במהירות הזאת. טיפים שכדי ליישם. הימנעו ממהירויות גבוהות כשהמנוע קר, ההחלפות הילוכים יהיו יותר קשות, בצעו בדיקת שמן גיר אחת לחודש חודשיים לבדוק מה המצב של השמן ואת איכותו של השמן גיר. שמן גיר ביונדאי אלנטרה הוא בצבע אדום! ולא בצבע אחר.

מקווה שעזרתי לכם להבין קצת יותר, שאלות יתקבלו בברכה!

פורסם

דארק מן תודה רבה על המידע.(היה עדיף לקבל שם פרטי להכיר קצת )

נראה שיש לנו אותו רכב ולכן טוב שעניתי לי על השאלות.

השאלה האחרונה שאני ישאל זה שהאם בין הילוך שלישי לרביעי אכן יש משיכה של ההילוך עד כ-4000 סל"ד (לא ברוב הזמן)

וזה טבעי ברכב הנ"ל?

כי אני כבר חששתי לקחת את הרכב למוסך מורשה לצורך בדיקת מחשב.

הרכב ברמה עקרונית בובה וללא תקלות ברוך השם ואני מאוד מרוצה מהנסיעה אך רק מפריע הנושא של משיכת ההילוך ובעקבות זה לדעתי צריכת הדלק מוגזמת.(לפי נתוני המחשב בלוח השעונים הנתון מראה 12.7 ל-100 ק"מ )

בברכה,

שגיא

פורסם

ברשותי יונדאי גטס בעלת גיר דומה ליונדאי אלנטרה, כשקניתי אותה לפני 3 שנים הרגשתי גם שהיא מושכת לי קצת הילוכים.

לאחר טיפול גיר שכלל החלפת פילטר גיר שמן גיר סינטטי מלא SP3 וגם פילטר דלק, הרגשתי שהבעיה נפתרה ומאז נסעתי 60000 ק"מ על הרכב.

כמו כן אני מחליף לו שמן גיר כל 40000 ק"מ.

פורסם
דארק מן תודה רבה על המידע.(היה עדיף לקבל שם פרטי להכיר קצת )

נראה שיש לנו אותו רכב ולכן טוב שעניתי לי על השאלות.

השאלה האחרונה שאני ישאל זה שהאם בין הילוך שלישי לרביעי אכן יש משיכה של ההילוך עד כ-4000 סל"ד (לא ברוב הזמן)

וזה טבעי ברכב הנ"ל?

כי אני כבר חששתי לקחת את הרכב למוסך מורשה לצורך בדיקת מחשב.

הרכב ברמה עקרונית בובה וללא תקלות ברוך השם ואני מאוד מרוצה מהנסיעה אך רק מפריע הנושא של משיכת ההילוך ובעקבות זה לדעתי צריכת הדלק מוגזמת.(לפי נתוני המחשב בלוח השעונים הנתון מראה 12.7 ל-100 ק"מ )

אני שמח שהמידע עזר לך. שמי גבע נעים מאוד! המשיכה יכולה להיות כשהמנוע קר (לרוב) כדי "לעזור" למנוע להתחמם, אבל לא עד 4 אלף סל"ד, או שאתה צריך להרפות קצת מהדוושה כשהוא מעלה הילוך. או שרגל ימין כבדה :lol:.

נתוני ה-trip com אינם מדוייקים כל כך. אחרי שהייתי בפקק על מהירות 20 קמ"ש עם מזגן ונוסע לידי הוא הראה 15.7 ק"מ לליטר, שאני לא בטוח כמה אמין זה. אבל עכשיו חזרתי מנסיעה בין עירונית של 50 ק"מ ורוב בדרך הוא הראה לי בין 6.5- 7.5 ק"מ לליטר שזה יותר מדוייק. מה שהוא הראה לך שזה 12.7 זה הצריכה משולבת שבעבר בדקתי אותה ואכן היא מדוייקת לכאן או לכאן.

אין להסתמך על המחשב דרך בתנאים מסויימים. הוא נוטה לזייף מעט, וגם יש מלא פרמטרים שהם משנים את התוצאה.

ברשותי יונדאי גטס בעלת גיר דומה ליונדאי אלנטרה, כשקניתי אותה לפני 3 שנים הרגשתי גם שהיא מושכת לי קצת הילוכים.

לאחר טיפול גיר שכלל החלפת פילטר גיר שמן גיר סינטטי מלא SP3 וגם פילטר דלק, הרגשתי שהבעיה נפתרה ומאז נסעתי 60000 ק"מ על הרכב.

כמו כן אני מחליף לו שמן גיר כל 40000 ק"מ.

לא ציינתה איזה גטס, קילומטרז ושנה ולכן קשה לי קצת לענות, כמובן שאם הרכב עבר את ה180 אלף ק"מ ברור לכולנו שהוא טיפה יזייף בהעברה, דפייקות בגיר יהיו לכל שילוב שנעשהו עוד.. אני אדבר באופן כללי על הדגם 1.4 וה1.6.

הגטס 1.4 מושכת הילוכים טיפה בשל המומנט הקטן יחסית . בדגם ה1.6 המומנט יותר גדול ולכן הרכב לא צריך להתאמץ הרבה כדי להעביר הילוך. האלנטרה 2.0 וה1.6 זה אותו הגיר אך המומנט שונה בשני המנועים ולכן זאת אותה המנטרה. (האחד מושך טיפה והשני לא) בנוסף משיכה של הילוכים מורגשת בצריכת הדלק גבוהה והרכב עושה מעצמו קיק דאון לסרוגין כי אין לו מספיק מומנט.

עוד טיפ שאני למדתי על בשרי הוא החלפת פלאגים. היצרן ממליץ להחליף כל 60 אלף ק"מ פלאגים.

אצלי במוסך מורשה לא החליפו פלאגים (מרשלנות עבודה)אבל כן החליפו שמן גיר. והרכב היה שותה דלק כאילו זה מנוע V8 כי נתתי הרבה גז והרכב פחות נסע. וההילוכים לא היו עוברים הכי טוב, ואז כל נסיעה מלווה בקיקים וההילוך השלישי היה נמתח עד 110 קמ"ש. אחרי שבועיים נפתרה הבעייה, אחרי שראיתי את הפלאגים הבנתי כמה המצב היה קשה. אחרי ההחלפה הרכב חזר לנורמה.

• תוכן חדש...