Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל אומגה GSI DUAL RAM ,מכירים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לגעגועי הנוסטלגיה של ליאור, תרשו לי גם ....

הסתובבה בת"א לפני איזה 10 שנים אופל אומגה (מהדור הראשון) GSI. מנוע 3 ליטר,6 בוכנות טורי.

המנוע נקרא DUAL RAM על שום שתי הסעפות יניקה שיש לו.

מישהוא ראה? שמע? אני מוכן לקבל את האוטו בכל מצב ובכל מצב רשיונות שלא יהיה.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אדומה, 3 ליטר, נצפתה השבוע ליד הקניון בקרית אונו...
וואללה??? היא עוד נוסעת? באיזה מצב היא נראתה לך?

אני מת להניח עליה את הידיים המגורזות שלי :-D

אם במקרה יוצא לך לראות אותה עוד פעם, אני אודה לך אם תשים פתק עבורי או שתדבר עם הבעלים.

דרך אגב, היא הייתה שחורה במקור.

תודה מראש, יניב.

פורסם
וואללה??? היא עוד נוסעת? באיזה מצב היא נראתה לך?

אני מת להניח עליה את הידיים המגורזות שלי :-D

אם במקרה יוצא לך לראות אותה עוד פעם, אני אודה לך אם תשים פתק עבורי או שתדבר עם הבעלים.

דרך אגב, היא הייתה שחורה במקור.

תודה מראש, יניב.

נוסעת

עם טסט

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

לאומגה 3.0 היה מנוע בעל 177 כ"ס בגירסאות הראשונות,והספקו עלה ל 204 כ"ס מאוחר יותר.

היא החליפה ב 87 את הרקורד המצליחה,והיתה האופל הראשונה בעלת מיתלים ניפרדים מאחור,בהנעה אחורית.הסרן האחורי שלה צוייד במנגון מיוחד שאמור היה לייצב את המכונית בפניות,בדומה להיגוי אחורי פאסיבי.

עיצובה היה מודרני ונאה,וביצועיה טובים,רק חבל שאיכות הגימור והייצור שלה היו נמוכות,ורובן פשוט היתפרקו למוות.גם האמינות לא היתה ברמה המצופה ממכונית מבית אופל,ובסך הכל היא היתה כישלון.

הדגם שהוצג ב 94 היה טוב ומשופר בהרבה,ושמר על ההנעה האחורית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הסרן האחורי שלה צוייד במנגון מיוחד שאמור היה לייצב את המכונית בפניות,בדומה להיגוי אחורי פאסיבי.
ולא רק שהיה אמור, הוא גם עשה את העבודה בגדול. במשפחתי היו רקורד E מודל 83 שנמכרה ב 1992 לבחור מרצועת עזה, ואח"כ אומגה A מודל 91 שנוסעת היום בכפר ריינה ליד נצרת ושייכת למשפחה שיש לה 8 אומגות. האומגה A היא פשוט אחת ממכוניות ההנעה האחורית הטובות ביותר.

עיצובה היה מודרני ונאה,וביצועיה טובים,רק חבל שאיכות הגימור והייצור שלה היו נמוכות,ורובן פשוט היתפרקו למוות.גם האמינות לא היתה ברמה המצופה ממכונית מבית אופל,ובסך הכל היא היתה כישלון.
לקראת שנת ייצור 91, האומגה A עברה מתיחת פנים קוסמטית, שינוי מערכות חשמל ובלמים ואיכות הייצור השתפרה ללא הכר. קל מאוד לזהות מכוניות מבציר 91 שהיה אחרון מהאומגה A בארץ. מצבן טוב לאין ערוך מהקודמות להן. מנוע ה 18SEH שנרכש "גמור" באומגה התגלה כבסיס מצוין לשיפור. תוך כדי השיפוץ, הוא הוגדל מעט, מערכת ההזרקה טופלה ונזרקו ממנה כל המתאמים הישראלים להעשרה בהאצה ובמקום זה הקפיץ של מד זרימת האוויר המכני עבל כיול מדויק, וגם נמצאו המצתים המתאימים, שהיו שונים לחלוטין מהנתונים של המקוריים.

הדגם שהוצג ב 94 היה טוב ומשופר בהרבה,ושמר על ההנעה האחורית.
עד כדי, שבפיתוח המתלה האחורי של האומגה B לקחו בחשבון את הרכבתו למכוניות עם הנעה קדמית. מהנדסי סאאב השתתפו בפיתוח, וזה המתלה האחורי של ה 9-5.

לסיום אנקדוטה קטנה. הנוחות של המכוניות האלו הוה שם דבר. כסא המשרד שלי עליו אני יושב בעודי מדפיס מילים אלו הוא מושב נהג מאופל רקורד המחובר לבסיס גלגלים של כסא משרדי רגיל, ומוכר בבית בכינוי "כסא המלך".

