Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. עצה בבקשה.

ברלינגו 2016, 140אלף קילומטר .

נורת מנוע צהובה דולקת , risk of filter clogging, ירידת כח ב 2500סלד.

לא ניתן לבצע רגנרציה.  אחרי שטיפה התקלה חזרה כמעט מייד.

יש חשש שגם מערכת האוריאה לא תקינה )כרגע אין נורת אוריאה דולקת(.

עצות ? 

ממליצים על ביטול ?

פורסם

אין לי את קוד התקלה.

אמרו שבדקו)דבר ראשון(.

בוצעה רגנרציה בעבר , ודובר על כך שזה עניין של זמן.

לא מזמן דלקה נורת אוריאה ולאחר מילוי כבתה, אבל שוב נדלקה אחרי כמה ימים ושוב כבתה.

יש חשש שכל המערכת לא מתפקדת , המסנן סתום כמעט לגמרי , ויש דיבור גם על המזרק או מה שלפני (לא הבנתי בדיוק, מערכת עם הרבה חלקים), שאם אחליף הוא ייסתם שוב דיי מהר.

פורסם

ממיר נסתם כל כך מהר? נבדק לחץ הפרשי לפני ואחרי אחרי שטיפה?

אם הלחץ היה נמוך ונסתם מהר כל כך יש סיכוי לתקלה נוספת שגורמת לסתימה.

כמה ק"מ עשה הרכב?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

140 אלף.

על זה מדובר. אמרו לי שכנראה השטיפה לא תעזור. וגם אם אחליף התקלה תחזור איזו עוד תקלה יכולה להיות. .

דובר אולי גם על המזרק 

המליצו על ביטול.)גם של האוריאה

פורסם

מדובר על בדיקת לחץ דיפרנציאלי בין לפני לאחרי ה DPF, נתון שמאפשר לראות כמה ה DPF סתום ומתנגד לזרימת הגזים.

עושים בדיקה בסרק וב 3000 סל"ד בעמידה במקום, מספרים טובים למסנן אחרי ניקוי זה בערך 4 מיליבאר בסרק ו 20-30  ב 3000 סל"ד, למסנן תקין אבל כזה שנסע זה בערך 10 מיליבאר בסרק ו 50-60 ב 3000 סל"ד

את הנתונים האלו אפשר לראות עם סורק תקלות מקורי או clone של המקורי או סורק מתקדם שתומך בזה.

אין קשר במנוע הזה בין אוריאה ל DPF. 

פורסם

אני לא מבין איך עובדים על רכב כזה ומכוניות אחרות מודרניות ללא סורק תקלות.

יש קוד תקלה לנגד מהירויות מאוורר שמאפשר לדעת שהוא לא תקין. יש קודי תקלות לנורת שרופות, לרדיו, לכל דבר.

אפשר לרואת לחצים ב DPF וכמה הוא סתום. 

זה ממש מקל על האבחון. אבל לפעמים נראה לי שאנשים עובדים באפלה. 

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

אבל לפעמים נראה לי שאנשים עובדים באפלה. 

חמור לא יודע שהוא חמור...כי הוא נמצא עם החברים שלו (יתר החמורים) באותו העדר כל הזמן.

ה B9 זה דגם שעלה לכביש בישראל כבר ב 2008 ונמכר עד 2019, זה אומר רכב עם הרבה מאוד וותק על האספלט הישראלי (בן 16+) .
מי שנוגע ברכב כזה בלי סורק הוא פשוט דביל.

• מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 1 דקה, a33rb כתב:

נסה לבדוק שיפוץ של המסנן

היום עקב המחיר הגבוה של מסנן חדש, יש כבר משפצים

מה יעזור שיפוץ מסנן אם לא יודעים מה התקלה בדיוק ?

זה שהממיר "סתום" ודוחפים אותו לביטול רק מראה שהם לא ממש יודעים מה לעשות.

ממיר לא נסתם סתם ככה.

או שיש מזרק או מזרקים דפוקים, או שימוש בשמן שלא מתאים למנוע או שאין רגנרציה יזומה (תקלה בנגד מהירויות או תקלה בבית טרמוסטט).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 7.6.2026 בשעה 12:46, 77gili כתב:

אין לי את קוד התקלה.

אמרו שבדקו)דבר ראשון(.

בוצעה רגנרציה בעבר , ודובר על כך שזה עניין של זמן.

לא מזמן דלקה נורת אוריאה ולאחר מילוי כבתה, אבל שוב נדלקה אחרי כמה ימים ושוב כבתה.

יש חשש שכל המערכת לא מתפקדת , המסנן סתום כמעט לגמרי , ויש דיבור גם על המזרק או מה שלפני (לא הבנתי בדיוק, מערכת עם הרבה חלקים), שאם אחליף הוא ייסתם שוב דיי מהר.

תחליף מוסך דחוף, ותעלה קודי תקלה של סורק אמיתי!!!
הטימטום של מוסכניקים בצרפתיות זה אין סופי, ולא מעוניינים לתקן/להתאמץ...אני אישית צריך להודות, כי אין סוף עבודה יש לי, אבל עדיין זה הזוי עד כמה לא מסוגלים לעשות בדיקות בסיסיות, ולהסיק מסקנות שהיו קצת מציצים בנתוני אמת, כל כך ברור ומפורט במחשב מנוע הזה, אפילו עם לאנץי לא מקורי !!!
איך בדקו נוזל FAP???? אתה בדיוק בנסוע שפעם ראשונה ממלאים, וזה לא סוד שמוסכניקים לוחים/מאפסים דברים כולל "מילוי FAP" שלא באמת מילאו , ואין שם מצוף!
ולא פעם זה חלק אחר של המערכת הזאת (שחלק ממערכת DPF ואין קשר למערכת אוראה!), משאבה נדפקה, מזרק או צינורות סתומים

DDPSA.thumb.jpg.ee318714c7c0059de8d26698ad04012a.jpg

הייתי מתחיל מזה, אם לא היה ארוע חריג במנוע/טורבו אין סיכוי שהממיר סתום/רק המחשב "חושב" כך לפי מה שהוא מקבל/או מפריע לו!
לפי מספר קוד אפשר למקד אותך.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...