Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אנחנו שוכרים דירה שהדלתות בה די ישנות, ושמנו לב בימים האחרונים שהעץ באזור של הצירים (ב-2 דלתות בבית) מתחיל להישבר.

שמנו לב לזה כבר בכניסה לדירה, אז זה היה ממש מינורי, אבל בימים האחרונים זה החמיר (כנראה בגלל הרוחות, הדלתות היו סגורות כמעט עד הסוף אך התנדנדו כל פעם אחורה/קדימה מהרוח, ושמנו משהו בכניסה לחדר כדי שהדלת לא תיטרק. כלומר קיבלה הרבה "מכות").

אני כמובן אודיע לבעלת הדירה בשבוע הבא, אבל אני מעדיף לנסות למצוא גם פיתרון בעצמי.

שאלתי את הטמבוריה ליד הבית, אמר שהוא יכול למכור לי דבק עץ, אבל שזו אמורה להיות עבודה של נגר, כי דבק כשלעצמו לא יחזיק מעמד בעץ השבור הזה.

שאלתי את הצאט, הוא הציע לי 2 פתרונות:

אופציה 1: מילוי + עיגון מחדש

• מנקים את האזור
  • ממלאים עם:
    • אפוקסי דו־רכיבי לעץ (הכי חזק)
    • או שפכטל עץ חזק
  • מחכים שיתייבש לגמרי
  • קודחים מחדש ומבריגים

אופציה 2: חיזוק עם פלטת מתכת (הכי אמין)

• קונים פלטת תיקון לצירים (hinge repair plate) image.png.f7722713f7e5f78c8198c907b9b7db9e.png
  • מבריגים אותה על האזור השבור
  • ואז מחברים אליה את הציר

אבל נשמע שאופצייה 2 לא קשורה להדבקת העץ.

הבניין מיועד לפינוי בינוי בשנים הקרובות, אני מתאר לעצמי שהיא לא תרצה להחליף את כל דלתות הפנים בבית, ואני מעדיף לגשת אליה עם פתרון ולא רק עם תקלה.

לכן אשמח לשמוע את דעתכם - האם אפוקסי/שפכטל עץ יעשו את העבודה? האם יש כלים כלשהם שכדאי שאזמין שיקלו עליי את העבודה?

חשוב לציין - כל עוד הדלת פתוחה ומשתמשים במעצור - הכל בסדר והשבר לא מתרחב, כלומר אנחנו יכולים להסתדר ככה מספר חודשים, אבל ברור שמעדיפים לטפל כבר עכשיו.

תודה מראש :) 

WhatsApp Image 2026-04-21 at 11.42.17.jpeg

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

ערבבת פה 2 סוגי דלתות ופירזולים... הפתרונות לארונות שהצ'ט נתן לך לא ממש יעזרו פה. 

דבק עץ וקליבות (כמובן, צריך להוריד את הדלת ולעשות את זה כשהיא מונחת על משהו) אמורים להיות הפתרון הנכון בהתאם לכל מה שכתבת. 

כמה זמן זה יחזיק? כנראה עד לפינוי עצמו. דבק עץ לרוב יותר חזק מהעץ עצמו (עץ מלא לפחות), עם כוכבית לגבי סיבית- לא ידוע לי.

אפוקסי כבר יהיה אובר-קיל, לדעתי, אבל כן גם אופציה. 

רק תדאג להחדיר את הדבק כמה שיותר עמוק לתוך החריץ. ואם אתה עובד עם אפוקסי, תוודא שהקליבה עצמה לא תידבק בטעות. עם דבק נגרים אין את הסכנה הזו. 

כדי לסייע בהחדרת הדבק לעומק החריץ אפשר להשתמש בבלואר של אוויר בלחץ (עקרונית גם מיכל אוויר דחוס אמור לעבוד). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

תודה @ברווז :)

האמת שעלה לי לראש הקליבה הזה שאמרת, אבל לא חושב שהייתי מצליח לעלות לבד על השם של זה :)

לגבי החדרת הדבק פנימה - האמת שיש לי מפוח קטן נטען (לניקוי חלקי מחשב), אבל שימוש בו לא יקשיח את הדבק וימנע ממני בעצם להדביק את העץ?

עריכה אחרונה על ידי iEminem

Ford Fiesta 2014 Manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא דלתות די ישנות, זה דלתות למוזיאון...

כדי לתקן את זה כמו שצריך, מורידים את הדלת מהקיר ועושים מה שכתב ברווז.

אבל אתה כותב שזה דירה שכורה, תודיע לבעל הבית ושהוא יתעסק בזה, או שיאשר לך לעשות את זה בעצמך. שלא יאשים אותך אם יגרם נזק לדלת.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 38 דקות, iEminem כתב:

לגבי החדרת הדבק פנימה - האמת שיש לי מפוח קטן נטען (לניקוי חלקי מחשב), אבל שימוש בו לא יקשיח את הדבק וימנע ממני בעצם להדביק את העץ?

התשובה הקצרה היא לא, אין חשש.

לדבק עץ זמן עבודה טוב, להבדיל מאפוקסי 5 דקות (מלחיצות:lol:).

מפוח נטען זה מצויין, פחית אוויר דחוס יכולה לפלוט גז מניע שאולי (לא יודע) עלול להשפיע.

