Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש טעם לקנות פיג'ו 205GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלעד , אני לא יודע כמה אתה מודע לתחזוקת רכב ישן , אבל מה לעשות רכב ישן ועוד ספורטיבי , אי אפשר לא להכנס איתו למוסך ולתקן דברים , אלא אם אתה מזניח , ודווקא רכב שטיפלו בו בהרבה דברים נראה לי עדיף על רכב ש"השאירו אותו מקורי , ועבר רק את הטיפולים המינימלים" , דווקא מהכרות עם הרכב הזה ספציפית , אני יכול להגיד שהוא דווקא מטופל , והבחור שואל שאלות ומנסה לתקן את האוטו ולהשאיר אותו במצב של תקינות צעד אחד לפני שהרכב נתקע , וככה זה גם בונוס מבחינתך , שאתה רואה מה הבעיות ומה סידרו ולא קונה איזה רכב שלוטה בערפל.

אפשר מסקרנות לדעת מה הכוונה "בעל הרכב שוחט את האוטו"?

כי לדוגמא אני גם נהנה ללחוץ עם האוטו , ולקחת איתו סיבובים מהר , ולעשות ג'ימיקנות פעם ב...

אבל! אני מטפל ברכב ברמה כזו שהנזק אפסי , אם זה מעבר וחידוש כמעט כל הפרונט , רבעיית צמיגים , רביעיית בולמים , ג'אנטים אחרים מתאימים ותחזוקה מכנית לכל חלקי המנוע ומערכותיו , אז מה זה מזניח ?

איפה עובר הגבול בין מנצל את הרכב ל"קורע" אותו ?

אתה חושב שרכב ספורט אחד על הכביש בימינו לא ננהג חזק?

אתה רוצה לא להכנס למוסכים , אין לך נסיון עם רכבי ספורט לאורך זמן , ואתה רוצה סיבובים ? תעשה לעצמך טובה , קנה יאריס TS מהחברה , נשמעת תפורה עליך , אולי אתה חושב שאני צוחק , או שהכח לא יספיק , אבל קודם תלמד לנצל רכב כמו שצריך מא' ועד ת'

כי כרגע לא נראה לי שאתה בוגר נפשית מספיק להחזיק רכב שצריך גם תחזוקה רצינית יותר.

אם אתה רוצה רכב ספורטיבי טהור יותר , ה205 מצוינת , ויש עוד דוגמאות כמו ה306ים הבכירות , אבל זה אם אתה לא מפחד להכנס פעם ב למוסך בתמורה הרבה יותר טובה לכסף שלך ולא לפחד להוציא עוד כמה שקלים מהכיס על רכב באמת במצב טוב.

ועצה קטנה שלי , מכיוון שברכב כזה אין לך ממש מה לבדוק במכון בדיקה , תעשה בחוכמה אם תיקח אותו למשהו שמבין באמת במכוניות כאלו ויעיף עליו מבט.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פיי כמה שטויות כל פעם רושמים על האוטו הזה ..

נמאס כבר מזה שאנשים שלא מבינים אפילו טיפה ובחיים לא נסעו או לא הייתה להם אחת כזאת עונים לך.

כאילו הם כבר 5 שנים עם הרכב ומכירים הכל בו אז הם עוד עונים לך בבטיחות כזאתי שהם צודקים ב100% !

חוץ מליביו (ורזמל8) ) כולם פה סתם ענו לך כי זה לא נכון.

תראה במקרה 205GTI זה רכב ספורט ונתחיל עם זה שאין רכב ספורט שלא לוחצים אותו בכלל או לוקחים אותו לסיבובים ונהנים ממנו ..כמו שאנשים פה קונים איביזה ולוחצים אותה ונהנים ככה ההוא עם ה205 יכול ללחוץ ולהנות זה אומר שאסור לך להתקרב לאוטו ???.לא!!!!שטויות!

205GTI שמטופלת טוב ואחרי יישור קו לא תעשה בעיות ,אולי פעם ב....

אל תתיחס לכל מה שכותבים כאן כי זה פשוט שטויות ...כל הנושאים שהיו על האוטו הזה ,כל מה שנכתב שם זה שטויות!

אגב אם אתה רוצה את ה205 לקו ישר היא יכולה להיות גם שם מאוד חזקה ,לא קצת .

