Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשירשור "מצבר מת ופקק תנועה"-מה מתח הטעינה הסטאנדרטי למצבר?אצלי המתח מתחת ל-13,בזמן לחיצה על הגז.הרכב,אם זה עוזר,פיאט מריאה.אני לא חושב שזה מתח נורמאלי-אשמח לעזרה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אז למעשה האלטרנטור בקושי חי.ניתן לתקן או שצריך להחליף את כל הרכיב?

פורסם

מתקנים את האלט' , בוודאי. אתה יכול ללכת לחשמלאי שיבדוק פרטנית את מהות התקלה ויתקן מקומית את מה שצריך ואולי זה יצא לך קצת זול יותר.

אתה יכול להחליף אותו באלט' אחר, משופץ, וזה יעלה לך בסיבות ה400 ש"ח. זו האופציה המקובלת יותר.

אם אתה מחפש אתגרים אז קרא את הכתבה הזו: http://jeepolog.com/j6tech_CJ_delco_alternator_overhaul.htm

והחלט על דרך הפעולה שלך.

פורסם
8) תודה רבה ידידי

פורסם

שמר-עכשיו התחלתי לדאוג...

פורסם

ראיתי את רשימת הציוד הקבוע בג'יפ שלך ונבהלתי- ואני לתומי חשבתי שלי יש המון המון המון דברים באוטו ובתיק!!!אבל מה-כל זה ואפילו לא "לדרמן"אחד.לא בסדר...אני לא זז מטר בלי הלדרמן שלי!

פורסם

שלום.

חנן אתה כתבתה "אתה יכול להחליף אותו באלט' אחר, משופץ, וזה יעלה לך בסיבות ה400 ש"ח".

אני רוצה להזמין במחיר הזה 10 אלטרנטורים ועל כול אחד תקבל קומיסיון של 20% !!!

תגיד לי רק דבר אחד מאיפה אתה ממציע את המחירים האלה עוד מישהוא אלול להאמין לך.

אני אוסיף ואומר גם שמר טועה !!! האלטרנטור המחורב----- של פיאט מריאה עולה בלי פרוק והרכבה

+ - 1000 ש"ח לא כולל מע"מ.

אז!!!! פעם הבא לא לירות מחרים מהמותן זה לא סוברו .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שמר צודק, מחיר אלטרנטור משופץ למריאה אינו 400 ש"ח אלא יותר בסביבות 800 ש"ח

ויש גם עלות החלפתו שמצריכה עבודה קשה (יחסית).

צריך לבדוק היטב, לפני החלפת אלטרנטור, אם אין מפלי מתח בחוט הזרם הראשי המגיע אל האלטרנטור מסולונואיד המתנע (סטרטר). זה נגרם בגלל אוזן החוט שנשרפת בחבור אל החוט עצמו או בחבור לאלטרנטור או בצד השני בחיבור למתנע. אם זה לא תקין ומאתרים את האוזן עם המגע השרוף אז או להחליף אוזן (ולהלחימה) או לנקות היטב האוזן המקורית עם גידי החוט ולהלחים ביחד.

כשמנוע הרכב פועל וללא צרכני חשמל, מתח הטעינה צ"ל 14-14.4 וולט.

בדיקה חשובה הנה של זרם הטעינה המכסימלי וזאת ע"י מד זרם השראתי על כבל המצבר והפעלת עומס על המצבר בעזרת מכשיר בדיקת מצברים ובסבובי מנוע של כ 2000 סל"ד. כם מאלצים האלטרנטור לספק את מלוא תפוקתו (לצערי מעט מאוד חשמלאים מבצעים בדיקה זאת).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בני ל. , עוד לפני שקפצת לתפוס אותי על טעות כתבתי שהכוונה שלי לא היתה לאלט' ספציפי של מריאה, אלא להערכה גסה למחיר של אלט' משופץ.

אתה די מתלהב מהקטע של לנסות לתפוס מישהו על טעות ולרדת עליו בגסות, אה?

חבל, כי כשאתה טעית, ועוד תוך כדי ביטול מזלזל של שותפיך לדיון:

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=33579&page=2&highlight=%E6%E9%F7%E4

היחס אליך היה יותר ענייני , ואפילו למדת משהו מהשרשור ההוא, לא?

קצת צניעות אף פעם לא הזיקה לאף אחד.

פורסם
בדיקה חשובה הנה של זרם הטעינה המכסימלי וזאת ע"י מד זרם השראתי על כבל המצבר והפעלת עומס על המצבר בעזרת מכשיר בדיקת מצברים ובסבובי מנוע של כ 2000 סל"ד. כם מאלצים האלטרנטור לספק את מלוא תפוקתו (לצערי מעט מאוד חשמלאים מבצעים בדיקה זאת).

הבדיקה הזו נעשתה,אבי חשמלאי מוסמך ובדק את המתח באמת ב-2000 סל"ד.התפוקה לא הגיעה ל-13.אני רוצה לתת לזה עוד כמה ימים-החלפתי מצבר בדיוק,אולי יש איזה שהוא הפרש מוזר או משהוא.יום ראשון אני אהיה כבר יותר חכם.תודה רבה לכולכם חברים!

פורסם

אם אביך חשמלאי מוסמך אז תן לו לקרוא את הסברי והוא יבין אותו מיד.

אני משוכנע שהוא לא בדק תפוקת זרם מכסימלית של האלטרנטור ולא חשב על מפלי מתח בחוט הזרם שלו.

ראיתי כבר גם מהנדסי אלקטרוניקה שנפלו בפח של מסתורי חשמל הרכב.

כמובן שיתכן והתקלה היא רק באלטרנטור אך בסבירות של 70% אני משוכנע שהבעיה הנה מחוט הזרם לאלטרנטור. אני הייתי מנתק החוט הקיים ומייצר חוט חדש, עבה יותר, עם הלחמות של אוזניים ומעבירו ישירות מהאלטרנטור אל קוטב חיובי (+) של המצבר.

נא עדכננו בתוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

החוט הוא אשכרה כבל...4 ממ"ר.ז"א עבה.וזה היה אחד הדברים הראשונים שנבדקו.אבי חשמלאי שהיה לו 2 "רכבי מוסכים"בעבר...ככה שיש ידע.כנראה הבעייה באמת באלטרנטור עצמו.תודה!

• תוכן חדש...