משתמש בעצמי עם מפוח נטען או שואב אבק (לסדקים עוברים) כבר שנים. אין בעייה. רק השבוע השתמשתי במפוח שלי לסדק :lol:

פורסם (נערך)

מחזק ברווז - להוריד דלת, להכניס דבק לחריץ כמו שהוא, כמה שאפשר, ולהצמיד חזק עם קליבות עד לייבוש.

החלק הזה הוא עץ אורן טיפוסי, דבק נגרים רגיל יספיק.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

אבל אתה כותב שזה דירה שכורה, תודיע לבעל הבית ושהוא יתעסק בזה, או שיאשר לך לעשות את זה בעצמך. שלא יאשים אותך אם יגרם נזק לדלת.

ולשים לב שהדלת תוכל גם להיסגר. לא לשכוח לתכנן את זה מראש. הדבקה מעל הציר במיקום לא טוב תעשה קצת צרות... ומהתיאור הבנתי שיש לציר קצת חופש.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

תודה על התגובות. 

אודיע לבעלת הדירה לפני שאתחיל לפעול כמובן. ואוודא שהתשובה שלה כתובה ומתועדת. 

ברווז כתבת משהו לגבי סגירת הדלת - תקן אותי אם אני טועה, אבל כל עוד הציר למטה (נו הדבר הזה שנמצא בתוך העץ בדלת) לא זז, אני לא אמור לחשוש מזה, נכון? או שאם הבנתי נכון הוא יצא ברגע שאוציא את הדלת?

וכמה קליבות לדעתכם אני צריך? חשבתי אחת תספיק עד שהאנס כתב קליבות ברבים 😅

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

לדעתי מספיקה קליבה אחת.

כדאי שתניח בין הקליבה לדלת שני קרשים / פלטות (אחד בכל צד) כדי שלא תילחץ על הדלת עצמה, לחיצה חזקה עלולה לפגוע בדלת בכך שהיא תשאיר את סימן של הקליבה. 

דבק לבן / נגרים, תוכל ליישם גם אם תשתמש רק בכח הכבידה, הוא יחסית צמיגי אבל הוא ינזל פנימה מעצמו.

תשאיר זמן רב לייבוש, עדיף לתת לו יום. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 35 דקות, iEminem כתב:

וכמה קליבות לדעתכם אני צריך? חשבתי אחת תספיק עד שהאנס כתב קליבות ברבים 😅

אין דבר כזה מספיק קליבות. ואני כותב את זה מתוך סדנה (לא שלי) שיש בה איזה 80 קליבות...

תקנה לעצמך זוג, זה כלי שיהיה לך שימושי גם בעוד 250 שנה.

אה, ותערוך חזרה גנרלית ״על יבש״ קודם.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

מה לגבי להתקין צירי פייפ או צירי ספר חיצוני במקום?

בעבר יצא לי להחליף כנף כזו לאחת חדשה פשוטה שהגיעה עם פייפ. חתכנו את חלק ציר הכנף שבלט מהמשקוף והתקנו ציר פייפ במקום.

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • רעיון טוב! 1
פורסם

משה והאנס - תודה רבה, לקחתי לתשומת ליבי. 

Innvision - בגדול מאיך שאני מכיר את בעלת הדירה (והעובדה שהבניין עתיד לעבור פינוי בינוי, מי יודע מתי) היא בגישה של ״העיקר שיעבוד״. שנינו מחפשים בעיקר את הפתרונות הקלים שיתנו לנו שקט.

אם להחליף את הצירים זו פרוצדורה קלה אז אשקול את זה איתה. אבל אני לא יודע כמה העץ הותיק שלנו יוכל לספוג שינויים כאלו.  

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם (נערך)

כן, תיארתי לעצמי. פשוט שהציר שמותקן אצלך מחוזק מהצד על ידי מסמרים (שאתה לא רואה):

https://bitter.co.il/product/ציר-נעיץ-מתרומם/

.

לכן אני לא בטוח כמה ההדבקה של העץ לבדה תעזור (אולי היא כן, ואני סתם פסימי). בכל מקרה לי אישית דווקא התקנה של ציר פייפ במידה ואפשרית נראת הפתרון היותר קל בלי להתעסק עם דבק והידוקים. צריך מקדחה ומשהו לחתוך את הציר הישן (דיסק/דרמל/מולטיטול...).

מצאתי סרטון שאולי יעזור:

.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)

אני שהיתה לי דלת כזאת החלפתי מסמר, אבל זה זז ככה שראו איפה המסמר.

כנראה להחליף לפייפ זה רעיון טוב.

בעקרון מבחינת מחירים דלת חדשה לבנה פשוטה כולל התקנה קיבלתי הצעה לממ"ד ב900 שח לפני שנה. אבל הייתה לי כבר דלת, אז התקנה עלתה 350 שקל, כולל שהוא החליף לי את הפייפ וגם החליף מנעול שיתאים לממד.

עריכה אחרונה על ידי car_me

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

ואת הדבק להכניס ככה שהדלת בזוית שהוא יחלחל למטה (דבק עץ וגם דבק מגע הם די נוזליים ואם לא נוזלי מספיק אפשר לחמם אותו טיפה) לפתוח את החור עוד יותר עם מברג או משהו שהוא יחדור טוב, אחכ למעוך עם קליבות ואפילו מלחציים (עם פלטת פיזור).

• תוכן חדש...