Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש טעם לקנות פיג'ו 205GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שהרכב לא רוצה לעזוב אותך :)

רשמתי את המספר, אגב אולי תערוך כדיי שלא יציקו לך אנשים סתם משיעמום...

תודה רבה אלון...

לגבי המזרקים, אם כבר יש לו מנוע 1.9 מושתל, להשיג מחשב ניהול של 1.9 זאת כזאת בעיה היום?

כי האוטו כבר שנה אצלו.. והוא החליף כל חלק אחר , אז למה לא להביא כבר את המחשב ניהול, ולהשלים את הסט עם המזרקים..?

ותודה על ההסבר!

Greddy Type S - טעם החיים 8)

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מחפש רכב ספורטיבי, רכב שיועד במקור לעמוד באותן "שחיטות" עליהן אתה מדבר.

כל עוד הרכב מטופל כראוי, בזמנים , ועוד לפני שצצה בעיה אני לא רואה פה איזושהי בעיה.

כמובן שגם אני וגם אתה היינו יותר שמחים למצוא רכב שננהג סבא שקנה את הרכב רק בגלל רמת הגימור, אך מי שקונה רכב ספורטיבי לא משלם יותר בכדי לקחת את הרכב לסופר השכונתי, אלא בכדי להפיק את מירב ההנאה ולהפיק את המירב האפשרי מהרכב, רכב שיועד בכדי לעמוד בלחצים שכאלו.

פורסם

אתה מחפש רכב ספורטיבי, רכב שיועד במקור לעמוד באותן "שחיטות" עליהן אתה מדבר.

כל עוד הרכב מטופל כראוי, בזמנים , ועוד לפני שצצה בעיה אני לא רואה פה איזושהי בעיה.

כמובן שגם אני וגם אתה היינו יותר שמחים למצוא רכב שננהג סבא שקנה את הרכב רק בגלל רמת הגימור, אך מי שקונה רכב ספורטיבי לא משלם יותר בכדי לקחת את הרכב לסופר השכונתי, אלא בכדי להפיק את מירב ההנאה ולהפיק את המירב האפשרי מהרכב, רכב שיועד בכדי לעמוד בלחצים שכאלו.רכב "ספורטיבי" להגדרתך אמור להיות לחוץ עם דוושת הגז כל הזמן?

יש זמנים ויש זמנים... לא חייבים כל היום להיות עסוקים בלחיצות... שום רכב לא נועד לזה!

להפיק הנאה בכיף אני אומר.. פעם ב.. לא כל רמזור כל כיכר וכל פנייה... יש גבול !

ואוטו של 16 שנה לא יעמוד בלחצים כאלו, גם לא אחרי 10 יישורי קו ...

ולקנות מזקן.. זה רק גולף GTI :) הם באמת קונים בגלל הרמת גימור, ורק צריך למצוא אחד על הכוונת..

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם
טוב,

אז ככה - לקנות אותו - זה בהחלט ראש בריא למיטה חולה - וזו הייתה שאלתך המקורית.

מסכים בהחלט, שלי אצלי כבר 6 שנים!!!

לרכב יהיו הרבה תקלות - ולא משנה איזה יישור קו עבר - בגלל הגיל. בייחוד בעיות חשמל - כי זו המחלה שלו. אני משקיע בממוצע 10K בשנה על תחזוקה והרכב כמעט לא זז - אבל אני גם משוגע ומחליף הכל לחדש....

אני משקיע קצת פחות (6-7K) והרכב נוסע כ 12K ק"מ בשנה.

קח לדוגמא אלטרנטור, סטרטר, מפלג, בעיות מזגן וכדו' וכבר אתה מגיע ל סכומים מופלאים - ואלו דברים שמתקלקלים תדיר ברכבים אלו. נכון - אפשר להנות מהרכב בצורה ששום רכב אחר לא מאפשר ואחרי יישור קו עצבני ייתכנו גם שנה שנתיים של שקט - ואז זה חוזר...:wink:

רק מאחר ואתה לא מחליף את כל המכלולים ביום אחד אז אתה מוצא את עצמך מחליף מכלול שונה מדי חודש.

ואם אתה אוהב באמת - אתה מצטרף למועדון ייחודי מאוד של בעלי GTI משוגעים. רכב כזה טוב (הולכים ומתמעטים) יהיה יום אחד מוצג שווה באמת.