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

יניב, חידשת לי, לא ידעתי שיש בארץ אומגה GSI. זו האומגה היחידה שניתן להפוך אותה ללוטוס אומגה מבלי שיסימו לב. אני חשבתי לעשות את זה על אומגה רגילה אבל ירדתי מהרעיון כי לכל האומגות בארץ יש מנוע 4 צלינדר וללוטוס אומגה יש 6 צלינדרים ולכן בחיים לא היו שותקים על זה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תזמון מצוין יש לת'רד הזה.

שבוע הבא אני מתחיל טיול באירופה, ואחרי הרבה למידה (אמנם בשלט רחוק) של הנושא, הגעתי למסקנה שהמכונית האידיאלית ללוות אותי היא אופל (או יותר נכון, ווקסהול) אומגה (או יותר נכון, קארלטון), בגרסת הסטיישן.

אפשר למצוא מכוניות כאלה בפחות מ-200 ליש"ט, במצב שעושה רושם (שוב, מרחוק) טוב, ותא המטען שלהן עצום, ועם קיפול מושבים אפשר לישון בו בקלות - וזו דרישת יסוד מבחינתי.

לכל החבר'ה שציינו כאן בעיות אמינות - יש נושאים מיוחדים לבדוק או להיזהר מהם?

ברינג און דה סבבה

פורסם
יניב, חידשת לי, לא ידעתי שיש בארץ אומגה GSI. זו האומגה היחידה שניתן להפוך אותה ללוטוס אומגה מבלי שיסימו לב. אני חשבתי לעשות את זה על אומגה רגילה אבל ירדתי מהרעיון כי לכל האומגות בארץ יש מנוע 4 צלינדר וללוטוס אומגה יש 6 צלינדרים ולכן בחיים לא היו שותקים על זה.

עכשיו תנסה לנחש למה אני מחפש דוקא אותה...:-D

שלא לדבר שהמנוע שמותקן בה הוא מנוע מ ד ה י ם ! ! !

פורסם
תזמון מצוין יש לת'רד הזה.

שבוע הבא אני מתחיל טיול באירופה, ואחרי הרבה למידה (אמנם בשלט רחוק) של הנושא, הגעתי למסקנה שהמכונית האידיאלית ללוות אותי היא אופל (או יותר נכון, ווקסהול) אומגה (או יותר נכון, קארלטון), בגרסת הסטיישן.

אפשר למצוא מכוניות כאלה בפחות מ-200 ליש"ט, במצב שעושה רושם (שוב, מרחוק) טוב, ותא המטען שלהן עצום, ועם קיפול מושבים אפשר לישון בו בקלות - וזו דרישת יסוד מבחינתי.

לכל החבר'ה שציינו כאן בעיות אמינות - יש נושאים מיוחדים לבדוק או להיזהר מהם?

רוב הגרסאות בגרמניה הם סטיישן 2000 סמ"ק 16V ידניות. לא נסעתי בחיים על הגרסא הזו (בארץ הייתה לי את ה-2500 סמ"ק V6 ובאנגליה השכרתי 2200 סמ"ק 4 צלינדרים) אבל אל תצפה ממנה להאצות מטורפות. מה שכן היא תהיה חסכונית בטירוף כל עוד תהיה עדין על דוושת הגז. מניסיון שלי כל מנוע בעל 6 צלינדרים יהיה צמא מאוד לדלק (האומגה שלנו עשה 1:8 ביום טוב עם הרבה רוח גבית בתוך העיר).

אם תמצא את גרסאת הדיזל (2500 סמ"ק) אז אתה מחזיק זהב ביד מכיוון שבאירופה מחירי הדיזל יקרים ב-20 סנט יותר מהבנזין אבל נוסעים כמעט פי 2 ק"מ לכל גלון ביחס לבנזין.

כמובן ללכת אך ורק על ידנית (בגרמניה יהיה לך קשה למצוא אוטומט) מכיוון שלאוטומט יש בעיה עם הקולר של השמן שכל הזמן נפרץ ...

עוד טיפ קטן לסיום, ללכת על הגרסא הכי פחות מאובזרת מכיוון שאבזורים ופינוקים חשמליים נוטים להחזיר נשמתם לבורא והתיקונים ממש לא זולים.

ד"א, אם תרצה עזרה בהמצלות על אתרים או חומר לימוד אני אשמח לעזור לך ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לכבוד

יניב/bagira

חברי הפורום

1. יניב-ראשית אני מאחל לך ,כי תצליח להעביר לרשותך את האופל אומגה 3000GSi.

למרות שאני אישית-מעדיף כי תשאר מקורית.

2.באם כבר נגענו בקבוצה זו,של מכוניות סאלון -על.

יש להזכיר כמובן את ה M5, הראשונה שגלגלה את האבן מההר.ומרצדס בעקבותיה.

וכמובן את ה-לנצ'יה תמה פרארי 8.32....