205 1900 אמורה לקחת גולף ג'י טי איי .

בעיקרון אם אתה נופל על 205 שמורה שעשו לה יישור קו והיא במצב טוב אין סיבה שלא תקנה אותה .

באוטו יש חלקים שהולכים עם הזמן..בכל זאת רכב ישן -בלאי!

תטפל בה טוב היא תחזיר לך אותו הדבר ,קו ישר ,סיבובים ..ועוד הרבה דברים.

בכל מקרה האוטו הזה (1900) יכול להיות טוב מאוד לשתיהם ..

בסיבובים אין אוטו שאתה נהנה ממנו כמו ה205 (חוץ מהAX וה106 ..מה106 אתה פחות תהנה)

וזה שיש לו בעיות לא אומר שאתה צריך להתרחק ממנה ,כי יכול להיות כמו שכבר אמרו כאן שכל היישור קו נפל עליו .זה רק יותר טוב בשבילך!

לגבי ה1900 עם מחשב של 1600 זה לא זה מה שעושה אותה לא מקורית ..בכל מקרה עם מחשב של 1600 היא נוסעת טוב מאוד ,אותו דבר כמו שהיא תסע עם מחשב של 1900!

וכל זה מניסיון אני לא סתם מבלבל לך את המוח!

בכל מקרה לפי מה שנראה פה אתה מחפש אוטו שלא תהיה איתו בחיים במוסך אז תרד מה205 .

בכל מקרה אם אתה קונה אותה תשתמש רק במים ירוקים ,אחרת לא ישאר לך הרבה זמן שהאוטו יתחמם בגלל סתימות במערכת ,יתחיל להיות לכלוך ועוד דברים שאתה לא רוצה במערכת.

פורסם

תכלס, אני לא מודע לתחזוקה של רכב ספורט ישן, אין לי ניסיון ולא כלום...

הניסיון היחידי שיש לי במקרה של תקלות זה אבא כמובן, אני עדיין לא כשיר ולא אף אחד בגילי כשיר בשביל לדעת על כל תקלה ברכב ספורט ישן :)

אבל יש דברים שמסקרנים , אפשר להתנסות אם יש אפשרות...

הכי הרבה פחות GTI עוד GTI.. אני לא הולך להתחתן עם האוטו ולא הולך להשאיר אותו ל 20 שנה הבאות...

סך הכל לבסיס וחזור כל בוקר...

ויתרון שהיא לא מנקרת עיניים :)

לגבי מה ששמעתי שבעל הרכב שוחט אותו - הכוונה לפתיחות בכל רמזור,

כל הזמן ניסיונות של בדיקות יכולת , סלד במנתק רוב הזמן...

בקיצור לא נסיעה של אני אשמור על האוטו והוא ישמור עליי...

ולמה אתה חושב שנקרעה לו הרצועת טיימינג? סתם בגלל בורג?

לא... בגלל שהוא שוחט את האוטו , פשוט גומר אותו... ובגלל זה צצות לו תקלות כל שני וחמישי

ומנועים כל חודשיים שלוש.

ואני לא מפחד להיכנס למוסכים , פשוט אין לי את הכח הנפשי להתחיל לטפל באוטו כמו בילד שלי...

יש גבול לכמה שאני יכול לשמור ולטפל.. ונראה לי שה 205 דורשת הרבה יותר , כמו תינוק.

והיאריס בחלומות הלילה בצאת הכוכבים תראה את הרגל שלי דורכת בה :lol:

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

מקלארן F1 -אתה כן נחשב:wink:

לזה ששאל ,אין קשר לזה שהלך לו טיימינג לזה שהוא לוחץ את האוטו ובטח שלא מנוע כל חודשיים שלוש.

טיימינג זה דבר שצריך להחליף !

בכל מקרה נראה לי ש205GTI זה לא האוטו בשבילך אז כדאי לך להתחיל לחפש משהו אחר -יותר בכיוון של טויוטה יאריס כמו שהציעו לך ולא צרפתיה כמו שאתה חושב.

פורסם

תשמע, זה לא יפה ככה להשמיץ את האוטו שלו ואותו שהוא לא ככה ואתה לא מכיר את הבחור!