זהו - לסיכום, לא רכב ליום יום, לא רכב להרבה קילומטראז' בשנה

לא כ"כ מסכים, שלי נוסע 1 K ק"מ מדי חודש (הרבה לגילו הקשיש ועם רפואה מונעת מתוכננת מראש, שומר על אמינות גבוה.

כן רכב להנאה מידי פעם, לגניבת מבטים קנאים והרגשת ההבדל בסיבוב...

מסכים בהחלט!!!

ן

אם אחרי כל מסע ההפחדות של אלון ושלי אתה עדיין רציני, אתה מוזמן להתקשר, שלי למכירה.

קישור למודעת המכירה עם המון פרטים בחתימה שלי.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם אחרי כל מסע ההפחדות של אלון ושלי אתה עדיין רציני, אתה מוזמן להתקשר, שלי למכירה.

קישור למודעת המכירה עם המון פרטים בחתימה שלי.

יניב

זה דווקא נשמע לי רכב טוב! כל GTI שבעליה מחזיקים אותה מעל שנתיים שלוש - נראה כי היא כנראה GTI שמורה ומטופלת.

לגבי המחשב 1.9 ששאלת - כן קשה להשיג. אין בארץ מפירוק (למעט שרלטנים שסובבו אותי בכל הארץ).

לחבר שלי הבאתי מ אנגליה.

ד"א הוא השבית את הרכב וחולם על למצוא חדש והסב אותו ל 1.9 - אז אם תהיה מעוניין במחשב - דבר איתי ואתן לך את המספר שלו - אולי הוא ישתכנע למכור. יש לו גם מד כמות אויר 1.9 תואם.

מספר המחשב של 1.9 לידיעתך - בוש 0280000359 ושל ה AFM הוא - בוש 0280000202 או 109 בסוף.

אלון

פורסם

לא אני לא מכיר את הבעלים ולא את הרכב שלו ולא בגלל זה אני אומר שלא תגיד אם אתה לא מכיר.

כי ראיתי מה קרה לו ברצועה בPSI וזה באמת לא אשמתו .

ולזה שאמר שיש הבדל בין המחשבים ,זה נכון יש הבדל אבל לא בשינוי כוח או משהו כזה ..היו לי את שתיהם על האוטו ככה שאני לא מדבר סתם.

המזרקים של ה1900 גם עובדים יופי עם המחשב של ה1600.

פורסם
זה דווקא נשמע לי רכב טוב! כל GTI שבעליה מחזיקים אותה מעל שנתיים שלוש - נראה כי היא כנראה GTI שמורה ומטופלת.

לגבי המחשב 1.9 ששאלת - כן קשה להשיג. אין בארץ מפירוק (למעט שרלטנים שסובבו אותי בכל הארץ).

לחבר שלי הבאתי מ אנגליה.

ד"א הוא השבית את הרכב וחולם על למצוא חדש והסב אותו ל 1.9 - אז אם תהיה מעוניין במחשב - דבר איתי ואתן לך את המספר שלו - אולי הוא ישתכנע למכור. יש לו גם מד כמות אויר 1.9 תואם.

מספר המחשב של 1.9 לידיעתך - בוש 0280000359 ושל ה AFM הוא - בוש 0280000202 או 109 בסוף.

אלון

מה מספר המחשב והAFM של 1.6?

ובקשר למספר של הAFM של ה1.9 ה"או" מציין שיש שני סוגים ל1.9 או שאתה לא בטוח?

פורסם
מה מספר המחשב והAFM של 1.6?

ובקשר למספר של הAFM של ה1.9 ה"או" מציין שיש שני סוגים ל1.9 או שאתה לא בטוח?

שני המספרים של ה AFM שציינתי מתאימים ל 1.9 - הראשון מ 90 והלאה השני מלפני 89 כולל.

לגבי 1.6:

מספר מחשב - 0280000340

מספר AFM אינני זוכר בע"פ - אם זה ממש חשוב לך אני מוכן לבדוק בניירת שלי...

אלון

פורסם
לא אני לא מכיר את הבעלים ולא את הרכב שלו ולא בגלל זה אני אומר שלא תגיד אם אתה לא מכיר.

