Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

במדריך למשתמש של סוזוקי קרוסאובר רשום להשתמש בנוזל קירור מקורי או "שווה ערך". המוסכניק אומר לי שאפשר לשים G12+.

האם זה בסדר או שיש נוזל יותר מתאים? חיפשתי נוזלי קירור, בד"כ רושמים יצרינים אחרים אבל לא מצאתי סוזוקי באף אחד.

גוגל אומר שלסוזוקי יש פוספטים, ולG12+ אין...

כמה זה קריטי לאחריות? (יש אחריות מורחבת על הCVT הבעייתי)

פורסם

אל תשים נוזל גרמני ברכב יפני, זה פשוט לא מתאים לדרישות היצרן

אם חליפי- חפש פרסטון אמריקני בגירסה המותאמת לרכבים אסייתים/ יפניים.

בכל מקרה לטעמי ההפרש הזניח במחיר שווה השקעה בנוזל מקורי של סוזוקי [קפיצה למורשה למחסן החלפים שלהם]

[סתם דוגמא, אצלי בעבר היה לי רכב דיזל שהלך מנוע כי שמו מים ירוקים במקום אדומים ולא תיפקדו טוב].

יש גם זירקס אסייאן מעולה עם פוספסטים הנה לדוגמא https://www.autostore.co.il/product/נוזל-קירור-אדום-valvoline-zerex-asian/?srsltid=AfmBOoq488QkFl9AkI_UOw8_fg3eo-HbCw6L1pqo8o2VYJxrFoYS1PNl

אם הנוזל הקודם לא טוב הייתי מקפיד גם על שטיפת מערכת יסודית במהלך ההחלפה

בהצלחה!

משתדל לעזור

פורסם

האחריות על ה-CVT פגה 10 שנים אחרי שהרכב עלה לכביש, כלומר בכל מקרה עוד חודשים בודדים.

לסוזוקי יש שני סוגי נוזלי קירור - ירוק עם חיים קצרים (4 שנים או 75,000 ק״מ)  וכחול עם חיים ארוכים (8 שנים או 150,000 ק״מ). במוסכי יבואן לי שמו את הכחול - אם כי בחשבונית לא צויין שמקורי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע. אני לא מתערב בעבודת המוסך, חזקה עלי שמוסך יבואן ישתמש בחומרים המאושרים על ידי היצרן או המחלקה הטכנית של היבואן. וכשמדובר בפעולה המתבצעת אחת ל-8 שנים אני לא מתקמצן על 100 או 200 ש״ח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים שלא הכי מתאים G12+, ולא "אוהב" מוסכניק שמציע דבר כזה. זה סגנון של המוסכניק של פשוט שהחליף צבעים. הציע לך את זה כי כנראה זה מה שיש לו במלאי, ולא בא לו להתעסק עם יותר מסוג אחד. ראבק, יש לך רכב אסייתי, אז תכבד את המקצוע, תמזוג נוזל מתאים, ואל תאלתר.

לא ראיתי נוזל פרסטון לרכבים אסייתיים שנאמר עליו שמתאים לסוזוקי. יש לך בחנויות החלפים ZEREX לרכבים אסייתיים (עם פוספטים) בצבע אדום או כחול לפי מה שיש לך כרגע ברכב (לא לבדוק כשהמנוע חם).

לפני 5 דקות, sperial כתב:

וכחול עם חיים ארוכים (8 שנים או 150,000 ק״מ)

זה פרק הזמן רק להחלפה ראשונה, לא? לאחר מכן זה מתקצר.

לפני 23 דקות, PASHUT כתב:

בכל מקרה לטעמי ההפרש הזניח במחיר שווה השקעה בנוזל מקורי של סוזוקי [קפיצה למורשה למחסן החלפים שלהם]

[סתם דוגמא, אצלי בעבר היה לי רכב דיזל שהלך מנוע כי שמו מים ירוקים במקום אדומים ולא תיפקדו טוב].

זו לא דוגמה טובה למה צריך נוזל מקורי. זו דוגמה לחאפריות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בכל אופן הזירקס שהבאתי לך קישור עולה 70 לגלון, תברר אצל מומחי סוזוקי אם עומד בתקן [רשום מפורש באתר שם שמתאים לטויוטה וסוזוקי]

500 שקל ל 4 ליטר מקורי נשמע לי מחיר שוד, יש מספיק תחליפיים איכותיים [כמו פרסטון וזירקס]

משתדל לעזור

פורסם
לפני 10 דקות, mcaspi כתב:

זה פרק הזמן רק להחלפה ראשונה, לא? לאחר מכן זה מתקצר.

.

אכן, אחר כך זה מתקצר בחצי. פשוט הסתכלתי רק על תחילת הטבלה. אבל זה נכון לשני סוגי הנוזלים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...