בקשר לרצועה, הוא היה אצל מוסכניק איד***, שלא שם את הבורג של הטיימינג טוב, אז זה נקרא

ובעקבות הטיפול שלו צצו עוד כמה דברים, והוא יותר לא התקרב על המוסכניק הזה, אבל זה הסיבה שנקרעה הרצועה.

הוא לא מושך את האוטו עד למנתק ולא כלום, הוא שומר על האוטו.

פורסם

אם תעשה השוואה בין עלות החזקת טויטה קורולה ו-205 GTI מאותו שנתון תגלה שאין הרבה הבדל.

כמו בכל רכב בגיל הזה, הבלאי קיים.

אצלי ב-205 הוחלפו כמעט כל המכלולים.

כשהחלפתי מנוע (לפני 3 שנים) עשיתי יישור קו רציני, החלפתי גם צנרת קרור קומפלט, כדי להיות עם ראש שקט.

הבעיות העיקריות שמפריעות לי עם הרכב -

1. דש בורד מקרקש (את שלי פרקתי עד היסוד, והחזרתי עם הדבקת סיליקון שחור לגמישות ללא ברגים בכלל).

המצב טוב, אבל עדיין איכות הפלסטיקה נמוכה.

(יש בדיחה של הכספר שהרכב שלי נמס בקיץ ... ).

בכל מקרה, הרכב מאכזב, גם למישהו שלא מגיע מ-X5 BMW.

2. מזגן מעפן - עשה לי צרות צרורות מאז שהרכב אצלי, אבל ב-205 אחרת שהיתה לי, לא היו צרות בכלל.

3. כשגומיות משולשים מתייבשות בקורולה בודדים הנהגים שמחליפים משולש. (מוט).

כשזה קורה ב-205 זה גורע מאוד מההנאה, ולכן חשוב להקפיד.

4. כיוונים של הרכב - יש לבצע מידי פעם כיוון, מכיוון שסל"ד הסרק יותר רגיש מדני רופ. שבוע לפני יום לח הוא מגלה חוסר יציבות, ורצוי לכוון אותו (מספר פעמים בשנה, בחילופי עונות).

סיפור פשוט שניתן ללמוד לבד ולבצע באמצעות מברג.

בפעם האחרונה למדתי עוד משהו חדש מאלון (205CTI).

פרטתי רק בנושא תחזוקה, כי אני מבין שזה הנושא העיקרי שמטריד אותך.

על הנאה מנהיגה - תנהג ואז תבין.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

וואלה הרבה זמן לא שמעתי כמות כזאת של שטויות מאנשים...

אני מכיר את האוטו הזה אישית מאוד טוב!!

הבעלים שלו מטפל באוטו חבל על הזמן!! לא כמו אחרים שאומרים לעצמם " אז נחכה קצת... בינתיים האוטו נוסע..." כל דבר ישר מטופל!!!

בקשר לטימיינג אני יראה לכם בדיוק מה קרה שם

norm_957FF07E56CB4BDE87676F6A215506D5.JPG

norm_8370377808274216A0BA988DA1B53AC8.JPG

אז אתם רואים שהבעיה היא לא הנהג אלה המכונאי שטיפל באוטו... ואלירן רק טיפל כדי לסדר הכל...

אז למה לעזעזל אתם אומרים שהאוטו לא שווה???????????

מי שלא יודע שישמור את הדעות שלו לעצמו!!

כל מי שיש לו בעיה שיבוא ויעשה סיבוב על האוטו ואז ידבר! :x

אם כבר מנוע... אז שיהיה לו קרבורטורים

www.psi.co.il

פורסם

רז, קודם כל תודה על כל הפירוט שהבאת ועל תגובתך.

רק חיזקת אותי , שלאוטו כזה , צריך בן אדם עם אופי חזק ולא עצבני , שיש לו את הזמן והסבלנות לכל בעיה קטנה שצצה, וכל פסיק באוטו הזה...

בקיצור האוטו הזה לחולים :)

ואני עוד לא מוכן נפשית להחזיק רכב כזה, חוץ מזה נראה לי שהרכב הזה מתכון לריבים דחופים עם החברה

כי לפי מה שראיתי, צריך להקדיש לו המון זמן ;)

אם אבא שלי יסכים לקחת חלק בנושא התחזוקה מבחינה פיזית , אולי אני אשקול בכל זאת לקנות...