כי ראיתי מה קרה לו ברצועה בPSI וזה באמת לא אשמתו .

ולזה שאמר שיש הבדל בין המחשבים ,זה נכון יש הבדל אבל לא בשינוי כוח או משהו כזה ..היו לי את שתיהם על האוטו ככה שאני לא מדבר סתם.

המזרקים של ה1900 גם עובדים יופי עם המחשב של ה1600.

היות ואני בדקתי את הנושא על דיינו - אז יש הבדל.

מנוע 1.9 עם מערכת הזרקה של 1.6 לא מצליח לעבור בקושי את ה 100 - 105 כ"ס (ל1.6 מקורי יש 115 בפוטנציה). עם מערכת הזרקה מותאמת של 1.9 אותו הרכב ואותו המנוע עלו ל 123 כ"ס. אז יש הבדל. נכון - מנוע 1.9 יעבוד גם עם מחשב 1.6 אבל - לא יעבוד עגול ובסל"ד הגבוה (5500 ומעלה - הוא יפסיק לטפס ולא יתקבל יותר הספק - בד"כ הוא גם יזייף וינתק כל פעם בסלד אחר סביב ה 6000 6300 במקום ב 6800 או 7100 ב 1.9.

אלו ידידי, עובדות ולא תחושות.

(מבלי כל כוונה לפגוע)

אלון

פורסם
אם תעשה השוואה בין עלות החזקת טויטה קורולה ו-205 GTI מאותו שנתון תגלה שאין הרבה הבדל.

3. כשגומיות משולשים מתייבשות בקורולה בודדים הנהגים שמחליפים משולש. (מוט).

כשזה קורה ב-205 זה גורע מאוד מההנאה, ולכן חשוב להקפיד.

רזי, הלוחמה הפסיכילוגית שמסביבך כנראה הצליחה להשפיע עליך, אבל זה בסדר... לחץ על ה STOP, אתה יכול לחזור למציאות.

כשגומיות משולשים מתייבשות ב 205 או אחיותיה הגדולות (306, ZX) זה משפיע על ההיגוי ומשפיע על ההנאה - בגלל המבנה המחורבן והעדין שלהן.

במכוניות אחרות בהן הידוק המשולש לגוף הרכב מתבצע באמצעות בוקסות מלאות בגומי (ולא כמו שבמכוניות אחרות בהן מדובר בפיסה עדינה של גומי שתקרע בשלב זה או אחר) זה יחזיק לך כמעט באופן נצחי ביחס למה שאתה רגיל ומכיר.

אגב, חופש במערכת ההיגוי/מתלים כן נבדק בזמן רישוי שנתי ויכול להכשיל גם בעלי קורולות.

לסיום (ובלי כל קשר למערכת הפרונט), אחזקה של קורולה ו 205 GTI מאותו השנתון יכולה לעיתים להיות שונה בצורה כה קיצונית שלא ניתן לתאר. טיפול טוב בקורולה יכול להביא לשקט נפשי שלעולם לא תכיר עד שתהיה (או שלא) לך אי פעם קורולה... איכות היא לא מילה גסה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם השרשור הזה נועד להסביר לבחור למה לא כדאי לו לקנות GTI ישנה, חבוטה ובעיקר לא אמינה, למה הוא עושה לי חשק למכור את הXRI ולקנות אחת כזאת?

האם זה אומר שאני סדיסט? :razz:

עריכה: בנוסף לכל מה שנאמר כאן, לדעתי ה205 סובלת גם מחוסר מזל. איכשהו כל כך הרבה ביש מזל נופל על הרכבים האלו, שפשוט כואב בלב, ובעיקר בכיס.

אם לא הייתי רואה שלוש יפניות עוברות קטע כביש מלא בברגים חדים ללא תקר, וצרפתיה אחת, קטנה ומקרטעת, שעוברת את הקטע עם בורג בגלגל, לא הייתי מאמין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
היות ואני בדקתי את הנושא על דיינו - אז יש הבדל.