וכעת אפשר לדבר על לוטוס אומגה.

LOTUS OMEGA

לוטוס בשיתוף עם אופל -(שתיהן תחת G.M בזמנו),לא יכלו לעמוד מנגד,ולראות

את אור הזרקורים והיוקרה שקטפה לנצ'יה תמה פרארי 8.32. וכמובן M5 . וע"ב אותו רצפט, הם החלו לתכנן מתחרה.

בתערוכת ג'נבה -בחודש מרץ 1989, נחשפה לראשונה הלוטוס אומגה ,

ולא סתם אופל אומגה ,אלא ע"ב גרסת הטופ יוקרתית של האופל אומגה עד אז. כוונתי

ל אופל אומגה 3.0 6 ציל', 24V או בקיצור 3.0GSi.

נפח המנוע של ה 3.0GSi, שימש לבסיס, מ נ.מ: 3.0 ליטר, צמח בעזרת מהנדסי לוטוס

ל 3.6 ליטר, בתוספת צמד מגדשי טורבו מדגם גאראט T25, יחד עם אינטרקולר בריא...

צמח ההספק מ 177 כ"ס ב 3.0GSI ל - 377 כ"ס אימתניים בלוטוס אומגה .

גיר ה -5 הילוכים מה-3.0GSi, הוחלף בכדי לעמוד בעומסי כוח/מומנט האדיר , בגיר

בעל 6 הילוכים מתוצרת ZF, ממדפי המלאי אשר שימש את השברולט קורבט ZR-1.

המסירות בפועל, החלו משנת 91'. משנה זו ועד 1994-שנת הדגם האחרונה של

הלוטוס אומגה- נבנו כ- 1100 יחידות - אף אחת מהן לא נחתה בחופי ארציינו :cry:

הלוטוס אומגה נחשבת אז והיום ,לאחת המכוניות הנחשקות,בקרב מכוניות הסאלון-על

וכבשה לה מעריצים רבים, בה בעת שיצאה לאוויר העולם,זו הרעידה את אמות הסיפים.

הצבע היחידי בו שווקה הלוטוס אומגה : שחור.

LOTUS OMEGA -נתונים:

מנוע: 3615 סמ"ק, צמד מגדשי טורבו גאראט T25

גיר : 6 הילוכים ידני תוצרת ZF.

הספק: 377 כ"ס ב - 5,200 סל"ד.

הנעה: אחורית.

צמיגים: קדימה- 235/45ZR17 אחורה - 265/40ZR17

משקל: 1,656 ק"ג.

ביצועים:

100-0 : ב-4.9 שניות.

תאוצה מעמידה ל- 1/4 מייל : ב- 13.5 שניות.

מ.מרבית: 280 קמ"ש.

עד כאן על קצה המזלג.

בכבוד רב

אילן פ.

תמונה לוטוס אומגה 1990.jpg

תמונה לוטוס אומגה 1992.jpg

תמונה לוטוס אומגה קדימה.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
רוב הגרסאות בגרמניה הם סטיישן 2000 סמ"ק 16V ידניות. לא נסעתי בחיים על הגרסא הזו (בארץ הייתה לי את ה-2500 סמ"ק V6 ובאנגליה השכרתי 2200 סמ"ק 4 צלינדרים) אבל אל תצפה ממנה להאצות מטורפות. מה שכן היא תהיה חסכונית בטירוף כל עוד תהיה עדין על דוושת הגז. מניסיון שלי כל מנוע בעל 6 צלינדרים יהיה צמא מאוד לדלק (האומגה שלנו עשה 1:8 ביום טוב עם הרבה רוח גבית בתוך העיר).

אתה מדבר על המודלים החדשים יותר והוא על הישנים. שים לב למחיר שהוא ציין, 200 פאונד. מדובר על הרכב מהדור הקודם, שנת 1990 + - לבטח, ולא כמו זה שהיה הלך או שהשכרת בגרמניה שהיו חדשות הרבה יותר. ומהדור החדש יותר.

פורסם
אתה מדבר על המודלים החדשים יותר והוא על הישנים. שים לב למחיר שהוא ציין, 200 פאונד. מדובר על הרכב מהדור הקודם, שנת 1990 + - לבטח, ולא כמו זה שהיה הלך או שהשכרת בגרמניה שהיו חדשות הרבה יותר. ומהדור החדש יותר.

בתקציב הזה הוא גם יוכל למצוא מהמודלים החדשים (משנת 96 ומעלה). בגרמניה, בניגוד לישראל, כל רכב אחרי 5 שנים לא שווה יותר מאלף יורו.

פורסם
אדומה, 3 ליטר, נצפתה השבוע ליד הקניון בקרית אונו...

יובל

באם שוב תצוד עינייך את ה אופל אומגה 3000GSI האדומה, אנא הקלק על המצלמה.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

• תוכן חדש...