אם הוא יפיל הכל עליי... אין סיכוי שאני אצא מזה, אז בכל מקרה תודה רבה לכולם!!!

נ.ב אביעד ומקלארן מצטער שאני משמיץ את האוטו , אבל לאחר כל כך הרבה פניות

שלא להתקרב לרכב הנ"ל.. לא נותר לי דבר מאשר לומר זאת...

ואגב להחליף מנוע פעם אחת סבבה, אוברול סבבה, אבל כל חודשיים שלוש? יש גבול ...

כנראה שאתם חברים קרובים או משהו?

פורסם

רק חיזקת אותי , שלאוטו כזה , צריך בן אדם עם אופי חזק ולא עצבני , שיש לו את הזמן והסבלנות לכל בעיה קטנה שצצה, וכל פסיק באוטו הזה...

ואני עוד לא מוכן נפשית להחזיק רכב כזה, חוץ מזה נראה לי שהרכב הזה מתכון לריבים דחופים עם החברה

אם אבא שלי יסכים לקחת חלק בנושא התחזוקה מבחינה פיזית , אולי אני אשקול בכל זאת לקנות...

אלעד יקירי,

אם תפיל הכל על "אבא" לא תהנה מהאוטו. אם אתה רוצה רכב כזה, תלמד להיות פחות מפונק, כי האוטו הזה לא מיועד לאנשים מפונקים, ממש לא. האוטו הזה דורש אהבה וסבלנות, אם יש לך את זה אז אדרבה, אם אין אז חבל בזמן שלך, כמו שאומרים. ואני לא אומר שאתה תיהיה משועבד לו, אך תתכונן לרכב שלא קל מבחינת הכל, כי מדובר ברכב ספורט משנות ה -80.

אם אתה רוצה משהו עם פחות בעיות, קח לך ב.מ.וו דגם 325 ידני, נראה לי שיש ל"אבא" תקציב לזה, לא?:wink:

בכל מקרה, תחשוב טוב לפני שאתה עושה את הצעד הזה, וכמובן בהצלחה ותודיע מה קנית בסוף.

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם
אלעד יקירי,

אם תפיל הכל על "אבא" לא תהנה מהאוטו. אם אתה רוצה רכב כזה, תלמד להיות פחות מפונק, כי האוטו הזה לא מיועד לאנשים מפונקים, ממש לא. האוטו הזה דורש אהבה וסבלנות, אם יש לך את זה אז אדרבה, אם אין אז חבל בזמן שלך, כמו שאומרים. ואני לא אומר שאתה תיהיה משועבד לו, אך תתכונן לרכב שלא קל מבחינת הכל, כי מדובר ברכב ספורט משנות ה -80.

אם אתה רוצה משהו עם פחות בעיות, קח לך ב.מ.וו דגם 325 ידני, נראה לי שיש ל"אבא" תקציב לזה, לא?:wink:

בכל מקרה, תחשוב טוב לפני שאתה עושה את הצעד הזה, וכמובן בהצלחה ותודיע מה קנית בסוף.

לא התכוונתי להפיל הכל , אבל בכל זאת :) אני אצטרך המון עזרה...

פינוק או לא, אני לא אסתדר לבד, אחרי כל מה שקראתי וראיתי על המכונית הנ"ל :)

ובמוו יש כבר אחת , אחת יותר מדיי :-P

אני לא חושב שייתנו לי במוו , למרות שאחלה כיוון הבאת עכשיו :twisted:

פורסם

טוב,

עכשיו אני אגיב...

לפני שאני מתחיל אציין את הדברים הבאים:

אני מחזיק ב 205CTI1.9 מקורית - היחידה בארץ לידיעתי - מזה קרוב לעשור (8 שנים ליתר דיוק).

בבעלותי היו עד היום ארבעה 205GTI1.6 מודלים 89 עד 92.

פירקתי בידי כל בורג ברכב הזה - בלי הגזמה.

זה לא עושה אותי מומחה - אבל כן נותן לי רקע מעל הממוצע לגבי הרכב.

אז ככה - לקנות אותו - זה בהחלט ראש בריא למיטה חולה - וזו הייתה שאלתך המקורית.