מנוע 1.9 עם מערכת הזרקה של 1.6 לא מצליח לעבור בקושי את ה 100 - 105 כ"ס (ל1.6 מקורי יש 115 בפוטנציה). עם מערכת הזרקה מותאמת של 1.9 אותו הרכב ואותו המנוע עלו ל 123 כ"ס. אז יש הבדל. נכון - מנוע 1.9 יעבוד גם עם מחשב 1.6 אבל - לא יעבוד עגול ובסל"ד הגבוה (5500 ומעלה - הוא יפסיק לטפס ולא יתקבל יותר הספק - בד"כ הוא גם יזייף וינתק כל פעם בסלד אחר סביב ה 6000 6300 במקום ב 6800 או 7100 ב 1.9.

אלו ידידי, עובדות ולא תחושות.

(מבלי כל כוונה לפגוע)

אלון

אלון בזה אני מסכים איתך ,אבל לא זאתי הכוונה שלי.

אני התכוונתי למנוע 1.9 עם מערכת הזרקה 1.9 ומחשב של 1.6 ,כאן אני לא הרגשתי ש-ו-ם הבדל !

המערכת הזרקה עובדת מצויין עם המחשב של ה1.6 ..

ואת זה אני לא סתם אומר אני בדקתי,לגבי 1.9 עם מערכת הזרקה של 1.6 זה באמת לא טוב למנוע כי לא מגיעה לו הכמות דלק שהוא צריך. אפילו שהמחשב מורה לתת יותר.יש גבול ...

עכשיו אתה מבין אותי?

פורסם
אלון בזה אני מסכים איתך ,אבל לא זאתי הכוונה שלי.

אני התכוונתי למנוע 1.9 עם מערכת הזרקה 1.9 ומחשב של 1.6 ,כאן אני לא הרגשתי ש-ו-ם הבדל !

המערכת הזרקה עובדת מצויין עם המחשב של ה1.6 ..

ואת זה אני לא סתם אומר אני בדקתי,לגבי 1.9 עם מערכת הזרקה של 1.6 זה באמת לא טוב למנוע כי לא מגיעה לו הכמות דלק שהוא צריך. אפילו שהמחשב מורה לתת יותר.יש גבול ...

עכשיו אתה מבין אותי?

אז אני שוב אומר - זה שלא הרגשת הבדל לא אומר שהוא לא קיים. קח GTI 1.9 מקורית - שים לה מחשב ומד כמות אויר של 1.6 ותראה (על דיינו) איך ההספק יורד פלאים. אפילו מתחת להספק של 1.6 רגילה.

בדקתי את זה יותר מפעם אחת ותמיד אותה תוצאה התקבלה. אתה אולי לא הרגשת הבדל - אבל הדיינו - הרגיש גם הרגיש.

:wink:

אלון

פורסם

אם מותר לי לסכם את הנושא מבחינתי, אז שאלתך היא האם יש טעם.

התשובה היא חד משמעית. לא! ממש אין טעם לקנות את האוטו הזה, בדיוק כמו שאין טעם לקנות קונטסה שנת טרפפו במצב סופני ולהתחיל בשיפוץ.

אבל זה מה זה נחמד וכיף :wink:

השאלה שלך לא ממש נכונה וכל ניתוח שלה לא יעשה צדק עם ה GTI.

כל שיקול בקשר ל GTI הוא לא כדאי,הגיוני,רצוי או מצוי.

זה הלב שמדבר כאן, הלב שולח אותך לקנות אותה,הלב שמח כשאתה נוהג בה, והלב הדבילי הזה שולח לך יד עמוק עמוק לתוך הכיס, כמה פעמים בשנה.

אם המח היה מעורב בקבלת ההחלטות, אני בטוח שרוב ה GTI היו כבר קופסאות שימורים, מזמן.

בקשר לדיון על המחשב, סתם מתוך עניין, מחשב הזרקה של 405 1900 יכול לעזור כאן?

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בקשר לדיון על המחשב, סתם מתוך עניין, מחשב הזרקה של 405 1900 יכול לעזור כאן?

בברכה,יניב

אני חושב שב405 "רגילות" ההזרקה היא חד נקודתית, והמחשב "פחות יתאים"(אם בכלל) ממחשב של 1.6GTI

אלון, אני אשמח לקבל את המספר של הAFM של ה1.6

וגם טלפון של חבר שלך שיש לו מחשב של 1.9 או מחיר שהוא רוצה...

• תוכן חדש...