רכב מוסב כזה הוא מקור לבעיות. לא יודע מי אמר לך "באחריות" שהמחשב לא חשוב וזה אותו הספק כמו של 1.9. זה שטויות. המחשב חשוב מאוד - וכך גם מד כמות האויר ובקר המצערת שכולם חייבים להיות של 1.9 - אהה... וגם המזרקים.

לרכב יהיו הרבה תקלות - ולא משנה איזה יישור קו עבר - בגלל הגיל. בייחוד בעיות חשמל - כי זו המחלה שלו. אני משקיע בממוצע 10K בשנה על תחזוקה והרכב כמעט לא זז - אבל אני גם משוגע ומחליף הכל לחדש....

קח לדוגמא אלטרנטור, סטרטר, מפלג, בעיות מזגן וכדו' וכבר אתה מגיע ל סכומים מופלאים - ואלו דברים שמתקלקלים תדיר ברכבים אלו. נכון - אפשר להנות מהרכב בצורה ששום רכב אחר לא מאפשר ואחרי יישור קו עצבני ייתכנו גם שנה שנתיים של שקט - ואז זה חוזר...

:wink:

צריך לאהוב את זה...

ואם אתה אוהב באמת - אתה מצטרף למועדון ייחודי מאוד של בעלי GTI משוגעים. רכב כזה טוב (הולכים ומתמעטים) יהיה יום אחד מוצג שווה באמת.

חוץ מזה - זה תמיד כיף לבוא לרכב ולמצוא עליו פתק "מעוניין למכור? תתקשר... וכו')...

אני מוצא 3 כאלו בשבוע...

זהו - לסיכום, לא רכב ליום יום, לא רכב להרבה קילומטראז' בשנה

כן רכב להנאה מידי פעם, לגניבת מבטים קנאים והרגשת ההבדל בסיבוב...

אלון

נ.ב.

פעם כתבתי פה הסבר מפורט בנושא - בצע חיפוש או הרם לי טלפון ואני מוכן לפרט יותר. פשוט עכשיו לילה ואני מתעצל לפרט כל מה שרלוונטי.

אלון

פורסם

קודם כל , תודה שהסבת את צומת ליבי לגבי המחשב ניהול מנוע , בהחלט לא היה לי הגיוני

שאין שום הבדל ... הוא גם החזיר את המזרקים של ה 1.6 אין לי מושג למה... דיי מוזר את האמת.

אני מבין שיהיו הרבה בעיות , וזה לא לראש שלי ולא של אבא שלי, לפחות לא בגיל הזה

שאין לי כח להתעסק עם זה, אולי בגיל יותר מאוחר :)

למרות שאני לא גומע מרחקים עם האוטו , בלחץ 20-30 קילומטר ביום וגם זה ממש ממש בלחץ!!!

אבל בכל זאת אני מבין שכל 205 שתהיה למכירה, תצטרך יישור קו :roll:

מה עם שלך? מוכר? :-P

תאמין לי שאין דבר יותר מהנה מאנשים שמשאירים פתקים ושואלים אותך ברמזור

מוכר מוכר? ככה קורה לי עם הפונטיאק... האוטו נראה כאילו הוא יצא מהחברה ...

104 אלף קילומטר , שנת 96... פשוט ב-ו-ב-ה... אני כל הזמן אומר אני אמכור אני אמכור

ובסוף יושב באוטו וחושב לעצמי, ומוריד את עצמי מהעניין מהר...

קיצר מעגל שלא נגמר, בכל מקרה תודה רבה רבה על התשובה המעמיקה, היא הספיקה תאמין לי :)

אבל אם אני אמצא ואקנה אחת במצב טוב, תהיה מוכן לטלפון :beerchug:

פורסם

כל שנה אני אומר שהשנה אני אמכור ואז...

מחזיק את הרכב עוד שנה....

ככה כבר 8 שנים כאמור...

שנה הבאה אני מוכר את הרכב...

אלון

נ.ב.

הטלפון שלי:

050-6286973

ואשמח לעזור...

אלון

ועוד דבר - לגבי המזרקים - המזרקים של 1.6 יותר מתאימים למחשב של 1.6 כמובן ושאר רכיבי ההצתה וההזרקה של 1.6 שקיימים אצלו. ככה הוא מקבל מנוע שעובד עגול יותר בסרק - לא נכבה כמדליקים מזגן וכו'.

אלון

• תוכן חדש...